iyi geceler hanımlar.bende sigara içmeyeli tam 60 saat oldu.bana göre en zor zamanı atlattım.nede olsa 15 yıllık tiryakiliğimde 1 gün bile içmeden duramadım.kitabı okumadım.tamamen kendi isteğimle bıraktım.aslında beni nasıl bir sürecin beklediğinimerak ediyorum.bırakan arkadaşların desteklerinide bekliyorum.:)
ben bu kitabı aylar önce netten indirdim
çok kişiden duydum okuyunca bıraktım diye:hooray:
ammavelakin kitabı okumak içimden gelmiyor anlaadım gitti
garip ama herhalde çok istememe rağmen bırakacağımdan korkuyorum
Allahım sen bana akıl fikir veerklava: klava: klava:
allah banada o iradeyi versede bende bırakabilsem sigarayı inş
ahahhahaaa alemsin anacım yaaa bence senin sorunun meselenin özüne inme cesareti bulamamak, aslında sen şuan bırakmak istemiyorsun, ya da bırakmaktan korkuyorsun. hemen bırakmana gerek yok zaten bir yandan içip, bir yandan da kitabı okuyabilirsin, bence bu keyfi kaçırma, üst üste bissürü sigara içebilirsin kitabı okurken.. evde içemiyorsun biliyorum, ben senin yerinde olsam ilk boş vaktimde güzel bir kafeye gidip, kahvemi söyler (offffff!! ne canım çekio yaa ama ufaklık yüzünden içemiyorum!), yanında da sigaramı yakar ve okumaya başlardım.. hatta her gün kitap okuma kaçamakları yapardım öle kafe kafe gezip..
ne zaman kendini hazır hissediyorsan o zaman başla bence. bu arada itiraflara devam..
ben bu kitabı aylar önce netten indirdim
çok kişiden duydum okuyunca bıraktım diye:hooray:
ammavelakin kitabı okumak içimden gelmiyor anlaadım gitti
garip ama herhalde çok istememe rağmen bırakacağımdan korkuyorum
Allahım sen bana akıl fikir veerklava: klava: klava:
Ben kitabı 3 sene önce aldım. Fakat yarısına kadar gelip bırakıyordum. Aynı his bende de vardı. Bırakmayı hem çok istiyor hem de istemiyordum. Ama birgün amann bitireyim bakalım şu kitabı ne olacak dedim. Ve bitirdim. Sanırım 2009 martında okudum tamamını ve inanır mısın o pis şeyden kurtulduğuma o kadar memnunum ki şimdi. Düşün bak bırakanlar gün falan sayar ya şu kadar gün oldu falan diye onu bile saymıyorum. Ve bıraktığım günün ertesi yaşadığım rahatlığı ve mutluluğu da anlatamam. Kendimi esaretten kurtulmuş gibi hissettim hihoyyyt
netten indirdim kitabı okuyorum gerçekten tam bir tiryakiyi vazgeçirecek öğüt değil gerçekler vurgulanmış..
Dikat Dikkat!!! Herşey bitti yeter artıkın. Bu sabah son bi tane içtim ve vedalaştım zehirimle. Kitaba da başlayamadım bi türlü ama olsun ben kendimi biliyorum arsızlığım bitmeyecek o zamanlarda soluğu ya burda ya kitapta alacağım. Tıff beni yanlız koma bu engebeli yollarda...
evet canım kesinlikle..a.s
Arsızlığı kitapta aramanı tercih ederim, fakat burda arayacak olursan da seni geri çevirecek değilim öyle değil mi? İradeyle sigarayı bırakmak kolay iş değildir, yeniden başlama ihtimalin oldukça yüksek, tıpkı daha önceki bırakmaların gibi..
Şu kitaba bi elin gitse anacım yaaaaaaaaa !!!
aaaaaaaaaaaaa!!! :sm_cool:
Merhaba arkadaşlar ben size bir şeyler yazmak istedim. Paylaşmaya ihtiyac duydum...Ben 2008 Ocak'ta burun ameliyatı geçirdim ve o ameliyattan önce gece 12 de son sigaramı içtim ve uyudum sabah 7 de ameliyatım vardı. o günden sonra bulantı tiksinme derken 55 gün sigara içmedim kendimi o kadar temiz hissediyordum ki missssssssssssler gibiydim agız kokusu kalmamış saçlarım artık daha uzun süre temiz kalabiliyordu.öncesinde ise buna ragmen günde 1 paketten fazla içiyorum......10 yıldır.....
Sonra eşim ve arkadaşlarım içtiği için belki de, bir kız arkadaşım kahvenin yanına ince purolardan yaktı ve bana da iyi gider sen de iç dedi ben de tadına bakarım dedim ve sonra 1 ay kadar giderek artan puro almalarım başladı. satılan yer evime 5 kilometre ve ben gece 3-4 önemli değil arabayla ntekele gidip alıyordum baktım iyice arttı ve sigaraya geçeyim bari en azından onu her yerde bulabiliyorum dedim
"TEKRAR DÖNÜŞ..."
o günden bu yana içiyorum günde 1.5 paket ortalama 30 tane uyku dışında ayakta kaldığım süreyi göz önüne alırsak 16 saat yapıyor yani yarım saatte bir tane içiyorum bazen 2 pakete çıkıyor bu da manyaklığım oluyor sanırım.
Dün eşimle ciddi bir tartışma yaşadım ve bir süreliğine şehir dışına çıkacağım bu akşam, ikimiz de ilişkimizi gözden geçirelim diye aynı evde bulunmak çok doğru değil daha önceleri evde kalmanın faydasını az gördüm... Ve ben bugün uyandığımda yine sigara istemiyordum kötülüklerin benimle olmasını istemiyordum eşimle olan tartışmamdan uzaklaşırken sigaradan da uzaklaşmak istedim...
Ve Yine Bırakacağım ... İnşallah bu ömür boyu olacak...
:QUOTE=sscuba;9015109]Offff sorunlar yumağı oluşmuş bi yerlerde. İnsan bir noktoda dur demek istiyor herşeye, sanırım siz böyle bir engebenin tam göbeğindesiniz. Galiba hayattaki tek gerçek teselli yalnız olmadığını bilmek, siz de değilsiniz, en azından bu ve benzeri sıkıntıları göğüslemek zorunda kalan tek siz değpilsiniz. Ama herkezin derdi kendine kaf dağı. Umarım doğru kararlar nefes kadar yakındır yüreğinize.
Diğerlerini bilememde sigarasız hayatın zorluklarını burada bir günlük var ona vıdı vıdı yazıyorsun sonra o sana bağırıyor çağırıyo... böylece atlatıveriyorsun
Merhaba arkadaşlar ben size bir şeyler yazmak istedim. Paylaşmaya ihtiyac duydum...Ben 2008 Ocak'ta burun ameliyatı geçirdim ve o ameliyattan önce gece 12 de son sigaramı içtim ve uyudum sabah 7 de ameliyatım vardı. o günden sonra bulantı tiksinme derken 55 gün sigara içmedim kendimi o kadar temiz hissediyordum ki missssssssssssler gibiydim agız kokusu kalmamış saçlarım artık daha uzun süre temiz kalabiliyordu.öncesinde ise buna ragmen günde 1 paketten fazla içiyorum......10 yıldır.....
Sonra eşim ve arkadaşlarım içtiği için belki de, bir kız arkadaşım kahvenin yanına ince purolardan yaktı ve bana da iyi gider sen de iç dedi ben de tadına bakarım dedim ve sonra 1 ay kadar giderek artan puro almalarım başladı. satılan yer evime 5 kilometre ve ben gece 3-4 önemli değil arabayla ntekele gidip alıyordum baktım iyice arttı ve sigaraya geçeyim bari en azından onu her yerde bulabiliyorum dedim
"TEKRAR DÖNÜŞ..."
o günden bu yana içiyorum günde 1.5 paket ortalama 30 tane uyku dışında ayakta kaldığım süreyi göz önüne alırsak 16 saat yapıyor yani yarım saatte bir tane içiyorum bazen 2 pakete çıkıyor bu da manyaklığım oluyor sanırım.
Dün eşimle ciddi bir tartışma yaşadım ve bir süreliğine şehir dışına çıkacağım bu akşam, ikimiz de ilişkimizi gözden geçirelim diye aynı evde bulunmak çok doğru değil daha önceleri evde kalmanın faydasını az gördüm... Ve ben bugün uyandığımda yine sigara istemiyordum kötülüklerin benimle olmasını istemiyordum eşimle olan tartışmamdan uzaklaşırken sigaradan da uzaklaşmak istedim...
Ve Yine Bırakacağım ... İnşallah bu ömür boyu olacak...
Diğerlerini bilememde sigarasız hayatın zorluklarını burada bir günlük var ona vıdı vıdı yazıyorsun sonra o sana bağırıyor çağırıyo... böylece atlatıveriyorsun
sıkubacımmmm anacım seni günlüğümle döverimmmm anammmmmmmmm, anladın sen onuuuuuuklava:
sscuba ve tiff teşekkür ederim canlarım belki girebilirim gittiğim yerlerden de bilgisayarım yanımda olacak zaten...iyi günler size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?