• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Derdiniz Olmasın Diye...

demlicaykeyfi

Ve dünya bir çölse durma. Seraba su getir.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2014
8.810
12.560
298
Biliyoruz ve okuyoruz ki bu bölümde açılan konuların çoğu “eş” ile yaşanan sorunlar hakkında. Ben de 25 yaşında ve henüz 1 senelik evli bir kardeşiniz olarak bunu özellikle evlenmeden önce eş seçiminin bilinçli yapılmamasına bağlıyorum. Buradaki konuları okuyup evlenmekten soğuyan, ben de mi aynı sorunları yaşayacağım kaygısı yaşayan arkadaşları da görüyoruz. Ben de diyorum ki bu konuya bir çözüm bulalım.

Nacizane önerim, ilk olarak eş seçimi konusunda bilinçlenmek. Evlenmeden önce iyi analizler yapmak. Ailelerimizin fikirlerine önem vermek. Çünkü onlar bizden daha tecrübeliler ve eş adayları ve aileleriyle ilgili konularda bizim göremediğimiz şeyleri görebiliyorlar. İleride yaşanabilecek potansiyel sorunları sezebiliyorlar. Bize o anda küçük gelen sorunlarla ilgili, evlenince burada konu açar hale geliyoruz. “Kaynanamın şu’su, görümcemin bu’su, eltim niye şöyle vs…”

İkinci olarak bu dönemleri geçip evlendiğimizde, bize “cicim ayları” olarak tanıtılan ve yansıtılan, beklentimizi yükselten ancak bunun tam tersine adı “evliliğe adapte olma-alışma ayları “olarak değiştirilmesi gereken dönem geliyor. Şu çok önemli, bir kişiyi ne kadar tanıdığımızı zannetsek de, evlendiğimizde o imzayı attığımızda, aileler iç içe geçtiğinde, işler ciddiye bindiğinde birbirimize karşı sorumluluğumuz artıyor. Bekarlık zamanındakinden çok değişiyor her şey. Evlilik çok güzel ama evlilik sorumluluk demek. Tabi iki taraflı. O yüzden bilinçli olmamız lazım.

Bu alışma aylarında eşimizin ve ailelerin beklentileriyle karşılaşıyoruz. Tabi ki bizim de hayallerimiz, beklediklerimiz var. Bunlar zaman zaman çatışabilir. Bizlere düşen anlayışlı ve sabırlı olmak. Ben burada normal şartlardan bahsediyorum. Şiddet, hakaret, aşırı baskı vs. bu konulardan bahsetmiyorum. Bu gibi konularda da mantıklı ve makul davranılması taraftarıyım.

Kısacası evlilik öcü değil genç arkadaşlarım. Ama kendimizi hazır hissetmeden, ayaklarınız yere basmadan, kişiliğinizde bazı şeyler oturmadan kalkışılacak bir iş de değil. Evlilik oyuncak değil.

Buradan genç arkadaşlarımızla tecrübelerimizi paylaşabiliriz hanımlar.

Evet hanımlar, eş seçimiyle, evliliğe alışma ile ilgili ve her türlü önerilerinizi paylaşabilirsiniz.

Tecrübe !!
Bence herkesin derdi kendine ve tecrübelere uyacak olunsaydı şu zamana kadar,
Herşey daha mükemmel olurdu..

Bence evlilik sürecinde gelin adaylarının kayın valideyi iyi gözlemlemesi lazım. Bir erkek babasından ne gördüyse aynısını yapıyor. Her ne kadar dillendirmese de annesi nasıl bir hayat yaşadıysa karısının da aynı hayatı yaşamasını bekliyor.

Annesi ömrünü çocuklarına vakfetmiş bir erkek karısından da aynısını bekliyor. Mesela çocuk sahibi olduktan sonra karısına "Ne işin var süsle, püsle, kıyafetle?" muamelesi yapan tipler çok. Neden? Annesi öyle yaşamış çünkü.

Bence gelecekte olmak istediğiniz yerdeki kayın validenin oğluyla evlenin.

Eğer okuyorsanız, eğitimli ve çalışan bir bayansanız da kayın validenizin ya okumuş bir kadın olmasına yada en azından bu işlere saygı duymasına dikkat etmelisiniz. Yoksa hem iş hemde ev sorumluluğu altında ezilirsiniz. Çünkü karşı taraf size "Eeee ne olmuş çalışıyorsa?" muamelesi yapacaktır. Aman dikkat!

Kisi istedigi kadar bilincli olsun ayağı yere bassın cehaletin bencilliğin ve merhamet yoksunlugunun önüne geçemez sabır iyi niyet alttan almak herzaman ve her kiside ise yaramıyor ister ev hanımı ol ister çalıs okumus yada okumamıs ol geline hep gelin gözüyle bakılan bir toplumda yaşıyoruz adımızın önüne eklenen sıfatlar bize yapılacak olan muameleyi değistirmeye yetmiyor kötüyü degistiremiyorsun belki çok kaderci bir yaklaşım olacak ama giden gün ömürden gidiyor kısacası insanın kaderi güzel olsun Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın

Tecrübe !!
Bence herkesin derdi kendine ve tecrübelere uyacak olunsaydı şu zamana kadar,
Herşey daha mükemmel olurdu..
burada hiç mutlu olan yok mu diye konu açan kızlar var. Tecrübeler paylaşılır, isteyen istediğini alır, isteyen katılır, isteyen katılmaz umursamaz.

Konu gayet güzel olmuş, tebrikler Nemesis14 :)

Ben eş seçimindeki hataların büyük bir kısmını bile bile lades demeye bağlıyorum. Sevginin, aşkın tek başına yeteceğini düşünüp ilişkilerinde mantık aramayan kadınlar var. Şimdiki heyecanın ve aşkın yerini, zamanla sevgi ve arkadaşlık alır. Bunu düşünerek seçim yapmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Sadece aşk yetmez, sadece mantıkta yetmez. Hem aşık olduğumuz, hem de arkadaş olabildiğimiz kişilerle birlikte olmalıyız.

Kimse birbirine benzemez, ama ilişkilerde ortak zevkler olmalı. İnsanlar bir araya geldiklerinde bundan keyif almalı.

İkinci olarak, yetiştirilme tarzının çok önemli olduğuna inanıyorum. Eğer bir kadın, çocukluğunu ve gençliğini özgürce yaşadıysa, aşırı kıskançlık ve baskıyla yaşayamaz. Aslında bir çok insan bu şekilde yaşayamaz. Bir sürü kişinin eşim beni evden çıkarmıyor, kayınvalidem kapanma baskısı yapıyor, çalıştığım için laf ediyorlar şikayetlerini okuyoruz burda. Bu tip sorunlar kendisini sevgililik döneminden belli eder. Daha sonra değişir diye ummanın yanlış olduğunu düşünüyorum, çünkü bu yetiştiriliş tarzıyla ilgili.

Ayrıca, ailelerin ilişkiye müdahale etmemesi çok önemli. Bu nedenle karşımızda sağduyulu ve iki tarafı idare eden bir insan olmalı. Evlenmeden önce elbette tam bilemeyiz ama erkeklerin bu konuda kendilerini belli ettiğini düşünüyorum. Görmezden gelmeyelim lütfen, aşk gözümüzü kör etmesin.

En baştan evlilikten beklentilerimizi, kırmızı çizgilerimizi konuşmalıyız. Ve bunlardan taviz vermemeliyiz. Çünkü ne yazıkki sonrasında herkes her şeyi bizden bekliyor. Bu iş hayatında da böyle, evlilikte de, arkadaşlık ilişkilerinde de.

Bir de birlikte olduğumuz insanı, evlenince değiştireceğimiz, tabiri caizse baştan yaratacağımız bir obje gibi görmeyelim lütfen. Olduğu gibi kabul edebildiğimiz kişilerle birlikte olmalıyız.

Konu gayet güzel olmuş, tebrikler Nemesis14 :)

Ben eş seçimindeki hataların büyük bir kısmını bile bile lades demeye bağlıyorum. Sevginin, aşkın tek başına yeteceğini düşünüp ilişkilerinde mantık aramayan kadınlar var. Şimdiki heyecanın ve aşkın yerini, zamanla sevgi ve arkadaşlık alır. Bunu düşünerek seçim yapmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Sadece aşk yetmez, sadece mantıkta yetmez. Hem aşık olduğumuz, hem de arkadaş olabildiğimiz kişilerle birlikte olmalıyız.

Kimse birbirine benzemez, ama ilişkilerde ortak zevkler olmalı. İnsanlar bir araya geldiklerinde bundan keyif almalı.

İkinci olarak, yetiştirilme tarzının çok önemli olduğuna inanıyorum. Eğer bir kadın, çocukluğunu ve gençliğini özgürce yaşadıysa, aşırı kıskançlık ve baskıyla yaşayamaz. Aslında bir çok insan bu şekilde yaşayamaz. Bir sürü kişinin eşim beni evden çıkarmıyor, kayınvalidem kapanma baskısı yapıyor, çalıştığım için laf ediyorlar şikayetlerini okuyoruz burda. Bu tip sorunlar kendisini sevgililik döneminden belli eder. Daha sonra değişir diye ummanın yanlış olduğunu düşünüyorum, çünkü bu yetiştiriliş tarzıyla ilgili.

Ayrıca, ailelerin ilişkiye müdahale etmemesi çok önemli. Bu nedenle karşımızda sağduyulu ve iki tarafı idare eden bir insan olmalı. Evlenmeden önce elbette tam bilemeyiz ama erkeklerin bu konuda kendilerini belli ettiğini düşünüyorum. Görmezden gelmeyelim lütfen, aşk gözümüzü kör etmesin.

En baştan evlilikten beklentilerimizi, kırmızı çizgilerimizi konuşmalıyız. Ve bunlardan taviz vermemeliyiz. Çünkü ne yazıkki sonrasında herkes her şeyi bizden bekliyor. Bu iş hayatında da böyle, evlilikte de, arkadaşlık ilişkilerinde de.

Bir de birlikte olduğumuz insanı, evlenince değiştireceğimiz, tabiri caizse baştan yaratacağımız bir obje gibi görmeyelim lütfen. Olduğu gibi kabul edebildiğimiz kişilerle birlikte olmalıyız.
O kadar güzel yazmışsın ki. Teşekkür ediyorum.

nemesis cok güzel yazmışsın da kavun karpuz değil ki koklayıp alalım yıllarca flört ediyorsun evlenıyorsun bir bakıyorsun ki adam canavara dönüşmüş,aileleri dinlemek gerek elbet ama hepimizin ailemizi dinlemediğimiz anları olmuştur sonrası hüsran olsa da bize göre doğru olanı yaptık o an ve sonrasında pişmanlıklarımız ...

yani demem o ki herşey tecrübeden geçiyor hata yapıyoruz dogrusunu görüyoruz bazen bu hataların sonucu bize ağır gelsede katlanıyoruz hata yapmadan malesef hayatı öğrenemiyoruz bu eş seçimi iş seçimi vs vsama hersey tecrübe sonunda elde ediliyor...ALLAH HERKESİN KARŞISINA İYİLERİ ÇIKARSIN

evlilik kesinlikle şans işi ,bak tercih demiyorum tamamen ŞANS...

Kisi istedigi kadar bilincli olsun ayağı yere bassın cehaletin bencilliğin ve merhamet yoksunlugunun önüne geçemez sabır iyi niyet alttan almak herzaman ve her kiside ise yaramıyor ister ev hanımı ol ister çalıs okumus yada okumamıs ol geline hep gelin gözüyle bakılan bir toplumda yaşıyoruz adımızın önüne eklenen sıfatlar bize yapılacak olan muameleyi değistirmeye yetmiyor kötüyü degistiremiyorsun belki çok kaderci bir yaklaşım olacak ama giden gün ömürden gidiyor kısacası insanın kaderi güzel olsun Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın
Amin, Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. bu yüzden eş adayının ailesini biraz tanımaya çalışmak lazım. insanlar kendilerini öyle ya da böyle belli ediyor.

evleneli çok oldu denilemez 1 hafta önce 1 yılımı doldurdum sadece ama bu 1 yılda yaşadıklarım gördüklerim düşünülünce iki tarafında ailesinden mümkün mertebe uzaklık mutluluk getiriyor ben iki aileden de farklı şehirlerde yaşıyorum ve de çok mutluyum eş seçimine gelecek olursak nişanlılık döneminde eşler kendini belli ediyor zaten çoğunu biz göz ardı ediyoruz evlenince düzelir diye amaaa düzelmiyor bunu yok saymayalım

birde evlilikte saygı bitince gerçekten evliliğin en önemli kısmı gidiyor elden saygıyı gösterirsek de görürüz bide böyle bir durum var

nemesis cok güzel yazmışsın da kavun karpuz değil ki koklayıp alalım yıllarca flört ediyorsun evlenıyorsun bir bakıyorsun ki adam canavara dönüşmüş,aileleri dinlemek gerek elbet ama hepimizin ailemizi dinlemediğimiz anları olmuştur sonrası hüsran olsa da bize göre doğru olanı yaptık o an ve sonrasında pişmanlıklarımız ...

yani demem o ki herşey tecrübeden geçiyor hata yapıyoruz dogrusunu görüyoruz bazen bu hataların sonucu bize ağır gelsede katlanıyoruz hata yapmadan malesef hayatı öğrenemiyoruz bu eş seçimi iş seçimi vs vsama hersey tecrübe sonunda elde ediliyor...ALLAH HERKESİN KARŞISINA İYİLERİ ÇIKARSIN

Amin radyolog. Kader tabi ki. Ama bu konularda yazılan bir sürü kitap var, araştırmalar, dersler, kurslar, evlilik danışmanlıkları... Bile bile lades yapılmasın, amaç biraz daha bilinçlenelim. Ben ailenin görüşleri önemli diyorum, bunu kendi annemin insan sarrafı olmasına bağlıyorum. Sonuçta o birini bulup da ben evlenmedim, ama onun erkeklerle ilgili tavsiyeleri kulağıma küpe olmuştur eşimle tanıştığımızda.

O kadar güzel yazmışsın ki. Teşekkür ediyorum.

Rica ederim. :) Ben kaderimizin elimizde olduğuna inanırım, mantıklı davranırsak doğru evlilikler yapmak zor değil. Hayat sadece aşktan ibarette değil. Aşk elbette önemli ama tek başına yeterli değil.

Bir de evliliği kaçış olarak görmeyelim. Aile hayatı kötüyse, tek çare meslek sahibi olup, ayaklarımızın üzerinde durmak. Koca kaçmıyor bir yere. İnsan belli bir yaştan sonra daha mantıklı kararlar veriyor, bence evlenmek için o yaşı beklemek lazım.

Ben şans olduğuna inanmıyorum. Elbette kötü insanlar çok ama bunların çoğu rengini nişanlılık döneminde belli ediyor. Kadınların çoğu ya aşkından, ya ailesinden çekindiğinden ya da elalem ne der diye ayrılmıyor. Halbuki nişanlılık tanıma sürecidir. Sana göre değilse ayrılırsın.

Daha 1 ay önce ailesine kadar küfreden nişanlısını affeden bir kız vardı burda. Evlendi adamla. Buda mı şans be canım?

Evli değilim hatta konu sahibinden de birkaç yaş büyüğüm. Burada çok konu okuyoruz, zaman zaman "evlilik bu muymuş" diyebiliyoruz ki bu doğru. Ben evlilikten korkmaktan ziyade, şu an için sadece "daha erken" diyorum. "Yaşım geçiyor, evlenmeliyim" gibi kalıplaşmış korkuları yaşamıyorum. Evlenmeden önce de önce eş adayını, sonra da ailesini gözlemlemek gerektiği konusuna katılıyorum, ufacık bir pürüz bile es geçilmemeli bence, çünkü sonra tüm hayatımızı etkileyebilir. Kimbilir belki de bu konuda fazla titiz davrandığım için evlenmeyebilirim de. :KK12:

Ben şans olduğuna inanmıyorum. Elbette kötü insanlar çok ama bunların çoğu rengini nişanlılık döneminde belli ediyor. Kadınların çoğu ya aşkından, ya ailesinden çekindiğinden ya da elalem ne der diye ayrılmıyor. Halbuki nişanlılık tanıma sürecidir. Sana göre değilse ayrılırsın.

Daha 1 ay önce ailesine kadar küfreden nişanlısını affeden bir kız vardı burda. Evlendi adamla. Buda mı şans be canım?
Evet canım ben de bu sebeplerden açtım konuyu. Herkes kitap alıp okumuyor ama burayı okuyan çok insan var. Şöyle bir göz ucuyla da olsa bakılsın, bir nebze de olsa faydalanan olur elbet :KK52:

Cok guzel konu ve deginilmis cok dogru noktalar var diye düşünüyorum. Yine de siper al. Bence tepki veren cok olacaktir sen sansli olabilirsin biz de bunlara dikkat ettik ama sonra degisiyor falan diyenler cikacaktir. Simdi her karakter farkli gercekten bu konuda senin seciciligine de sansina da katiliyorum. Ama gercekten bu dedigin hatalara da cok dusen var. Su cumleleri çok okuduk mesela. Ailem cok uyarmisti dinlemedim pişmanım. Sevgiliyken de boyleydi ama bu kadar degildi. Nisanliyken başladı ama gecer diye evlenmekten vazgecmedim.. boyle uzar gider liste. Eminim senin uyarin da evliliginde mutsuz olan herkese degil goz gore gore mutsuz bi evlilige adim atan herkese. Ve o kisimdakiler için de çok doğru bi uyari olmuş.

Back