Bir çok kişi hamile kalacak (Kürlerimizle, inancımızla, Dualarımızla) Buna inanıyorum

Hipogonadotropik Hipogonadizm teşhisi koyuldu sanırım doğal yollarla biraz zor hamileliğim aşılama ile başlayalım dedi doktor bilmiyorum sanırım zor bir sürec başlıyor benim için .

slm canım bu nasıl bir hastalık hep duyuyorum ama ne olduğunu bilemiyorum açıkçası

slm kayracım herkes gitsede sen hep burdasın valla buraları terketmiyorsun hiç maşallah bende unutulmazı izliyordum bitmek üzere yatacağım şimdi

slm canım topiği bırakamıyorum acayip bi bağımlılık yaptı sen nasılsın bende yaprak dökümünü izledim netten birazdan yatarım bende canım iyisin dimi

HıPOGONADıZM NEDıR?

Eşey bezlerinin (erbezi ve yumurtalıklar) iç salgı işlevlerinde yetersizlikle beliren durum.

Hipogonadotropik hipogonadizm nedir?
Hipogonadotropik hipogonadizm hipofiz bezinden LH ve FSH hormonlarının yeteri kadar salgılanamadığı durumdur.Doğuştan olan bozukluklara bağlı olabileceği gibi kötü beslenme sonrasında da görülebilir. Nedeni ne olursa olsun FSH, LH ve östrojen düzeyleri düşük, yumurtalık ve rahim küçüktür.Bu vakaların tedavi ile gebe kalma şansı çok yüksektir.

Adet görülmemesi ovulasyonun olmadığını mı gösterir?
Evet, eğer hamilelik yoksa adet görülmediği zaman ovulasyon da olmaz. Altı ay veya daha uzun bir süre adet görülmediği durumlara amenore denir, bu durumda ovulasyon da olmaz. Amenore kürtaj veya diğer cerrahi girişimler sonunda rahmin içinde oluşan yapışıklıklara bağlı rahmin iç tabakasının gelişmediği durumlarda da görülür.Bu vakalarda yapışıklıklar cerrahi ile düzeltilerek bir süre östrojen hormonu kullanıldığında adetler geri döner.

Adetlerin düzensiz olması ovulasyonun olmadığını mı gösterir?
Altı haftadan uzun aralıklarla adet görüldüğü durumlara oligomenore denir. Bu hastaların çoğunda ovulasyon yoktur veya çok nadirdir. Bu durumda gebelik şansı da düşüktür.

25 yaşında ve hormon ilacı kullanmadan adet göremeyen bir hasta gebe kalabilir mi?
Evet kalabilir. Hiç adet görmemiş kadınlardaki duruma primer amenore adı verilir. Primer amenorenin bir çok nedeni vardır. Tedavi ile çocuk sahibi olabilme şansı amenore nedenine bağlıdır. Yumurtalıklardaki erken yetmezlik, beyinden hormonların yeteri kadar salınamaması, polikistik over hastalığı, prolaktin hormunun (süt üretimini sağlayan hormun) yüksekliği, aşırı kilo ve konjenital (doğumsal) anomaliler primer amenoreye neden olur.

Otuz yaşına dek düzenli adet gören bir kadının son iki yıldır adet görmemesinin nedeni nedir?
Böyle durumlara sekonder amenore denir. Polikistik over hastalığı, yumurtalıklardaki erken yetmezlik, aşırı kilo, prolaktin hormonun ( süt üretimini sağlayan hormon ) yüksekliği, aşırı egzersiz, hipofiz bezinin çalışmaması sekonder amenoreye neden olur.

kıslar ben geldim ayşecim selamını aldım sen ne çok geziyorsun canım ya bizi bırakıyorsun hep neyse kıslar benim adet belirtilerim başladı bile bir kaç gün içinde olurum heralde bu arada rüyamda umut tüp bebek merkezine yeni gelen dr u gördüm bana anlatıyordu yine

canım evde durdukça bebek mevzusunu çook araştırıp çoook kafama takıyorum
ondan düşünmemek için annemle,arkadaşlarımla geziyoruz sürekli
yarında eşim evde ona güzel bi iş yaptırayım bari mevlüt okutacam perdeleri yıkayayım ütüleyeyim aşkitom assın,camların arka kısmıını o silsin önünü ben sileyim
haaa bide koltukları kaldıracak altını süpürüp silecem :))))

slm herkese kıslar bu araalr benimd eişim oluyor açıyorum sayfa açık kalıyor ama yazamıyorum pek şimdi size bişi söylicem eşim evlilik yıldönümümüzden solayı bana hafta sonu armutluya gidelim diyor ama ben bu akşam cyclo progynova nın son hapını içeceğim ve adet belirtilerim var armutludada termal sular varmış tedavi öncesi iyi gelirdi değilmi

canım vallaha,kalbimi okudun benim üst komşum kaplıcaya gittikten sonra hamile kalmış
eşime söyledim hafta sonu armutluya gidelim dedi
biz daha önce ihlas armutlu tatil köyüne gitmiştik,
ama kaplıcasına hiç gitmedik
bakalım belki orda karşılaşırız senle :)))

Son düzenleme:
slm herkese kıslar bu araalr benimd eişim oluyor açıyorum sayfa açık kalıyor ama yazamıyorum pek şimdi size bişi söylicem eşim evlilik yıldönümümüzden solayı bana hafta sonu armutluya gidelim diyor ama ben bu akşam cyclo progynova nın son hapını içeceğim ve adet belirtilerim var armutludada termal sular varmış tedavi öncesi iyi gelirdi değilmi

kuzu bencede bi git yani bende gitmiştim gecen ay bu ayda hamile oldugumu ögrendim belki sıcak suyunda etkisi olmustur diye düşünüyorum ama eşin fazla sıcak suda kalmasın spermleri öldürüyormus fazla sıcak doktorum söylemişti banada

kızlar günaydın bakın ndicem...
dün akşam eşim beni ilk defa hamile olarak rüyasında görmüş..
ve hemen doğum yapıomuşum..
çok güzel beyaz tenli simsiyah saçları olan ve doğar doğmaz konuşan bi erkek çocuk dünyaya getiriomuşum..
ama çocuk çok güzelmiş....
ayy nedemek acaba ???

kuzu bencede bi git yani bende gitmiştim gecen ay bu ayda hamile oldugumu ögrendim belki sıcak suyunda etkisi olmustur diye düşünüyorum ama eşin fazla sıcak suda kalmasın spermleri öldürüyormus fazla sıcak doktorum söylemişti banada
evet olabilir canımm.... benim eltimde öle iki sefer hamile kalmış

kızlar günaydın bakın ndicem...
dün akşam eşim beni ilk defa hamile olarak rüyasında görmüş..
ve hemen doğum yapıomuşum..
çok güzel beyaz tenli simsiyah saçları olan ve doğar doğmaz konuşan bi erkek çocuk dünyaya getiriomuşum..
ama çocuk çok güzelmiş....
ayy nedemek acaba ???

Karisinin hamile oldugunu gören, dünya mallarindan bir sey ister. Hamilelik gerek erkek ve gerek kadin için her durumda hayirlidir. Hayvanlardan birinin hamile oldugunu görmek hayir ve menfaattir.
Bir baska rivayete göre de: Rüyada hamile oldugunu gören kadinin, malinin artmasina, övülmeye, izzet ve serefe nail olmaya isaret eder. Erkegin, kendisini hamile oldugunu görmesi, insanlardan gizledigi ve ortaya çikmasindan korkulari agir bir üzüntü ve kedere isaret eder.
Hamilelik, gerek erkek gerek disi olsun, rüyayi gören kimse için dünyaca olan fazlaliga isaret eder. Rüyada hamile kadini görmek, üzüntü ve kedere ve gizli islere isaret eder. Erkeklerin hamileligi, alim için ilminin fazlaligina, meslek sahibi için hiç kimsenin yapamayacagi bir seyi yapmasina isaret eder. Bazen de erkegin hamileligi, onun üzüntü ve kedere düsmesine isaret eder.

Karisinin hamile oldugunu gören, dünya mallarindan bir sey ister. Hamilelik gerek erkek ve gerek kadin için her durumda hayirlidir. Hayvanlardan birinin hamile oldugunu görmek hayir ve menfaattir.
Bir baska rivayete göre de: Rüyada hamile oldugunu gören kadinin, malinin artmasina, övülmeye, izzet ve serefe nail olmaya isaret eder. Erkegin, kendisini hamile oldugunu görmesi, insanlardan gizledigi ve ortaya çikmasindan korkulari agir bir üzüntü ve kedere isaret eder.
Hamilelik, gerek erkek gerek disi olsun, rüyayi gören kimse için dünyaca olan fazlaliga isaret eder. Rüyada hamile kadini görmek, üzüntü ve kedere ve gizli islere isaret eder. Erkeklerin hamileligi, alim için ilminin fazlaligina, meslek sahibi için hiç kimsenin yapamayacagi bir seyi yapmasina isaret eder. Bazen de erkegin hamileligi, onun üzüntü ve kedere düsmesine isaret eder.

ayy canımm saol araştırmışsın..
ama ii bişimi kötü bişimi anlamdım yafff

slm kıslar günaydın ayçacım nerelerdeydin kuzum geçmiş sayfalara bakıcam şimdi ama bugün senin kontrolün vardı ne zaman gideceksin kuzum

slm kıslar günaydın ayçacım nerelerdeydin kuzum geçmiş sayfalara bakıcam şimdi ama bugün senin kontrolün vardı ne zaman gideceksin kuzum

selam canım dün evdeydim haftasnu düğünümüz var kaynım evleniyor temizlik vardı annem geldi evi temizledi ondan giremedim bugun 5 ten sonra gidecegim doktora inşallah kalp atıslarını duyabiliriz Allahım hayırlı haberlerle gelmeyi nasip etsin

canım evde durdukça bebek mevzusunu çook araştırıp çoook kafama takıyorum
ondan düşünmemek için annemle,arkadaşlarımla geziyoruz sürekli
yarında eşim evde ona güzel bi iş yaptırayım bari mevlüt okutacam perdeleri yıkayayım ütüleyeyim aşkitom assın,camların arka kısmıını o silsin önünü ben sileyim
haaa bide koltukları kaldıracak altını süpürüp silecem :))))

ayşecim çok geç bir saatte yazmışsın bunu canım ama keşke görüp o saatte yazabilseydim çünki muhtemelen bugün girmezsin canım sana kesinlikle tülleri ütülememeni öneririm ben asla ütülemem canım yıkarım sıkmaya geçince hemen kapatır çıkarır makineden asarım yani sıktırmadan ama en son bayramda da yıkadığımda bütün sıkmalarını atladım o yüzden makineden çıkardığımda sular akıyordu o halde astım parkeler ıslandı parkeler kalkacak diye korktum kaydirigubbakcemile3 sen sakın ölede yapma çok az sıksın hemen as ıslak ıslak ölece kurursa kırışmaz ama ütü mahveder tülleri sarartır

selam canım dün evdeydim haftasnu düğünümüz var kaynım evleniyor temizlik vardı annem geldi evi temizledi ondan giremedim bugun 5 ten sonra gidecegim doktora inşallah kalp atıslarını duyabiliriz Allahım hayırlı haberlerle gelmeyi nasip etsin

canım sakın sen temizlikle memizlikle uğraşayım deme kaynın evleniyor diye kayınvalidelerde filan da kendini yorma tamammı 5 ten sonra gidiyorsun demek sonra dönüp bize bilgi veremeyebilirsin dimi o yüzden yarın hayırlı haberlerle gelirsin inşallah

canım sakın sen temizlikle memizlikle uğraşayım deme kaynın evleniyor diye kayınvalidelerde filan da kendini yorma tamammı 5 ten sonra gidiyorsun demek sonra dönüp bize bilgi veremeyebilirsin dimi o yüzden yarın hayırlı haberlerle gelirsin inşallah

yok ben girismiyorum zaten temizliğe falan kayınvalıdemede zaten kardesleri gelip yardım ediyor dükkanda durdugum için pek ilgim olmuyor .aksam anneme yada dükkana gelirsem haber veririm gelemezsem artık yarın sabah olur

Back