Bir derdim var 🙈

cinnabon

Guru
Pro Üye
8 Aralık 2012
3.683
5.046
32
Herkese merhaba , hemen konuya giriyorum eşimle birlikte ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz. Ben şu an 8 haftalık hamileyim riskli bir gebeliğim var 12. Haftada serklaj yapılacak. Bu sebeple annem gelip doğuma kadar bizde kalacak. Görümcem de bizim yaşadığımız şehirde üniversite okuyor ama yurtta kalıyor bayramda yurdu kapanıyormuş ama görümcemin sınavları devam ediyor sonrasında da mezuniyeti var 11 temmuzda , bu süreçte yurdu kapandığı için 15 haziranda bize gelip kalmaya başlayacak. Temmuzun 3 ünde kv ve kp gelecek 12 sine kadar kalacaklar. Yani ayın 15 inden itibaren uzun süre bir daha evde yalnız kalamayacağım ve bu beni çok geriyor. Ben zaten durumum riskli olduğu için sürekli yatıyorum. Kendi kendime tv izliyorum telefonla uğraşıyorum kitap okuyorum uyuyorum akşama da eşim geliyor birlikte vakit geçiriyoruz. Doğumdan sonra da annelerimiz yanımızda olacak. Onların yardımına tabi ki ihtiyacımız var iyi ki de var annelerimiz ama sürekli aynı evin içinde kalma fikri şu an beni geriyor. Kendi annemi çok sorun yapmıyorum açıkçası ama görümcemin ve kv nin gelip bizde kalacağı süre ne yapacağım bilmiyorum. İletişimimiz zaten çok iyi değil , eşim işe gidecek. beni tüm gün onlarla aynı evde olmak geriyor. Birde klima var diye herkes aynı odada oturacak. Birazda ben abartıyorum galiba , biliyorum. Nolur beni sakinleştirin

Görümce yurdu kapandığı için gelip kalacakmış, abisi dururken otele vs para verecek hali yok.
Annende tamam.

Kaynana ve bu kadar kadının yanında kayınpeder ne alaka neden geliyorlar, bayram için mi?

Birde doğumdan sonra sülalece çocuk bakma olayına gerek yok. Bem hayatımda sadece bu sitedeki kadınlarda anneyle kaynanayla çocuk bakıldığını görüyorum, hastane ve ilk 3-5, gün sonrasında bebekle tek kalabilirsin. Eşinle bakmanız lazım çocuğa.

Evet haklısınız tabiki bizim evimiz dururken otele gidecek hali yok. Gitsin demiyorum ama benim sürekli yatıyor olmam evden çıkmıyor olmam görümcemle tüm gün evde vakit geçirecek olmak beni geriyor.
Kv ve kp görümcemin mezuniyeti için geliyorlar. Temmuzun 3 ünde gelip 12 sine kadar kalacaklar.
Doğumdan sonra çocuk bakma konusunda o kadar haklısınız ki bende öyle olsun istiyorum. Benim babam geçen sene vefat etti annem yaşadığı şehirde tek. Hamile olmadan önce her konuşmamızda bebiş gelsin ben ona bakmaya geleceğim diyordu. Şimdi de öyle düşünüyor zaten. E benim annem gelirse kv geri kalmaz. Bilmiyorum doğumdan sonra bir şekilde göndereceğiz artık onları. Ben çocuğuma kendim bakmak istiyorum

Doğumdan sonra da annelerimiz yanımızda olacak. O

Evliliginizin altina dinamit döşüyorsunuz resmen.
Evde zaten gereksiz kalabalik oluşturmussunuz. 1 kişi yeterdi o da ilk 1 haftada sonra gider.
Böyle böyle eşinizle aranizda iletisim kalmayacak, adam baba oldugunu anlamauacak evde 2-3 kadin herkes elden ele dolasaacak bebek, kendisi bakmayacak bile.
Kabile şeklinde dogumu bekleyip topluca bakildigini da şu sitede goruyorum

Daha 8 haftalık hamileymissiniz doguma cok var halen kv , kp ve gorumce temmuzun 12 sinde geri doneceklerse, dogumdan snra annenizin kalacagini, boylelikle daha rahat olacaginizi soylersiniz tekrar gelmezler

Gebe kadının yanında kp ne işi var. Gerçekten çok anlayışsızlar bizimkilerde şimdi ben gebeyim diy esmaimiyet kurmaya çalışıyolar ev aşırı sıcak altımd adon yok ikidebir kapı çalıyo kp gelmiş. Bana bir kahve yap içeyim kapıyı açmayıp bekeltiyorum üstümü giyiyorum. Sürekli bişey bekliyolar 9 aylığım geçen bana diyolarki mantı yap. Sen asla yerinden kalkma bişey olur bir sen ağlarsın. Döner derler bilerek yaptı suçu bize atmak için. Görümcen mecbur gelecek yapacak bişey yok ama kötü bi durum. İnsanın kendi annesi kızı için kendini parçalar ama elin annesi benim gibi bakamıyor diye kanıtlamak için kendini parçalar bu değişmez benim kv de bizde kalmak istiyor alt katımda oturuyor kalp krizi geçircem hayır dedim şimdide sen bizde kalacaksın oldu biz gelinler nedir bu çektiklerimiz ya

görümceniz çıkıp gezmek isterse gezer çıkar çok düşünüp kasma kendini. kv kp için de en azından 10 gün çabucak geçer
doğum sonrası için bebeğine tek bakmakta haklısın sürekli destek alamayız dışardan öncesinde sen yolunu yap tek bakmak istediğine dair bu fikre alışmış olurlar hem

ya kıyamam o ne saçmalık sanki kmlerce mesafe var üst kat sonuçta herkesin düzeni belli ne tuhaf insanlar

Herkesin durumundan haberi olduğunu düşünüyorum, sende ona göre hareket edeceksin keyfine bakacaksın önemli olan sen ve çocuğunsun…

Yurt dediğiniz devlet değil dimi çünkü devlet yurtları kapanmıyor diye biliyorum…

Doğumdan sonra neden iki anne de geliyor? Sizin imtiyazlarınız yüzünden kv doğumdan sonra o lohusa haliyle gelinin yanında kalmayı hak biliyor çok yanlış bir hareket.

Başın sağolsun.

Görümce neden senle tüm gün evde otursun, sınavı var, elbise bakar, mezuniyeti var, arkadaşlarıyla gezer tozar. Burada en masum görümce. Kaynana ve kayınpeder gelecekse zaten 12 temmuzda hepberaber dönecekler. 7 gün kalabalık idare edilebilir.

Sen bizde kalacaksın dediğinde de hayır deseydiniz belki hayırdan bir gün anlarlar

E benim annem gelirse kv geri kalmaz. Bilmiyorum doğumdan sonra bir şekilde göndereceğiz artık onları. Ben çocuğuma kendim bakmak istiyorum

Eşinize diyeceksiniz ki zaten annem geliyor, ben annenin yanında rahat olamam dinlenemem çocuğu emziremem pansuman yapamam annenle konuş gelsin torununu görsün gitsin…

Evet herkes biliyor durumu dediğin gibi.
Özel yurt , çok saçma kapanması bende anlamadım
Açıkçası doğumdan sonra kv geleceğim demedi ama doğuma gelecekler ve sonrasında kv kalmam ister diye tahmin ediyorum. İlk torunları. Normalde kv ile neredeyse hiç iletişimim yok sizli bizli konuşurum. Ayda 1 kere telefonla konuşuruz o da 30 sn sürer. Nasılsınız iyiyim siz nasılsınız bizde iyiyiz der ve kapatırız. Hamile olduğumu duyduğundan beri bile 1 kere aradı sadece.

Teşekkür ederim
Ya evet haklısın aslında. Dedim ya bende abartıyorum galiba biraz , farkındayım. Tüm gün evde yatıyorum ve böyle şeyler geliyor aklıma sürekli

Benim de en sevdiği oğlundan ilk torunu, çocuğu öğrendiğimiz an söyledim rahat edemem diye sizde şimdiden o işi garantiye alın…

Ve sakın kendinizi yormayın lütfen hizmet etmeyiverin

Ya evet çıksın gezsin akşam gelsin kv ve kp de umarım evde oturmaz gezerler
Doğum sonrasında memlekete 40 mevlüdü yapmaya gideyim sonra da annemi ve eğer bizde olursa kv yide memlekette bırakıp ben bebeğimle geri döneyim diye düşündüm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…