Öncelikle eğer konu içeriği olarak yanlış bir kategoriye konu açtıysam gerekli bölüme taşınmasını rica ederim çünkü forumun uzun süredir takipçisi olmama rağmen daha önce konu açmadım. Özetle kariyer aile daha doğrusu annem ve genel olarak yardımınıza ihtiyacım var. Ben tipik bir türk kızı olarak aile baskısı ve alabildiğim puan doğrultusunda bir üniversitenin bir bölümüne yerleştim çünkü zaten istediğim bölüm aşçılık ve sadece özel okullarda vardı benim girdiğim sene ve maddi olarak gitmem imkansızdı oysa tek istediğim kendi ellerimle yemekler hazırlayıp bunları insanlara sunmaktı ki çokda iyi olduğum bir iş ama malesef olmadı bende ne önemi var diyerek güzel bir okulun sevmediğim bir bölümünde üniversite hayatıma başladım. Ve okulum dağın başıydı. İzmir Karşıyaka'nın göbeğinden sonra bölümü sevmediğim gibi okuluda sevemedim nişanlımıda peşimden oraya sürüklemiştim üstelik. Şu anda okulu dondurdum ve öyle saçma bir yerdeyimki tanımlayamıyorum bile. Yaşıtlarım üniversiteden mezun oluyorlar bu sene üstelik okula gidip ilk senemdede bırakmadım okula gireli 4 yıl oldu çıkıp ben bunu istemiyorum diyemedim ve dayanmaya çalışım, ne yapacağımı bilmiyorum 4 yıldır 1 ve 2. sınıfın derslerini bile veremediğim üstelikde sevmediğim bir bölümde okumak istemiyorum ama yaş geldi 22 benim annem emekli babam vefat ettiği için bir an önce çalışmam gerekiyor ve istiyorumda ama iş görüşmesinde bile bana söyledikleri 22 yaşındasın ne bir okul bitirebilmişsin nede deneyimin var oluyor. Aklıma ilk yatan ve basit olarak planım sınavsız geçişle açıköğretim bir programa yazılıp bir yandan çalışmak çünkü çalışmadan okumam mümkün değil bu arada nişanlımda benimle aynı durumda ama onun artısı iş bulması daha kolay oldu başladı bile ve askerlik imkanı var bense dımdızlak ortadayım bir mesleğim veya okulum olmadan asla eşine bağımlı biri olmak istemiyorum ama bu zor dönemde bana destek olacak birilerine ihtiyacım var anneme mutlu olmadığımı okulu bırakacağımı söylediğim zaman çıldırdı şu andada hala kendini düşünüyor. Evet beni babasız büyüttü emeğinin karşılığını alamadığını düşünüyor ama açık açık söylüyorum benim annem intihar etmişti bir kerede değil üstelik çocuğunu hiç düşünmeden gözümün önünde hayatına son vermeye kalkmıştı şimdi bana vefalı anne rolü oynuyor annelik kutsaldır evet ve bende bir gün anne olmak istiyorum hem de çok ama çocuğunu annesiz bırakabilme düşüncesi bile korkunçken o bunu bana yaşattı ama ben yinede yatalak vaziyete geldiğinde ona baktım zar zor emekliliğini yatırıp emekli ettim ozamandırda çalışmıyor iş bulamıyorum diyor şuanda bir sağlık sorunuda yok üstelik. Okadar zamandır güçlü durmaya çalışıyorumki aralarda para sağlayabilmek için hep yazlık geçici işlerde çalıştım ama kimse bunu deneyim olarak bile görmüyor ciddiye bile almıyorlar ki ben açık yüreklilikle isteklerimi ve yapabileceklerimi anlatırken. Belki bunları buraya yazmak bile hataydı ama burada insanların birbirine okadar ilgilenip destek olduklarını gördümki ve şu an bir sese okadar ihtiyacım varki anlatamam. Benim durumumu yada buna benzer bir durumu yaşayan yaşamış birileri varsa konuşmak isterim. Yazım uzun ve sıkıcı gelmiş olabilir ama bir umut benimki..