Bir erkeğin öpmesine sarılmasına izin vermedikçe kıymetli mi oluruz

Oğlunuzu bu zihniyette yetistirdiginiz için üzülüyor musunuz? Onu yetistirken Nerede hata yaptığınız bizimle paylaşabilir misiniz aynı hataları yapmayalım

Aynen. Masallah "eglenecek kız var, evlenilecek kiz var ~ayit olmak istediğin kategoriyi seç" gibi olmuş resmen. Allah im büyük. Iki oğlum var. İnsallah bu zihniyetden olmazlar

Kadını topa tutmayın derim.Sizin nasıl yetiştitrdiğinizin her zaman çok önemi yok.Bizim iş yerinde bir erkek arkadaş çokta modern bir yörenin halkından.Bir muhabbet arasında kapalıymış kız bak onu alayım ben falan dedi.Dedim açıklar kötü mü oluyor bu durumda? EE yoktaa kapalı hani kabuklu fıstık dedi..Yorum sizin

Ya bu zihniyetler çoğalmasın lütfen korunun. Çok pahalı değil, gerçi TCde kondom ne kadar bilmiyorum
Konu sahibi değil tabii öyle düşünebilirsiniz ama hiç alakası yok olduğunuz gibi davranın.

Genellikle evlenmeden önce eşine gram dokunmayan insanlarda evlendikten sonra ten uyuşmazlığı olup iğrenme olabiliyor. En azından bir sarılın. Sarılmak çok güzel bir şey vallahi.

Ne güzel Allah bozmasın.ama bu 3 aylık tanışıp evlenen mutsuz olcak anlamına gelmez

Ne güzel Allah bozmasın.ama bu 3 aylık tanışıp evlenen mutsuz olcak anlamına gelmez
Tanıyıp evlenende oran %50 ise 3 ay takılıp tanımayanda %95'tir. Tüik araştırma yapsa üç eksik beş fazla böyle çıkar sonuçlar. Forumda aratın neler çıkacak karşınıza. Dün vardı daha buna örnek konu.

Ne kadar iğrençç düşünceler bunlar Hem yazandan hemde bunu beğenenlerden tiksindim. Oğlunu eğit o zaman sende ki hemen davet etmeyi versin o zaman oğlunda! Bide kadın olacaksın ama kadına kadından daha büyük düşman yok!

Konu sahibi sana gelince 3 ay tanıdığın biriyle evlenme planı yapmışsın öpüşmeyi mi dert ediyorsun? 3 ay öpüşmek için geç, evlenme kararı için erken. Şu bazı kadınlarında dudakları ne kıymetli yahu adamla öpüştün diye hevesi kaçacaksa evlenme zaten. Evliliğin de 3.ayında sevişmekten sıkılır gider dışarı

Tam tersine görücü usulü evlenenlerde boşanma oranları daha düşük,yıllarca flört edip evlenenlerde boşanmalar daha fazla.her zamanda söylenir evlilikler eskisi gibi değil artık herşey çabuk tüketiliyor,sevgiler bitiyo.insanlar daha evlenmeden herşeyi yaşadıkları için birbirlerinden sıkılıyor,tahammül kalmıyor.anne babalarımız gibi 20_30 yıllık evlilikler kalmadı artık.bu konuda yapılmış bir çok araştırma var zaten.bence siz bi netten araştırın.

Görücü usulü evliliklerde boşanma oranının düşük olması mutlu oldukları için değil genelde kadınların evliliğe mahkum oldukları, boşanmanın ayıp, günah sayıldığı, boşanan kadının hor görüldüğü kesimde olduğu için olmasın sakın?
Annemle babam 54 yıl evli kaldılar, annem çalışan, kendi ayakları üstünde duran, ailesinin destek olduğu bir kadın olsaydı muhtemelen babamı çekmez boşanırdı. Babam gibi bir eşim olsa bir dakika durmam ben mesela. Niye çekeyim elin adamının derdini? Ama annem çekti, neden sizce? Babası gelinliğinle çıktın kefeninle girersin dediği için.
Yani o uzun süren görücü usulü evlilikler toz pembe değil, geneli mecburiyetten sürüyor. İnternet üzerinden araştırma yapmak kolay, siz biraz sosyoloji, sosyal psikoloji okuyun bence. O zaman resmi rakamların altındaki gerçekleri görebilme yetisine sahip olursunuz.

Görücü usulü evliliklerdeki boşanmaların az olmasının sebebinin bu olduğuna emin misiniz ? Kadının maddi bağımsızlığı olmaması, ailesinin arkasında olmaması, napalım kader çekilir diye yetiştirilmiş olması, elalem ne der kaygısı....Çocuklarım için çekmeliyim mantığı, "dul" damgası yerim korkusu....

Konuya yazılan bazı yorumlardan gerçekten midem bulandı.
Yazık bu ülkeye.

Konu sahibine diyecek bir şey yok zaten.3 ayda evlilik düşündünüz ama öpüşmekten kaçınıyorsunuz ? Bir de kıymetim bilinmez falan yazmışsınız ki beynim yandı okudukça.Cidden soğuyorum şu ülkeden her geçen gün.

Herkes için aynı olmuyor ama bizde eşimle 3ayda evlilik kararı aldık 6 ay sonra evlendik toplamda 9 ay sevgili nişanlı döneminiz oldu ama biz her gün mutlaka görüşüyorduk birbirimizi aynı evde yaşar gibi tanışmıştık artık evlenince kaldığımız yerden devam ettik çok şükür hiç bişey değişmedi herşey ilk gunku heycaninda

Sarıldınız diye sizden soğuyup hafifmeşrep kategorisine sokacaksa burakın soğusun,çeksin gitsin yoluna.
Bakın bizim bir komşu ablamız vardı
Ne kadar namuslu olduğundan hep bahsederdi sağ olsun.
Bir gün eşiyle nişanlı olduğu zaman yaşadığı anısını anlattı.
Yolda yürürken adam elini X ablanın omzuna atmak istemiş. Abla da kendini geri çekmiş. Sonra adam buna demiş ki "Sen eğer o gün izin verseydin seninle evlenmezdim"
Peki ne oldu biliyor musunuz seneler sonra ?
Bu çok muhteşem namuslu çiftten erkek olanı ablayı 30 liralık f.hişeyle kuzenin evinde aldattı. Ki bu sadece ortaya çıkanı.
Ablamız da karşı binanın 6.katında evli çocuklu bir adamla balkondan balkona/telefondan telefona flört ediyordu en son.
Açıkçası ben inancım gereği ve biraz da yetiştiğim ortam sebebi ile kimsenin elini bile tutmadım. Ha sonra eşimle sevgililik döneminde sarılmak öpmek istedim de o yanaşmadı :) Dindar falan da değl adam.Bilmiyorum artık sarımsak mı yemişti,kafayı mı çekmişti hala esrarını koruyor o olay. Velhasıl bana yine halt yemek nasip olmadı
Yani sizi bağlayıcı farklı sebepleriniz yoksa içinizden geldiği gibi yaşayın lütfen.

Çünkü görücü üsülü evlenenlerde sosyal baski daha çok. Boşabmak kabul edilmiyor, kadinin ekonomik özgürlügü yok ve liste böyle uzayip gider.

Ve annelerimizin jenerasyinu boşanmadi el ne der diye, iş ve para yok diye ama git bir sor çokmu mutlulardi? Türlü türlü hastaliklari oldu sinirden stressten.

Artik gençlerin evlilikten beklentisi farkli. Doğru artik yaşlilar gibi "çekecez artik napalim" düşüncesinde değiller. Iyiki.

Kadının değeri 3 yada 6 ayda aldığı evlilik kararıyla yada ne zaman öpüştüğüyle mi ölçüyorduk? Ne kadar korkunç yorumlar var. Sanki 3 sene sonra evlenen çok değerli neler okuyoruz. Kız belliki başbaşa kalınca yakınlaşmaktan bahsediyor bununda sebebi yine çevredeki hatta burdaki seviştim terkedildim efsanelerinden oluyor.

Valla ilk günden öpüşsem de kıymetliyim çünkü kıymetimi kendim belirliyorum. Bir adamın verdiği kıymet değil. Ha öpüştüm, sarıldım, birlikte oldum diye "soğuyacaksa" kendi bilir, öyle bir derdi varsa ikiyüzlülük yapıp yanaşmasın o zaman. Onun ayıbı, benim değil. Hoşlandığım, aşık olduğum, sevdiğim adamla öpüşmek sevişmek benim hatam veya ayıbım olmaz, beni bu yüzden hor görecek adam varsa onun ayıbı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…