• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gün derdim bebeğim olacakmış meğer..

Geçmiş olsun ve gözün aydın canım.
haftasına göre güzel doğmuş gerçekten. Bende aynı sebepten erken doğum yaptım. Çok çabuk toparlıyorlar derlerdi gerçekten de öyle prematüre bebekler daha güçlü oluyorlar.Sütünü en geç 3 saati aşmadan sağ sürekli sağa sağa artacak süt artıcı çay var e bebekte al onu iç sabah öğle akşam. Herşey güzel olacak minik kızın büyüyecek inşallah ve unutacaksın bugünleri ❤️

Geçmiş olsun 🙏🏾 Prematüreler çok hızlı toparlıyor daha iyi kilo alıyorlar ve sizin kadar olmasa da ona orda çok iyi bakıyorlar emin olun . 2 saatte bir sütünüzü sağın fazlasını buzluğunuza koyun . Büyüdükçe toparladıkça emzirmeye başlarsınız orda emzirince 1-2 güne çıkarıyolar zaten . Moralinizi bozmayın insan ister istemez üzülüyor benim oğlum da kalmıştı sizi çok iyi anlıyorum . Sağlıkla kavuşun inşallah 🙏🏾

Çok geçmiş olsun,hiç korkma çok iyi kiloda ve gerekli tüm tedavi yapılmış öncesinde. Ben de 28+3 zehirlenme+hellp nedeniyle acil doğuma alındım hem de kimsemizin olmadığı başka bir şehirde tesadüfen.. Kendi durumum kritikti baya kaldım hastanede.. Yavrum da 1 kiloydu sadece.. Şimdi yaşını kutladık çok şükür.. Sakın üzme kendini hep pozitif ol, sütünü de mutlulukla şarkılarla sağ ki bebeğine yarasın. Anne kokusu yap bırak küveze.. Kimsenin modunu düşürmesine izin verme.. Sütün zaten sağdıkça artar, çok şükür sağlıkla doğdu ve 1 aya kalmaz çıkar küvezden..
Merhaba bende hellp sendromu geçirdim doktorunuz sebebini söyledi mi konuştunuz mu hiç? Benim görüştüğüm doktorlar genelde sebepsiz olduğunu söylediler ama genelde kan sulandırıcı iğne kullananlarda olduğunu farkettim geçirenlerde siz gebelikte ilaç kullandınız mı? Veya antibiyotik

Imzama göre hala hamileyim ama artık prematüre bebek annesiyim.
Yüksek tansiyon dolayısıyla gebelik zehirlenmesi ile acile kaldırıldım. 29+5 ken. Ciğerleri geliştirici iğne, magnezyum takviyesi vs. 2 gün daha bebeğimi benle tutup daha fazla risk almaya gerek yok diyerek tam 30 hafta bitti derken sezeryanla doğuma alındım.
Boyu 40 cm, kilosu 1440 gr olarak doğdu kızım.
Yoğun bakımda en az bir ay küvezde kalacak.
Ilk gün kilosu iyi dediler bir umutluydum ertesi gün görmeye gittiğimde sanki daha da küçüktü. Ödem falan atmıştır öyle oluyor üzülme diyorlar.
Ama gel de üzülme.
Sonuna kadar gebeliğim devam edecek iyiyiz sanıyordum 4 günde bir şokla planlarım hayatım tepetaklak oldu.
Hiç bir hazirligim yoktu bile.
O kadar bilgisizim ki süt çok önemli minicik de olsa sağ sakla diyorlar. Onun için yapabileceğim en iyi şey bu ve dua etmek..
Ilk sağmada bir çay kaşığı 2. De bir yemek kaşığı süt geldi ancak. Nasıl artacak yetecek mi çok kaygılıyim.
Bugün taburcu olacağım onu nasıl bırakıp gideceğim bilmiyorum.
Yol gösterirseniz, umut verirseniz neye dikkat etmeliyim söylerseniz ve dua ederseniz sevinirim.
Allah razı olsun kızlar..
Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin.. İnşallah geçecek canm bugünler

Canım bebeğin hayırlı olsun sanada çok geçmiş olsun. Biran önce kavuşun inşallah. Bende ilk dogumumda gebelik zehirlenmesi yaşadım ama şükür kızım 37.haftaya kadar bekledi. Senin kızınında maşallah kilosu gayet iyi. Enerjini düşüememeye çaliş. Bol bol dua et. Sütünde gayet iyi dahada gelecektir inşallah. Ben 6aylık bebeğim için medela nın hastane tipi süt sağma makinesi kiraladım şu an. Çok iyi çekimi var. Bebeğim 15günlükten beri emmeyi redetti. Çok uğraştım almadı bu makine benim kurtarıcım oldu. Sende sütünü bol bol sağ bol su iç. Dereotu incir hurma çok güzel süt yapıyır. Humana steel tea çayıda çok etkili. En önemlisi stres yapma. Bebeğine hayırlısıyla kavuş inşallah

korkmayin yigenim 1 kilo dogdu onunkide gebelik zehirlenmesi sebebi ile oldu hatta bize bebegimi kurtaralim anneyimi diye soruda soruldu.
oda kuvezde kaldi sarilik oldu gunlerce kucaklayamadilar koklayamadilar sizin gibi hastanede birakip eve gidip gunde 3 5 kez hastaneye sut yetistirdiler.
bu surecte sizin icin en onemli sey moral çünku moral ve uyku = süt
hiç bunalmayin gordukce uzulmeyin muthis bir mucadeleyle hayata tutunuyorlar.
ilk zamanlar bu kadar az sut gelmesi normal zaten onun mideside suan kiraz cekirdegi kadar bile yok verdiginiz miktarla doyar merak etmeyin bol bol sagin kolostrum zor gelir çünkü.
hastane makinalariyla degilde bir sut sagma makinasi edinin onlar daha iyi sagiyor.

Öncelikle geçmiş olsun. Tez zamanda kucağınıza alırsınız insallah. Bir prematüre annesi olarak size yazmak istedim. Hiç kaygılanmayin dinlenin o minicik dediğiniz süt emin olun ona yeterli. Zaten sütünüz artacak sağdıkca. Aynı şeyleri yaşadım. Harika giden bı gebeliğim vardı. Bebeğim biraz zayıftı ama genetik olabilir dedi doktorumuz. Yüksek tansiyondan dolayı bende yaşadım üstüne kilo kaybetmisti anne karnında. Yoğun bakım falan derken şuan dünyanın tatlısı bir bebeğim var. Çok şükür sağlıklı. Yaşıtlarınıda yakaladı. 11 aylık olduk. Unuttuk o günleri . Bu arada minik prematürem diye seviyoruz onu, çok tatlı geliyor kulağa 😀

Yüksek tansiyon dolayısıyla gebelik zehirlenmesi ile acile kaldırıldım. 29+5 ken. Ciğerleri geliştirici iğne, magnezyum takviyesi vs. 2 gün daha bebeğimi benle tutup daha fazla risk almaya gerek yok diyerek tam 30 hafta bitti derken sezeryanla doğuma alındım.
Ilk gün kilosu iyi dediler bir umutluydum ertesi gün görmeye gittiğimde sanki daha da küçüktü. Ödem falan atmıştır öyle oluyor üzülme diyorlar.
Ama gel de üzülme.
Sonuna kadar gebeliğim devam edecek iyiyiz sanıyordum 4 günde bir şokla planlarım hayatım tepetaklak oldu.
O kadar bilgisizim ki süt çok önemli minicik de olsa sağ sakla diyorlar. Onun için yapabileceğim en iyi şey bu ve dua etmek..
Ilk sağmada bir çay kaşığı 2. De bir yemek kaşığı süt geldi ancak. Nasıl artacak yetecek mi çok kaygılıyim.
Yol gösterirseniz, umut verirseniz neye dikkat etmeliyim söylerseniz ve dua ederseniz sevinirim.
İnşaAllah her şey yakın zamanda yoluna girer, sütün artacaktır emin ol bu süreçte beslenmene moraline dikkat et. Sağlıkla kavuşun güzel kızınla.

Etrafımda çok var erken doğan bebek büyüyünce o farkı kapatıyorlar hiç üzülme küçük diye Allah yardım etsin sağ salim hayata tut
Unsun bir an önce kucagna al onu sutun onun için çok önemli ve değerli mutlaka sağ ve ulaştır hemşireler icirsin ona

Ama gel de üzülme.
İnşallah sağlıkla hastaneden çıktığı günü de görürsünüz. Süt için bol su ve hamur işi, tatlı tavsiye ediyorum. Herkes kilo almayın diye size yeme diyecek ama şimdi yiyin 😊 Sonra bırakırsınız. Çiğ sebze meyve, bulgur, süt ürünü, limon narenciyeden uzak durun gaz yapmasın.
Kızım 6 ay sadece anne sütü aldı, 6 aylıkken 10 kiloydu. Biliyorum çok fazla ama emzik vermedim, bol bol emzirdim.
Duşa girince sıcak suyu açıp göğüslerinize masaj yapın, sağım tekniğini öğrenin ( öncesinde masaj yapmak gerekiyor vb.

Hayırlı olsun, sağ salim kucağınıza almışsınız ya gerisi inanın bi şekilde halledilir. Benim kızımda az kilolu doğdu sonrasında da biraz fazla kilo verdi düşük ağırlıklıydı. Prematürler çok daha çabuk büyüyorlar ve inanılmaz güçlü oluyorlar.

Sütünüz erken doğum olmasına rağmen çok iyi gelmiş. 15 dk sağım 10 dk dinlenme 10 dk sağım şeklinde ilerleyin. Düzenli sağım yapın bir de hem elle hem makinayla yapmak da sütü artıran bi yöntemmiş. Oksitosin masajını araştırın instada takip ettiğim bi pediyatri doktoru çok öneriyor.

Ama gel de üzülme.

Bende 32.haftada kolestaz sebebiyle sezeryan doğum yaptım.. Sana tek diyeceğim şey gaz yapıyor vsvs diyenleri takma.. Yararli ne varsa ye sulu yemek sebze et balık.. Serbetli tatlilar tuket bolca ve ekmek vsvs ye mutlaka.. Doymaya dikkat et.. Gerekirse kilo al elbet verirsin.. Ve en önemlisi sütün bebegine Allah tarafindan gönderildiğini dusunmen.. Tabiki Allah herkesin kaderini çabasına bağlı kılıyor.. Sen herseyden ye gerisini Allaha bırak.. İnsallah yoluna girer herşey.. Sen psikolojini sağlam tut hemi😊

Merhaba cnm, bebegin hayirli ugurlu olsun 😍 Rabbim anali babali buyutsun insAllah ❤ ben gecen sene oglumu 27+4 ile dogum yaptim ve gercekten cok zor gunler aylar gecirdim. Sadece yasiyan anlar bilir. Dualarini eksik etme, bol bol dua et ve elinden geldigince sutunu sagmaya calis. Sutun gelmediyse caresizlige kapilma, anne sutune yakin takviye mamalar var onlardan verirler. Turkiyede yasamadigim icin ordaki hastane sistemi yada bakim nasil oliyor bilmiyorum, ama oglum dogdugu gunden itibaren esimde bende gunde en az 1 saat kanguru yaptik. Ten temas cok cok iyi dediler cocugun gelisimi icin. Benim yasadigim ulke ve sehirdeki en guzel yeni dogan yogun bakim unitesine denk geldim diyebilirim. Hepsi yerliydi ama o kadar iyi baktilarki ogluma, hem bizi cok guzel yonettiler hemde cok guzel desteklediler. Bazen aklima geliyor onlar icin dua ediyorum Rabbim hidayet versin diye. Simdi sana desem stress yapma kendinede iyi bak, olmicak cunku kendimde yasadigim icin ne kadar zor oldugunu biliyorum. Ama seninde guclu olman gerekiyor. Sen bebegini dusunceksin etrafindakilerde seni dusunsunler, evine temizligine yemegine yardimci olsunlar. Cevren sana destek olsun ama cokta herseye karismasin. Premature dogan bebekler daha hassas oluyor, bagisikliklari daha dusuk oluyor o yuzden temizligine cok cok dikkat et. Ozellikle bu viruslu gunlerde gidip geldigin yerlere dikkat et. Herkesi evine kabul etme Allah korusun onlardan sana, senden bebegine gecebilir. Bebegi gormek istiyen olursa, hastane izin verse bile siz izin verneyin. Bizde oyle yaptik. Sizin bebeginiz cok hassas su an. Ihtiyaci olan tek sey sizin sevginizi, sizin sicakliginizi, sizin sesinizi duymak. Daha once soyledigim kanguru yontemini mutlaka yapin, hemsirelere sorun. Vucudun ust tarafini ciplak halde bebegi gogsune koyuyorlar. Oyle 1 saat veya daha fazla duruyorsunuz. Bide ordaki hastanede sut sagma makinesi varmi bilmiyorum ama hastanede bebegini ziyaret ettiginde o minik melege bakarak sutunu sag. cok karisik oldu kusura bakma inan aklima gelen herseyi soylemek istiyorum sana bir nebze yardimci olmak icin. InsAllahh bu zor gunleri atlatirsiniz :KK200::KK200::KK200::KK200:

Üç çocuğumda erken doğdu. Muayeneye gidip doğuma alındım. Üçüde küvez yoğun bakım gördü. Şükür sağlıkları yerinde. İyi düşünmeye çalışın. Süt için endişe etmeyin bol sulu şeyler yiyin bolbol uyuyun. İlk başta çok üzülsenizde bebeğiniz hastanede güvende. Dinlenmek ve sezeryan sonrası kendinizi toparlamak için bol bol zamanınız var değerlendirin. Hastaneden bebeğinizi dinlenmiş enerji dolu bi anne olarak alın.

Ama gel de üzülme.
Bizimde bir tanıdığımızin çocuğu 1kg doğdu küvezde kaldı hastaneden çıktı şimdi iyi düşün iyi olsun senin ve bebeğin için dua edeceğim

Hayırlı olsun nomu. Allah analı babalı büyütsün. Selam vermeden geçemedim. Ben de prematüre doğan bir bebeğim. O zamanlar öyle hastanede bakım da yok. Süt emmek istememişim illa gıcıklık yapacağım. Sıfır sutle bugunlere:) senin kızın da inşallah senin boyunu geçecek günlere gelir.

tulipa tulipa da hamile ve düşük tehlikesi yaşadığı için şu an hastahanede. Umarım bunu yazdım diye bana kizmaz. Dualarınıza talibiz.

korkmayin yigenim 1 kilo dogdu onunkide gebelik zehirlenmesi sebebi ile oldu hatta bize bebegimi kurtaralim anneyimi diye soruda soruldu.
oda kuvezde kaldi sarilik oldu gunlerce kucaklayamadilar koklayamadilar sizin gibi hastanede birakip eve gidip gunde 3 5 kez hastaneye sut yetistirdiler.
bu surecte sizin icin en onemli sey moral çünku moral ve uyku = süt
hiç bunalmayin gordukce uzulmeyin muthis bir mucadeleyle hayata tutunuyorlar.
ilk zamanlar bu kadar az sut gelmesi normal zaten onun mideside suan kiraz cekirdegi kadar bile yok verdiginiz miktarla doyar merak etmeyin bol bol sagin kolostrum zor gelir çünkü.
hastane makinalariyla degilde bir sut sagma makinasi edinin onlar daha iyi sagiyor.

Gerçekten bu soru soruldu mi, Anne mi bebek mi diye ? Çok şaşkınım.

Merhaba, süt konusunda master yapmış bir anne olarak şunu soyleyim sana bu işin tek bir sırrı var stresten uzak dur ve ve az çok demeden kimse ile kendini kıyaslama dan sütünü geldiği kadar sağ. Arkadaşlarında söylediği gibi ilk günler zaten süt az gelir. Normal doğum yapmamışsin sezaryan ile doğum sancısı çekmeden yapılan doğumda Zaten süt 72 saat sonra gelir. Az az gelmesi çok normal
Benim ilk 1 ay sütüm iyiydi hergun yedek atıyordum. 2 aydan sonra yaşadığım stres nedeniyle sütüm azaldı. O günden sonra piyasada ne kadar sut artırıcı ürün, ne kadar kur varsa yaptım. Ne sağım makineleri kiraladım. Ama maalesef sürümde belirgin değişiklik olmadı üstelik oğlum memeyi reddediyordu ne ettiysem bir gogusumu neredeyse emmedi. Bütün emzirme pozisyonlarını denedim. Ama birini emmedi. 2 ayda çalışmaya başladım tüm aralarda süt sagdim.Yemek aralarında hızlıca gidip süt sagdim.
Gece uyanıp süt sagdim 6 aydan sonra memeyi reddetmeye başladı. Şuan 25 aylık hala emiyor.
Öyle suttum 1 aydan sonra hiçbir zaman goguslerimden tasmadi ama sürekli sütüm geldi kilosunada takılma benimki 4 kilodan fazla doğdu şuan 10.5 kilo kilosu iyi doğan da sonradan çok zayıf olabiliyor. Olsun sağlığı yerinde sen hiç moralini bozmadan sütünü sürekli sağ isterse 1 damla gelsin ona her damla şifadır. İnşallah kısa sürede sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın bebegini

31 haftalık üçüz annesiyim. 36 gün kaldılar yoğun bakımda. Üzülmek şu an yapacağın son şey. Pozitif düşün pozitif olsun herşey. Süt sağma makinesiyle düzenli sağım yapacaksın ki artacak. Çok gelir az gelir Allah ın takdiri. Her bwbek sürekli anne sütü alamıyor keşke alabilselerdi. 2 ay ancak aldı bnmkiler. Şimdi 4 yaşa yaklaştık herşey yolunda şükür. 25 hafta falan olsaydı sıkıbtıların farklıydı. 28 haftayı geçmişsin inşallah güzel olacak.

Back