Bir daha asla Nisa Hastanesinde nasıl doğum yapmayacağımın öyküsüdür..

AUGUSTROSE

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2015
7
4
43
Merhaba Hanımlar;

Ben de doğum öncesi ve sonrası hikayemi paylaşmak istiyorum ki belki fikir edinmek isteyen olur, belki birilerinin hayatını kurtarırım..
İlk tavsiyem ne olursa olsun mutlaka iyi doktorların olduğu kaliteli bir hastanede doğum yapın.Maddi durumum kötü, mecburum diyenler mutlaka olacaktır ama inanın anlattıklarımdan sonra evde doğurmak en güzeli diyenleriniz olacaktır..
Benim hikayem Medicana Bahçelievler Düzgün Korkmaz da Tüp Bebek denemesiyle başladı..Düzgün Bey ve ekibi harikulade insanlar..Tüp Bebek işine çok sakin,bilinçli ve özenli yaklaşıyorlar.Keza ilk denememizde başarılı oldu.Hemşireler tek tek kullanacağınız ilaçları anlatıyorlar,yazıp size veriyorlar,üstünkörü hiç bir şey yapılmıyor.Hamile olduğumu öğrendikten sonra maddi anlamda karar vermek zorunda hissettim kendimi.Tüp Bebek tedavisi masraflı bir süreç takdir edersiniz ki..Akabinde araştırmalara başladım ve Nisa Hastanesi fiyatlar açısından uygun göründü bana..Derya Kanza Gül de muayenelere başladım,hastane çok yoğundu,eşim tekrar Medicana ya dönelim dese de ben her zamanki fedakarlık içgüdümle sabrederim dedim..Keşke dönse imişim..Doğumumu 1 temmuz sezeryan olarak planladık ki oğlum baya iri görünüyordu muayenelerde..30 Haziran sabahı az da olsa sancılarım başladı,hastanede NST cihazına bağladılar ama sancı görünmüyor dediler,doktorum ben nöbetçiyim istersen doğumu yaparız dedi ve eve gittim.Öğlenden sonra 15:00 sıralarında sancılarım arttı ve tekrar hastaneye gittik..Yatışımı yaptılar, ameliyata hazırlamaya başladılar ama sancılarım felaket dereceye ulaştı ve suyum geldi, ufaklığım acele ediyordu.Saat 19:00 gibi o kadar sancıyı çekerken ancak ameliyata alabildiler..Oğlum içeride bayağı bir çalışmış,rahim içimi parçalamış,kanama oluşmuş,bebeğim 19:25 te dünyaya geldi ama ben 22:30 da ameliyathanede gözlerimi açabildim.Üroloji doktorunu beklemişler idrar keseme zarar vermiş mi diye bakmak zorunda kalmışlar,kan verilmiş vs. Nitekim odama geldim,hemen bebeğim geldi,garip bir mutluluk yaşıyor insan,keşke normal doğurabilseydim dedim hep kendime ama oğlum 4,5 kg olunca cesaretlenemedim hiç.Emzirmeye çalıştım ama bebeğim emmek istemedi,sürekli uyukluyordu,meğer sarılık olmuş.Bebek servisi o kadar kötüydü ki hiç kimse ilgilenmedi.Odaya hemşire çağırıyorduk kimse gelmiyordu, 5-6 kere aradıktan sonra geliyorlardı, o da 5 dk durup emzirin deyip gidiyorlardı,mamayı çok sonra verdiler ve çocuğum hep aç kaldı.Bebeğimin ellerinde morluklar vardı ve çocuk doktoru yanımızda muayene ederken elinde kırık olabilir röntgen çekilsin dedi pat diye;başımdan aşağıya kaynar sular döküldü,ağlamaya başladım,lohusa kadının yanında söylenecek şey mi bu?Zaten yüzümüze bile bakmadı,insan güzelce anlatır,moral verir.Doktordan şikayetçi olduk ve iki ortopedi doktoru geldi muayene etti bebeğimi,güzelce anlatıp içimizi rahatlattılar..2.gün sonunda evimize döndük ama bebeğim hep uyuyordu,sarılığı 14 çıkınca tekrar hastaneye yatırdılar ve 1 gece kaldık,mavi ışıkla ve 2 saatte bir mama ve anne sütü ile besleyerek 11 e düşürdük.Hemşireler son ölçümden sonra yoğun bakım doktoruna whatsapp tan sonuçları yazdı,doktor muayene etmeden;bebeğimi görmeden bir gece daha kalsın dedi..Eşim çok sinirlendi ve kabul etmeyerek hastaneyi terk ettik..Her gün 2 saatte bir oğlumu besleyerek sarılığı atlattık,bir çok arkadaşımla konuştum 11 le yatırmaları çok saçma biz 18-19 la gittik yatırmadılar dediler;tabi biz yine üzüldük..Eşimle oturup konuştuğumuzda bir daha hamile kalırsan kesinlikle Acıbadem e gideceğimizi söyledi..Nisa Hastanesi tam bir ticarethane gibi işletiliyor,hastalara yaklaşım çok başarısız.Kredi çeker en iyi hastanede doğum yaparım. Acıbadem de kusursuz değildir elbette ama en azından bu tarz şeyleri yaşama riskim minimuma düşer..Nitekim artık bebeğimi kontrole Acıbadem Hastanesine götürüyoruz..İyi bir ders oldu cümlesi tam da benim durumum için uygun olur..Dün de iş yerime eski stajyerim Aslı geldi,onun da ablası aynı hastane ve aynı doktorda doğum yapmış,onlar sağlık bakanlığına şikayet etmişler doktoru ve hastaneyi.Tek mağdur ben değilmişim diye düşünüp sevinsem mi üzülsem mi bilemedim..Çok şükür bebeğim sağlıklı şu an..Bir daha böyle şeyler yaşamak asla istemiyorum,kimseler de yaşamasın diye sizlerle paylaşıyorum..Yüce rabbim isteyen herkese sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah..Maddi durumunuz el veriyor ise mutlaka iyi bir hastanede doğum yapın lütfen..Sevgilerimle..

Öncelikle hayırlı olsun.. Rabbim nasip etmiş yawrunuzu ; ne güzeell..
Dğer taraftan Nisan hastanesini 'doğum konusunda'hep överler ama doğum sonrası yapılanlar kötüymüş.. direkt negatif e çekti görüşlerimi.. Neyse ki yawrunuz sağlığına kavuşmuş.. Geçmiş olsun.

Yenibosna Nisa hastanesinde doğum yapan bir tanidigimin da bebeginin omzunu kirmislardi doğum sırasında. Hatta sonrasında hiç ilgilenmemisler. Kirigi dahi farketmemisler. Bebek gunlerce o vaziyette çığlık çıglığa ağlamış. Dava acacaklardi ne oldu bilmiyorum.

Tabiki iyi şeyler düşünenler de olabilir ama gerçekten olumsuzdu yaşadıklarım,paylaşmak istedim...iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim..

çok üzüldüm gerçekten çocuk doktorlarını beğenmedim,aşırı kalabalık bir hastane ve doktorları çok ilgisiz..ama şikayetçi olursanız ilgilenirler,yani mutlaka sesinizi yükseltmeniz gerekiyor..inanın işe yarıyor..ama sesinizi yükseltmez ve sinerseniz hem paranızı alıyorlar hem de ilgi alaka göstermiyorlar..Böyle bir hizmet asla kabul edilemez tabiki..çok yazık..umarım yakınınızın bebeği iyidir yavrucak...bir damlacık yavrulara neler yapıyorlar umurlarında değil..

Öncelikle geçmiş olsun, benim ilk dogumumu ve gebelik takibimi derya hanım gerçekleştirdi. sonraki gebeliklerim sehirdisinda geçtiği için kendisine gidemedim iki defa bebeğimi kaybettim. meğer trombofili hastasiymisim. ilk takibin çok iyi yapıldığı için gebelik sorunsuz geçmiş dediler. ben kendisine bu sebeple minnettarım. gerçekten kendisinin gösterdiği ilgi ve alakayı yaşadığım ilde hiçbir doktorda görmedim. Kesinlikle ticari yaklaşan bir doktor olduğunu düşünmüyorum, verdiği tahlillerin özellikle sağlık ocağına yapılmasını tavsiye etti .. telefonla her zaman kendisine ulaştım.. istanbulda yaşasaydım hiç tereddüt etmez diğer gebeliklerimde kendisine giderdim. benim kuzenim ve eltim derya hanımda doğum yaptı şuanda da görümcem doğum için gün sayıyor derya hanımla. ben gönül rahatlığıyla yönlendirdim çevremi, onlarda arkadaşlarıni yönlendirdi.

Kötu Bir talihsizlik yasamissiniz, bircok kadının kötü doğum yada gebelik hikayeleri olabiliyor, bir kişinin memnun olduğu doktordan başka hastasi memnun kalmayabiliyor, tekrar geçmiş olsun, bebeginize ve size sağlıklı günler dilerim.

Merhaba;
Öncelikle çok geçmiş olsun,Rabbim yavrunuza ve doğacak bebeğinize sağlık sıhhat versin inşallah Ben yazımda Derya hnm ticari yaklaşıyor dememiştim,hastane ticari yaklaşıyor demiştim..Derya hnm dan muayenelerde memnundum ama doğum evresinde talihsizlikler yaşadık,sancım var dediğimde direk ameliyata alsaydı belki bunları yaşamazdık,karar verme evresi sıkıntılı oldu maalesef..bunu da hasta yoğunluğuna bağlıyorum..Zaten ben ağırlıklı olarak hastaneden şikayetçiyim diye belirttim..hepsi birbirine zincirleme bağlanıyor sonuçta..inşallah her gebe anne adayı iyi doktorlar ve hastanelerle karşılaşıp musmutlu doğumlar yaşasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…