• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir derdim var

işte bu yazınız evlenecek olan tüüüüm kadınlarımıza örnek olsun. koca istedi diye eldeki iş bırakılmaz. bı-ra-kıl-maz.

altın bilezik deriz ya, hah işte aynen öyle, işiniz sizin ömürlük sigortanız.

ailem izin vermez, kocam boşamaz, her şeye bi bahane sıralamışsınız.

belki kızacaklar ama, evlenir evlenmez değişen adama bile isteye 1 değil neden 2 çocuk??

çocuklar yüzünden çalışamıyorum diyorsunuz bir de,bir karar verin kocanız yüzünden mi çalışamıyorsunuz çocuklar yüzünden mi?

lütfen kendinizi kandırmayı bırakın. gerçekten boşanmak istemediğiniz belli,burada sadece var olan durumunuz için biraz ağlaşmak, teselli bulmak için konu açmışsınız. çözüm odaklı değilsiniz. hal böyle olunca elden bir şey gelmez, başka çareniz yok. mecburen devam edeceksiniz bu evliliğe.

İlk konusu değil mi üyenin? 🫤

Evlenirken mi bıraktırdı yoksa sonradan mı bıraktırdı onu da anlamış oldum. Evlendikten hemen sonra yüksek ihtimal.
konu sahibi 16 yaşındayken tanışmış ve 4 yılın ardından evlenmiş. ailesi kesinlikle istememiş evlenmesi ama evlenmiş. Kv ile altlı üstlü oturmuşlar orada çok sıkıntı yaşamış. Ağır tesettüre sokmuşlar zorla. neyse şehir değiştirmişler ama yine de fayda olmamış. evlendikleri ilk günden itibaren kavgaları başlamış ve evlenir evlenmez hamile kalmış.
Hatayı baştan yapmış çünkü yaşantıları bile uygun değilmiş. Eşi köyde yetişmiş ve çalışmış konu sahibi ise şehir büyümüş

Bütün çözüm yollarını kapatıp çözüm beklemek

Hayat sizin madem bütün yolları kapatıyorsanız katlanacaksınız

Yada hareket edin kararlı olun ki arkanızda dursunlar

konu sahibi 16 yaşındayken tanışmış ve 4 yılın ardından evlenmiş. ailesi kesinlikle istememiş evlenmesi ama evlenmiş. Kv ile altlı üstlü oturmuşlar orada çok sıkıntı yaşamış. Ağır tesettüre sokmuşlar zorla. neyse şehir değiştirmişler ama yine de fayda olmamış. evlendikleri ilk günden itibaren kavgaları başlamış ve evlenir evlenmez hamile kalmış.
Hatayı baştan yapmış çünkü yaşantıları bile uygun değilmiş. Eşi köyde yetişmiş ve çalışmış konu sahibi ise şehir büyümüş
Özetin için teşekkürler Calci. 😁 Konu sahibi ne diyelim biz sana şimdi ?

Boşanmamak için gereken tüm bahaneleri sıralamışsınız ne diyelim ki Allah kurtarsın

Koca için Sihirli değnek :işsiz:
Bu olur mu?

1653492267149.webp

Anneniz ne karışıyor?
Ne istiyorsanız onu yaşayın.
Çocuklarınız kocaman maşallah, ne demek düşkünler bırakamıyorum.
Bu saatten sonra çalışmak zor geliyor derseniz o ayrı. Bahane bulmayın.
Bir kere geliyorsunuz bu dünyaya.
Ya kocanızı sevin sayın mutlu olun.
Olmuyorsa da o adam kocanız olmasın artık.
Başka yolu yok ki bu işin.
Ne denir ki.

Hayır hayatımın hatası. Hiç kimse istemedi evlenmedi sadece ben istedim. Dönüp gelmeye yüzüm yok
Niye yüzünüz olmasın yahu abartmayın bilemezsiniz ki kim kötü olsun diye evleniyor dizimi çekiyoruz siz mutsuzsanız çocuklarınızda mutsuz onları kurtarın barı

Iş bulup eşiniz istemiyor diye bıraktınız mı cidden🥴

Çok değişik hayatlar yaşıyorsunuz. Insan bi düşünür "benim çalışmanın bu adama ne zararı var" . Eğer ona bir zararı yoksa muhtemelen size vardır değil mi?

Çünkü normal bir adam eşinin çalışması ya da calismamasini sorun etmez. Bu konuda kararı eşine bırakır. Ama illaki karışmak istiyorsa tercihini çalışmasından yana kullanmalıdır. Aksi durumda art niyetlidir. Net.

Ya çalışacaksınız ya ayrılacaksınız. Başka bir yol yok. Haftalık 120 lira ile nasıl geçinilir diye fikir vermemizi arzu ediyorsaniz yaniliyorsunuz çünkü haftada 120 lirayla geçim yok, mümkün değil.

Allah yardımcınız olsun diyeceğim ama... tüm çözüm yollarını ellerinizle kapatmışsınız. Onun da bi.sey yapacağını sanmıyorum. O da diyor ki "Biz her insanin kaderini kendi çabasına bağlı kıldık"

14 ve 10 yasindaki cocuklar mi hayatinizi yonlendiriyor? Ne demek cok duskunler, her cocuk annesine babasina duskun olur ama anne ise gidecek isten gelince haftasonlari beraber sunlari sunlari yapacagiz diyeceksiniz oldu bitti. Kocaman cocuklariniz var, size ayakbagi olmazlar, sanki 14 ve 10 ayliklarmis gibi dayanamadilar yazmaniza sok oldum gercekten. Calismaya gonlum yok deseniz orasi ayri.

14 ve 10 yaşında aşırı ilgi istiyorlar. Bir kere çalışmayı denedim dayanamadılar.

Peki ne yapmayi dusunuyorsunuz? Derdiniz bosanmak degil dertlesmek bunu anlayabiliyoruz zaten ama bosanmayip boyle konu aciliyor ve o konularda boyle eslere serefsiz, okuz gibi her turlu sey yaziliyor. Asil sasirdigim, konu sahipleri bu yazilanlari begeniyor ve kaldiklari yerden evlilik devam ediyor. Simdi sizin esiniz icin de cok sey yazilacak ve siz okuyup belki rahatlayacaksiniz ama butun bunlar evlilige cok aykiri degil mi?

Tamam dertlesin de nereye kadar? Bosanmak istemezsiniz bunu da anlarim ama kendiniz icin bir sey yapmalisiniz ya calismak, ya bosanmak gibi. Siz anladigim kadari ile her iki secenege de sicak bakmiyorsunuz. Esiniz degisecek olsa simdiye kadar degisirdi degil mi? Daha dogrusu evlendikten sonra degismezdi.

Soylemeye calistigim biz ne yazarsak yazalim sizin icin teselliden oteye gitmeyecek. Bu hayat sizinse demek ki sizin bir karar vermeniz gerekiyor. Evliliginize devam etmek istemeniz en dogal hakkiniz ama o zamam sikayetinizin bir anlami kalmiyor.

Back
X