- 16 Temmuz 2015
- 363
- 610
-
- Konu Sahibi martini761
sizi sevmediği gerçeğiyle yüzleşin öncelikle. size değer vermediğini kabul edin. size karşı davranışlarının doğru olmadığını kabul edin. seven insan, değer veren insan söz verir iki eli kanda değilse hadi, sözünü yerine getirir. üzmeyeceğim diyip üzüyor diyorsunuz hem yalan söylüyor hem sizi kırmaya çekinmiyor, değer vermiyor. evlenseniz nasılsa cepte mantığıyla yapacakları yüzünden bugünlerinizi mumla ararsınız.Herkes yok nerden buldun falan yazmış, arkadaşlar herhalde bizde baştan böyle olsaydı eşşeği sağlam kazığa bağlar yanına bile yaklaşmazdık değil mi ?
bu adam sonradan değişti sonradan bu hale dönüştü. Yok okumaya gönderip öküz getirirmişim.. yaptıklarını da ayrıca ört bas etmedim. Olanlar konuşuldu bitti. Sadece bu konuyla ilgili fikirlerinizi merak ettim, yalnız iyi niyetiniz için teşekkürler. Ne yazık ki insan şu lanet beyne ve kalbe bazen söz geçiremiyor! Kendimden nefret ediyorum bunun için ama 3 gün sonra özlüyorum dayanmaya çalışıyorum olmuyor! O her defasında üzmeyeceğine söz veriyor yine üzüyor! O zaman söyleyin nasıl kurtulayım? bu kadar olan bitene rağmen bu gerizekalılığım bitmedi!
Kendinizi sorgulayın...sorunun kaynağı sizsiniz bence.Adam size direktifler veriyor, hakaret ediyor, tehditler savuruyor ve siz ona rağmen ilişkinizi sürdürmeye devam ediyorsunuz.Üstüne üstlük”ben ne yapayım kalbime söz dinletemiyorum.”diyorsunuz.O kalp değil cinsellik hormonudur deyip kaçıyorum konundan. Valla baydınız ha !
Bence aile haklı...Kavga ettik üzdük birbirimizi.. Aramızda bir kaç kötü kelimeler geçti Bu kadar. Yani tabi teyzeme gidip sadece onunla kavga ettiğimi anlatmadım. Bir çok şey birikmişti, sınavlar, aile içi sorun, onunla kavga derken bunalıp döküldüm. O ise sadece o olaya odaklandı. “Beni sıkıştırıyormuş evlilik için, beni sevmiyormuş, benimle sadece Almanya için birlikteymiş” yani küçük bir kavgadan bunu çıkardı.
Bence bir çok genç kız gibi sırf yakınlaştığınz için onun nasıl bı pislik olduğunu bile bile ona katlanmak zorunda hissediyosunuz.
Öncelikle bu vesveseyi kafanızdan atın bu düşünce size kendinizi değersiz hissettirdiği için onu bırakamıyosunuz
Bu sevgi alışkanlık değil de mecburiyet gibi geldi bana "seni ortada bırakırım" diye tehdit eden bir adama başka türlü katlanılmaz
bu sebepten de katlanılmaz da işte...
Biraz açık olun burda kimse sizi tanımıyor
Evet haklısınız yakınlaştığımız için zaten daha zor oluyor vazgeçmek. Konu da bu olan bitene rağmen iyi yanını görmeye çalışıyorsun.Bence bir çok genç kız gibi sırf yakınlaştığınz için onun nasıl bı pislik olduğunu bile bile ona katlanmak zorunda hissediyosunuz.
Öncelikle bu vesveseyi kafanızdan atın bu düşünce size kendinizi değersiz hissettirdiği için onu bırakamıyosunuz
Bu sevgi alışkanlık değil de mecburiyet gibi geldi bana "seni ortada bırakırım" diye tehdit eden bir adama başka türlü katlanılmaz
bu sebepten de katlanılmaz da işte...
Biraz açık olun burda kimse sizi tanımıyor
Kuzum adamın size karşı tavırları normal mi sizce ? Bana sorarsanız psikopatça! İlişkinizin üzerinde düşünün biraz.Hepimiz böyle salak saçma adamlara aşık olmuşuzdur ama kimimiz ilk hatasında vazgeçmiştir kimimiz ısrarla düzelecek umuduyla ilişkiyi sürdürmüştür.Bu Ve buna benzer hastalıklı ilişkiyi sürdürenlere sorsanız hiçbiri mutlu değil , özgüvensiz ve kendini değersiz hissetmeye başlıyorlar.Bu tip ilişkilerin sonu belli. Belki kısa vadede size kendinizi özel hissettirebilir ama sonrasında mutsuz bir nesneye dönüşürsünüz. Kendinize ve çevrenizdeki diğer erkeklere şans tanıyın...Siz yoğun duygularınızın etkisinde olduğunuz için Sizin göremediğiniz/ görmek istemediğiniz şeyleri başkaları net görür.Öncellikle fikirleriniz için teşekkürler, iyi niyetli olduğunuzu umuyorum! Ama keşke insanlar yargılamadan ve farklı bir dilde fikir verse..
bu adam sözlükte psikopatın karşılığı, aldatıyor, sövüyor, kısıtlıyor, köleleştirmeye çalışıyor, allah bilir muhafazakar olduğunu da iddia ediyordur...bunun bi tık üstü şeytan zaten, sen kendini bunlara layık görüyorsan kimse vazgeçiremez ama bence böylelerine bırak eş olmayı, selam bile vermemelisiniz, anasini bacısıni tehditlerini de alsın çıktığı kovuğa dönsün benceEvet haklısınız yakınlaştığımız için zaten daha zor oluyor vazgeçmek. Konu da bu olan bitene rağmen iyi yanını görmeye çalışıyorsun.
Şimdi bunun üstüne “yapmasaydın, aklın neredeydiciler” gelecek.
Her insan hata yapıyor ama hatayı düzeltmek için de yol arıyor, yargılamak yerine yardım etmek bu konuda daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Bu arada sözüm size değil, tavsiyeleriniz için teşekkürler..
Seni öyle ya da böyle eleştirenler bile inan o adamdan daha iyi niyetliler sana karşıEvet haklısınız yakınlaştığımız için zaten daha zor oluyor vazgeçmek. Konu da bu olan bitene rağmen iyi yanını görmeye çalışıyorsun.
Şimdi bunun üstüne “yapmasaydın, aklın neredeydiciler” gelecek.
Her insan hata yapıyor ama hatayı düzeltmek için de yol arıyor, yargılamak yerine yardım etmek bu konuda daha mantıklı olur diye düşünüyorum. Bu arada sözüm size değil, tavsiyeleriniz için teşekkürler..
Sevgili @649 , bu ne çeşit bir inkar mekanizması, nasıl bi kendini değersizleştirme hali, hangi seviyede bi onaylanma ihtiyacı hiç bunların detayını sormadan tüm iyi niyetimle tek bir şey söyleyeceğim; siz hayatınızın bu aşamasında ne bu adamla ne de başka bi adamla evlenmeyin, evliliğe dair hiçbi şey düşünmeyin, hatta mümkünse hayatınızda kalıcı sonuçlar yaratacak hiçbi değişiklik üzerine düşünmeyin/karar almayın.Yav ailen niye bu kadar basit şeyler için karşı çıkmış ki bu çocuğa, nesi var ki aaa sadece aldatmış, hakaretler etmiş, duygusal şiddet, kısıtlamalar-kıskanmalar, küfürler... Amaaağğn hiç yağğni. Çok müko bi ilişki mmm tam evlenmelik.
Bi de konuyu silmiş, olayların üstünü kapatıyor.
İnsan kendine niye yalan söylüyorsa böyle, kendi kendini yakacaksın bize ne.
Şimdi oldu madem kabul ettin... Söz geçireceksin iletişimi kes ağla bağır çağır sonra unut... İlk senmisin bunları yaşayan.. Doğru anladıysam Almanyadasın ne malum onun seni bunun için elde tutmak istemediği... Senin son çarenmi başkasını sevemez isin sık dişini 5 ay hiç arama sorma görüşme 5 ay sonra hala aynı durumdaysa dön yak başını bak gececek.... İnanki geçecek... Yoksa her seven ölürdü be canım varmı aşkından ölen o istisnaları sayma... Hem ne güzel diyorsun üzüyor... Kalp bu taşmı kır kır kır... Seven adam üzerimi geç edebiyatı hareketlerine bak evlenince doyacak sana canına okuyacak istediğin bumu... 5 ay kuralını uygula bu arada 5 ay arama sorma bişeyler le uğraş 5 ay sonra aynı yerdeyken ok derim biliyorum 5 aya kadar kurtulacaksın dene bir.... Bide şu Afyon kafasından çık güzel anları düşünüp o pembe panjurlu evi unut küfür bağırma ne varsa pis olan o anlardaki halini düşün iyice düşünHerkes yok nerden buldun falan yazmış, arkadaşlar herhalde bizde baştan böyle olsaydı eşşeği sağlam kazığa bağlar yanına bile yaklaşmazdık değil mi ?
bu adam sonradan değişti sonradan bu hale dönüştü. Yok okumaya gönderip öküz getirirmişim.. yaptıklarını da ayrıca ört bas etmedim. Olanlar konuşuldu bitti. Sadece bu konuyla ilgili fikirlerinizi merak ettim, yalnız iyi niyetiniz için teşekkürler. Ne yazık ki insan şu lanet beyne ve kalbe bazen söz geçiremiyor! Kendimden nefret ediyorum bunun için ama 3 gün sonra özlüyorum dayanmaya çalışıyorum olmuyor! O her defasında üzmeyeceğine söz veriyor yine üzüyor! O zaman söyleyin nasıl kurtulayım? bu kadar olan bitene rağmen bu gerizekalılığım bitmedi!
neden sevmediğini ona göre olmadığınızı söyledi önce bunu bi açıklayınca erkekler ağzına geleni boşuna konuşmaz vardır mutlaka bir sebebiSelam kızlar,
benim 3 yıldır görüştüğüm biri var.. Kendisi uzun zamandır benimle evlilik yolunda ilerlemek istiyor. Yalnız bir sorun var bizim aramızda geçen yıl büyük bir tartışma yaşandı, bu yüzden kısa çaplı bir ayrılık yaşadık ve bunu ailem sezdi. Ben de teyzeme güvenerekten ona açıldım. Bunun üzerine olay büyüdü büyüdü ve işin içinden çıkamaz hale geldi. Şöyle ki “işte yok o bana göre değilmiş, beni sevmiyormuş vs. vs” bu olayın içine annemle babamı da kattı teyzem, yani onlara da duyurdu.. biliyorum kendi suçum ama bana güvenebilirsin dedi ve ben de bunun üzerine anlattım, nerden bilebilirdim ki teyzemin bu olayı bu kadar abartacağını ki zaten büyükte bir olay değildi..
Bu arada sevgilim Türkiye’de ben Almanya’da yaşıyorum, fakat ben Türkiye’de Erasmus yaparken Ünide tanıştık ve neredeyse 8 ay birlikte geçirdik..
Şimdi ailem bu olayların üzerine benim ondan ayrılmamı ve alakamı kesmemi istediler. Hatta Babam “bir daha bu çocukla gelirsen, arkanda durmam” dedi. Ben de ayrıldık demekte buldum çareyi.
Şu anda bende evliliğe sıcak bakıyorum ve onu aile içinde tanımak istiyorum Üniversite bitene kadar. Ama aileme nasıl açıklayacağımı bilmiyorum!! Ben napacağım, bir akıl verin.
Bu arada yaşım 24. Çok korkuyorum bu beni inanılmaz geriyor ve yoruyor. İlişkimi etkiliyor..
Var mı bu tarz bir süreden geçen birileri ? Nolur bir fikir verin?
Çok özür dileyerek söylüyorum siz nasıl benim hkkımda bu kadar basit karar veriyorsunz ? “Ben kalıcı hiç bir şeye karar vermeyecekmişim“Sevgili @649 , bu ne çeşit bir inkar mekanizması, nasıl bi kendini değersizleştirme hali, hangi seviyede bi onaylanma ihtiyacı hiç bunların detayını sormadan tüm iyi niyetimle tek bir şey söyleyeceğim; siz hayatınızın bu aşamasında ne bu adamla ne de başka bi adamla evlenmeyin, evliliğe dair hiçbi şey düşünmeyin, hatta mümkünse hayatınızda kalıcı sonuçlar yaratacak hiçbi değişiklik üzerine düşünmeyin/karar almayın.
Zira evlilik gibi bi kararı alıp onun sonuçlarını taşıyacak donanım henüz sizde oturmamış. Yas 24 olsa da bu tarz konular için yeterince yetişkin değilsiniz ve belli ki aileniz sizi sizden daha iyi tanıyor. Her seferinde birey olmaktan, bireysel karar vermekten dem vururum ama bu defa aile sözü dinleyin demek durumdayım ne yazık ki.
Zira gerçekçi değilsiniz, halbuki evlilik her ne kadar peri masalı gibi yutturulmaya çalışılsa da aslında psikolojik, sosyolojik, maddi ve hukuki sonuçları olan kapı gibi bir kurumdur.
Partnerinizin olumsuz davranışlarıyla bırakın baş etmeyi daha bu davranışları tanımlayacak olgunlukta bile değilsiniz. (Bunun açıklamasını Gangsta gayet güzel yapmış, ben ikinci tura dönmüyorum.)
Hani derler ya Allahın her gününü birlikte geçireceğiniz insanda olması gereken temel özellikler nelerdir fikir sahibi değilsiniz. (Sevgiyi de geçtim saygı ve güven neydi mesela? Adatmanın, küfür kıyametin olduğu bi ilişki nasıl huzurlu ve mutlu bir evliliğe gidecekti?)
Kendinizi kandırabilmek için başkalarını kandırıp onaylanma ihtiyacı içindesiniz, ki zaten başkalarının direktifleriyle yaşıyorsunuz, (makyaj yapma diyordu yapmıyordum mu, gerçekten mi yani) bu anlamda kendi hayatını başkasıyla birlestirecek durumda da değilsiniz. Ha başkasının güdümüne girersiniz bak ama onun sonuçları da tatsız olur, bdv de de bol bol görürsünüz zaten.
O nedenle kendini maddi manevi taşıyabilen bi kadın olmanın yollarına bakın, size bunu saglayacak donanımı edinin önce. Evlilik sonra da olur.
Bunu uygulayacağım, güncelleme yapıyorum bitirdim ilişkimi.. herkesin iyi niyeti ve fikirleri için teşekkürlerŞimdi oldu madem kabul ettin... Söz geçireceksin iletişimi kes ağla bağır çağır sonra unut... İlk senmisin bunları yaşayan.. Doğru anladıysam Almanyadasın ne malum onun seni bunun için elde tutmak istemediği... Senin son çarenmi başkasını sevemez isin sık dişini 5 ay hiç arama sorma görüşme 5 ay sonra hala aynı durumdaysa dön yak başını bak gececek.... İnanki geçecek... Yoksa her seven ölürdü be canım varmı aşkından ölen o istisnaları sayma... Hem ne güzel diyorsun üzüyor... Kalp bu taşmı kır kır kır... Seven adam üzerimi geç edebiyatı hareketlerine bak evlenince doyacak sana canına okuyacak istediğin bumu... 5 ay kuralını uygula bu arada 5 ay arama sorma bişeyler le uğraş 5 ay sonra aynı yerdeyken ok derim biliyorum 5 aya kadar kurtulacaksın dene bir.... Bide şu Afyon kafasından çık güzel anları düşünüp o pembe panjurlu evi unut küfür bağırma ne varsa pis olan o anlardaki halini düşün iyice
KEŞKE KEŞKE herkes sizin gibi satırlar arası okuyabilse! Aynen durum bu.. Mecbur hissetmesem inanın bu adamın iyi yanları da olduğu halde (kötü yanları daha fazla) bir dakika tahammül etmem! Bir dakika inanın bana! Ama şimdi “madem bu duruma geleceğini biliyordun yapmasaydın” diyenler olacak! Evet KEŞKE yapmasaydım ama oldu..Annenleri dinle. Bu adam 5 para etmez. Tehdit, hayati kisitlama, psikolojik siddet hersey var. Aranizda birseyler yasandi diye kendini bu adama mecbur hissetme. Bu hayatinin hatasi olur. Hayatini mahvedersin bu adamla evlenirsen. Bu adamla mutlu olabilecegini sanmiyorum cunku tehdit eden, hayatini simdiden kisitlayan adam evlenince daha beter seyler yapar. Cok uzuldum ya. Umarim hata yapmazsin. Annem insan cekecegi cileye aşık olur der. Sirf birseyler yasadiniz diye kendini bu adamla evlilige mecbur hissetmezsin umarim.
Hayır kızmadım aksine ne kadar güzel yazmışsınız.. zaten ailemi üzmemek adına tereddüt ediyorum ve ailenin bu hayatta en önemli şey olduğunu tekrar hatırlattığınız için size teşekkür ediyorumAilem şöyle kötü böyle kötü yazmaman dolayısıyla konuyu net yazmadığın için ve tüm satır aralarıyla hiçbir anne baba evladı kötü olsun istemez..... Seni şuna vercez bunu yapıcaz tarzı bir aile olmadığı çok belli.....aileniz haklı hanımefendi.... İlla aşk diyorsanız ailenizle arayı bozmayın dönüp geleceğiniz yer orası..... Yorumuma kızabilirsiniz hayat sizin..... Yolun sonunda başka başlıkla keşke ailemi dinleseydim..... Başlığında ben yorum yapmam zaten..... Hoşçakalın