piyango
Kıdemli Üye
Gönderilenler: 506 Gönderen: 11-Mayıs-2007 Saat 17:28 | Kayıtlı IP
--------------------------------------------------------------------------------
ARKADAŞLAR BUGÜN BAHARATÇIDAN BÖĞÜRTLEN ÇAYI SORDUM NE ıÇıN ıSTEDıĞıMı SORDU.BENDE EMBRıYO TRANSFERı SONRASI KULLANACAĞIM DEDıM.BANA BU ÇAYIN BÖBREK HASTALIKLARINDA KULLANILDIĞINI VE DE ıLTıHAP SÖKÜCÜ OLDUĞUNU DOLAYISIYLA ZARARLI OLABıLECEĞıNı KULLANMAMAMI SÖYLEDı.NE KADAR DOĞRU BıLEMıYORUM AMA BıRKAÇ YERE SORUP TEYıT ETTıRMEDEN KULLANMAMAK LAZIM.BENıM VAKTıM YOKTU SORAMADIM.SıZLER KULLANMADAN ÖNCE BıR SORUN ıSTERSENıZ.ÇÜNKÜ BU SıTEDE OKUMUŞTUM KULLANAN ARKADAŞLAR OLDUĞUNU VE FAYDA GÖRDÜKLERıNı.EMıNıM ARKADAŞLAR SORUP KULLANMIŞLARDIR AMA BEN YıNEDE SÖYLEYEYıM ıSTEDıM ÇÜNKÜ TEDıRGıN OLDUM.HEM EĞER ÖYLE DEĞıLSE BENDE ALIP KULLANMAK ıSTERıM.SEVGıLER
Yukarı Dön
kedi7
Kıdemli Üye
Gönderilenler: 1277 Gönderen: 11-Mayıs-2007 Saat 17:47 | Kayıtlı IP
--------------------------------------------------------------------------------
Böğürtlen neye iyi geliyor
Böğürtlen idrar söktürür. Ayaklardaki şişlikleri indirir. Yüksek tansiyonu düşürür. Gözlerdeki zafiyeti giderir. Mesane taşlarının düşmesine yardımcı olur. Ağız, dil, diş eti ve bademcik iltihaplarını giderir. Kadınlarda görülen beyaz akıntıyı keser. Haricen kullanıldığı takdirde ağrıları dindirir, yanıkları iyileştirir. Kökü kaynatılıp, suyu içilecek olursa kandaki şeker miktarını düşürür.
BÖĞÜRTLEN
Etki ve Kullanım:
Böğürtlenin tıbbi etkileri ve bunlardan yararlanma yöntemleri şöyle sıralanabilir:
• Bedeni güçlendirici toniktir.
• Doku ve damar büzücü etkisi vardır. Diyareyi keser, peklik verir.
• ıdrar söktürücüdür.
• Kadınlarda, aybaşı dönemlerinde aşırı kan gelişini önler.
• Gebe kadınlarda sırt kaslarını güçlendirir.
Bu etkileri sağlamak üzere, taze ya da gölge yerde özenle kurutulmuş yaprakları, bitkinin meyveleriyle karıştırılarak kullanılır. Bu karışımdan 3 tatlı kaşığı alınıp üzerine 1 bardak kaynar su dökülerek ve 20 dakika demlendirilerek bir infüzyon hazırlanır. Bu infüzyondan günde üç kez birer bardak içilir.
• Böğürtlen ağız yaraları, dişeti kanamaları, bademcik ve boğaz enfeksiyonuna iyi gelir. Bunun için yukarıda anlatıldığı biçimde hazırlanan infüzyonla günde üç-dört kez derin gargara yapılır.
• Ciltteki ağrı ve yangıları hafifletir.
• Yara iyileştiricidir.
• Hafif yanıklara iyi gelir.
• Hemoroit tedavisinde etkili olur.
Bu etkileri sağlamak üzere, körpe yapraklarıyla yara lapası hazırlanır ve şikayet edilen yerlere dıştan uygulanır.
• Böğürtlen cildi gerer ve canlandırır.
Bu etkiyi sağlamak üzere, banyo küvetine akan sıcak suyun altına bir bez torba asılıp içi bitkinin körpe yaprak ve genç sürgünleriyle doldurulur. Sonra sıcak su açılıp küvet bu suyla doldurularak banyo yapılır.
GOOGLE,DEN BıR ŞıFALI BıTKıLER SAYFASINDAN ALINTI.
Düzenleyen kedi7 11-Mayıs-2007 Saat 17:51
Yukarı Dön
piyango
Kıdemli Üye
Gönderilenler: 506 Gönderen: 29-Mayıs-2007 Saat 00:43 | Kayıtlı IP
arkadaşlar ben bu başlığı açmıştım ama sonra unutmuşum.bu bence önemli ve ben de merak ediyorum.bana yanlış bilgi verilmiş olabilir ama ya doğruysa.bilgisi olan arkadaşlar yazarsa en azından yanlış kullanımının önüne geçeriz.ama gerçekten bu anlamda faydası varsa da kullanalım.
Yukarı Dön
marbling
Kıdemli Üye
Gönderilenler: 748 Gönderen: 29-Mayıs-2007 Saat 00:59 | Kayıtlı IP
Piyangocum benim bildiğim böğürtlen yaprağı, böğürtlenin kendisi değil ama emin değilim.
Yukarı Dön
aija
Kıdemli Üye
Gönderilenler: 321 Gönderen: 29-Mayıs-2007 Saat 08:19 | Kayıtlı IP
Günaydın Arkadaşlar,
Evet Böğürtlenin kendisi değil yaprağı kullanılıyor. Rahim duvarını kuvvetlendiriyor böylelikle embryoların tutunmasını kolaylaştırıyormuş. Ben kullanmıştım.
Sevgiler,
Aija
Yukarı Dön
cilekk
Kıdemli Üye
Gönderilenler: 591 Gönderen: 29-Mayıs-2007 Saat 11:43 | Kayıtlı IP
EVET BANADA SÖYLEDıLER BEN BAHARATÇIDA BULAMADIM DOĞADAN MARKA SALLAMA ÇAY ALDIM
Yukarı Dön
limonata
Kıdemli Üye
Gönderilenler: 3247 Gönderen: 29-Mayıs-2007 Saat 11:53 | Kayıtlı IP
tedavi süreçlerinde böğürtlen yaprağını ben de kullanmıştım, rahim duvarını güçlendirici etkisi olduğu söylenmekte, evet.
bitki çaylarının hepsi ile ilgili iki not, hatırlatma anlamında.
bir: günde en az 3 fincandan aşağısının psikolojik etki haricinde bir faydası olmayacağı söylenir; ki bir kür gibi belli bir süre uygulanması da mühim.
iki: hamilelik başlamasını takiben sürdürmemekte fayda var. elbette siyah çay yerine günde bir fincan içilen bitki çayını kast etmiyorum ama bir kür gibi tedavi amaçlı uygulamanın hamilelik dönemi için bilemediğimiz zararları olabilir, dr.lar da uyarmakta zaten.
Yukarı Dön
nazlitaskin
Kıdemli Üye
Gönderilenler: 393 Gönderen: 29-Mayıs-2007 Saat 11:56 | Kayıtlı IP
merhaba arkadaşlar benimde perşembe tranferim var bende aktardan aldım haftasonu..benim anneannem bahçesinde böğürtlen yetiştiriyor..Bayağıda fazla bu böğürtlendeki yapraklar olur mu sizce...kurutulmuş olması daha mı iyi bilen varsa yardımcı olabilir mi
Gönderilenler: 408 Gönderen: 29-Mayıs-2007 Saat 12:32 | Kayıtlı IP
arştırmadan kulaktan dolma işler yapmak sağlıklı diil bencede duyduklarımızı içimizi rahatlatmak dahi olsa araştırmadan kullanmamlıyız sevgiler
Gönderilenler: 799 Gönderen: 29-Mayıs-2007 Saat 13:16 | Kayıtlı IP
Arkadaşlar merhaba,
böğürtlen yaprağına bende başladım.ama benim tedavim eylülde.ben tedaviye kadar içip tedaviden sonra bırakıcam.çünkü bunların hiç biri bilimsel değil.tabi bütün ilaçların yapımında bitkilerden faydalanılıyor.ama ben yinede tedavi başladığında bırakacağım.
bu arada böğürtlen yaprağı bulamayanlar ömerli barajının etrafında dünya kadar var.haftasonu piknikteydik.ordan topladık.istanbulda oturanlar yeşilliğin olduğu heryerde var.toplayabilirler.özellikle tren yolu kenarlarında da gözüme ilişiyor..
Yukarı Dön
neseli
Kıdemli Üye
Gönderilenler: 2094 Gönderen: 29-Mayıs-2007 Saat 15:19 | Kayıtlı IP
ben de kullanmıştım yaprağını.
hem de tedaviye başlamadan 6 ay önce.
sonrasında da devam etmiştim.
günde ortalama 3 fincan kadar içtim sanırım.
sonuç pozitif,ama etkisi ne kadar oldu bilemem tabi.
rahim duvarım inceydi,ama tedavi sırasında bu problem çıkmadı karşıma.artık içtiğim çaylardan mıııı,yediğimiz hormon iğnelerinden mi bilemeyeceğim.
dr um bitkiseller konusunda ne istiyorsan yap demişti ve olayın psikolojik boyutunu önemsediğini söylemişti.
herkese kolaylıklar.
Yukarı Dön
sudenaz4545
Yeni Kullanıcı
Gönderilenler: 2 Gönderen: 30-Mayıs-2007 Saat 15:05 | Kayıtlı IP
neşeli.. arkadaşım merhaba foruma yeni kayıt oldum o yüzden yazınıda ancak okuyabildim tabiii. Böğürtlen kökünü nasıl kullandığını açıkca yazarsan sevinirim. (Ms.ne kadar kaynattın, kaç dakika, ne kadar süre tükettin vb)bende önümüzdeki ay
tüp bebek deniycem hayırlısı inşallah.
Yukarı Dön
hefendioglu
Yeni Kullanıcı
Gönderilenler: 8 Gönderen: 30-Mayıs-2007 Saat 23:17 | Kayıtlı IP
selam
Böğertlen çayını transfer yapılacağı gün başladım. (deneyen ve ikizleri olan bir arkadaşım söylemişti) ve test gününe kadar düzenli olarak 2-3 fincan içtim. o zaman bu konuda biraz araştırma yapmıştım. Embriyoların tutunmasını sağlıyormuş. şimdi ikizlerim var ve transfer zamanı tavsiye ettiğim bir arkadaşımında şu an bir kızı oldu.
sevgiler...
Yukarı Dön
filamingo75
Kıdemli Üye
Gönderilenler: 799 Gönderen: 18-Haziran-2007 Saat 08:47 | Kayıtlı IP
:)
Yukarı Dön
aija
Kıdemli Üye
Gönderilenler: 321 Gönderen: 21-Haziran-2007 Saat 14:13 | Kayıtlı IP
:)