Bir elti meselesi 🙄

Aranızdaki 5 yaşı neden vurguladığınızı anlamadım. Hanım kızımız dediğinize göre yaşça büyük olan sizsiniz sanırım. Yaşla zevklerin benzer olması arasında bir bağlantı olduğunu düşünmüyorum.

Evlilik olarak aranızda 5 ay varmış. Aynı dönemlerde çeyiz ve ev düzenlerde aynı model eşyayla karşılaşmak çok normal. Ayrıca siz 2 kardeşle evlisiniz. Bütçelerini yönetirken 2 kardeşte paralel seçimler yapmış olamaz mı ? Eşya alımında erkeklerin söz hakkı ve fikri yok mu ? 2 kardeşin benzer zevklere sahip olması da olası.

Size eşyalarınız aynı diyene : "aynı dönemlerde alışveriş yaptık , piyasada onlar vardı , benzer olması çok normal" diyebilirsiniz.

Çocukluğumuzda annelerimiz , parkta /komşuda / akrabada örgü modeli beğenir birbirlerinden örnek çıkarır örerlerdi , biz de sevine sevine giyerdik.

Ne güzel, demek çok hoş bir elbise modeli bulmuşsunuz. 2 kuzen bir örnek sevine sevine giysinler.

Aynı model veya renk giyince alay edene , evet Kızılay dağıttı deyip gülüp geçen de var sizin gibi derde karan da.

Evleriniz hayırlı olsun , ikiniz de güle güle oturun. Ev tadilatlarını 2 erkek kardeş aynı kişilere mi yaptırdı ? Bu durumda ev tadilatının benzer olması da normal. Belli dönemde yapılan evlerde , onarım dahil ; kendi çizdiğiniz özel bir tasarım yoksa , ustalar : piyasadaki genel moda neyse onun üzerinden ilerliyor.

Siz öğretmensiniz. Önceki mesajlarda , eltiniz için ilgili eğitimi almamış demiştiniz. Burada ise ; " öğretmen olabilmek için açıktan bir bölüm okumaya çalışıyor" demişsiniz.

Öğretmenlik meslek seçiminde bir dönem oldukça yaygındı. Siz de ne ilk ne de tek öğretmensiniz. Buradaki esas sorun nedir ?

İkinizi ailelerin kıyaslaması mı ? Veya eltiniz şu an çalışmadığı ve sıklıkla eş ailesini ağırlayabildiği için övülmesi mi ?

Kibir hiç sevmediğim şey.Hanim kızımız ,olmaya çalışıyor vs.

Çok alakası var. Aynı yaz evlenen arkadaşlarımla birçok şeyimiz benziyor. Ben de birinden görüp almışımdır aynı zamanda haber de vermişizdir birbirimize bakın şu çok güzel, fiyatı da iyi vs diye. Ne var aynı olsa, sanki mutfak dolabını, koltuğu üzerinize giyip pişti mi olacaksınız? Kadın sizde görüp özeniyor olabilir ayrıca. Araba almayı da sizde görüp özenmiş olabilir. Bir de o çalışmıyor, çocuğu bir sokak ötede okula gidiyor diye araba sahibi olmaya layık değil mi? Araba herkesin ihtiyacı. Çocukla toplu taşıma bir çile, çocuğu olmasa bile gezmeye giderken kullanır. Sizin kullandığınızı görüp motive olmuştur. Güzel şeylere vesile oluyorsunuz. Keşke biraz iyi niyetle bakabilseniz.

Çalışmayan ve çocuğu bi sokak öteye okula gidenler araba alamaz bu bi kuraldır. Kaynak: g.tüm

bu eltiler hep mi boyle olur

ben yapmadan once dillendirirdim.baktim ki benden once fikrimi yasiyor ...

hic bahsetmedim fikrimden zikrimden

sizinki yine belli ediyor ..bizim ki caktirmazdi kendi fikri gibi empoze ederdi ..

yasmaayan anlamaz sinir bir durum ...arkadasimjn eltisi de sizinki gibi tipatip aynisini aliyor yapiyor hatta giyiyor

Neyse ki eltimle benzer pek bir zevkimiz yok. Yoksa demek ki böyle konuşulacak arkamdan. O avangard sever, çay bardakları tabakları varak işlemelidir. Ben minimalist, sade çizgiler. O altın kolye, bileklik vs. takar bir davete gittiğinde, benim altınlar hep bankada durur. Tek ortak beğeni çocuk giyimi. Neyse ki onun kızı var benim oğlum. Belki de bu yüzden eltimle severiz birbirimizi. Teşekkür ederim Allahım.

Benide üzerimdeki alelade bluza ve hatta saç rengime kadar taklit eden bir eltim var bir defa bile rahatsız olmadim
Bana onunla ilgili söz edenlere de direkt olarak onun iyi biri olduğu beni saygılı ve güzel ağırladığı ile ilgili konustum böylece başka laf getiremediler bu arada gerçekten bana karşı iyi ve saygılıdır
Bizde olay şu o doğunun bir köyünde ben buyuksehirde doğup büyüdük ozeniyordu hissediyorum bende beğendiği şeyleri alıp yolladığım da olmuştur bundan bir defa olsun rahatsız olmadım
Son sözüm eltiniz saf
Siz kibirli ve ne oldum delisisiniz oysa gönül isterdi ki bir ogretmen ruhi anlamdada olgunlaşmış olsun

Eltinizle en büyük probleminiz bu olsun.(bana göre önemli bir sebep değil) Bende bir tane var düşman başına vermesin kadın bir zamanlar benim ruh sağlığımı bozdu.Keske tek yaptığı eşya takliti olsaydı.

Üye olmadan okuduğum zamanları da sayarsak 10 yıldan fazladır kk dayım.
Onlarca böyle taklit ediliyorum konusu gördüm
Konu sahibi taklit edildiğine dair 100 tane örnek de sunsa yine de asla kimseyi ikna edemez
Sonunda linç edilir.
Yazdıklarınıza göre bariz taklit ediliyorsunuz. Evin içini bile size göre döşemiş. Aynı yapmış. İnsanın hiç mi kendi zevki vizyonu olmaz.
Ama kesin linçlenmişsiniz.

"Ben almıştım benden görüp almış anne" bu kadar.

Kim ne derse desin ben rahatsız edici bulurum bir kiyafet pisti olmak falan sorun değil ama sürekli her şeyin aynı olması çok can sıkıcı

Diyelimki gerçekten herşeyile taklit ediliyor konu sahibi.
Burdaki insanlar ne yapabilir yada ne diyebilir.
Takma, aldırma, görüşmeden fazla ne denebilir?
Git evini başına yık nasıl benden görürsünde alırsın denmeyeceğine göre?
Kaldıki şu dönem bütün evler birbirine benziyor. Sanmiyorumki konu sahibinin evi çok ultra değişik olsun. Mobilyalar, halılar yurtdışından bir mimar çizimiözel üretim değilse sıradan döşenmiş günümüz evlerindendir. Instagramda birbirinin nerdeyse aynısını binlerce ev görebiliyoruz.
Araba desen herkesin arabası var. Ama konu sahibi çalışıyor ya ona şart, evde oturan eltinin ne haddine araba falan. O kimki arabayla çocuğunu okula getircek.
Konu sahibi deseki özel uçağımı kıskandı gitti aynısını aldı ozaman tamam derimde. Çay bardağımın aynısını aldı yeaaa diye dert edene güler geçerim.
Bu elti bu yaşa kadar eltisi olmadan iyi nefes almayı becermiş yani, onuda eltiden öğrenmemiş iyiki.

Eşim in kuzeni bizim yatak odasının birebir aynısını aldılar.Bizimkini çok beğeniyorlardı ve bu benim hoşuma giderdi.Hatta gorumcek de aynısını alacaktı çok beğenmişti ama eşi birebir aynısı olur diye aynı firmadan başka takım aldı.Sonra bu kuzenler aynısını alınca onlara demiş ki kardeşim gilin de yatak odası bundan hiç memnun degillerdiVelhasıl kelam Bırak in sizi taklit etsin onun kendini kötü hissetmesi gerekir sizin değil.

Ev eşyalarından bir yere kadardır anladık diyelim. Yakın dönemde evlenenlerin evlerinin birbirine benzemesi de çok anormal bir durum değil aslında ama sizi taklit etmiş olsun elti.

Araba alma istediğini bile kendinize bağlamanız iyi niyetli gelmedi bana. Çalışmıyor, çocuğu bir sokak ötede ayrıntıları hele. Sizi ilgilendirmez ki bunlar.

Burdaki insanlar ne yapabilir yada ne diyebilir

Bu mantıkla bdv yi komple kapatalım
Girişinde sadece yazıp rahatlamak mı istiyorsunuz gibi bir ibare var halbuki
Aynı dönem 1 kuzen 2 yakın arkadaş evlendik.
Hiçbir eşyamız aynı değil
Bana da bu garip geliyor
Onlarca mağsza var.
Hadi bir ürün denk gelir, 2 3 4 5 6 denk gelir
Ama fazlası taklit
Kahve fincanını gör koş al
Koltuğa bak koş al
Evin mimarisine bak koş usta bul yaptır
Bu nedir?

Bir tek araba ve çalışma kısmında haksız
Ama bana gelen her misafir aaa sende mi x in şeyinden aldın dese rahstsız olurdum bir yerden sonra
Zaten üye de sonraki yorumlarında derdinin bu olduğunu belirtmiş

Ayy gerçekten çok rahatsız edici birde bir mağaza da bile on onbeş çeşit oturma grubu var . Eltisinin ne aldığını bilen biri niye gidip aynısını alır . Sürekli aynı seylerinin olmasi gerçekten beni de çok rahatsiz ederdi .

Ben sizi anladım benzer ekonomik seviye, benzer zevk sahibi olmakla alakası yok. Biz 4 çocukluk arkadaşı aynı sene evlendik ama hiçbirimizin evi diğerine benzemiyor bile. Çünkü tarzlarımız farklıydı. Ha birbirimizden gördüğümüz şeyler de oldu “aa tabağın çok hoşmuş ben de alayım” demişliğimiz var tabi ki. Ama sizden görüp aynını yapması bariz kıskançlık bana göre. Hiç bir eşyamız özel üretim değil binlerce insanda var ama bile isteye aynısını almak hoş değil. Ha kıskanıyorsa da boşverin demek ki sizin hayatınıza özeniyor. Bir de mesela ben de örgü örerim sadece annem filan bildiği için konuşurken göster bir bakayım der genelde. Başka da kimseyle konuşmadım, hayatınızdaki her şeyi herkes bilmek zorunda değil. Pek çözümü olabilecek bir şey değil maalesef, sizden sıkılana kadar böyle gider.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…