- 14 Haziran 2019
- 14.852
- 72.541
- 598
- Konu Sahibi nomunomuchua
Miktara da takılmayın. Şu an gelen süt kolostrum, damla damla gelir. Zaten bebeğinizin midesi de küçücük. Bir damlayla doyuyorlar.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Oncelikle caninizi sikmayin. Soylemesi kolay yapmasi zor biliyorum ama su an bebeginiz icin yapabileceginiz en iyi sey guclu durmak. O bir cay kasigi sut o kadar onemli ki. Ben de preeklempsi yuzunden sizin kadar olmasa da birkac hafta erken dogum yaptim. Bebegim baska sebepten yogun bakimda kaldi birkac gun. Siringayla goturduk cikan birkac damla sutu. Ama inanin o ilac gibi geliyor bebege. Hemen tolarladi. Sizinki de hemencecik toparlayacak emin olun. Cok kucuk diyoruz ama oyle gucluler ki, insan sasiriyor.Imzama göre hala hamileyim ama artık prematüre bebek annesiyim.
Yüksek tansiyon dolayısıyla gebelik zehirlenmesi ile acile kaldırıldım. 29+5 ken. Ciğerleri geliştirici iğne, magnezyum takviyesi vs. 2 gün daha bebeğimi benle tutup daha fazla risk almaya gerek yok diyerek tam 30 hafta bitti derken sezeryanla doğuma alındım.
Boyu 40 cm, kilosu 1440 gr olarak doğdu kızım.
Yoğun bakımda en az bir ay küvezde kalacak.
Ilk gün kilosu iyi dediler bir umutluydum ertesi gün görmeye gittiğimde sanki daha da küçüktü. Ödem falan atmıştır öyle oluyor üzülme diyorlar.
Ama gel de üzülme.
Sonuna kadar gebeliğim devam edecek iyiyiz sanıyordum 4 günde bir şokla planlarım hayatım tepetaklak oldu.
Hiç bir hazirligim yoktu bile.
O kadar bilgisizim ki süt çok önemli minicik de olsa sağ sakla diyorlar. Onun için yapabileceğim en iyi şey bu ve dua etmek..
Ilk sağmada bir çay kaşığı 2. De bir yemek kaşığı süt geldi ancak. Nasıl artacak yetecek mi çok kaygılıyim.
Bugün taburcu olacağım onu nasıl bırakıp gideceğim bilmiyorum.
Yol gösterirseniz, umut verirseniz neye dikkat etmeliyim söylerseniz ve dua ederseniz sevinirim.
Allah razı olsun kızlar..
Bak benim ikinci çocukta 3. gün geldi sütüm.Rahatladım çok sağolun.
Cidden bana çok az geliyor biraz sabirsizim.
Bugün sagmamin 2. Günü yine yemek kaşığı anca geldi. Ne zaman artacak diyorum ama belki acele ediyorum haklisiniz.
İki sene önce ikizlerim 33 haftada doğdu. Biri bir buçuk kilo kadardi. Kırk gün kuvezde kaldı. (Diğeri on gün) kırk gün dikişlerim sizlaya sızlaya gidip geldim. Süt sagdim hem evdekine, hem hastanedekine. Sonuç iki yaşında yerinde durmayan kıpır kıpır iki canavar.Imzama göre hala hamileyim ama artık prematüre bebek annesiyim.
Yüksek tansiyon dolayısıyla gebelik zehirlenmesi ile acile kaldırıldım. 29+5 ken. Ciğerleri geliştirici iğne, magnezyum takviyesi vs. 2 gün daha bebeğimi benle tutup daha fazla risk almaya gerek yok diyerek tam 30 hafta bitti derken sezeryanla doğuma alındım.
Ilk gün kilosu iyi dediler bir umutluydum ertesi gün görmeye gittiğimde sanki daha da küçüktü. Ödem falan atmıştır öyle oluyor üzülme diyorlar.
Ama gel de üzülme.
Sonuna kadar gebeliğim devam edecek iyiyiz sanıyordum 4 günde bir şokla planlarım hayatım tepetaklak oldu.
O kadar bilgisizim ki süt çok önemli minicik de olsa sağ sakla diyorlar. Onun için yapabileceğim en iyi şey bu ve dua etmek..
Ilk sağmada bir çay kaşığı 2. De bir yemek kaşığı süt geldi ancak. Nasıl artacak yetecek mi çok kaygılıyim.
Yol gösterirseniz, umut verirseniz neye dikkat etmeliyim söylerseniz ve dua ederseniz sevinirim.
Inşallah elimden geleni yapacağım.Merak etmeyin gececek bugunler Allahin izniyle. Sutun artmasi icin bol bol su icmek gerek diye biliyorum. Benim sutumu pompa ile sagmak cok arttirmisti. Gunduzleri 2 saatte bir, geceleri de 3 saatte bir sagarsaniz faydasini goreceginizi dusunuyorum. Ne kadar cok sagim yapilirsa beyne sute ihtiyac var sinyali giderek, sut uretimi artiyor.
Ne zaman prematüre doğmuş bebek duysam aklıma komşumun kızı gelir Doğduğunda 900 grammış Şimdi maşallah sağlıklı bir genç kız Annesi der ki benim kız buyuduyse her prematüre büyür
Miktara da takılmayın. Şu an gelen süt kolostrum, damla damla gelir. Zaten bebeğinizin midesi de küçücük. Bir damlayla doyuyorlar.
Hayirli olsun,tez zamanda sag saglim bebeginle evinize gittiginiz gunleri goresin insallah.Kilosu masallah cok iyi cigerleri gelistiyse eger bir aya kalmaz cikarsiniz.sut konusu da ilk gunler sut zaten anca corba kasigi ederince gelir sik sik sagarsan iyi beslenip dinlenirsen bir kac gune toparlar.Sen yeterki kendine iyi bak,guzelce dinlen,mumkunse de iyi bir sut sagma makinasi edin.Hatta hastaneden verirlerse hastane tipi makinalardan kullan.Minicik olduguna aldanma o kadar cabuk toparliyorlarki,giydirdigin kiyafeti ,tekrar giydirmeye zaman kalmiyor.Tekrar gozun aydin,insallah tez zamanda toparlayacaktir.
nomunomuchua iyi hikayeler o kadar çok ki, lütfen onlara odaklanın. İnstagram da İnci Candemir var; 24 haftalık prematüre bir bebek annesi. Şimdi oğlu ergen yaşlarda. Bu konuda kitap yazmış, prematüre bebek bakımı hakkında bilgi veriyor ve prematüre bebek anneleri de bir şeyler paylaşıyorlar orada. Bence size iyi gelecektir. Yalnız değilsiniz. Ve inanın iyi hikayeler, acı hikayelerden çok çok çok daha fazla.
Oncelikle caninizi sikmayin. Soylemesi kolay yapmasi zor biliyorum ama su an bebeginiz icin yapabileceginiz en iyi sey guclu durmak. O bir cay kasigi sut o kadar onemli ki. Ben de preeklempsi yuzunden sizin kadar olmasa da birkac hafta erken dogum yaptim. Bebegim baska sebepten yogun bakimda kaldi birkac gun. Siringayla goturduk cikan birkac damla sutu. Ama inanin o ilac gibi geliyor bebege. Hemen tolarladi. Sizinki de hemencecik toparlayacak emin olun. Cok kucuk diyoruz ama oyle gucluler ki, insan sasiriyor.
Bak benim ikinci çocukta 3. gün geldi sütüm.
İlkinde 4. gün mü ne geldi, unuttum onu.
Şu an az olması erken doğumdan veya üzüntünden veya bir şeyleri henüz bilmediğinden falan değil.
O çok kıymetli sütün birkaç damlası doyurmaya yettiği için o kadar geliyor.
Bir de bilgim yok ama kilosu da iyiymiş gibi geldi bana.
Rabb'im sağlıkla büyütmeyi kucağına almayı nasip etsin öncelikle eltim de erken doğum yaptı 27 haftalıkti hatta onlar çok şükür Rabb'im ömür verdiyse büyüdü şimdi çıktı evreler evet kolay olmuyor belki ama insAllah olacak moralini yüksek tutmaya çalış ki sütün artsın en kısa zamanda toparlar çıkarsınız insAllah hastaneden deImzama göre hala hamileyim ama artık prematüre bebek annesiyim.
Ama gel de üzülme.