Bir insanın başına daha ne kadar hastalık gelebilir ki?

bi kahve

Guru
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2007
2.816
2.615
398
42
Herkese selam. İsmimi hatırlayan vardır belki buraların en eskilerinden ben. Hastalık sebebiyle uzun zaman gelemedim. Şimdi de içimi dökmem lazım galiba yoruldum. 3 sene önce şiddetli kalça ağrılarım başladı ona sırt ağrısı eşlik etti. Sürekli doktor maceram başladı hepsi de aynı şeyi söyledi d vitamini eksikliği. Bunu da söylemek için zibilyon tane test yaptı her doktor. En son bacağımı hissetmemeye başladı Ve yan ağrıları başladı doktor a gittim bir sürü test d vitamini eksik haydi eve. Ama ağrıdan duramıyorum. Tekrar gittim ve bana mr çekin dedim. Çekildim mr. Kalçam iltihap doluymuş. Kan değerim yüksek. Hoppp teşhis ankilozan spondilit. Çok ağrılı bir hastalık. Kamburluk hastalığı deniyormuş. Rahmetli suna pekuysal İn hastalığından. Tedaviye başladı hemen doktor ama hiç bir ilaç ağrıma çare olmadı. En son romatizma nın esas tedavisi var bağışıklık sistemini baskılamak ama onu da yapabilmek için kanında kemik iliği değeri çok yüksek buna bakılmadan ben o iğneyi veremem deyip beni hemotoloji ye yolladı. Bir sürü test tüm vücudum tarandı ilaçlı tomografi ile. Lenf nodu arandı şükür yok ama o taramalar esnasında koah olduğumu da öğrendim. Tevekkeli değil öksürük ten uyuyamıyorum. Haydii onunda bir sürü ilacı başlandı. Vücudum taranıp birşey çıkmayınca doktor kemik iliği alıcaz yine değerin yüksek dedi ve ilik aldılar. Çok zorlu işlem çok canım yandı bayıltmadılar da neyse o da bitti sonucu beklerken hep aklımda tabi. Sonuç haberi gelince gelince gittim. Doktorum kronik miyeloid lösemi olduğumu ama asla korkmamam gerektiğini löseminin en hafif tipi olup ilaçla tedavi edildiğini ama benim henüz Erken evre de olup hızlı mı ilerleyecek yoksa böyle kalacak mı bilmediğinden 3 ayda bir kontrol e çağırdı. Arada kan verdiğim de yükselme olursa hemen gel sakın bekleme ilaca başlicaz dedi. Onu da kabul ettim. Elimde rapor romatoloji ye gittim. Kemik iliği aldılar artık beni ankilozan spondilit için tedavi edin. Raporu gördü bu mümkün değil ben sana o iğneyi veremem. Zaten kemik iliği sorunlu ben senin bağışıklık sistemini baskılarsam 15 gün içinde tüm değerlerin değişir ben bu vebale giremem dedi. Ne yapacağımı şaşırdım. As ilerliyor ve çok ağrı yapıyor. Merdiven çıkamıyorum bacaklarım kesiliyor. Romatoloji doktorum 15 gün de bir kortizon ile hayatına devam etmekten başka şansın yok şuan kemik iliği böyleyken diyor. O arada da sürekli şekerim 50 in altına iniyor. Stres heralde dedim. Ama en son 44 ü görünce eşim zorla doktor a götürdü. Şeker yüklemesi istedi tabi doktor. Yaptırayım nasılsa düşmez stresten dedim şeker yüklendi 56 ile gözümü zor açtım. Hoş geldin reaktif hipoglisemi sen de gel tam olalım eksik kalmıştık. 36 yaşında geldiğim nokta. Her gün yaşamak için binlerce sebebim var. 2 tane cadı kızım var hayatı çok seviyorum ama ankilozan spondilit ağrısı başladığı zaman Allah ım ne olur dayanamıyorum diyorum. İsyan ettirmesin yine de ama bir insanın başına daha ne kadar hastalık gelebilir ki?

Üzüldüm. Hastalıkların tedavileri birbirinin önünü kesiyor anladığım kadarıyla. Ama ben açıkçası doktorlara güvenmiyorum yerinizde olsam şehrimdeki doktorların çoğuna maddi gücüm yettiğince giderdim. Muhakkak bir çaresi vardır. Bir de alternatif tıbbı araştırmanızı öneririm. Babaannemin ömrünü yiyen iltihaplı eklem romatizması bir çayla son buldu. Doktoru, çaya devam et ama bu Önerim aramızda kalsın demiş. İsmini bilmediğiniz için paylaşıyorum.

Geçmiş olsun sanırım kan hastalığınız kml Peki ilaçlarla baskılıya bildiniz miBen de de as başlangıcı var Dr yüzme ve bazı hareketler önerdi mümkünse yüzmeyi bi deneseniz belki faydasını görürsünüz

Çok geçmiş olsun. Sizi anlamamız mümkün değil ama son cümleniz çok isyankar :(

En basitinden yaşadığınız hastalıkları ilk evre olarak değil hepsini birden son evre olarak yaşayabilirdiniz :/

Kml’ye etki edermi bilmiyorum ama iltihaplı bölgeye Hacemat veya sülük yapılabilir mi diye danıştınız mı doktorlara ?

Rabbim acil şifalar versin, acılarınızı dindirsin evlatlarınızın hürmetine. Gerçekten sağlıktan daha önemli birşey olmadığını sağlığımız elden gidince fark ediyoruz. Allah beterlerinden saklasın inşallah.
Aminn n cümlemizi içinde bizi de inşallah. Konuyu açarken uzun olur okumak zor olmasın diye yazmadım. Zaten olmuş olduğum 10 ameliyatım var bu güne kadar. Rabbim beni böyle sınıyor diyorum ama insanoğluyuz işte hastaneye gidip gelmek beni çok yıpratıyor

Üzüldüm. Hastalıkların tedavileri birbirinin önünü kesiyor anladığım kadarıyla. Ama ben açıkçası doktorlara güvenmiyorum yerinizde olsam şehrimdeki doktorların çoğuna maddi gücüm yettiğince giderdim. Muhakkak bir çaresi vardır. Bir de alternatif tıbbı araştırmanızı öneririm. Babaannemin ömrünü yiyen iltihaplı eklem romatizması bir çayla son buldu. Doktoru, çaya devam et ama bu Önerim aramızda kalsın demiş. İsmini bilmediğiniz için paylaşıyorum.
Bana özelden çayın adını yazabilirmisiniz rica etsem?

Geçmiş olsun sanırım kan hastalığınız kml Peki ilaçlarla baskılıya bildiniz miBen de de as başlangıcı var Dr yüzme ve bazı hareketler önerdi mümkünse yüzmeyi bi deneseniz belki faydasını görürsünüz
Baskılamaya kabul etmiyor romatoloji doktoru. Kortizon alacaksın birde ağrı kesici o kadar. Spor salonuna yazıldım. Tüm yazı yüzerek geçirdim ama alevlenme döneminde hiç faydası olmuyor. Kanda romatizma değerim de yüksek çıkıyor. Düşürmek için 2 gün üst üste kortizon verdiler. Onu da iğne yapmıyor serum a kattırıyor. Böyle devam ediceksin diyor. Ne yapacağımı da şaşırdım.

İnanırsınız kaç doktor a gittim hep aynı şeyi söyledim kalçam çok ağrıyor benim diye. Kimsenin aklına mr çekmek gelmedi. Ben dedim düşünün. Ondan sonra da sıkıntı büyük tutulum var. Bunca zaman aklınız neredeydi? O arada da bana fmf teşhisi koydular ama fmf atağım yok. En son doktor fmf testi yaptı sen olamazsın fmf dedi değilmişim zaten. Boşuna ilaç içirdi ler bana. İltihaplı eklem romatizması hakikaten ömür yiyen cinsten. Tuttu mu fena tutuyor. Sakıncası yoksa çay İn ismini yollayabilir misiniz?

Çok geçmiş olsun. Sizi anlamamız mümkün değil ama son cümleniz çok isyankar :KK43:

En basitinden yaşadığınız hastalıkları ilk evre olarak değil hepsini birden son evre olarak yaşayabilirdiniz :/

Kml’ye etki edermi bilmiyorum ama iltihaplı bölgeye Hacemat veya sülük yapılabilir mi diye danıştınız mı doktorlara ?
İsyan etmek ne haddime. Her zaman söylüyorum insanoğluyuz biz elbette hatamız olur. Ve ben ki 10 kez zaten ameliyat olmuş biriyim. Çocuk sahibi olmak için bilr 7 sene bekledim bir kere isyan etmedim. 2 tane kızım var şükür. Hacamat ı eşimin fizik tedavi doktor arkadaşı yapıyor. Bir kere yaptı olmadı açılmadı bir daha dedi ama zamanı dolmadı 6 ay geçmesi gerekiyormuş

Rabbim sana şifa versin inşallah. Tez zamands kurtul hastaliklarindan kızların için.
Aminnnnn. Kızlarım a da belli etmemek için nasıl çabalıyorum. Ayağa kalkamıyorum bazen ama evlat işte bakacak ta kimsemiz yok mecbur kalkıyorum oyun oynamaya. Evcilik oynuyoruz ben misafir oluyorum çünkü o zaman ayağa kalkmak zorunda olmadan oturduğum yerde oynuyorum.

İsyan etmek ne haddime. Her zaman söylüyorum insanoğluyuz biz elbette hatamız olur. Ve ben ki 10 kez zaten ameliyat olmuş biriyim. Çocuk sahibi olmak için bilr 7 sene bekledim bir kere isyan etmedim. 2 tane kızım var şükür. Hacamat ı eşimin fizik tedavi doktor arkadaşı yapıyor. Bir kere yaptı olmadı açılmadı bir daha dedi ama zamanı dolmadı 6 ay geçmesi gerekiyormuş
Allah şifa versin yine de sakinliğinizi takdir ettim.

Allah çocuklarınızın yüzüne baksın sizin yüzünüze baksın acılarınızı dindirsin inşallah.

Aminnnnn. Kızlarım a da belli etmemek için nasıl çabalıyorum. Ayağa kalkamıyorum bazen ama evlat işte bakacak ta kimsemiz yok mecbur kalkıyorum oyun oynamaya. Evcilik oynuyoruz ben misafir oluyorum çünkü o zaman ayağa kalkmak zorunda olmadan oturduğum yerde oynuyorum.
Ah canım ablam benim,inşallah inşallah rabbim sana güç versin,kuvvet versin sabır versin ki sende en kısa zamanda iyileş daha iyi hisset. Dualarımda olacaksın.

Çayın adını yazarsanız belki başka insanlarda faydalanır bu çaydan.

Konu sahibi Allah şifa versin cidden zor hem doktora gitmek, hem teşhiş konulması süreci hem de biribirinin etkisini zayıflatan tedaviler. Umarım tez zamanda agrı sızılarınızdan kurtulur , yavrularınızla vakit geçirirsiniz bol bol.

Back
X