Bir derdim var; Kayınvalidem

Yukarda demiş ya kayınvalidesine "ya oğlun beni bırakırsa, ayrılırsak" diye. Ondan korkuyor işte. Kocasi öflelenecek de evde sıkıntı çıkacak diye korkuyor.
beynim almıyor bazen kadınların öz saygılarını bu kadar yitirmelerini
düşünüyorum anlamıyorum

O zaman kayinvalideniz geldiginde hizmette kusur etmeyin. Boyle imalarda da bulunmayin mazallah kocaciginiz da uzulmesin. Ne diyelim peki ne bekliyorsunuz?

Hanımefendi siz gitmelerini hobi olarak ima etmediniz. Başınız sıkıştı da ima ettiniz. Eşiniz beyefendi size ayar verene kadar yükünüzü hafifletmeliydi. Annesi ve babasına yemek yapma isini size yıkmak yerine çözüm uretmeliydi. Bebekle ilgilenip sizi dinlendirmeliydi.

Ne kadar yıpranıp zorlandıgınızı görmeliydi. Görseydi siz de anasına gitmesini ima etmezdiniz ve olaylar bu noktaya gelmezdi.

Kocaniz manipule etme uzmani. Sizi sindirmiş sizin haberiniz bile yok.

ufacık bı ima bile tüm gün yüzünü düşürüyor birşeyde denmiyor
Ay o size hakaret ederken yüzünüzün düşeceğini veya kırılıp, incineceğinizi düşünmüyor ama deliricem ne demek birşeyde denmiyor.

Birşey diyemiyorsanız, diyemeyecekseniz aynen devam gelsin kalsın sizde kendinizi yiyip bitirin.

Hizmet ettigin aga pek yasamaz derler hata lohusayken daha 2.gunden kalkmak
Filan.. ayni hatalari yaptim ordan biliyorum..

Birde surekli koca degistiriyosun derken ister 10 ister 50 koca degisirsin ona neymis.. kocasi vefaat etmis o da alsin 2. Yi tutan mi var bu herifede 2 cocuk cok fazla..

Yani bekar olmasi neyi ifade ediyor esinin? Sanki
Hic kimsenin eli eline degmedi.. daha iyisini aliyosa alsaymis

sonra ben özür diledim ayağına gittim hep eşim için satırından sonrasını okumadım, çünkü gerek yok, kendinizi böyle ezdirmeye devam edin. Ama bilinki evlilik bu değil.

Çok taviz verip gereksiz ilgi göstermişsiniz ve sebebi tekrar boşanma korkusu. Önce bu korkuyu yenmeniz lazım. Eskiden olan şeylerde 3 hatanız var bence. İlki lohusayken hizmet etmek ki lohusa olmasanız bile gereğinden fazlası zarar. Gerektiği kadar mesela her gün tatlı pasta yapmazsın. İkinci ya oğlun beni bırakırsa demeniz. Kaynanaya korkun belli edilir mi hiç. Aksine o senin üzerine gelse valla hiç gocunmam ikinci boşanırım desen dik dursan o da çekinir çünkü oğlu da boşanmış durumuna düşecek. Boşandığından gocunmadığını her fırsatta göstermen lazım yeri geldi mi sağlam durmak adına. 3. Hata Gidip özür dilemem. Muhtemelen bunca sene sonra zaten bu hatalarının farkındasınız. Ama hala dik durmayı kaynanayla baş etmeyi evin hanımı olup yönetici rolünüzü elinize alamamışsınız. Ömür geçiyor acil değişin boşverin kırılan kırılsın. Koca rızasından önce Allah rızasını gözeterek mesafeyi ayarlayın ki Allah da hiçbir kulunun böyle ezilmesini istemez. Bişeyler değişirken bedel öderiz mesela surat çekmek, laf duymak, eleştirilmek, kötü bilinmek vs. Olursa olsun diyebilmelisiniz. Ve en önemlisi hiçbir evlat annesini ezilmiş veya kullanılmış görmek istemez. Kendiniz için yapamıyorsanız evlatlarınız için tırnakları çıkarın artık bence.

Kp ölmüş Kv tek kalmış ve her sene 1 ay eşim için çkerdim herhalde ama bana o lafı etmiş birine ve sonraki süreçte sizin özrünüz vs düşününce şuan için gelirse hiç ayrı bir hizmet yapmaz yokmuş gibi davranırdım pek konuşkan da değilmiş zaten siz de o yokmuş gibi aynı düzeninizi devam ettirin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…