bir fikir...

bir de herkes anlatıyor benim eşim öyle titiz şöyle cam siler böyle dolma sarar dağıttığını hemen toplar. tüm arkadaşlarımın da eşleri böyle ister istemez onlar gibi olmasını istiyor insan belki olduğu gibi kabul etmeliyim hatalıyım ama ne kadar şanssızım ben diye düşünmeden edemiyorum
uyduruyorlar inanmayın:KK66::KK66:adam bir sefer 2 sarma sardıysa o da merakından,size öyle anltıyorlardır..:):)cam silen kaç erkek gördünüz Allahaşkıa? hadi olsun 1 tane olsun arkdaşlarınızın hepsinde olması mümkün değil..erkek titizsse en fazla parasını vereyim kadın bul cam silsin der..
benim eşim çok titiz ve düzenlidir mesela..toplar,kaldırır,lazım olunca ütü yapar,vss ama anlattığınız gibi de olamaz..bu arada ben de biraz dağınığımdır,pis değil ama :KK66:

nasıl davranayım peki tüm negatif özellikleri aklıma geldi dün bir bir gidip sıralamayı planlıyordum planlarken uyuyakalmışım:KK45:rahat davransam sadece kavga etmiyoruz ama ev yine pisss, diğer türlü zorlasam ters tepiyor anlamadım gitti

Ya çok alemsin :KK70: Fiziki ve ruhen sağlıklı olmak istiyorsan en önemli kural kafana takmamak.
Zamanla oturacak inan, baskı yapma. Ev işi bu ya tek derdin o olsun.. Evin bal dök yala olsa, evliliğin huzursuz olsa düşünsene Allah korusun.
Zaten çalışan insansın kimse seni ayıplamaz canısıı evin pismiş diye ki sanmıyorumm

o zaman canım temizliğe kadını 15 güne çekeceksin ve bu temizliğe gelen bayanın parasını eşinden isteyeceksin bir zaman sonra haftalığa çekeceksin ve yine parasını isteyeceksin başka çaresi yok

Yazıyı okuyunca bir an kendi yazdigimi düşündüm :) bizde de durum ayni çünkü ne yazıkki ben kabullendim 2 haftada bir yardımcı alıyorum günlük temizliği de her aksam 2 saat ayırarak kendim yapıyorum..

değişmiyorlar canım malesef...şöyle ev işlerinde yardım erkeklere çok özenerek bakıyorum..
ben 5 senedir düzeltemedim artık tükendim bu konuda..benim eşimde silmem süpürmem diyor tamam onu yapmasın ama çıkardığını yerine koysun kirlilerini sepete atsın mutfakğı dağıtmasın birşey yediğinde çöpünü olduğu yere bırakmasın...ya uzun gibi oldu ama okadar basit şeylerki bunlar...
offf bende çok doluyum bu konuda........özellikle son 1 aydır iyice bittim çok ağladım sinirlerim çok yıprandı...
şuan sadece kirlilerini sepete atıyor..benim için büyük bir gelişme..
dağınıklık içinde düzenim var diyor bana..ahh be kocam çok seviyorum seni :KK60: ama dağınıklığını sevmiyorum :KK12:

al benden de o kadar canım sizin ki en azından kirliye atıyor benim ki onu da yapmıyor kendimi neyle avutuyorum hasta olduğumda bakıyor çayımı çorbamı getiriyor :KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71: ağlasam mı gülsem mi anlamadım ya eniştem ütü yapıyor evi süpürüyor düşün bi kaç huyu düzeldi onu bile hatırlamıyorum hee prizden artık şarj aletini çıkarıyor aman koyver gitsin beee nere kadar böyle düzen gidecek

7 senelik evliyim durum değişmedi temizliğe kadını her hafta alıyorum tek çareyi bunda buldum. Benim eşimde yardım etmez hatta ben yaparken de aman yapma boşver benle ilgilen diyen cinsinden. Şimdi her perşembe kadın geliyor yemeği annem yapıyor bende akşam toparlamak çamaşır takibi falan onlara yetişiyorum. Ama zaten iki çocukla ev hiç toplu kalmıyor :)

ne biliyim para konusunu çok kullanmak istemiyorum.ama son çare olabilir... maaşım 2500 1500 ona havale yapıyorum o da kirayı aidtı falan ödüyor

120*4=480 TL'yi kesin.

1500 yerine 1020 gönderin.
Açıklama olarak da "ben de yetişemiyorum, dinlenmem ve kendime ayırmam gereken zamanı temizlikle harcamak istemiyorum, o nedenle parayı eksik gönderiyorum" derdim ben olsaydım

120*4=480 TL'yi kesin.

1500 yerine 1020 gönderin.
Açıklama olarak da "ben de yetişemiyorum, dinlenmem ve kendime ayırmam gereken zamanı temizlikle harcamak istemiyorum, o nedenle parayı eksik gönderiyorum" derdim ben olsaydım

bayıldım bu fikre :confused::KK70: o zaman da kendim üzülürüm aylık 500 tl temizliğe gidiyor diye:-)

o zaman canım temizliğe kadını 15 güne çekeceksin ve bu temizliğe gelen bayanın parasını eşinden isteyeceksin bir zaman sonra haftalığa çekeceksin ve yine parasını isteyeceksin başka çaresi yok
işin kilit noktası temizlikçi kadın sanırım herkes aynı tavsiyeyi vermiş. konuşarak düzelme ihtimali yok sanırım

Ya çok alemsin :KK70: Fiziki ve ruhen sağlıklı olmak istiyorsan en önemli kural kafana takmamak.
Zamanla oturacak inan, baskı yapma. Ev işi bu ya tek derdin o olsun.. Evin bal dök yala olsa, evliliğin huzursuz olsa düşünsene Allah korusun.
Zaten çalışan insansın kimse seni ayıplamaz canısıı evin pismiş diye ki sanmıyorumm
tabi ki çok şükür.. başka ufak tefek sorunlar da oluyor ama o zaman bu konular daha çok gözüme batıyor en iyisi yüklenmemek çamaşır katlama olayından da olurum sonra mazallah:nazar:

Yazıyı okuyunca bir an kendi yazdigimi düşündüm :) bizde de durum ayni çünkü ne yazıkki ben kabullendim 2 haftada bir yardımcı alıyorum günlük temizliği de her aksam 2 saat ayırarak kendim yapıyorum..
ne olur sanki bir saatini de o ayırsa diğer bir saatle de ortak zaman geçirseniz. erkekler niye böyle.. :110:

işin kilit noktası temizlikçi kadın sanırım herkes aynı tavsiyeyi vermiş. konuşarak düzelme ihtimali yok sanırım

canım hiç bir zaman yaptıracağım diye kendini paralama mutlaka çaresi vardır üzme canını o adam kaç yaşına gelmiş değişmez annesi değiliz ki onların baştan eğitelim o yüzden çareyi bulursun benim eşim aşırı inat şuda var bazen ben eşimden inat çıkarım ama gel gelelim sonuç bi kaç gün yapıp sonra eskiye dönmesi kimseye zorla bişey yaptıramayız

Yani ev işlerinde ( siz de çalışıp yorulduğunuz halde) size yardım etmeyerek size verdiği, daha doğrusu vermediği değeri gösteriyor...

sırf bu konu yüzünden mi bana değer vermediğini düşüneceğim diğer davranışlarını hiç umursamadan

Hahaha benimki de böyle :KK70: banyo yapar kirlileri olduğu yerde kalır, bişey yer çöpünü olduğu yere bırakır, mutfağı dağıtır. Evde bir iş yapmaz ama bana ekstra bir sürü iş çıkarır :KK70::KK70: Yine de beklemiyorum ondan bişey, yapmicak biliyorum sonra konu sahibi gibi dert sahibi olcam gerek yok :KK70: Hafta sonu bir günümü feda edip temizliğimi dip köşe yapıp bitiriyorum, hafta içi de idare ediyoum bi şekilde, çokta yorulup ayılıp bayılmıyorum yani hafta içi.

ayy sinirden nekadar yanlış yazmışım :KK45:
valla hafta içi bende yormuyorum kendimi artık..misafir çağıramıyor bu yüzden çünkü çağırırsa söyleniyorum ortalıktaki kıyafetlerini yopla öyle çağır diye..nolcak diyor sonra bana ayy valla fenalık geçiriyorum :mad:
bu aralar yapmaya çalışıyor kendi çapında birşeyler ama bilgisayar masasının üstünde yediği çikolataların çöplerini gördüm bu sabah hiç sesimi çıkarmadım bakalım nezaman kaldırcak kaldırmazsada ben nezaman çıldırcam :KK53:

al benden de o kadar canım sizin ki en azından kirliye atıyor benim ki onu da yapmıyor kendimi neyle avutuyorum hasta olduğumda bakıyor çayımı çorbamı getiriyor :KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71::KK71: ağlasam mı gülsem mi anlamadım ya eniştem ütü yapıyor evi süpürüyor düşün bi kaç huyu düzeldi onu bile hatırlamıyorum hee prizden artık şarj aletini çıkarıyor aman koyver gitsin beee nere kadar böyle düzen gidecek

sepete atmayı bu aralar yapıyor oda çok kavga ettik bakalım nekadar sürcek...

anlıyorum sizi ben de çok ağladım deli oldum artık biraz gelişme gösterdi kendisi. ben de özeniyorum hep ama yetiştirilme meselesi kayınvalidem de çok rahat bir kadın dağınık yani öyle görmüş normal sanıyor ama bana fenalık geliyor. belki bir fikir veren olur demiştim ama iyice umutsuzluğa düştüm:110:

her kişi farklıdır..belki senin eşin bu konuda kendini düzeltmek için çabalar..
benim eşim çabalamıyor bile..sorunu biliyor kavga sebebimiz belli..bukadar küçük şeyleri kafaya takıp tartışma çıkarmasana diyor bana...
inşallah senin eşin düzeltir kendini canım

X