Bir gün derdim bebeğim olacakmış meğer..

Allah yardımcınız olsun.

Rabbim beterinden esirgesin insallah en yakin zamanda yavruna kavuşursun bugunler de ilerde hatirlayacagin bir ani olarak kalir rabbim sifasini versin guclensin kuvvetlensin annesinin kollarina gelsin insallah❤

İs arkadaşım bu şekilde bebeğini kucağına aldı...gebeligi 30.haftadaydi ama bebek 27.haftada kalmis.,gebelik zehirlenmesi başlamış ,burası küçük bir yer sağlık imkanları kisitli doğum için ambulans uçakla büyük şehre gönderildi ..O bebek bu yıl 1.sinifa başlayacak dünya güzeli bir kız çocuğu oldu.Hicbir sağlık sorunu yok yaşıtlarına paralel gelişimi...senin bebeğin de öyle olucak yaşama sımsıkı tutunacak tipki annesi gibi..dualarim senin ve bebeğinle güzel arkadaşım

Allah bebeğinize şifa versin
Benim akrabam da aynı sebeplerle 6 aylık doğurdu bebeğini, iki ay küvözde yattı bebek ama maşallah sonrası çok sağlıklı bir şekilde çıktı küvözden şuan 10 yaşında bi kız çocuğu

Sakın uzulme bir akrabamız da öyle oldu öncesinde ikiz bebeklerini doğduktan sonra kaybetti (ne kadar acı değil mi)kadincagiz prameture doğum yaptı halini ancak sen ve yaşayanlar anlar o kadar küçüktü ki yikayamiyordu bile annem giderdi yikardi ,dokunmaya cekiiniyorsun incitirim diye veee sonra şimdi kocaman dünyalar tatlısı bir kızı var sakin üzülme bol dua et doğan büyüyor bu günlerini hatırlayıp gulersin inş.

Öncelikle gözün aydın . Dualarımız o minnak bebeğinle , hemen toparlasın ve kucağına en kısa sürede gelsin inşallah. Mis Mis kokla.
Sütü en çok arttıran şey su .Bol bol su tüketmeye çalış, kayısı hoşafı , incir falanda işe yarar. Ama en önemlisi huzur . Hersey iyi olacak kendini rahatlatmaya bak stres yapmamaya çalış sütün bol bol gelsin inşallah. Gelmez ise de üzülme sakın artık yeni mamalarda özenle hazırlanıyor bebişin sağlıkla büyüyecektir.

Siz güçlü olun bebeğiniz de güçlü olacaktır prematüre bebekler gerçekten çok güçlü oluyor sağlıklı bir kavuşma sizi bekliyor inşallah kalpten diliyorum

Stres yapmayın lütfen. Bi kaç arkadaşım da aynı sizin gibi gebelik zehirlenmesi nedeniyle acil Sezaryen oldu şuan çocukları gayet iyi durumda. Bol bol su için, dinlenin, yemeğinize dikkat edin. Öğün atlamayın. Ve 2-3 saatte bir sağın. Elektrikli bir makine almanızı öneririm.

nomunomuchua Canim benim. Oncelikle gozunaydin olsun Gecmis olsun. İnsallah gecicek bu zamanlarin hepsi. Cok sukur kilosu guzelmis inan 2 kilo olunca eve gonderirler zaten Hemencecik toparliycak kendisini.
Hic belirti var miydi kuzum oncesinde gebelik zehirlenmesiyle ilgili? Nasil anlasildi? Kontrole gidildiginde mi belli oluyor? İnsallah hersey cok daha iyi olucak zamanla Nomucugum..

Allah bebeğini size bağışlasın en güzel zamanları birlikte geçireceksiniz. Üzülmeyin. İnşallah sağlıkla sıhhatle en kısa zamanda aranızda olur. N

Canim benim sakin kalmaya calis
Bak esimin oglu 750 gram dogmus , senden cok daha erken dogurmus annesi , su anda 21 yasinda koca delikanli universiteye gidiyor
Aklina kotu birsey getirme , hastanede cok iyi bakacaklar ona , hergun gider gorursun , sakin aklina kotu birsey getirme , buyuyecek ve saglikli bir sekilde teslim edecekler sana, dualarim seninle

Bizim bir minnak da tıpkı böyle doğdu ama şu an 1 yaşında. Ufaklık arkadaşımın kızıydı. Normalde kitap okumayı sevmeyen biridir ama elinden kitapları düşürmedi. Gün gün takip etti çok iyi baktı. Gayet sağlıklı durumda artık. Merak etmeyin, dua edin düzelecek her şey.

750 gram mı :) gerçekten inanılmaz harika bir şey.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Yorumlariniz ilaç gibi geldi inanın.
Hastaneden çıkış falan herkesi alintilayamiyorum.

Teşekkür ederim canım.
Söyle ki küçük imkanları gelişmemiş bir yerdeyim. Maalesef sağlık kontrollerim bastan savma geliyordu zaten.
Hamileliğin basindan beri kilona bakalım diyen dr olmadı mesela. Ben dedim siz düşünün.
Tansiyonunu ölçelim diyen de olmadı.
Ödem var dediğim halde. Hamilelikte olur tansiyon yoksa önemli değil dedi geçti. Panik oluo tansiyonuna bakalım diyen dr olmadı. Iki farklı dr için de böyleydi. Kendini nasıl hissediyorsun diye sordular. Iyiyim dedim şükür ödem dışında sorunum yok. Ama için rahat değil benimle yeterince ilgilenilmediğini düşünüyorum. Corona yüzünden şehir dışına da çıkamadım.
Sonra artık 32.hafta şehir dışına giderim derken bir sağlık ocağına gideyim öylesine kiloma bakırayım tansiyonumu ölçüteyim ilgilenen yok bari ben isteyeyim dedim. Yürüyüşe diye çıktım.
Bir ölçtüler 20 ye 10. Ama ben dimdik duruyorum.
Sok oldular panik içinde acile git hemen o bebeği alırlar senden hemen deyip beni de korkuttular. Sonrası malum..

Siz dikkatli olun gebeliginiz sonuna dek sağlıkla ilerlesin ınsallah.

Şimdiki aklım olsa kendimi sadece sağlıkçılara emanet etmez, evde kendi kendimi kontrol ederdim sıkıntım olmasa bile.

Ben sağlık ocağına bir uğrayayım demesem bir yerde beyin kanaması, nöbet gidermişim demek öyle dediler.. Rabbim korudu..

Oy canım çok geçmiş olsun ve gözün aydın. Merak etme bebekler öyle güçlü oluyor ki, bugünleri hoş ama burun sızlatan anılar olarak ilerleyen yıllarda meleğinin gözlerine bakarak anlatacaksın. Komşumuzun üni sınavına hazırlanan bi kızı var, adı Hayat :) 5 aylık doğmuş, hiçbir doktor ümitli konuşmamış açıkçası hepsi ölür diye beklemiş. Haftalarca küvözde kalan minnak şuan incecik dal gibi zerafet abidesi şapşahane güzellikte bir genç kız :) hiç üzülme meleğinle evinize gideceğiniz günler gelecek.
Süt mevzusuna gelirsek, ilk başlarda az gelmesi çok normal, hepimizin öyle olur. Bol su malt içecek karpuz dut kurusu hoşafı kuru incir süt yapar dereotu süt damarlarını genişletir. Bol bol sağım yap bebeğini düşünerek. Baktın olmuyor asla bunun için canını sıkma bebişine odaklan, benim evlatlarım da mama ile büyüdü napalim:)

Nomu hangi sehirdesin bilmiyorum ama tansiyon olcmek gebeligin ruyin kontroludur , her iki hamileligimde de doktor muayenemde hemsire once gelir tansiyonumu olcer ve sonra tartiya cikarir kilomu olcer not alirdi
Bilemiyorum gittigin doktorlari sikayet etme imkanin var mi? Sana bi faydasi olmaz ama en azindan uyari alirlarsa bundan sonraki hastalarina duzgun islem yaparlar
Hayayimda duymadim görmedim tansiyon olcmeyen doktor , bu cok ciddi bir risk

Hiç üzülmeyin, kardeşim benim kızımla aynı yaşta benim kızımdan sonra soğması gerekiyordu ama benden 20 gün sonra aynı sizin gibi prematüre doğdu iki ay yoğun bakımda kaldı şu anda kızım la aynı 4 yaşları bitti. Hiç bi sorunu yok çok şükür. Dua edin. Allah yardımcınız olsun.

Allah yardim etsin,sizi o kadar iyi anliyorum ki ,tam 2 aydir kipirdamadan yatiyorum 33 haftalik hamileyim ,ikiz gebelik,ptesi hastaneye yatis var ,kafam allak bullak ,sifa versin yavrularimiza rabbim ,bol bol su icin, ins toparlayacaktir

Eşim de şikayet etcem diyor ölecektin nerdeyse diye.
Ben hala anlamaya çalışıyorum.
Aslında çok kızıyordum hep bu ne umursuzluk diye ama yine de hoşgörmeye çalıştım..
Tetanoz aşısı için biz hatırlattık öyle aradılar. Çalışan değişimi olmuş sanırım adapte sorunu oluyor 2. Aşı için aramadılar mesela. Sonra da geçti zamanı artık yapamayız dediler.

Bir kontrolde kiloma sağlık ocağı bakti tansiyona bakcak mısınız dedim kendini nasıl hissediyorsun sikayetin var mı dedi. Yok iyiyim deyince gerek yok o zaman demişti mesela..

Yani ben anlamıyorum iki dk lik iş eline mi yapışır. Benim o gün de şikayetim yoktu yürüyüş yapacak kadar iyi geldim ama 20 ye 10 tansiyon çıktı. Demek oluyormuş.
Acilde şok olmuşum ama ben iyi hissediyorum diyorum dr diyorki senin nasıl hissettiğinin hiç önemi yok tansiyonun yüksekse bitmiştir.

Ee o zaman bana neden nasıl hissediyorsun deyip geçildi bunca zaman?
Her kontrolde rutin baksana.
Gerçekten aklım almadı bu işi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…