Sosyallik kafede oturmak, parkta gezmek değil ki. Parkta nasıl biriyle tanisirsin, kopek falan gezdiriyorsundur,öyle başlar muhabbet. Yoksa kim takılsın peşine parkta, ya da kafede millet nasıl beğensin de yanına otursun. Hayatın dogal akışına aykırı (gerçi ben bir kere kafedeki çocuğa aşık olmuştum, üçüncü gitmeye mekandan beraber ciktik- bir sene de sevgili olduk ama
)
İnsanlarla sosyallesebilecek ortamlara gir. Mesela bahsettiğim TEGV.
Tegv'den evlenen insan bile var
çocuklar yararına, para almadan eğitim veren bir kurum. Gönüllülere eğitim verirken insanlar sıkılmasın ve kaynassin diye türlü türlü oyunlar oluyor içinde. O yüzden istemesen de muhabbet içinde oluyorsun herkesle. Bazen şehir dışına gönderiyor eğitime, orada kaç kişi aynı otelde, aynı yerde eğitim ,oyunlar,gezmeler, tozmalar falan. İster istemez arkadaş oluyorsun. Ders verirken de bri eşin oluyor, o gelmeyince başkaları geliyor, bazen tiyatro yapıyorsunuz falan... Tonla insanla tanışma ihtimalin var.
20lerimin başını hatırlıyorum, romantik hikayelerim genelde stklardan çıkardı. Mesela temanın ağaç dikme etkinlikleri,köy okulu boyama etkinlikleri...buralar sosyalleşme muhabbete çok açık yerler. Herkes herkesle konuşur.
Bak arama kurtarma eğitimleri var adımbasi artik. Onları da deneyebilirsin, ben öğrenciyken katılmıştım hem bu deprem işime yaradı hem de tırmanma, bağlama, etme falan...birinden hoslansan yakınlaşma ihtimali doğuran yerler. Turlar, geziler de aynı şekilde. Sonuçta kaç gün aynı yerdesiniz, bir foto çek/at muhabbetiyle bile sohbet ilerler, istesen. Tek başına tatile çıkınca da sosyalleşme artıyor...
Onun disinda turist gezdirme uygulamaları da işe yarayan bir yöntem, romantik atraksiyonlara açık oluyor genelde
Kalbim güzel