• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gün derdim bebeğim olacakmış meğer..

Çok geçmiş olsun,hiç korkma çok iyi kiloda ve gerekli tüm tedavi yapılmış öncesinde. Ben de 28+3 zehirlenme+hellp nedeniyle acil doğuma alındım hem de kimsemizin olmadığı başka bir şehirde tesadüfen.. Kendi durumum kritikti baya kaldım hastanede.. Yavrum da 1 kiloydu sadece.. Şimdi yaşını kutladık çok şükür.. Sakın üzme kendini hep pozitif ol, sütünü de mutlulukla şarkılarla sağ ki bebeğine yarasın. Anne kokusu yap bırak küveze.. Kimsenin modunu düşürmesine izin verme.. Sütün zaten sağdıkça artar, çok şükür sağlıkla doğdu ve 1 aya kalmaz çıkar küvezden..

Cnm sezeryan dan sonra süt geç geliyor bi hafta fln az geliyor sakın üzülme, süt sağma makinesi al hmn sapmays başla ve humana bitkisel çay iç daha çok geliyo o zaman ve şu an ztn mama takviyesi yapılır mecbur ama sen yine de geldiği kdr sütü nü götür hastaneye ve üzülme çabuk toparlıyolar yakında çıkar çok geçmiş olsun hiç bir şey olmaz merak etme yalnız bu süreçte kendini yıpratma, bebeğin için güçlü olmalısın

Bildiğim her şey zaten yazılmış. Kafa ütülemeyeyim boş yere. Allah sağlık sıhhat versin, beraber güzel günleriniz olsun inşallah🙏

Bir tanıdığımda prematüre doğum yaptı, bebeği küvezde kaldı ama şimdi 5 aylık ve görseniz nasıl güzel, sevimli, büyüdü her şeyi normal. İnşallah sizin bebeğiniz de öyle olacak Rabbim şifa, sabır versin.

Kilosu iyiymiş bence kendini kurtarmış sayılır annesi. Hiç umutsuzluğa kapılma onlar o kadar güçlü ki.. onun için yapabilecegin tek şey iyi düşünmek ve bol bol süt sagmak. O seni hisseder , yaşadığın stres sütüne geçer biliyorum zor ama anneler olarak biz zorluğa göğüs gerebilecek güçte varliklariz . Öyle bebekler gördüm ki bir kilonun altında ama hayata sıkıca tutunan. O yüzden kendini bırakma ve bu sürecin geçici olduğunu düşün hep. Umarım cabucak atlatir ve kavuşursunuz bebeginizle 🥰

Çok geçmiş olsun. Allah bebeğinize de size de sağlık sıhhat versin.
Siz kaygılandıkça sütünüz gelmeyecek. Bol bol su için. Benim ilk doğumunda beslenmem aman aman iyi değildi . Ama çok terlediğimden olsa gerek (kış mevsimi olmasına rağmen) ömrüm boyunca içmediğim suyu içiyordum gün içinde. Ve inanılmaz sütüm oluyordu. Ve tatlı yeme isteği de çok oluyordu. Ve bir de uyku mutlaka gün içinde uyumaya çalışın.
Benim abim 7 aylık sezeryanla doğmuş bundan 35 yıl önce düşünün o zamanın şartlarında yokluğunda doktorlar yaşamaz ölür demişler ama yaşayacak ömrü varsa kim ne derse desin Rabbim yaşatacak olan.
Kendinizi bırakmayın güçlü olun bebeğinize de geçiyor sizin hisleriniz. nomunomuchua nomunomuchua

Allah saağlıkla kucağınıza evinize geleceği günleride nasip edicek annesi, bende prematüre annesiyim 32 haftalık 1085 gr doğdu kızım 36 gün kaldı küvezde toparlandı emebilcek duruma geldi 2 kg olarak taburcu oldu artık 2.5 yaşındayız , şimdi size ne deseler yüreğinizdeki sızı gitmez biliyorum ama geçiyor inanın, siz güçlü olun bebeklerimiz zaten çok güçlü 🧿 bol bol sağın şırıngayla başlayan süt poşetleri dolduracak zamanla inanın, dualarım iyi dileklerim sizinle inşallah en kısa zamanda gelicek annesinin yanına

Imzama göre hala hamileyim ama artık prematüre bebek annesiyim.
Yüksek tansiyon dolayısıyla gebelik zehirlenmesi ile acile kaldırıldım. 29+5 ken. Ciğerleri geliştirici iğne, magnezyum takviyesi vs. 2 gün daha bebeğimi benle tutup daha fazla risk almaya gerek yok diyerek tam 30 hafta bitti derken sezeryanla doğuma alındım.
Boyu 40 cm, kilosu 1440 gr olarak doğdu kızım.
Yoğun bakımda en az bir ay küvezde kalacak.
Ilk gün kilosu iyi dediler bir umutluydum ertesi gün görmeye gittiğimde sanki daha da küçüktü. Ödem falan atmıştır öyle oluyor üzülme diyorlar.
Ama gel de üzülme.
Sonuna kadar gebeliğim devam edecek iyiyiz sanıyordum 4 günde bir şokla planlarım hayatım tepetaklak oldu.
Hiç bir hazirligim yoktu bile.
O kadar bilgisizim ki süt çok önemli minicik de olsa sağ sakla diyorlar. Onun için yapabileceğim en iyi şey bu ve dua etmek..
Ilk sağmada bir çay kaşığı 2. De bir yemek kaşığı süt geldi ancak. Nasıl artacak yetecek mi çok kaygılıyim.
Bugün taburcu olacağım onu nasıl bırakıp gideceğim bilmiyorum.
Yol gösterirseniz, umut verirseniz neye dikkat etmeliyim söylerseniz ve dua ederseniz sevinirim.
Allah razı olsun kızlar..
Rabbim yardımcın olsun kardeş.. bol bol dua edin çok büyük bir silahtır dua. Pes etmeden.. Inşaallah en kısa zamanda kızınızla yuvanızda mutlu yaşarsiniz inan buna sadece💪🏻

Yenidoğan bebeklerin mide hacmine internetten bir bakın, o kadar küçük ki yemek kaşığı süt yeter de artar. Stres yapmayın.Bu konuyla da ilgili tıbbi camiada kullanılan güzel bir benzetme vardır. Kendinizi süt tozu farz edin. Bu süt tozunu süte çevirmek için gerekli olan tek şey su. Bol bol su için. Başka da farklı uygulamalara girip kendinizi strese sokmayın. Geçmiş olsun sevgiler.

Yüksek tansiyon dolayısıyla gebelik zehirlenmesi ile acile kaldırıldım. 29+5 ken. Ciğerleri geliştirici iğne, magnezyum takviyesi vs. 2 gün daha bebeğimi benle tutup daha fazla risk almaya gerek yok diyerek tam 30 hafta bitti derken sezeryanla doğuma alındım.
Ilk gün kilosu iyi dediler bir umutluydum ertesi gün görmeye gittiğimde sanki daha da küçüktü. Ödem falan atmıştır öyle oluyor üzülme diyorlar.
Ama gel de üzülme.
Sonuna kadar gebeliğim devam edecek iyiyiz sanıyordum 4 günde bir şokla planlarım hayatım tepetaklak oldu.
O kadar bilgisizim ki süt çok önemli minicik de olsa sağ sakla diyorlar. Onun için yapabileceğim en iyi şey bu ve dua etmek..
Ilk sağmada bir çay kaşığı 2. De bir yemek kaşığı süt geldi ancak. Nasıl artacanim cak yetecek mi çok kaygılıyim.
Yol gösterirseniz, umut verirseniz neye dikkat etmeliyim söylerseniz ve dua ederseniz sevinirim.
Canım Her şey düzelecek inşallah. Sağlıkla kavuşmuşsunuz bu çok önemli ..Küçük savaşçı çok çok iyi olacak.Senin gibi güçlü bir annesi var.

Bol bol şifa diliyorum 🤲

Geçecek demek için geldim. Yakın arkadaşım da aynı süreci yaşadı. Annesi dahil herkes umutsuz konuştu. Ama kızımız çabuk toparladı. Eve geldiğinde sadece anne babası ilgilendi. Ziyaret kabul etmediler. Şimdi çok yüksek puanla kazandığı lisede hazırlık öğrencisi. Resim,dans,piyano,keman, yüzme dallarında da ciddi başarıları var. Yetenekli zeki, sapasağlam. İnanın olacak. Bebeğinizi uzun, sağlıklı muhteşem bir hayat bekliyor. Yeter ki yanında güçlü ve mutlu annesi olsun. 🤲

Her gün bebeğinizi kucağınıza alarak gelmeyi hayel edin ve güzel şeyler düşünün belki suan da moraliniz bozuktur ama o küçücük melek hayata sımsıkı tutunur kendinizi üzmeyin bebekler cok güçlü 🤲

Kanguru bakımı diye bişey var canım, muhtemelen onu da yaptırırlar zamanı gelince.
Ben seni tebrik ederim, sağ salim doğmuş bebeğin lütfen aniden gelişen bu duruma karşı yaşadığın üzüntü onun doğumu için heyecanlanmanı sevinmeni engellemesin. Umarım kısacık sürede toparlanıp büyüyüp annesine kavuşacak ❤️

Ama gel de üzülme.
Ilk sağmada bir çay kaşığı 2. De bir yemek kaşığı süt geldi ancak. Nasıl artacak yetecek mi çok kaygılıyim.
Canım hiç üzülme benim bebeklerimde 1 ay kaldı 3 saatte bir sütünü sağ 1 damla bile olsa görür ben iki bebeğine şırınga ile taşıdım hep bolca rezene iç dere otu ve yoğurt ye bolca sıcak dus al ve günde 2 3 litre şu iç bebeğine bu şekilde yardımcı ol sen güçlü olursan oda kendini iyi hisseder daha çabuk toplar 2 kiloyu geçince evine yollar zaten annesi üzülme sakın stres yapma sen ne kadar iyi bebek o kadar iyi unutma sakin

Ama gel de üzülme.
Benim bebeğim de kuvözde kaldı. Kolostrum yoğun kıvamlı olduğu için pompaya çok iyi gelmiyor. Elle sağım yaparsanız daha iyi olabilir. Haftası da çok küçük değilmiş, eminim uzun süre ayrı kalmazsınız.

Bir tecrübem yok ama kendimi örnek gösterebilirim evde ebe yardımıyla 1.750 gr doğmuşum hem de erken doğum falan da değil. Herkes ölür demiş benim için. Tabi küçük yerde küvez falan da yok daha sonra hastaneye gidebilmiş annem doktorlar da pek umutsuzmuş.. Ama şimdi 30 yaşımdayım.

Rabbim şifalar versin kızınızı size bağışlasın bi an önce kızınızla beraber evinize gidin..

Allah saglikla kucaginiza alip eve gelmeyi de nasip etsin.
Hic korkmayin bebekler bizden daha gucluler.
Kilosu ve boyu bana cok iyi gorundu.
Benim kizim miadini asmis dogmasina ragmen 45 cm 2600 gr dı.

Süt için bolca sıvı.
Sagdikca cogalir simdi miktari sizi korkutmasin ilk gunlerin kolostrum adi verilen sutu cok besleyicidir ancak miktar olarak dusuk gorunur.
Ve bir de bebegin midesi zaten ancak bir kiraz cekirdegi kadar var ya da yoktur.
Sakin bu konuda streslenmeyin o yuzden.
Kolayliklar dilerim.
Bir gun mincira mincira severken bu gunlerinize guleceksiniz :)

Geçmiş olsun size ayrica tebrik ederim bebeğinizi de yakinda kucağıniza alırsınız inşallah, biraz toparlasın . Lohusalık biraz karmaşık olay ama siz iyi olun o da olur Allahin izniyle. Stres olmazsa süt oluyor.

Back