Ben size katılmıyorum.. aynı durumu bende yaşadım.. elbette atanmak isteyebilir,araba almak isteyebilir vs ama bunları ben yaptıktan yada birşey aldıktan hemen sonra yapiyorsa bir muddet sonra can sıkıcı oluyor..araba almak için beni mi bekledin?mobilya konusunda bir sürü seçenek varken benimkinin aynısı mi ?evime çiçek aldım.her nasılsa 10 yildir evine çiçek almayan eltiminde alası tuttu..daha birsuru şey.. bak konu sahibi saçını kestirsin, o da gider yakışmasa da aynı modeli kestirir ,eminimBenim evlendiğim yıldan bir yıl önce evlenen eşimin kuzeni ile salon eşyalarımızın aynı renk ve aynı model olduğunu (sadece kumaş farkı var) anladığımda yaklaşık 2 yıllık evliydim..o yılın trendi o model ve renk olduğu için gidip almıştım demek onların da zevki o yöndeymiş..şu an hayatta bu eşyaları seçmem o ayrıYer yüzünde ev araba alan tek kişi siz olmadığınız için siz alırken başkasını taklit ettiğinizi düşünmediğim gibi sizi de taklit ettiklerini düşünmedim açıkçası..meslek olarak sizin mesleğinize atanmayı düşünen kişi sonuçta o eğitimi almıştır diye de düşünmeden edemedim..bence benzer bir çevrede yaşayan ,ortalama aynı gelirlerle hareket eden kişilerin tüketim alışkanlıkları ,marka seçimleri de o ürüne ulaşılabilirlikleri de benzer oluyor ..misal giyim markası olarak sadece coton ,lcw gibi seçeneklerin olduğu bir ilçede yaşasanız iş arkadaşınızla aynı gün aynı kıyafetle pişti olma olasılığınız çok çok yüksektir. Bu durum birbirinizden esinlendiğiniz için değil sizin ürüne ulaşabilirlikleriniz ve alım gücünüzün benzerlikleri ile ilgilidir.
Yani diyorsunuz ki eltiniz çocuk sahibi olduktan 1 sene sonra siz çocuk sahibi olsanız eltinizin düşünmesi gereken ilk şey ;benden gördü tabiii..alınan eşya özel tasarım birşey değilse birebir aynı olarak ortalama on bin kişide daha vardır ..çok takmayın benceBen size katılmıyorum.. aynı durumu bende yaşadım.. elbette atanmak isteyebilir,araba almak isteyebilir vs ama bunları ben yaptıktan yada birşey aldıktan hemen sonra yapiyorsa bir muddet sonra can sıkıcı oluyor..araba almak için beni mi bekledin?mobilya konusunda bir sürü seçenek varken benimkinin aynısı mi ?evime çiçek aldım.her nasılsa 10 yildir evine çiçek almayan eltiminde alası tuttu..daha birsuru şey.. bak konu sahibi saçını kestirsin, o da gider yakışmasa da aynı modeli kestirir ,eminim....ılham almakta bir noktaya kadar..ılham değil bu.kadinin fikri yok
Konu sahibi sizde yaptıklarınızı anlatmayin
Size karşı art niyetli bir davranisi yoksa sorun etmeyin bence. Belki sizi seviyor ve imreniyorEltimle aramda 5 yaş, evlilik olarak 5 ay var. Ben önce evlendim. Bu hanım kızımız ne yapsam ne alsam aynısı yapıyor delirmek üzereyim.
Mobilyalarımız tıpa tıp aynı rengi farklı sadece salon, oturma odası, mutfak masamız perdelerimiz, daha nice eşya. Ya çay bardaklarımıza kadar aynı olur mu.
Geçen sene ev aldık bir kaç ay farkla onlar da aldı. İçini kendi zevkimize göre yaptırdık aynısını yaptırdı.senin için sorun olur mu diyo bi de.aynısı olmasın siz kendi zevkinize kullanışınıza göre yaptırın dedim.
Ben çalışıyorum evlenirken de çalışıyordum kendisi de çalışmak istiyormuş ne tesadüf benim mesleği istiyor. Hoş atanabilirse tebrik ederim.
Geçenlerde eşim orta düzey bir araba aldı kaç senedir işe otobüsle gel git rezillik çekiyorum. Uzak biraz. Kendisi de araba istiyor. Eş dost akraba gezmeye iyi olurmuş. Çocuğu 1 sokak ötedeki okula götürecekmiş.
Keyfine örgü örüyorum kızıma. Üstü örgü altı kumaş elbise. aynısını kendisi de yapıyor. Velhasıl bunaldım. O yapacak diye evime bir çöp alamaz oldum. İşin tuhaf yanı kayınvalidem bana sürekli bu gelinin evini övüyor. Şöyle güzel, böyle eşyası var, bundan onda da var sen de mi aldın.... tövbe estağfurullahEvine gidiyorum sanki benim evim. Takıntı haline getirdim bu durumu
Araba, hele şu zamanda eltide görülüp alınacak birşey mi?Ben size katılmıyorum.. aynı durumu bende yaşadım.. elbette atanmak isteyebilir,araba almak isteyebilir vs ama bunları ben yaptıktan yada birşey aldıktan hemen sonra yapiyorsa bir muddet sonra can sıkıcı oluyor..araba almak için beni mi bekledin?mobilya konusunda bir sürü seçenek varken benimkinin aynısı mi ?evime çiçek aldım.her nasılsa 10 yildir evine çiçek almayan eltiminde alası tuttu..daha birsuru şey.. bak konu sahibi saçını kestirsin, o da gider yakışmasa da aynı modeli kestirir ,eminim....ılham almakta bir noktaya kadar..ılham değil bu.kadinin fikri yok
Konu sahibi sizde yaptıklarınızı anlatmayin
Mesala trend olan takımlarYalnız hanımlar oturma grubunun tesadüfu nasıl olur ya cidden anlamadım bir mağazada en az ondan fazla çeşit oturma grubu varken hemde daha önce eltisinde varken neden gidip aynısını alır insan bu bluz değil sürekli kıyafetten örnek vermişsiniz de kıyafetin seni gelmesi çok normal ama oturma grubu denk gelmez yani
Gelini eş ailesi indirim yapılsın diye aynı mağazaya götürür ve gelin kızımıza "istediğini seç " derlerse ..kadının baktıkları içinde çok da hoşuna giden bir model olmamasına rağmen oradan mobilya alınacağı için "en azından evde duruşunu gördüm ..kötü durmuyordu" diyip eltisinin mobilyası ile aynı model alabilir pekala ..zaten renk olarak başka birşey almış elti.Yalnız hanımlar oturma grubunun tesadüfu nasıl olur ya cidden anlamadım bir mağazada en az ondan fazla çeşit oturma grubu varken hemde daha önce eltisinde varken neden gidip aynısını alır insan bu bluz değil sürekli kıyafetten örnek vermişsiniz de kıyafetin seni gelmesi çok normal ama oturma grubu denk gelmez yani
Tamam ama trend takım bir tane değil mesela her şeyin aynı olması bana garip geliyor . Iki yıl önce evlendim o kadar çok mağaza var ki yani eltimin aldığı koltuk takımını almak zorunda kalmam imkansızdi . Yoksa bir eşya bir yüzük bir tabak benzemesi çok normalMesala trend olan takımlar
O sene o çok satılır
Bu sadece eşya içinde geçerli değil
Aksesuara varıncaya değin
Veya bir dizi/film show gibi programda görülüp moda olan şeyler var
Bilmem kimin yüzüğü modaydı bir ara
Herkeste vardı
Gelinlik kınalık bakın hep benzerdir
Benim mantığıma hiç oturmadı açıkcasi tamam bir koltuk takımı diğer herşey nasıl benzer kayinvalidesi bile soruyormus bazı şeyleri görüp aldığını yani bu kadar her şeyim aynı alınsa çok sinirlerim bozulur . Bir insanın bir insanı kıskanması da çok olabilecek birşey .niye her alinanin aynı olmasıyla ilgili kıskançlıgi düşünmüyoruz da kayinvalide tek bir yere götürdü iyi niyetli masum ve mazlum gelin mecburen o takımı aldı niye düşünüyoruz onu anlamadımGelini eş ailesi indirim yapılsın diye aynı mağazaya götürür ve gelin kızımıza "istediğini seç " derlerse ..kadının baktıkları içinde çok da hoşuna giden bir model olmamasına rağmen oradan mobilya alınacağı için "en azından evde duruşunu gördüm ..kötü durmuyordu" diyip eltisinin mobilyası ile aynı model alabilir pekala ..zaten renk olarak başka birşey almış elti.
Eltimle aramda 5 yaş, evlilik olarak 5 ay var. Ben önce evlendim. Bu hanım kızımız ne yapsam ne alsam aynısı yapıyor delirmek üzereyim.
Mobilyalarımız tıpa tıp aynı rengi farklı sadece salon, oturma odası, mutfak masamız perdelerimiz, daha nice eşya. Ya çay bardaklarımıza kadar aynı olur mu.
Geçen sene ev aldık bir kaç ay farkla onlar da aldı. İçini kendi zevkimize göre yaptırdık aynısını yaptırdı.senin için sorun olur mu diyo bi de.aynısı olmasın siz kendi zevkinize kullanışınıza göre yaptırın dedim.
Ben çalışıyorum evlenirken de çalışıyordum kendisi de çalışmak istiyormuş ne tesadüf benim mesleği istiyor. Hoş atanabilirse tebrik ederim.
Geçenlerde eşim orta düzey bir araba aldı kaç senedir işe otobüsle gel git rezillik çekiyorum. Uzak biraz. Kendisi de araba istiyor. Eş dost akraba gezmeye iyi olurmuş. Çocuğu 1 sokak ötedeki okula götürecekmiş.
Keyfine örgü örüyorum kızıma. Üstü örgü altı kumaş elbise. aynısını kendisi de yapıyor. Velhasıl bunaldım. O yapacak diye evime bir çöp alamaz oldum. İşin tuhaf yanı kayınvalidem bana sürekli bu gelinin evini övüyor. Şöyle güzel, böyle eşyası var, bundan onda da var sen de mi aldın.... tövbe estağfurullahEvine gidiyorum sanki benim evim. Takıntı haline getirdim bu durumu
Konu sahibi kaynının ev almasını bile eşinin kendisini taklit etmesine bağlamış..bu yüzden çok abarttığını düşündüm.Öbür yandan gidip evimdeki eşyayı..bardağı tabağı aynısından alıyor diyelim ..böyle bir alım gücü olup da benim zevkime teslim etmesi açıkçası hoşuma gider.Ne zevkli kadınım bak model alınıyorum derim niye gıcık olayım ki? O bardak 20 bin kişide ..halı 5 bin kişide birebir aynı olarak kullanılıyorken niye eltimde de olması canımı sıksın?Benim mantığıma hiç oturmadı açıkcasi tamam bir koltuk takımı diğer herşey nasıl benzer kayinvalidesi bile soruyormus bazı şeyleri görüp aldığını yani bu kadar her şeyim aynı alınsa çok sinirlerim bozulur . Bir insanın bir insanı kıskanması da çok olabilecek birşey .niye her alinanin aynı olmasıyla ilgili kıskançlıgi düşünmüyoruz da kayinvalide tek bir yere götürdü iyi niyetli masum ve mazlum gelin mecburen o takımı aldı niye düşünüyoruz onu anlamadım
Benim etrafımda böyle biri yok ama olsaydı canımı sıkardı herkes kendi zevkine göre hareket etsin isterdim sanırımKonu sahibi kaynının ev almasını bile eşinin kendisini taklit etmesine bağlamış..bu yüzden çok abarttığını düşündüm.Öbür yandan gidip evimdeki eşyayı..bardağı tabağı aynısından alıyor diyelim ..böyle bir alım gücü olup da benim zevkime teslim etmesi açıkçası hoşuma gider.Ne zevkli kadınım bak model alınıyorum derim niye gıcık olayım ki? O bardak 20 bin kişide ..halı 5 bin kişide birebir aynı olarak kullanılıyorken niye eltimde de olması canımı sıksın?
Yani çalışma kısmı falan saçma biraz beni de bu kadın bunun okulunu okumuş sonuçta diye düşündürdü. Birinden görüp bişeyleri beğenip aynını aldığımız da oluyor doğru, ama ben öyle durumlarda soruyorum mesela aynısını alsam rahatsız olur musun diye. Ki tek kişinin her şeyinin aynısı da alınmaz eğer konu sahibinin dediği gibiyse. Ben de rahatsız olurdum şahsen. Bir tanıdığım da aynı şekilde yengesini kıskanıyor, her bayram yengesi ve abisi ne giyerse bulabildiği en benzer kıyafetleri alıyor kendine de eşine de, renkler muhakkak aynı oluyor falanBence o biraz arkadaşın da abartması ..ama E. home ve madam c. dışında bir ev mağazasının olmadığı yerde yaşadım ..gittiğimiz arkadaşta kahve fincanımız da aynı denk gelebilirdi mutfakta ki el bezimiz de .Ha kahve yanı su takımını nereden aldığını sorup koşa koşa aynısını aldığım arkadaşım da oldubence bizim arkadaş da fazla takılıyor bu konuya ..karşı tarafın araba alma isteği için bile bizden özeniyor diye düşünmesi çok farklı geldi
Konu sahibine özenipte almışta olabilirTamam ama trend takım bir tane değil mesela her şeyin aynı olması bana garip geliyor . Iki yıl önce evlendim o kadar çok mağaza var ki yani eltimin aldığı koltuk takımını almak zorunda kalmam imkansızdi . Yoksa bir eşya bir yüzük bir tabak benzemesi çok normal
Verdiğiniz cocuk örnekgi ,ornek degil..chester model koltuk takimi moda .ama ben yeni takim almama ragmen chester degil..tasarim urun de degil..bir dunya model var..Yani diyorsunuz ki eltiniz çocuk sahibi olduktan 1 sene sonra siz çocuk sahibi olsanız eltinizin düşünmesi gereken ilk şey ;benden gördü tabiii..alınan eşya özel tasarım birşey değilse birebir aynı olarak ortalama on bin kişide daha vardır ..çok takmayın bence
Kiyafette denk gelmez.ben hiç cevremde aynı ürünü giyeni görmedim.bile isteye alırsan ancak o şekilde.. çarşıda bir ton mağaza varYalnız hanımlar oturma grubunun tesadüfu nasıl olur ya cidden anlamadım bir mağazada en az ondan fazla çeşit oturma grubu varken hemde daha önce eltisinde varken neden gidip aynısını alır insan bu bluz değil sürekli kıyafetten örnek vermişsiniz de kıyafetin seni gelmesi çok normal ama oturma grubu denk gelmez yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?