• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti :)

TIFF
BENDE SENİ KUTLARIM CANIMvereliniortak

arkadaslar kusura bakmayin sanirim ben goremedim ama yazarin adi allen car kitabin adi nedir bende malesef sigara kullaniorum ama birakmak isterimm

kizlar kitabin adi nedir acaba

Kitaba pdf formatında bu linkten ulaşabilirsiniz.

Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu

kızlar işte sigarayı bırakmak için bir neden daha! :

6 aydır hamile kalmaya çalışıyordum, sigarayı bıraktıktan 1 ay sonra hamile kaldım! Doğurganlığı da çok etkiliyor haberiniz olsun..

kızlar işte sigarayı bırakmak için bir neden daha! :

6 aydır hamile kalmaya çalışıyordum, sigarayı bıraktıktan 1 ay sonra hamile kaldım! Doğurganlığı da çok etkiliyor haberiniz olsun..

Tekrar tebrikler, umarım herşeycikler yolundadır. Ben son bir kaç gündür sigara işini azıtmış durumdayım, sağlığımla ilgili aldığım kötü bi haberi sigarayla susbanse etme girişiminde bulunuyorum. Ne ironik değil mi, korktuğum bir sağlık sorunu karşısında sarıldığım psikolojik yardımcı olarak sağlığın baş düşmanı zehir!!!

Alen amcanın her iki kitabını da (hatta DVD si bile varmış onuda almış sağolsun kocişim)aldım ama yatağımın başucunda öyle bana bakıyorlar, bi de bu sıralar zayıflayayım derdinde olduğumdan ona yönelik şeyler okuyorum... vs vs vs Yani diyeceğim o ki ben bu kurtuluş yolundan sapmak üzre her türlü haltı yemekteyim....

Ya bi de bi şey soracağım, şu topiclerin değerlendirmesini kim yapıyor, neye göre böyle yıldız yağmuru yapılabiiyor?

bende bırakmak istiyorum artık ama bırakamıyorum bitürlü ya.sigarayı bırakmanın kolay yolu videosunu izlemiştim çok mantıklı gelmişti hatta bırakmaya bile niyetlenmiştim ama sürekli ileriki tarihlere atıyorum birsürü bahane uyduruyorum bırakmamak için.ama kurtulcam bigün bırakıcam işte.inşallah en kısa zamanda başarırım bunu

Arkadaşlar,her sabah sigarayı bırakacağım diyorum,çünkü akşamları çok içiyorum ve bunun rahatsızlığını sabahları hissediyorum.Gün boyu içmiyorum,akşam olduğunda da dayanamıyorum...Ve kesinlikle bırakmak istiyorummmm:olmaz:

Tekrar tebrikler, umarım herşeycikler yolundadır. Ben son bir kaç gündür sigara işini azıtmış durumdayım, sağlığımla ilgili aldığım kötü bi haberi sigarayla susbanse etme girişiminde bulunuyorum. Ne ironik değil mi, korktuğum bir sağlık sorunu karşısında sarıldığım psikolojik yardımcı olarak sağlığın baş düşmanı zehir!!!

Alen amcanın her iki kitabını da (hatta DVD si bile varmış onuda almış sağolsun kocişim)aldım ama yatağımın başucunda öyle bana bakıyorlar, bi de bu sıralar zayıflayayım derdinde olduğumdan ona yönelik şeyler okuyorum... vs vs vs Yani diyeceğim o ki ben bu kurtuluş yolundan sapmak üzre her türlü haltı yemekteyim....

ironik ama gerçek, hepimizin yakından tanıdığı duygular bunlar. konunun en başında topikteki videolar ve fotolar için yazdıklarımı yineliyorum. çivi çiviyi söker ya da atın ölümü arpadan olsun zihniyeti.. o kitabı bir eline alabilsen sorunun yarısını çözmüş olacaksın ama..

bende bırakmak istiyorum artık ama bırakamıyorum bitürlü ya.sigarayı bırakmanın kolay yolu videosunu izlemiştim çok mantıklı gelmişti hatta bırakmaya bile niyetlenmiştim ama sürekli ileriki tarihlere atıyorum birsürü bahane uyduruyorum bırakmamak için.ama kurtulcam bigün bırakıcam işte.inşallah en kısa zamanda başarırım bunu

tatlım kitap çok daha etkili, kitabı oku.

Arkadaşlar,her sabah sigarayı bırakacağım diyorum,çünkü akşamları çok içiyorum ve bunun rahatsızlığını sabahları hissediyorum.Gün boyu içmiyorum,akşam olduğunda da dayanamıyorum...Ve kesinlikle bırakmak istiyorummmm:olmaz:

çözümü anlattım tatlım, ilk sayfayı okur musun bir?:kahve:

Teşekkür ederim canım.Aslında okumuştum ama bu illet o kadar güçlü ki,sanki sadece o yetmeyecekmiş gibi geliyor insana...

annem okudu hıcbır işe yaramadı :(

Yazarın tavsiyesi özümsenmesi açısından 2 kere okunması tatlım. Bana bir kere yetmişti, annene bir kere daha açık bir bilinçle okumasını tavsiye edebilirsin. Ama şöyle bir durum da var bırakmak istemiyorsa ne okusa okusun, nafile..
Çok komik ama bunu yazmamayı düşünüyordum kötü etkilemesin kimseyi diye, kitabı okuduktan sonra sigarayı bırakmak bu kadar kolaymış, o zaman ben sonra bırakırım diye içmeye devam edenler de olmuş. Kafanda ne birikirdiğinle ilgili sanırsam, canavardan ayrılmak istemiyorsan kitabın bir faydası dokunmuyor elbette. Aslında kitap herkese sigarayı bıraktıracak diye de bir kaide yok, fakat büyük bir kitle bundan olumlu etkilenmiş.
Anneni Allah kurtarsın tatlım..

Sormayada çekiniyorum ama bebiş ne alemde sevgili Tıff?

Ay niye çekiniyorsun yahuu? ahahhahaaa deli naniknanik
Canım yaaa daha o kadar minik ki milimetrelerle ölçülüyor, 1 mm. bile olmadı henüz. Bugün itibariyle tam 5. haftamıza girdik ve ben hala hiç bir şey hissetmiyorum. Hamilelere özgü hiç bir şikayetim yok, aşerme, uyku, halsizlik gibi.. Sadece akşamları onunla yatıp, sabah yeni güne onunla uyanma duygusu bir harika!!
opuyorumnanaktan

Teşekkür ederim canım.Aslında okumuştum ama bu illet o kadar güçlü ki,sanki sadece o yetmeyecekmiş gibi geliyor insana...

Canım bu yolda yürüyen herkese allah kolaylık versin, benim tavsiyem herşeyi kitaptan beklemeyin. Olaya biraz siz de enerji katın. Sigaradan aldığımız zevk yalancı bir keyiften ve asla varolmayan bir mutluluktan ya da rahatlama duygusundan ibaret. Böyle bir şeyin aslında varolmadığını, bunu kafanda uydurduğunu idrak edince her şey o kadar basit ki aslında..

tıff canım ilk işim bu kitabı alıp eşimle okumak olacak canım inşallah bizde senin gibi olumlu sonuç alırız.teşekkürederim ayrıca bu paylaşım için işe yaradığında daha çok teşekkür edicem. opuyorumnanaktan

Son düzenleme:
Aman ne bilim burada o kadar çok dertli hanım varki özellikle bu konuda dikkatli sorgulamak gerek diye düşünüyorum. Çok sevindim herşeyin yolunda gitmesine. Bu arada burayıda itiraf portaline dönüştürmüş gibi olacağım ama ben az önce bi tane daha tüttürdüm. Çünkü bi heves aldığım kitaba henüz başlamadım, neden bilmiyorum ama şimdide bunu bahane eder buluyorum kendimi, halbuki sadece bana yardımcı olacak bir araç, mesele beynimde biliyorum ama insan kendine uzaklaştırıcı bir etken hep buluveriyor. Umarım en kısa zamanda biticek bu kaçak ilişki...

tıff canım ilk işim bu kitabı alıp eşimle okumak olacak canım inşallah bizde senin gibi olumlu sonuç alırız.teşekkürederim ayrıca bu paylaşım için işe yaradığında daha çok teşekkür edicem. opuyorumnanaktan

inşallah canımcım iki konudan da müjdeli haberlerini bekliyorum, birisi sigara diğerini anladın sen.. :jeyyar:

Aman ne bilim burada o kadar çok dertli hanım varki özellikle bu konuda dikkatli sorgulamak gerek diye düşünüyorum. Çok sevindim herşeyin yolunda gitmesine. Bu arada burayıda itiraf portaline dönüştürmüş gibi olacağım ama ben az önce bi tane daha tüttürdüm. Çünkü bi heves aldığım kitaba henüz başlamadım, neden bilmiyorum ama şimdide bunu bahane eder buluyorum kendimi, halbuki sadece bana yardımcı olacak bir araç, mesele beynimde biliyorum ama insan kendine uzaklaştırıcı bir etken hep buluveriyor. Umarım en kısa zamanda biticek bu kaçak ilişki...

ahahhahaaa alemsin anacım yaaa bence senin sorunun meselenin özüne inme cesareti bulamamak, aslında sen şuan bırakmak istemiyorsun, ya da bırakmaktan korkuyorsun. hemen bırakmana gerek yok zaten bir yandan içip, bir yandan da kitabı okuyabilirsin, bence bu keyfi kaçırma, üst üste bissürü sigara içebilirsin kitabı okurken.. evde içemiyorsun biliyorum, ben senin yerinde olsam ilk boş vaktimde güzel bir kafeye gidip, kahvemi söyler (offffff!! ne canım çekio yaa ama ufaklık yüzünden içemiyorum!), yanında da sigaramı yakar ve okumaya başlardım.. hatta her gün kitap okuma kaçamakları yapardım öle kafe kafe gezip..
ne zaman kendini hazır hissediyorsan o zaman başla bence. bu arada itiraflara devam..

Topikteki video ve resimler hakkında giriş;

Sigaranın zararlarıyla ilgili resimler ve videolar tiryakileri bir süreliğine sigaradan alıkoyar; o süre de yarım ila bir saat arası bir zamandır. Sonra yaptıkları şeye ve kendilerine lanet ederek ve hatta kendilerinden iğrenerek, çökmüş bir psikolojiyle ve çoğunlukla depresyonla birlikte bir sigara daha yakarlar, sonra bir daha, sonra bir..

Bir tiryakiyi bu tip videolar asla ve kata olumlu yönde etkilemez. Olumsuz yönde etkiler çünkü yaptığından utansa da, tiksinse de içmeye devam eder. Olumsuz yönde etkiler çünkü kendine güveni kalmamıştır, morali çöker ve bir süre sonra başka kılıflar aramaya başlar. Çevresindeki örneklerden yola çıkar filanca teyze de içiyo hem de kaç senedir, daha bişey olmadı, eee ....'nın babası ağzına sigara sürmemiş adam kanserden öldü gitti.. Amaaannn boşver nasıl olsa ölücez haa ölee haa böleee diyerek daha önce tiksinerek ve kendinden nefret ederek içtiği sigara artık O'nun için meşru hale gelir ve sizi temin ederim ki sabıkalı bir tiryaki olarak, böyle bir video hiç izlenmemiş sayılarak, gündelik yaşantıya elinde sigarayla geri dönülür...

Bazıları da benim gibi o kadar korkaktırlar ki böyle bir video nun varlığını yok sayarlar, öyle ki bakmazlar bile..Velhasılı ben öyle yapmıştım. Bırakamayacağımı bildiğim bişeyin zaten bildiğim zararlarını izleyip neden yersiz strese gireyim ki??

Kurtuluş..

Ama şimdi izleyebiliyorum, çünkü 3 gündür sigara içmiyorum arkadaşlar. Daha önceki bırakma girişimlerimde en fazla 2 gün dayanabildim ve ondan bundan az da olsa bir fırt derken otlayarak bi süre daha devam ettim ve malumdur ki sonucu; bıraktığım yerden devam etmek oldu, hem de daha hızlı bir şekilde.

Sigarayı Allen Carr ın şu hep duyduğum ama kulaklarımı tıkadığım meşhur sigarayı bırakmanın kolay yolu isimli kitabıyla (fiyatı 10TL.) aniden, zevkle, kesinlikle sinir stress olmadan, keyifle bıraktım arkadaşlar!!
Hiç inanmayarak büyük bir önyargıyla okuduğum bu kitabın içinde, bana sigarayı nasıl bıraktıracağının anahtarını arayarak bir çoğu bölümü anlamayarak atlayarak okudum. Aslında kitap kurdu biriyimdir, okumayı çok severim ama öyle iddialı bir kitabın kurtuluş neresinde saklıydı hemen öğrenmek istedim ve kitabın ortalarına kadar geldiğimde hala bana verilmiş bir öğüt, bir tavsiye yoktu sigarayı bırakmam için, fakat yavaş yavaş farkına vardım ki sigarayı ciddi bir düşman gibi görmeye başlamışım? Ve birden kendimi içimden şunu söylerken buldum; kitap bitse de sigarayı bıraksam!! Sabırsızlanıyordum sigarayı bırakmak için, cidden yerimde duramıyordum, çevir çevir sayfaları 260 sayfalık kitap bitmek bilmiyordu sanki. Gerisini sonra okurum daha fazla sigaralı yaşama tahammül etmek istemiyorum deyip, kitapta adı geçen ve yazarın sona gelmeden asla bırakmayın dediği son sigara ritüelini de erkenden yapıp, sigara ile geçen 11 senelik kayıp yaşamımı geride bıraktım pat diye!

Kitabı okurken dikkat etmeniz gereken bir kaç ufak şey var;

Sigarayı bırakmayı gerçekten istemek (hoş istemeyene bile istetiyor)
Kitabı okurken sigarayı bırakmamak veya azaltmamak
Kişisel kayıt tutmak
Süreç boyunca olumlu ruh hali içinde olmak

Bütün bu şartları yerine getirip cebinize de 10 TL.'yı koyup netten veya herhangi bir kitapçıdan kitabınızı aldıktan sonra, tek iş; koltuğunuza oturup keyifle sigaranızı tüttürerek kitabınızı okumaya kalıyor. Veee sonrasında yeni hayat arkadaşlar!!

Yıllar önce lisedeyken Orhan Pamuk'un 'Yeni Hayat' isimli kitabını okuduğumu hatırlıyorum, ilk cümlesi aynen şöyleydi;

Bir gün bir kitap okudum ve bütün hayatım değişti.
...

Yıllarca hayatımı değiştirecek kitabı aradım fakat bulamadım. Hepsinden ayrı şeyler öğrendim, büyüdüm, geliştim, fikren ve zihnen zenginleştim ama dediğim gibi hayatımda çığır açacak bir kitap bulamadım ne yazık ki.
Şimdi diyorum ki arkadaşlar; işte hayatınızı değiştirecek kitap bu!
Lütfen deneyin ve bana olumlu-olumsuz deneyimlerinizi yazın. Yeni hayatımızı, heyecanımızı, mutluluklarımızı ve en önemlisi büyük başarımızı beraber paylaşalım.
Güzel haberlerinizi bekliyorum.. (aslında geleceğinden eminim) sengözlerimebaksanab

canım ben çok erken başlamıştım sigaraya çocuk yaşta 15 yaşındaydım 18 yaşıma geldiğimde dolu dolu 3 sene filan içtim sonra bir gün çalıştığım yerde molada bir tane daha içmiştim moladan sonra dizlerim titremeye başlamıştı zor duruyodum ayakta ogün bugün sigara içmiyorum bıraktım şuan 22 yaşındayım ve çok rahatım.

canım ben çok erken başlamıştım sigaraya çocuk yaşta 15 yaşındaydım 18 yaşıma geldiğimde dolu dolu 3 sene filan içtim sonra bir gün çalıştığım yerde molada bir tane daha içmiştim moladan sonra dizlerim titremeye başlamıştı zor duruyodum ayakta ogün bugün sigara içmiyorum bıraktım şuan 22 yaşındayım ve çok rahatım.

süpersin canım yaaa çok tebrik ederim seni alkisalkisalkis

iyi geceler hanımlar.bende sigara içmeyeli tam 60 saat oldu.bana göre en zor zamanı atlattım.nede olsa 15 yıllık tiryakiliğimde 1 gün bile içmeden duramadım.kitabı okumadım.tamamen kendi isteğimle bıraktım.aslında beni nasıl bir sürecin beklediğinimerak ediyorum.bırakan arkadaşların desteklerinide bekliyorum.:)

Back