Bir derdim var 🙈

Benim de en sevdiği oğlundan ilk torunu, çocuğu öğrendiğimiz an söyledim rahat edemem diye sizde şimdiden o işi garantiye alın…

Ve sakın kendinizi yormayın lütfen hizmet etmeyiverin🙏🏻
Ya çok iyi yapmışsınız. Bizim hiç iletişimimiz yok bilmiyorum nasıl söylerim o tarz bir şeyi.
Yok zaten hizmet falan etmem ben tuvalet harici kalkmıyorum. Ki bu durum olmasa da onlara hizmet eden bir gelin değilim. Kendi yemeklerini kendileri hazırlarlar hep.

Ya evet çıksın gezsin akşam gelsin 😂 kv ve kp de umarım evde oturmaz gezerler 😅
Doğum sonrasında memlekete 40 mevlüdü yapmaya gideyim sonra da annemi ve eğer bizde olursa kv yide memlekette bırakıp ben bebeğimle geri döneyim diye düşündüm 🙈😂
aşırı mantıklı 40 gün kalmış oluyorlar sonuçta kimse alınmasın gücenmesin 😂 inşallah kv kalmak istemez

İdare edilir bir süre gibi geldi bana. Görümce zaten sorun olmaz diye düşünüyorum, sınavı, mezuniyet hazırlığı derken işi gücü olacak. Kayinvalide, kayinpederde mezuniyet için geliyormuş, sizin durumunuzu biliyorlar, biraz sıkılabilirsiniz ama idare edilmeyecek bir süre değil.
Doğum sonrası da gelince bile uzun süreye gerek yok normalde. Kendinizi de bunu alıştırmayın, gelip kalacak olanları da.

Ya çok iyi yapmışsınız. Bizim hiç iletişimimiz yok bilmiyorum nasıl söylerim o tarz bir şeyi.
Yok zaten hizmet falan etmem ben tuvalet harici kalkmıyorum. Ki bu durum olmasa da onlara hizmet eden bir gelin değilim. Kendi yemeklerini kendileri hazırlarlar hep.
Sende benim gibi mesafelisin ne güzel görümce olmasa bence kv çıkıp gelmez çünkü mesafelisin sen yine eşine söyle şimdi sen böyle diyince kv doğumdan sonrasına karışmaz gibi geldi bana

Sende benim gibi mesafelisin ne güzel görümce olmasa bence kv çıkıp gelmez çünkü mesafelisin sen yine eşine söyle şimdi sen böyle diyince kv doğumdan sonrasına karışmaz gibi geldi bana
Evet , hatta baya mesafeliyim 😅 gerek yok bence fazla samimiyete. Anne baba demek bile saçma geliyor ki zaten arkalarından seslenmem gerekmedikçe demiyorum 😂
İnşallah dediğin gibi olur , çok teşekkür ederim 🌸

Bu kadar sorun edecek ne var ben anlamadım çocuklarının mezuniyetine gelip bi 10 gün kalabilirler bu çok normal yani on gün idare edemeyecek misiniz kızcağız da zaten genç aranızda iyiyse yardımcı da olur sana bütün gün evde sıkılmaktansa iki sohbet edersiniz.
Doğumdan sonra annenizin gelmesi çok mantıklı çünkü benimde annem hep doğumlardan sonra baktı bana başkasıyla rahat edemem çünkü.
Sizde tek sorun sanırım doğumdan sonra kv kpnin kalabilicek olması. Kv için bişey diyemem kalmak isteyebilir ama kp nin kalması uygun olmaz eğer düsturlu bi adamsa zaten böyle bişey teklif de etmez sonuçta anneniz bekar bi kadın ve sende yeni doğum yapmış olcaksın onun kalmaması gerekir.

ya kıyamam o ne saçmalık sanki kmlerce mesafe var üst kat sonuçta herkesin düzeni belli ne tuhaf insanlar
Ay sorma ya çok eski kafalılar dokuz aydır ben ağladım artık bırakıp gitmek istiyorum. Bu gidişle bizi ayırırlar bari sen izin verme en baştna daha gelmeden hastaneye git bi kaç kere başım dönüyo de eşine korksun biraz 🥺

Ay sorma ya çok eski kafalılar dokuz aydır ben ağladım artık bırakıp gitmek istiyorum. Bu gidişle bizi ayırırlar bari sen izin verme en baştna daha gelmeden hastaneye git bi kaç kere başım dönüyo de eşine korksun biraz 🥺
Ya seninkiler çok fenaymış gerçekten. Eşin bir şey demiyor mu ailesine ?

Siz zaten sürekli yatacaginiz için hizmet bekleyen olmaz yalnizda kalmazsınız güzel geçer rahat edersiniz bence

Hiç sevmem ben misafir. Ben çok iyi anlıyorum seni. Belki o gün sadece geçip mutfağa peynir ekmek yiyeceksin bir de evde misafir diye yemek falan düşünme sakın.
Kp olayının gelmesine ben de daha fazla rahatsız olurum hava sıcak açılıp saçılıyoruz evde rahatça. Bir de eşin de yok sabahtan akşama kadar insanlarla dipdibe..
Aman sen yine de beni dinleme :)
Görümcenin yerinde olsam hamile yengemin yanına tüneyeceğime (çünkü abim evde yok) arkadaşlarıma giderim. İlk tercihim arkadaşlarım olur. Kendi yurtta olabilir hiç mi eve çıkan arkadaşı olmamış 😀

Hiç sevmem ben misafir. Ben çok iyi anlıyorum seni. Belki o gün sadece geçip mutfağa peynir ekmek yiyeceksin bir de evde misafir diye yemek falan düşünme sakın.
Kp olayının gelmesine ben de daha fazla rahatsız olurum hava sıcak açılıp saçılıyoruz evde rahatça. Bir de eşin de yok sabahtan akşama kadar insanlarla dipdibe..
Aman sen yine de beni dinleme :)
Görümcenin yerinde olsam hamile yengemin yanına tüneyeceğime (çünkü abim evde yok) arkadaşlarıma giderim. İlk tercihim arkadaşlarım olur. Kendi yurtta olabilir hiç mi eve çıkan arkadaşı olmamış 😀
Ya ben zaten tuvalet harici kalkmıyorum bir de onların ne yiyeceğini düşünemem 😂 galiba bende senin gibiyim. Yani akşam oturmasına falan gelen misafirleri çok severim , 1-2 günlük yatılı misafir de okey ama sonrasını sevmiyorum 🙈
eşim yıllık izin alsa keşke ailesi buradayken diye düşündüm ama yıllık izni yokmuş 😅
Görümcemin aslında arkadaşları var kendisi de orada kalmak istiyor ama ailesi bi değişik olduğu için izin vermiyorlar kıza.

Evet , hatta baya mesafeliyim 😅 gerek yok bence fazla samimiyete. Anne baba demek bile saçma geliyor ki zaten arkalarından seslenmem gerekmedikçe demiyorum 😂
İnşallah dediğin gibi olur , çok teşekkür ederim 🌸
Ben en başından anne baba demedim, herkesin bir tane anne babası olur dedim. Alındılar ama umurumda olmadı. Nitekim gerçek de bu. Aramızda bir sorun olsa eşimle onu destekleyecekleri bariz ne olursa olsun. Bence full yatın, hastayım düşük riski var deyin. Hiç istifinizi bozmayın. Onların size hizmet etmesi gereken bir dönem, sizin kimseye hizmet edeceğiniz bir dönem değil. Biraz düşünseler bence 11'indeki mezuniyet için ta 3'ünde gelmezlerdi.

Ya seninkiler çok fenaymış gerçekten. Eşin bir şey demiyor mu ailesine ?
Eşim artık duymuyo görmüyo diyorum annen böyle dediğimd eniye cevap vermeidn öyle bişey demedi diyor. Artık tamamen kapamış kulaklarını gözlerini. O da böyle rahat

Yerinizde olsam klimalı odadaki koltuğa bir yatak yaparım. Uzanıp dinlenmeniz gerektiğini gösterir bu herkese. Ağır bir işe de kalkışmayın. Zaten anneniz yapar. Anneniz varken de kimseyle bir problem yaşamazsınız, çekinirler ondan.

Ya anneniniz tekmiş gelir kalır doğumdan sonra, bunu şuan kaynananız da biliyor aklı başında bir kadınsa gelir bebeği görür sonra annenize emanet eder ve gider. Bide eğer torun diye çıldıran müdahaleci bi tip değilse kocasını bırakıp gelmek dahi istemez diye düşünüyorum. Şuan daha doğuma çok var gelcekler kalacaklar diye strese girmenize gerek var mı bilemedim. Bir de şimdiden böyle hesaplar yapmayın kimseyi de küstürmeyin kimin kime muhtaç olacağını bilemiyorsun öyle anlar geliyor biri olsun da çamurdan olsun yeter ki diyorsun i son olarak da anneniz bu ara gelmesin? Madem kaynana mezuniyet sebebiyle geliyor size baksın anneye gerek yok böylece hem herkes rahat eder hem de gönülleri olur

Görümce yurdu kapandığı için gelip kalacakmış, abisi dururken otele vs para verecek hali yok.
Annende tamam.

Kaynana ve bu kadar kadının yanında kayınpeder ne alaka neden geliyorlar, bayram için mi?

Birde doğumdan sonra sülalece çocuk bakma olayına gerek yok. Bem hayatımda sadece bu sitedeki kadınlarda anneyle kaynanayla çocuk bakıldığını görüyorum, hastane ve ilk 3-5, gün sonrasında bebekle tek kalabilirsin. Eşinle bakmanız lazım çocuğa.
Aynen öyle çocuk bakmak zor değil
Bende eve geldikten sonra dikişlerim açıldı sezeryan oldum ama 2 haftaya tamamen topladım yürüyecek hale gelince eşimle tek baktık
Yurtdışında millet doğum yaptıktan 2-3 gün sonra kar soğuk sıcak demeden sokaklarda çocuklarla hayata adapte oluyorlar
Biz çok telaşlı bir milletiz 😃

Bence hiç kimseyi çağırmayın görümce de geldiğinde bir zahmet yemeğe içmeğe yardım etsin eli armut toplamasın
Bu sayede tek kalırsınız kafa dinlersiniz

Herkese merhaba , hemen konuya giriyorum ☺️ eşimle birlikte ailelerimizden uzak bir şehirde yaşıyoruz. Ben şu an 8 haftalık hamileyim riskli bir gebeliğim var 12. Haftada serklaj yapılacak. Bu sebeple annem gelip doğuma kadar bizde kalacak. Görümcem de bizim yaşadığımız şehirde üniversite okuyor ama yurtta kalıyor bayramda yurdu kapanıyormuş ama görümcemin sınavları devam ediyor sonrasında da mezuniyeti var 11 temmuzda , bu süreçte yurdu kapandığı için 15 haziranda bize gelip kalmaya başlayacak. Temmuzun 3 ünde kv ve kp gelecek 12 sine kadar kalacaklar. Yani ayın 15 inden itibaren uzun süre bir daha evde yalnız kalamayacağım ve bu beni çok geriyor. Ben zaten durumum riskli olduğu için sürekli yatıyorum. Kendi kendime tv izliyorum telefonla uğraşıyorum kitap okuyorum uyuyorum akşama da eşim geliyor birlikte vakit geçiriyoruz. Doğumdan sonra da annelerimiz yanımızda olacak. Onların yardımına tabi ki ihtiyacımız var iyi ki de var annelerimiz ama sürekli aynı evin içinde kalma fikri şu an beni geriyor. Kendi annemi çok sorun yapmıyorum açıkçası ama görümcemin ve kv nin gelip bizde kalacağı süre ne yapacağım bilmiyorum. İletişimimiz zaten çok iyi değil , eşim işe gidecek. beni tüm gün onlarla aynı evde olmak geriyor. Birde klima var diye herkes aynı odada oturacak. Birazda ben abartıyorum galiba , biliyorum. Nolur beni sakinleştirin 🙈

10 günü bukadar abartmaya ne gerek var?
Ömür boyu seninle kalmayacaklar.
Aynı durum senin kardeşinde olsa eşin böyle davransa ne hissedersin?

X