- 10 Aralık 2012
- 1.778
- 891
- 83
- Konu Sahibi quantumkizi
-
balkan göçmeniyiz. müslümandık önceden de. evet ben de bunu merak ediyodum. ben ibadet eden dinine sıkı sıkı bağlı biriyle yapabilirim mesela, karşı taraf için de bu durum mümkün mü diye merak etmiştimTürkiye'ye nereden göç ettiniz? Göç etmeden önce müslüman değildiniz ve buraya geldikten sonra mı müslüman oldunuz? Dindar olmayan birinin dindar biriyle uzun bir evlilik yürütmesi mümkün değil. Konu başın açık olması değil.
merhaba hanımlar kızkardeşimin bir arkadaşıyla tanışmaya başladım. arkadaşlık ediyoruz. yaşları soran olursa diye belirteyim 20 yaşındayız. aslında böyle bişiy olsun istemiyodum, önceki flörtlerimden sonra bu romantik durumlar için erken olduğunu, evlenme yaşımdan önce birisiyle olmama kararı aldım; yani 5 yıl falan okuluma ve sonraki meslek hayatıma yoğunlaşıcaktım. daha sonra nedendir bilmem dersler beni çok mutsuz etmeye başladı. durum o kadar vahimdi ki birkaç aydır dışarı çıkamadım. en yakın dostlarım da şehir dışında okuyor. görüşücek kimsem kalmamıştı. nedendir bilmem gençliğim heba oluyomuş gibi hissettim ve bu çocukla görüşmeyi kabul ettim
merak ettiğim sosyolojik bi konu var
ben güzel sanatlar eğitimi almaya devam eden biriyim. ailem müslüman, yıllar önce türkiyeye göç ettiğimizde hiçbir dini bilgimiz yoktu. çok sınırları olan bir aile sayılmazdık. daha sonra ailem bulunduğumuz toplumun etkisiyle dini bilgiler edindiler ve arada sırada idabet etmeye başladılar(ben de öyle) hala geleneksel olmayan bir aileyiz.
şimdiye kadar klasik anlamda dindar hiçbir erkeğe ilgi duymadım, çünkü hayat görüşleri benim ilgimi çekmiyordu. yani beraber olucakları kadından beklentilerini aşağı yukarı biliyordum.
şuan arkadaşlık ettiğim çokça eğlendiğim kişi de güzel sanatlar eğitimi alıyor.(aklımı karıştıran durum burdan itibaren başladı) lisede güzel sanatlar okumuş ve üniversitede resim öğretmenliği okuyor. ailesi oldukça dindar.
ben şimdiye kadar, dindar ailelerin evlatlarını mesleki olarak sanata yönelmesine izin vericeğini sanmazdım. şimdi ise aklım çok daha karıştı. Bu kişi daha önce hiçkimseyle flört etmemiş. çok yakışıklı biri olduğu söylenemez ama iletişim yönü çok güçlü ve pozitif biri. şimdilik benim fikirlerime ters düşen görüşü olmadı.
kendisi dindar olup,(yani namazında niyazında olup, dini kurallara uymaya oldukça dikkat eden)aynı zamanda eşinin başını açmasına, kıyafetini istediği gibi seçmesine, ibadet edip etmemesine karışmayan erkekler var mı? gerçekten bunu çok merak ediyorum? bu şekilde farklı kültüre ve giyime sahip olan kadınların dindar erkeklerle evlilik yapabilmesi mümkün mü? mümkünse, ne gibi sınırlar çiziliyor bu evliliklerde?
Türkiye'ye nereden göç ettiniz? Göç etmeden önce müslüman değildiniz ve buraya geldikten sonra mı müslüman oldunuz? Dindar olmayan birinin dindar biriyle uzun bir evlilik yürütmesi mümkün değil. Konu başın açık olması değil.
merhaba hanımlar kızkardeşimin bir arkadaşıyla tanışmaya başladım. arkadaşlık ediyoruz. yaşları soran olursa diye belirteyim 20 yaşındayız. aslında böyle bişiy olsun istemiyodum, önceki flörtlerimden sonra bu romantik durumlar için erken olduğunu, evlenme yaşımdan önce birisiyle olmama kararı aldım; yani 5 yıl falan okuluma ve sonraki meslek hayatıma yoğunlaşıcaktım. daha sonra nedendir bilmem dersler beni çok mutsuz etmeye başladı. durum o kadar vahimdi ki birkaç aydır dışarı çıkamadım. en yakın dostlarım da şehir dışında okuyor. görüşücek kimsem kalmamıştı. nedendir bilmem gençliğim heba oluyomuş gibi hissettim ve bu çocukla görüşmeyi kabul ettim
merak ettiğim sosyolojik bi konu var
ben güzel sanatlar eğitimi almaya devam eden biriyim. ailem müslüman, yıllar önce türkiyeye göç ettiğimizde hiçbir dini bilgimiz yoktu. çok sınırları olan bir aile sayılmazdık. daha sonra ailem bulunduğumuz toplumun etkisiyle dini bilgiler edindiler ve arada sırada idabet etmeye başladılar(ben de öyle) hala geleneksel olmayan bir aileyiz.
şimdiye kadar klasik anlamda dindar hiçbir erkeğe ilgi duymadım, çünkü hayat görüşleri benim ilgimi çekmiyordu. yani beraber olucakları kadından beklentilerini aşağı yukarı biliyordum.
şuan arkadaşlık ettiğim çokça eğlendiğim kişi de güzel sanatlar eğitimi alıyor.(aklımı karıştıran durum burdan itibaren başladı) lisede güzel sanatlar okumuş ve üniversitede resim öğretmenliği okuyor. ailesi oldukça dindar.
ben şimdiye kadar, dindar ailelerin evlatlarını mesleki olarak sanata yönelmesine izin vericeğini sanmazdım. şimdi ise aklım çok daha karıştı. Bu kişi daha önce hiçkimseyle flört etmemiş. çok yakışıklı biri olduğu söylenemez ama iletişim yönü çok güçlü ve pozitif biri. şimdilik benim fikirlerime ters düşen görüşü olmadı.
kendisi dindar olup,(yani namazında niyazında olup, dini kurallara uymaya oldukça dikkat eden)aynı zamanda eşinin başını açmasına, kıyafetini istediği gibi seçmesine, ibadet edip etmemesine, diğer erkeklerle de konuşup konuşmamasına karışmayan erkekler var mı? gerçekten bunu çok merak ediyorum? bu şekilde farklı kültüre ve giyime sahip olan kadınların dindar erkeklerle evlilik yapabilmesi mümkün mü? mümkünse, ne gibi sınırlar çiziliyor bu evliliklerde?[/
Sınırlar ailemin yaninda cok mini giyinme, dövmeni kapa. Ortamina gore giyinebilirsin seklinde olur canim. Tabi basini kapamamana anlayis gosterirse
QUOTE]
vay bu daha da akıl karıştırıcı bi durumKendi namaz kılarken eşinin mini etekle gezmesini, onun namaz kklmamasını kabul ediceklerini sanmam.
Kv kp baş açık modernler hatta bana göre genişlerde ama namaz niyaz herşey var.
( genişler derken 24 yaşında kızlarının memesini sıkıyo kp, cinselliği ulu orta konuşuyolar, ağda regl böyle şeyler kadınlara özgü değil herkesin yanında rahatça konuşabiliyolar vs vs)
Eşime ve dolayısıyla bana da namaz konusunda baskı yapıyolar. Alkole kızıyolar vs
Benim umrumda değil ama bunları eşim söylese çok büyük sorun olurdu.
vay bu daha da akıl karıştırıcı bi durum
Kesin yargi belirtme canim. Mutlu olan cift cok. Sen rastlamamis olabilirsin ben rastladim
balkan göçmeniyiz. müslümandık önceden de. evet ben de bunu merak ediyodum. ben ibadet eden dinine sıkı sıkı bağlı biriyle yapabilirim mesela, karşı taraf için de bu durum mümkün mü diye merak etmiştim
merak ettiğim, tutucu ve baskıcı olma durumu dindar olup olmamayla doğru orantılı mıdır?yani arkadaşım... sen müslümanmısın inançcın var mı yoksa tam tersi inancın yokmu...
eger gerçekten inancı olup namazında niyazinda olan birisi ise baskıcı değilse inancı gereği ne gerektiriyorsa onu yapan günlük yaşamında tutucu degil se belki başını kapat demez de daha kapalı giy der...mesela
makyaj yapma der mesela illaki bir şekilde karışır.
ama bunun yanında tutucu baskıcıysa seni baştan değiştirir...kabul edersen ilişki yürür yok ben bunlara gelmem diyorsan hiççç başlama bu tazr ilişkiye...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?