• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ev alalim dedik hayatimiz kaydi

caddythecat

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2017
665
622
23
44
Mrb Bir onceki konumda detayli anlatmistim.Projeden bir daire satin aldik teslimi suan itibariyle 6 ay civari ertelendi.

Sorun su ki bize asla gec teslim edilmeyecegi konusunda israrli konusmalar yapildigi icin biz de hesabimizi ona gore yaptik.Suan batmis durumdayiz gecikmeden dolayi kredi cektik ancak ilk etapta gecikme 4 aydi sonra uzadi ve biz artik odeyemiyoruz hem kira hem konut kredisi hem de diger krediyi.Durum o ki ne yapicaz bilmiyoruz evi satsak satamiyoruz sozlesmeye gore devir yasak,beklesek iceri giriyoruz borc borc..Projeden vazgecsek bankaya odedigimiz faizler,vazgecmenin cezai yaptirimlari, sirkete odedigimiz evin yari parasinin 6 ay sonra bize geri verilecegi gibi durumlar yuzunden de vazgecemiyoruz elimizdekinden olucaz resmen.Ya biz ne yapicaz bilmiyorum.Borc alacak kimse yok millet parasini faize yatiriyor yuksek faiz olunca.Biz ne yapicaz bana bir akil verin.Keske hic girmeseydik bu lanet proje isine.

Guncelleme:Ev 3 aya bize teslim edilecek ancak biz bu sureci atlatabilmek icin 3.bir kredi daha cektik dolayisiyla aylik mutfak vs haric 7500 taksit var gelir 7700.Eve tasininca ucu ucuna yetecek sonrasinda araci satip bir krediyi kapatabilirsem 6 bin tl taksite dusecek aracin modelini dusurup uygun bir arac almak zorundayim.Sonuc olarak aylik taksit toplami 6 bin tl arti mutfak harclik vs.sizce odeyebilirmiyiz bu sekilde?Evi satisa cikarsak 80 bin tl zarara ugruyoruz bu sebeple surune surune goturebildigimiz kadar goturelim diyoruz.Illaki biseyler degisir diyorum bu piyasa hep boyle mi gidecek.Faiz biraz dusse kredileri yapilandiririm en azindan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam bilemiyorum ama geç teslim edilmeyeceğini sadece sözlü mü ifade ettiler, sözleşme vs imzalanmadı mı? Orada yazmıyor mu teslim tarihi?

evın sadece dogalgaz baglanması ıse problemı ısıtıcıyla ıdare eder gecer otururdum
sahsen oyle yaptım suan oturdugum evı aldık teslımat gecıktı falan bır sorunlar cıktı
kısın ortasıydı tasındım heryerı halı kapladım 3 ay soguklar zaten ıdare ederım gerekırse bu kıs dedım
eve gectık 1 ay sonra dogalgaz baglandı

bukadar faıze borca emege degsın vazgecmeyın
bırde sozlesmenızı kontrol edın teslımat zamanında verılmıs olmalı ev karsılıklı hakların korunması ıcın var o sozlesme
bır avukatla gorusun mesela ne yapabılırız dıye

İkinizde çalışıyor musunuz. Çalışıyorsanız 2.bi iş yapabilir misiniz. Bi 6 ay dişinizi sıksanız. Ne kadarını ödeyebiliyorsunuz ilk krediyi ödüyorsanız ek işle kira çıkmaz mı?

İnşaat firmaları tek tek batıyor. Dua edin tek eksik doğalgaz olsun en fazla. Millet projede çoğu firma tamamlayamayacak belki. Tüm malzeme fiyatları arttı. Üretim azaldı dolar yüksek ithalat zorlaştı. Evi satayım deseniz zaten alıcıda artık eskisi gibi olmaz. Arkadaşların dediği gibi eksik doğalgazsa elektrikli ısıtıcılarla filan halledin en fazla elektrik faturası fazla gelir.

Bence siz bu konuyu bir avukata danışın.ne yol izlenebilir acaba.en azindan kiradan kurtulmak icin ve yiyecek icecek masraflarini halletmek, elektrik su odememek icin aileler ayni sehirdeyse birinin evine tasinamaz misiniz bir sure.esyalari da yeni eve koyarsiniz eger boyle bir hakkinjz varsa

Mrb Bir onceki konumda detayli anlatmistim.Projeden bir daire satin aldik teslimi suan itibariyle 6 ay civari ertelendi yani daha erken de teslim edilebilir lakin dogalgaz vs baglanmamis olucagi icin kisin ortasinda oturamayacagiz.

Sorun su ki bize asla gec teslim edilmeyecegi konusunda israrli konusmalar yapildigi icin biz de hesabimizi ona gore yaptik.Suan batmis durumdayiz gecikmeden dolayi kredi cektik ancak ilk etapta gecikme 4 aydi sonra uzadi(ama resmiyette 4 ay o yuzden kira destegi alamicaz)ve biz artik odeyemiyoruz hem kira hem konut kredisi hem de diger krediyi.Durum o ki ne yapicaz bilmiyoruz evi satsak satamiyoruz sozlesmeye gore devir yasak,beklesek iceri giriyoruz borc borc..Projeden vazgecsek bankaya odedigimiz faizler,vazgecmenin cezai yaptirimlari, sirkete odedigimiz evin yari parasinin 6 ay sonra bize geri verilecegi gibi durumlar yuzunden de vazgecemiyoruz elimizdekinden olucaz resmen.Ya biz ne yapicaz bilmiyorum.Borc alacak kimse yok millet parasini faize yatiriyor yuksek faiz olunca.Biz ne yapicaz bana bir akil verin.Keske hic girmeseydik bu lanet proje isine.

Gecen konuda arabanız oldugundan söz etmiştiniz sanki arabayı satsanız?

Öğretmenmişsiniz özel ders verebilirsiniz,etüt merkezlerinde çalışabilirsiniz,ek iş ihtimalini değerlendirin.

Son düzenleme:
İnşaattan ev almak kensel dönüşüme vermek riskli keşke bitmiş ev alsaydınız şuan karşımda kentsel dönüşümde yapılan inşaat var şimdiye bitmesi gerekiyodu 4blokdan oluşcak ama daha 1i bitti oda yerleşime hazır değil toplu açılcağı için insanlar mağdur eski ev sahipleri kira desteği bitti kira ödücek ki 1yılda 1blok bitemedi en az 4yılı var alanda madur siz gibi
Bitmiş olsada sorununuz bitmicek bi tanıdağımın başına geldi elektrik falan işlemleri hemen olmuyo sanayi mi ne kullanılıyo ortak ödeniyo 200 ödedikleri oldu hadi doğalgaz olsa sorun ufo klima derken hallolur ama işiniz çok zor
Ha şu var anlaşmadaki zamanda bitmezse şikayet edebiliyosunuz bu durumdaa da başka mütahite devrediliyo oda yıkıp yeni kendi projesini yapıyo yani

Benim öğrenci evimde doğalgaz da yoktu sobayla. Ki Türkiye'nin soğuğuyla meşhur bir il. UFO ile isinirdim, hem de mis gibi. Sıcacık olurdu ev.
O yüzden gözünüzü korkutmasin doğalgaz olmayışı.
Ailenizle aynı şehirde yaşıyorsanız evi kapatıp onlara da taşınabilirsiniz.
Her halükarda zor bir dönem ama geçecek, ilerleyen yillarda 'biz ne zorluklarla yaptık bu evi' diye güzel yadedeceksiniz:)

Önce içini bir ferah tut. Ekonomi gerçekten kötü ve çoğu kişi bu sıkıntıları çekiyor. Ortada sizin kişisel bir başarısızlığınız yok. 6 ay için biraz borçlanacaksınız. Evet zor ama sizin de böyle bir döneminiz olacak. Borç bulabileceğiniz insanları araştırın. Banka faizlerinin yanından geçemezsiniz şu an. 6 ay diye de düşünmeyin. Daha da uzayabilir süreç. İkinci işe bakıp hafta sonları çalışmak seçenek olabilir. Bilmiyorum. Ama içinizi bunaltmayın. Mutlaka bir yolunu bulacaksınız. Her durumun bir çözümü vardır.

satılacak araba vb seyleri satin. firmayla yuzyuze gorusup magduriyetinizi anlatin. bir daha gecikme olurmu vs bundan emin olun. aileler ayni sehirdeyse onlarin evine tasinin gecici olarak. yada ucuz kucuk bir eve kiraya gecin.

Back
X