• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gün derdim bebeğim olacakmış meğer..

Allah evladıniza sifa size sabir versin

Ben 1300 doğmuşum tam kac haftalik bilmiyorum ama 7 aylik deniyor. 1991 yili teknolojisi ve tibbi. 1.5 ay kalmisim hastanede

177 boyum var, hic bir saglik sorunum, gelisme bozuklugun falan yok. Sabir, bol bol dua 😍 bebegin ismini buraya veya ozelden yazarsaniz ben de dua ederim 😇

Bende kemik suyuna sebze corbasi dehset sut yapiyordu, resmen fiskiriyordu sutum.
ilikli kemigi kaynatip sevdigim sebzelerden ekleyerek corba yapardim,hem vitamin hem mineral deposu.
Allah tez vakitte kucaklasmanizi nasip etsin guzel kizinla 💕

Sutu duzenli sagarak, memenizi sicak su ile ovarak ve iyi beslenip bol su icerek artirabilirsiniz. Ve her zaman sutunuzun yeterli olduguna inanin. Bende de en baslarda cok cok az geliyordu. Ilk gunden fiskirmasi imkansiz zaten, bebegin o kadara da ihtiyaci yok henuz. Ama bugun 9 ayi tamamladik ve sadece anne sutu aldi bebegim. Zamanla artiyor yani. Zaten onun midesi minicik o azicik sut yetiyor ona.

Dr lafı yapıştırdı zaten.
Siz de böyle deyince ikna oldum. ;)
Yetecek ınsallah. Çok sağolun.

Herşey yoluna girecek inş endişelenme. Doğum sonrası ödem attığı için sana küçülmüş gibi gelmiş. Rabbim en kısa zamanda sağlıcakla evinize götürmeyi de nasip etsin ins.

Amin inşallah çok teşekkür ederim.

İki sene önce ikizlerim 33 haftada doğdu. Biri bir buçuk kilo kadardi. Kırk gün kuvezde kaldı. (Diğeri on gün) kırk gün dikişlerim sizlaya sızlaya gidip geldim. Süt sagdim hem evdekine, hem hastanedekine. Sonuç iki yaşında yerinde durmayan kıpır kıpır iki canavar.
Geçiyor, hemde çabucak geçiyor. Zor olduğunu biliyorum Allah in ger günü ağlardım. Ama Allah başka dert vermesin. İyi olsun hastanede olsun, büyüsun gelsin.

Size de Çok geçmiş olsun.
Mutlu günlere erismenize çok sevindim.
Biz de kavuşuruz ınsallah.

Öncelikle güle güle büyütün bebeğinizi. Kızım 35 haftalık doğdu. Aynı afallamayı yaşadım inanın.Yaşadığım şehrin dışında özel bir hastanede doğdu. Bir hafta kuvözde kaldı. Bu süreçte ben hastanede oda ücretinden dolayı kalamadım.2 saate bir emzirmem istendi. Bir tanıdığımızın evinde kaldık. Saati kurup 2 saatte bir gece gündüz yanına gittim. Süt deseniz yok denecek kadar az.Boşa kürek çeker gibi hissettim.(Bunu özellikle yazmak istedim. )
Bir haftanın sonunda taburcu olduk.Evimize geldik. 0 numara bebek bezini katlayarak kullanıyorduk düşünün minikliğini.Sonrasında sütüm arttı hamdolsun. 24 ay emzirdim.Bıraktırırken resmen benimle çekişiyordu minnak. Çene desen 8 aylıkken konuşmaya başladı. Öyle güzel ifade ediyordu ki kendini. Şu an 9 yaşında.Neden göbeğim var diye tripleniyor.İp atlıyor. Abisinin barfiksine ulaştırırsak çekmeye çabalıyor. 🤣
Büyüyorlar merak etmeyin.Hayata sımsıkı tutunuyorlar.

Ne mutlu oldum maşallah ya.
Umut oldunuz teşekkür ederim.
Ben de evime 3 saat uzaklıkta başka şehirdeyim şuan ve kvde kalmak zorundayım bir zaman.
En azından yeterli süt stoğu yapana dek.
Bu da geriyor normalde çok takardım ama şuan bebeğimin derdine düştüm daha çok..

Yaa doğum yapmışsın. Sevinmek değil de yine de sağlıkla kavuşmanıza mutlu oldum🌷
İlk günler midesi minicik zaten sen sağ gerektiği yerde mama takviyesi yapılır. Mama öcü değil gerektiği yerde çok güzel bir nimet..
Önemli olan ikinizin sağlığı..
Çok çabuk toparlanacaktır bak görürsün minikler daha savaşçı ve güçlü oluyor hemencik kilosunu da alıyor, gelişimini de yakalıyor.
Sağlıkla büyüt inşallah 💕
Amin Çok teşekkür ederim.
Sen sağlıkla sonuna kadar götürürsün ınsallah.
Çok dikkatli olun.
Sağlıkla gelsin bebişler..

Rabb'im sağlıkla büyütmeyi kucağına almayı nasip etsin öncelikle eltim de erken doğum yaptı 27 haftalıkti hatta onlar çok şükür Rabb'im ömür verdiyse büyüdü şimdi çıktı evreler evet kolay olmuyor belki ama insAllah olacak moralini yüksek tutmaya çalış ki sütün artsın en kısa zamanda toparlar çıkarsınız insAllah hastaneden de

Inşallah.
Çok teşekkür ederim.
Böyle örnekler rahatlatıyor.

Maşallah canım ne güzel sütünde gelmiş. Mama desteği de verirler herhalde.Sabırlı ve sakin kalmaya çalış. Zor tabi. Ama annesin sen. Allahın izniyle geçer bugünlerde inşallah. Yenidoğan hemşireleri de çok güzel bakıyor. Merak etme.

Inşallah geçer.
Çok tesekkür ederim.

Bugünler şıp diye gecicek evinizin çöl ahusu olacak minik prenses koştuğunu saçlarını taradığınızı düşünün. Annesi güçlü olcak ki bebek güçlü olsun sizin dik durmanız lazım bol sıvı düzenli beslenme sütü arttırır bol bol semizotu su tüketin

Elimden geleni yapacağım.
Allah razı olsun.
Inşallah o günleri görürüz.

36+2 de dogum yapmama ragmen 34.haftada gelisimi duran ikizlerimin ikisi de premature sozluk anlamiyla ama biri 2200 dogdugu icin kurtardi kendini.Diger minik savascim 1800 dogdu.Yogun bakim surecimiz oldu.Bunu teselli olarak soylemiyorum asla ama ikizine nazaran o kadar güclü,dirayetli ki...Tamam 2000 in altindaysan illaki sorunlar cikacak karsina.8 aylik olucaklar yarin ❣.Ocakta influenza A pozitif,martta kanda enfeksiyon ve daha 1 hafta once dizanteri gecirdi ama nasil bir kuvvetse 2 ya da 3 gunde atlatiyor her seyi :nazar: :nazar: .Doktor inanamamisti 40 derece atesli oldugunun ertesi gunu domuz gribini 2.gununde nasil atlatti diye.Haliyle gelisimini tamamlayamadi diye topuk kaninda bir deger dusuk cikti..Su anda onun vitamin takviye tedavisindeyiz.Tedavi dediysem de topuk kanindaki olculen degerlerin hepsinin tedavisi var sukur.Hani bu da aklinda bulunsun olur da 2. Ya da 3. Topuk kanini isterlerse.
Her gun her gun kilo almasini bekleme moralim boxulmasin.Bir gun 70 gram alicak ertesi gun 50 gram vericek.O gun kaka yapmissa bile az cikiyor.Bizim yogun bakim unitesi cok iyiydi.Hamileligimde erken dogum olur ve yogun bakim maceramiz olur diye yogun bakim unitesi ve yogun bakim uzmani olan bir hastane secmistik.Nitekim kaldik ta.Ilk gordugumde kuvozde agzinda bisey vardi.Bu ne acaba ya solunum cihazi mi acaba derken don lastigine bagli emzik oldugunu soylediler.Cork cork cekiyodu guclensin diye cene kaslari ve emme refleksi.Emzirmek icin cagirdiklarinda zaten resmen vantuz gibi cekiyodu evdeki patates dogru duzgun meme ucunu bulamiyodu .
Stres yapma.Bir an once cikarsinlar diye dusunme.Onun orda senin kokunu alamamak disinda keyfi yerinde ve iyi bakiyorlar.Hemsireler bana devamli dokun diyorlardi ziyaret saatinde.
Sütün masallah gelmis.Uykubu guzelce al.Farkediceksin uykunu alip dinlendiginde goguslerin dolacak.Dereotu,hurma,tahin pekmez,kofte,et.Bana bunlar iki bebegime yetecek kadar süt getirmisti.3 saatte bir sag.Bol su ic.Kucagina alip eve gelecegin zamani hayal et..
Aklima geldikce yazarim ben de.O çok güçlü.Bumu bana teselli ,laf olsun diye soyluyorlar sajlniyordum ama degil Allah tarafindan mucadele etsin diye super guclu oluorlar minikler.❣❣

Çok geçmiş olsun size de.
Hikayenizi okumak çok iyi geldi.
Umut doldum.
Allah razı olsun.
Inşallah her şey yolunda gider ben de başkalarına umut verici öykümü paylaşırım. :)

Prematüre bebekler güçlü bebekler oluyor :)
Minik savaşçınız.
Merak etmeyin her şey yoluna girecek.
Ilk bir kaç gün kilo kaybetmesi normal.
Erken doğuma ragmen sütünüz de iyi gelmiş.
Eki Görüntüle 2642328
Fikir olsun, mide kapasiteleri bu kadarcik zaten :)
Bol su tuketin, sık sık dus alin. Beslenmenize dikkat edin.
Doktorunuz/hemşirenizin önerdiği sıklıkta sağın.
2 saatte 1 diye hatırlıyorum.

Zor bir süreç olacak, bebeğinizi özleyeceksiniz, hissettikleriniz çok normal.
Size iyi gelen insanları etrafınızda tutun..

Çok teşekkür ederim.
Görsel rahatlattı.

Inşallah iyi olacak her şey.

Ah canım benim. Üzüldüm yaşadıklarına. Çok şükür bebeğin iyi. Hayata tutunacak inşallah. Rabbim yardımcınız olsun. Süt konusunda bi bilgim yok maalesef. Dua etmeye geldim sadece. İnşallah tez zamanda toparlansın sapasağlam bir bebek olsun minik prenses. :dua:

Allah razı olsun. Çok teşekkürler.

Sütünüz tabi ki artacak, bebiş de sağlıkla kucaginiz da olacak, hiç korkmayın.
Bir arkadaşım 28 hafta da doğum yaptı, bir kilo bile yoktu bebiş.
Şimdi koca kız oldu, maşallah 😊

Sizinki de olucak 🌸

Süt için de ben tahin bal pekmez karışımı yapar yerdim gece gündüz.
Üstüne istemeseniz de bol su içiliyor zaten 😊

Ve sağın bol bol, sagdikca gelecek, artacak, yetecek, emin olun 💮

Çok yorucu sağmak ama elimden geleni yapacağım.
Çok teşekkür ederim.
Sayenizde daha iyi hissediyorum.

Çok geçmiş olsun, Rabbim en kısa zamanda kavuştursun inşallah. Çok şükür ikiniz de sağsınız, Allahın izniyle geçecek bu günler. Çok küçük görünüyor ama prematüre bebekler çok güçlü minik savaşçılar oluyorlar. Büyük yeğenim 1800grdı doğduğunda, bu ay 18yaşına girecek. Çok güzel, sağlıklı bir genç kız oldu😍

Sütün için de bir çay kaşığı gördüysen bil ki o süt artacak Allahın izniyle. Sağarken bebeğini düşün, kokusunu hatırla, fotoğrafına bak, kıyafetlerini al kucağına, tetikliyor bunlar sütü.. Bir de kullanıyorsan süt arttırıcı içecekler oluyor bebek marketlerde satılan, onların da faydasını gören oluyor. Benim de bebeğim acil sezeryanla doğdu, erken plasenta ayrılması yaşadım, sütüm gelsin diye çok çabaladım, 10cc bile gelmezdi bazen saatlerce sağardım. 40gün emzirebilsem, 3ay emzirebilsem, 6ay, 9ay derken hala emiyor elhamdulillah. Bir de süt alerjisi vardı bebeğimin, her şeyi yiyemezdim ama revani yediğim gün sütüm artardı, sık sık revani yedim bu süreçte, tarif istersen verebilirim..

Umutsuzluğa sakın kapılma, Rabbimiz seninle ve minik savaşçınla beraber...

Sağlıkla büyüsün inşallah 🙏🏻 Merak etmeyin vücudunuz biliyor bebeğinizin boyutunu, ona göre süt üretiyor. Duşa girince sıcak su tutarsanız süt kanallarınız genişler ve süt daha da bol akar, şu an için gayet normal miktarda.

çok çabuk toparlayacak üzülmeyin lütfen, arkadaşımın bebeği 1200 doğmuştu şimdi tepemden bakıyor 😊😘

Herşey cok güzel olucak allahin izniyle..
savaşını kazanıcak annesinin babasınin kollarinda uyuyacak inşallah..
Cani gönülden duamdasin..Stres yapma sakın bebeğinin ihtiyaci olan tek şey senin sütün ve hepimizin duasi 🤲

Allah razı olsun hepinizden.

Gebe arkadaşlarım hepinize sağlıklı bir gebelik süreci ve hayırlı doğum dilerim. Kendinize çok dikkat edin.

*Devamli ılık suyla duş al.Goguslerine,boynuna hatta ense,sirt bolgene tazyikli su tut 4-5 dk hep.Dustan sonra goruceksin farki goguslerinde.
*Sütleri birlestirme.2 cc 5 cc olsa bile ayri ayri posetle.Belki su anda biberonla bile besleme yapmiyorlardir minnoşa.
*Sutlu tatli,serbetli tatli bol bol ye demeyi unutmusum.

Henüz entübe zaten dr serumla besliyoruz dedi.

Bu bilgiler çok değerli.
Çok teşekkür ederim.

Allah evladıniza sifa size sabir versin

Ben 1300 doğmuşum tam kac haftalik bilmiyorum ama 7 aylik deniyor. 1991 yili teknolojisi ve tibbi. 1.5 ay kalmisim hastanede

177 boyum var, hic bir saglik sorunum, gelisme bozuklugun falan yok. Sabir, bol bol dua 😍 bebegin ismini buraya veya ozelden yazarsaniz ben de dua ederim 😇

Ne güzel maşallah :)
Inşallah benim yavrum da bütün prematüre bebekler
de sağlıkla ailelerine kavuşur.

QUOTE="Zelinoy, post: 64009433, member: 970279"]
Bende kemik suyuna sebze corbasi dehset sut yapiyordu, resmen fiskiriyordu sutum.
ilikli kemigi kaynatip sevdigim sebzelerden ekleyerek corba yapardim,hem vitamin hem mineral deposu.
Allah tez vakitte kucaklasmanizi nasip etsin guzel kizinla 💕
[/QUOTE]

Iştahli bir insanım yerim.
Üzülsem de yerim.
Inşallah iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Çok geçmiş olsun, Rabbim en kısa zamanda kavuştursun inşallah. Çok şükür ikiniz de sağsınız, Allahın izniyle geçecek bu günler. Çok küçük görünüyor ama prematüre bebekler çok güçlü minik savaşçılar oluyorlar. Büyük yeğenim 1800grdı doğduğunda, bu ay 18yaşına girecek. Çok güzel, sağlıklı bir genç kız oldu😍

Sütün için de bir çay kaşığı gördüysen bil ki o süt artacak Allahın izniyle. Sağarken bebeğini düşün, kokusunu hatırla, fotoğrafına bak, kıyafetlerini al kucağına, tetikliyor bunlar sütü.. Bir de kullanıyorsan süt arttırıcı içecekler oluyor bebek marketlerde satılan, onların da faydasını gören oluyor. Benim de bebeğim acil sezeryanla doğdu, erken plasenta ayrılması yaşadım, sütüm gelsin diye çok çabaladım, 10cc bile gelmezdi bazen saatlerce sağardım. 40gün emzirebilsem, 3ay emzirebilsem, 6ay, 9ay derken hala emiyor elhamdulillah. Bir de süt alerjisi vardı bebeğimin, her şeyi yiyemezdim ama revani yediğim gün sütüm artardı, sık sık revani yedim bu süreçte, tarif istersen verebilirim..

Umutsuzluğa sakın kapılma, Rabbimiz seninle ve minik savaşçınla beraber...

Çok teşekkür ediyorum.
Tecrübeleriniz çok kıymetli.
Benimle paylaştığınız için Allah razı olsun..

Imzama göre hala hamileyim ama artık prematüre bebek annesiyim.
Yüksek tansiyon dolayısıyla gebelik zehirlenmesi ile acile kaldırıldım. 29+5 ken. Ciğerleri geliştirici iğne, magnezyum takviyesi vs. 2 gün daha bebeğimi benle tutup daha fazla risk almaya gerek yok diyerek tam 30 hafta bitti derken sezeryanla doğuma alındım.
Boyu 40 cm, kilosu 1440 gr olarak doğdu kızım.
Yoğun bakımda en az bir ay küvezde kalacak.
Ilk gün kilosu iyi dediler bir umutluydum ertesi gün görmeye gittiğimde sanki daha da küçüktü. Ödem falan atmıştır öyle oluyor üzülme diyorlar.
Ama gel de üzülme.
Sonuna kadar gebeliğim devam edecek iyiyiz sanıyordum 4 günde bir şokla planlarım hayatım tepetaklak oldu.
Hiç bir hazirligim yoktu bile.
O kadar bilgisizim ki süt çok önemli minicik de olsa sağ sakla diyorlar. Onun için yapabileceğim en iyi şey bu ve dua etmek..
Ilk sağmada bir çay kaşığı 2. De bir yemek kaşığı süt geldi ancak. Nasıl artacak yetecek mi çok kaygılıyim.
Bugün taburcu olacağım onu nasıl bırakıp gideceğim bilmiyorum.
Yol gösterirseniz, umut verirseniz neye dikkat etmeliyim söylerseniz ve dua ederseniz sevinirim.
Allah razı olsun kızlar..
Aynısını yaşadım yaşadıklarınizin ikizlerim 1500 Gr doğdular sonra 1400 e düştüler. 1 ay yogunbakkm kuvozde kaldılar. Her gün sütü sağ. 3 4 damla olacak ilerde 40 ml. Ben çok stres yaptım o zamanlar. Sonra sutum yetmedi sen stres yapma geçip gidiyor büyüyorlar.

:KK200:
Yüksek tansiyon dolayısıyla gebelik zehirlenmesi ile acile kaldırıldım. 29+5 ken. Ciğerleri geliştirici iğne, magnezyum takviyesi vs. 2 gün daha bebeğimi benle tutup daha fazla risk almaya gerek yok diyerek tam 30 hafta bitti derken sezeryanla doğuma alındım.
Ilk gün kilosu iyi dediler bir umutluydum ertesi gün görmeye gittiğimde sanki daha da küçüktü. Ödem falan atmıştır öyle oluyor üzülme diyorlar.
Ama gel de üzülme.
Sonuna kadar gebeliğim devam edecek iyiyiz sanıyordum 4 günde bir şokla planlarım hayatım tepetaklak oldu.
O kadar bilgisizim ki süt çok önemli minicik de olsa sağ sakla diyorlar. Onun için yapabileceğim en iyi şey bu ve dua etmek..
Ilk sağmada bir çay kaşığı 2. De bir yemek kaşığı süt geldi ancak. Nasıl artacak yetecek mi çok kaygılıyim.
Yol gösterirseniz, umut verirseniz neye dikkat etmeliyim söylerseniz ve dua ederseniz sevinirim.
Oyy kuzum benim gözün aydın, hiç endişlenme ilk haftalar cidden gram kaybı oluyor. Sizin prematüre olduğu için gözüne fazla gelmiştir.
Aralık annelerinde prematüre annesi arkadaşımız vardı. Süreç sonunda sağlıkla aldı bebeğini kucağına ve o minicik bebek şimdi kocaman tostos bir kız oldu. Bol sıvı ve su tüketimi sütü artırıyor diyorlar, benim hiç çok sütüm olmadı ne denediysem ama çoğunda işe yarıyor. Stresten mümkün olduğunca uzak dur evet çok sıkıntılı bir süreç ama toparlayınca alacaksın kucağına:KK200:

Ama gel de üzülme.
Geçmiş olsun umarım iyi olur. Böyle vakalar çok var iyileşen hatta daha küçük doğan ama kendini toplayan. Öyle düşünün. Peki çok mu tuzlu yediniz neden oldu bu gebelik zehirlenmesi? Söyledimi doktor? İnşallah yavrunuz iyi olacak

Hiç üzülme canım bebekler güçlüdür kilosuna da takılma lütfen sağlığı yerinde olsun kilo alır
Sütün için bol bol su iç dinlen uyu stres yapma üzülme zamanla artacaktır emin ol bunları yaparsan

İnşallah bebeğini kucağına alıp taburcu olduğunuzun ve bebeğişini bol bol koklayıp emzirdiğinin haberini de paylaşacaksın burdan morali yüksek tut 🙏🙏

Nomum şimdi gördüm konuyu çok sevindim inan gözün aydın. Lütfen üzme kendini allahım şifa verir miniğine, sadece şu birkaç hafta koşturmacalı ve biraz endişeli geçecek senin için. Endişe etme demesi de kolay dışarıdan biliyorum ama birçok anne var senin yaşadıklarını yaşayan sana fikir vereceklerdir. Benim de yeğenim 6 aylıkken doğmuştu, çok yakın arkadaşım da prematüre annesiydi aynı şekilde. İkisi de çocuklarına umut adını verdiler :)) ikisi de 3 yaşını doldurmuş sağlıklı çocuklar şu anda. Haberdar et bizi de gelişmelerden kendine dikkat et 😘

Hayırlı olsun bebeğin en kısa zaman da sağlıkla kucağına al inşallah.
Doğumdan 2 gün önce surfaktan uygulanmış ve 30. hafta da doğmuş bunlar prematurelerde büyük artı.
Emin ol süt sağma makineleri daha fazla süt yapıyor ritmik ve güçlü sağdığı için.Sen yeterki sağarken olumlu güzel şeyler düşün bebeğini hayal et.Kaliteli beslen bol sivi tüket (su,kimyon rezene çayı, malt içecegi) mümkün oldugunca uyu.
Türkiye de yenidoğan yoğun bakımlar çok donanımlı aynı şekilde çalışanlar da bu da bir artı.
Bulunduğun hastanede anne oteli yok mu?Genelde yenidoğan katında oluyor orda kalabilirsin.

Dr lafı yapıştırdı zaten.
Siz de böyle deyince ikna oldum. :KK66:
Yetecek ınsallah. Çok sağolun.

Amin inşallah çok teşekkür ederim.

Size de Çok geçmiş olsun.
Mutlu günlere erismenize çok sevindim.
Biz de kavuşuruz ınsallah.

Ne mutlu oldum maşallah ya.
Umut oldunuz teşekkür ederim.
Ben de evime 3 saat uzaklıkta başka şehirdeyim şuan ve kvde kalmak zorundayım bir zaman.
En azından yeterli süt stoğu yapana dek.
Bu da geriyor normalde çok takardım ama şuan bebeğimin derdine düştüm daha çok..

Amin Çok teşekkür ederim.
Sen sağlıkla sonuna kadar götürürsün ınsallah.
Çok dikkatli olun.
Sağlıkla gelsin bebişler..

Inşallah.
Çok teşekkür ederim.
Böyle örnekler rahatlatıyor.

Inşallah geçer.
Çok tesekkür ederim.

Elimden geleni yapacağım.
Allah razı olsun.
Inşallah o günleri görürüz.

Çok geçmiş olsun size de.
Hikayenizi okumak çok iyi geldi.
Umut doldum.
Allah razı olsun.
Inşallah her şey yolunda gider ben de başkalarına umut verici öykümü paylaşırım. :)

Çok teşekkür ederim.
Görsel rahatlattı.

Inşallah iyi olacak her şey.

Allah razı olsun. Çok teşekkürler.

Çok yorucu sağmak ama elimden geleni yapacağım.
Çok teşekkür ederim.
Sayenizde daha iyi hissediyorum.
Canim evet süt sağmak ne kadar zor, acılı ve yorucu iyi bilirim.
Ben süt sagdigimda göğsümden sütten çok kan gelirdi 😔
Hemşireler öyle kanlı sütü icirirlerdi.
Ama o gayretle 21 ay emzirdim, hiç mama vermeden.
Ne kadar zor da olsa sonu güzel olacak inşallah.

Bir öğretmen arkadaşım 23 haftalıkken gebelik zehirlenmesi yüzünden acil doğuma alındı. Hatta haftası sebebiyle düşük yapmak olarak bile değerlendirilebilecek kadar erken bir haftadaydı. Dr lar dahi yaşamaz gözüyle bakıyorlardı. 600 gr doğdu minik prenses. Ama hayata öyle güçlü tutundu ki...şu anda 2 yaşında. Düzeltilmiş olarak 16 17 aylık civarında kabul ediliyor sanırım. Çok Erken doğduğu için bir sürü sağlık sorunu yaşadı. Hâlâ fizik Tedaviye gidiyor. Ama artık çok büyük.sorunlari kalmadı. Demem o ki Allah ömür biçince bu minicik yavru dahi yaşadı. Sizinki de kocaman olacak inşallah. Bu günler hatiralarinizda kalacak. Sütüm az diye düsünmeyin sakin. Yavrunuza şifa olmaya yetiyordur. Gelecek güzel günleri hayal edin hep.

Ama gel de üzülme.

Rabbim bir an önce sağlıkla kavuştursun inşallah. Oğlum doğduktan sonra 4 gün hastanede yatmıştı, çok üzülmüştüm. Aynı şey değil belki ama seni anlayabiliyorum. Evet anne sütü çok önemli ama şöyle bir şey var, sütün zaten anca o kadar gelir. Boşuna az diye üzülme, midesi kiraz çekirdeği kadar bile yok şu anda. Bol bol su içip dinlenmeye bak lütfen. Bir de moralini yüksek tutmaya çalış. Bu üçü süt için çok önemli. Unutma sen iyi olursan bebeğin de iyi olur 😊

Sağlıkla büyüsün bebeğiniz. Bu günleri "benim güçlü kızım nasıl da atlattı" diye hatırlamanız temennisiyle.
Size de geçmiş olsun, sütünüz için kendinize iyi bakın, bebeğinizin kucağınız da olacağı günleri düşünün yeter 💜

Ama gel de üzülme.
Ben prematüre annesi değilim ama sizi anlıyorum. İnşallah sağlıkla kavuşursunuz. Bebeğinizin midesi şuan zaten miniminnacik. Sakın sütüm yetmez diye düşünme yeter. Hele bi birbirinize kavuşun o emdikçe iyice artar. Siz şimdilik bol bol sağım ve masaj yapın . Sağlıklı beslenin bol su tüketin.

Ama gel de üzülme.

Ohhh maşallah o kızın var ya nasıl toparlanacak sen bile şaşıracaksın 4 14 24 64 kilo olacak anne kilo vermem lazım 64 oldum diyecek

O zaman süt için ne yapmalı yazalim

Incir ve süt kaynatıp içiyoruz inciri de yiyoruz
Bulgur pilavı ama içine bol bol kimyon koyuyoruz
Su içiyoruz

Ve sürekli olarak hey maşallah nasıl da güzel sütüm var yarasın kuzuma diyoruz et olsun but olsun ki zaten olur çünkü sütum hem yağlı kaliteli hem de bol diyoruz

Hep dua ediyoruz :)

Back