• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Düşük Hikayesi...

mutsuz28

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2014
469
76
53
34
Manisa
28 yaşında 3 yıllık evli bir bayanım..eşimle 8 senedir tanıyoruz birbirimizi..başlarda çok borcumuz var diye istememiştik bebeği..2012 yazı büyük bi hevesle artık 3 kişilik olsun istedik yuvamız..ama olmuyordu her ay büyük bir heyecanla adet olmasın diye beklıyorduk her ay benim gözyaşım onun üzgün bakışlarıyla son buluyordu..2013 yazı doktora gidip tüm tahlilleri yaptık sorun yoktu ben aceleci insan hemen olsun diye aşılamaya başlamak istedim..Rabbim oyle büyük kii o ay hamile olduğumu öğrendik..içim içime sığmıyorduu elimde olsa bağıra çağıra geliyo işte miss kokulu yavrum demek geliyordu..heyecan merak sevinç korku ne ararsan yüreğimde..gözümün içi gülüyorduu..öyle bişey kii ayağa kalkarken bile karnımı tutuyordum sanki düşecek o an ve ben onu tutucam orda..sonra ilk şok lavaboda ilk kan gelişi eli ayağı tutmuyo insanın aradım yetiş nolur kaybediyoruz bebeğimizi..küçük bir ilçe yaşadığım yer o yarım saatlik yol uzadıda uzadı..sonra gördüm ordaydı işte minik yavrum.ilk kalp atışı aklım çıkacak sandım dünyada bu kadar güzel bi ses olabilir mii..Allahım yüreğimdeki his ne tarife ne anlatmaya yeter..ilaçlar falan derken ara ara lekelenme oluyordu ama drum sorun yok dedi her seferinde ..derken bebeğim 4. ayına ulaştıç..ilk defa ellerini gördüm..minicik ayaklarını..tamam dedim artık yolunda herşey.eşimle gece kim baccak ilk ben alcam kucağıma baba diycek diye her gece elimiz karmında bekliyorduk..takii o gün sabahına dek..ahhh Allahım neden gittim ki okula neden..öğretmenler odasında ufak bi sancıyla gitti elim karnıma nerden bilirdim ki ona son kez dokunuyorum..ayağa kalkmamla kanamam başladı Allahım kaybediyorum yavrumu dedim..inanamıyo ınsan yalan geliyo hissettiği..ama lavaboda onu kanla birlikte düşerken görmek işte ölmek ne demek anladığım an oldu..ciğerimin yarısı gözlerimin önünde bense ne bağırabiliyor nede konuşabiliyordum..o minik elleri ayakları önümde cansız duruyordu..sonrasının ne öenmi var ki..geri gelmeyecek yavrum..sarılıp uyudum battanıyesine yarım kaldı tüm hayallerim...oysaki gece uykularımı böllecekti ağlayışı..uyurken izleyip kokusunu içimize çekecektik babasıyla..yavruma süt verecek gögüslerim sankii acıma inat ağrılar içinde uyutmuyodu beni..oysaki boylemi olmalı diye ferdım boşaydı..hayrlısı diyen dilim yüreğe söz geçer mii..yarın bir hafta olacak ne yürek ne de gözyaşı susuyor..şimdiye kadar ne boş şeylere dökülmüş gözyaşım..acı ne demek Rabbim şimdi öğretti bana..daha kötüsünden korusun..inşallah kimse yaşamaz bu acıyı..

Amin kimseye yaşatmasın Rabbim, Allah güç kuvvet versin size, öyle dökmüşsünüz ki duygularınızı sözlere duygulandım :( bişeyler yazmak istedim

çok üzüldüm :( Allah yardımcınız olsun sabır versin bir daha göstermesin böyle acılar..

Allah beterinden korusun,
henüz 28 yaşındasınız yani çoook gençsiniz,
1 hafta kısa bir süre,yaşadıklarınızın şokunda olmanız çok normal ama zamanla unutacaksınız,
bunu 3 kez yaşamış bir kadın olarak söylüyorum,
geçecek ve unutacaksınız
hem 1 hafta önce yaşadığınızı hem de şu an hissettiklerinizi..

Allah size ve eşinize sağlık versin,
zamanı gelince anne olacaksınız demek ki o şimdi değilmiş.

''Düşüğe neler neden olur?

Düşüğün nedenleri tam olarak bilinmemekle birlikte, hamileliğin ilk 3 aylık süresinde düşüklerin bebekte oluşan kromozom anomalileri nedeniyle gerçekleştiği bilinmektedir. Çoğu kromozom anomalilerinin, anne ya da babanın sağlığı ile bir alakası bulunmamaktadır.''

Yani kaybınıza kayıtsız kalmanız ne kadar imkansız olsa da hamilelerin %50'sinin düşükle sonlandığını ve düşük yapmanın önüne genellikle geçilemediğini çünkü düşüklerin sebebinin genellikle hamilelikte yaşanan anormalliğin olmasının ve sonrasında %85'inin sorunsuz gebelik geçirdiğini bilmelisiniz...

Geçmiş olsun

Kaynak:
http://istanbella.com/anne-ve-cocuk/hamilelik/dusuk-yapmak-hakkinda-her-sey/
http://nedenolur.net/dusuk-neden-olur/

Allah hepinizden razi olsun..biliyorum Allah sabrini da verecek insallah..ama icimdekileri
Anlatmak sanki daha ii hissettiriyo.elden gelen bisey yok biliyorum giden gelmez..Rabbim bende dahil ins en kisa zamanda nasip eyler yavrularimizi..

canıııım içim parçalandı resmen çok geçmiş olsun allah sabrını versin benim de 4 yıldır bebeğim olmuyor her ay ağla ağla helak oldum ama yazını okuyunca bilemiyorum senin yaşadığını da yaşayabilirdim okadar büyük ki acın kendime kızdım neden bukadar üzülüyosun diye.....

canıııım içim parçalandı resmen çok geçmiş olsun allah sabrını versin benim de 4 yıldır bebeğim olmuyor her ay ağla ağla helak oldum ama yazını okuyunca bilemiyorum senin yaşadığını da yaşayabilirdim okadar büyük ki acın kendime kızdım neden bukadar üzülüyosun diye.....
Ayni seyi yaşayan bir arkadasim da düşük yaptigim gün arayip şükür dedi haline..canm kardeşim hangisi daha zor karsilatirmak mümkün değil her aci yasayana büyük. Rabbim sabir verir insallah..dua edip bekliyorum ama gunler oyle zor ki ne geciyo nede ben baska bişey dusunebiliyorum

Ayni seyi yaşayan bir arkadasim da düşük yaptigim gün arayip şükür dedi haline..canm kardeşim hangisi daha zor karsilatirmak mümkün değil her aci yasayana büyük. Rabbim sabir verir insallah..dua edip bekliyorum ama gunler oyle zor ki ne geciyo nede ben baska bişey dusunebiliyorum

allah ın vardır bir takdiri ilahi üzülmeyin mutlaka bir daha olur.sizden daha kötü durumda olanlar var siz hamile kalabilmişiniz onu yaşayamayanlarda var şükretmelisiniz.kaybınız kötü ama yine olur allah büyük.

allah ın vardır bir takdiri ilahi üzülmeyin mutlaka bir daha olur.sizden daha kötü durumda olanlar var siz hamile kalabilmişiniz onu yaşayamayanlarda var şükretmelisiniz.kaybınız kötü ama yine olur allah büyük.

Haklısınız bu halimede sukrediyorum..ama insan oğlu işte ne kadarda ilahi yazgi hayrlisi oldugunu bilsede aglamadan içini dokmeden yapamiyo...insallah Rabbim isteyen her kuluna nasip eder..

evet allah bunu almış ama inş birdaha verir üzülme demek saçma ama denicek bişied yok

bence fazla düşünme düşündükçe daha kötü olursun.başka uğraşlar bul kendine akışına bırak mutlaka bebeğin olacaktır.

geçtiğimiz ekim ayının 26 sında da yani yaklaşık 2 buçuk ay önce de ben bebeğimi kaybettim...6.ayımıza girmiştik, artık o bir bebekti karnımda çok hareketliydi, herşeyi tamamlanmıştı nerdeyse ama gel görki minik kalbi çok hastaymış.hamileliği sonlandırdılar..kalbini durdurdular ve 2 gün sancı sonunda ölü doğum yaptım...çok zor zamanlardan geçtik bizde eşimle...çok istemiştik evlenir evlenmez olsun demiştik ve rabbim 3. ayımızda bağışladı onu bize ama demekki bu dünyada yiyecek ekmeği yokmuş yavrumun...duygularını ne güzel anlatmışsın, senin yaşadığın acı da ayrı bi acı...rabbim bi daha yaşatmasın kimseye, inşallah sağlıklı bebeklerimiz olur hayırlı zamanda...:emir_bebek:

Back