Bir çok kişi hamile kalacak (Kürlerimizle, inancımızla, Dualarımızla) Buna inanıyorum

yok canım artık üzülmüyorum çünkü artık çok etkileniyorum .diger çocugum için artık üzülmek yok .iyiyim artık canım.çünkü üzüldügüm zaman sadece kendime yapıyorum.yeni bi tedavi sürecine başlıcam psikolojik olarak çok iyi olmam lazım.öyle bir gün gelecekki çoluk çocuga karışacaz

Alkol ve sigaranın sperm yapımını bozan etkisi var mı?

Vucuttaki tüm organlara oldugu gibi sigara ve alkolün düzenli ve aşırı miktarlarda alınması sperm yapımını bozar. Aşırı alkol alımı karaciğer ve hormonal dengeyi bozarak dolaylı olarakta sperm yapımı üzerinde negatif etki yapar. Sigara içerisindeki toksik maddeler yoluyla sperm hareketliliğinin üzerinde negatif etki yapar. IVF/ICSI tedavisine alınmadan önce (en az üç ay) çiftlerin sigara ve alkol kullanımını tamamen bırakmaları tavsiye edilmektedir.

alıntıdır kuzucum

kızlar bende çıkıyorum sonra yine ugrarım kendinize iyi bakın. unutmayın ...önümüzde mutlu günler bizi bekliyor.pozitif olalım..allah hepimizin yüzünü güldürsün.saglıcakla kalın ...hoşcakalın...opuyorumnanaktan

rabbime emanet ol canım bende öğlen çarşıya çıkıcam öğleden sonra giremiycem

hoşbuldum kuzunaz iyiyim şükür inş canım sagol güzel dileklerin için rabbim hepimizi
güldürsün inş:Saruboceq::Saruboceq:

kızlar yaa bişey diycem bende adet belirtileri üç gündür var kahverengi geliyo ama kırmızı gelmiyo sizce bölede adet görmüş sayılıyomuyumm. kahverengilerde çok az geliyo

gü-naydın kızlar. iyi haftalar hepinize..

kuzucum senin yazdıkların dikkatimi cekti biz önceki sene eşime bi kaç kere sperm testi yaptırdık bildiklerimi paylaşmak isterim.
alkol ve sigara anlık etkilemiyor sonucu çünkü test sırasında verilen sperm vücutta 72 gün öncesinde oluşan hücrelerin gelişimi sonucu ortaya cıkıyor. bunu düşünürsek 1 bardak viskinin çokda etkisi olmaz.
ama demişsinki dün gece birlikte olduk fakat boşalmadı. bu test öncesi 3 - 4 gün perhiz süresi var.bu arada erkekte bayağı meni birikiyo düzenli ilişkiye giren bi insanı düşünürsen 3 yada 4 gün uzun süre.
bu süre içinde ilişkiye girmemek gerekiyor bunun yanı sıra erkeğin uyarılmamasıda gerekiyor. çünkü spermler boşalacağını düşünürek hücum ediyorlar çıkışa doğru. boşalamadığı zamanda orada ölü hücre haline geliyorlar. dolayısıyla meni miktarı yani volümü normal oluyor ama hzılı hareketli ve canlı sperm yüzdesi düşük çıkıyor.
bence bugün değil de bir kere boşaldıktan sonra 3 yada 4 gün perhiz yapıp testi versin daha sağlıklı sonuç çıkar.

ben bi ara cok arastırmıstım sonucunda biz istediğimiz sonucu aldık cok şükür.
darısı tüm problem olanlara olsun.

kızlar yaa bişey diycem bende adet belirtileri üç gündür var kahverengi geliyo ama kırmızı gelmiyo sizce bölede adet görmüş sayılıyomuyumm. kahverengilerde çok az geliyo

sanırım adet sayılmıyo canım ben dr uma sormuştum kızrmızı gelmeye başladığında saymaya başla demişti canım

kıslar geri geldim kayracım burda uyuklamam mümkün değil ya rahatsız oldum iyice kahve yaptım kendime koyu ve sütsüz şekersiz bakalım açılacakmıyım çayla kahveylede hiç aram yoktur

bakın çok hoşuma gitti sizlede paylaşmak istedim. tam bizlere göre. çoğumuzun sorunu bu.

AYŞE ARMAN NASIL HAMİLE KALDI?

Hürriyet yazarı Ayşe Arman nasıl hamile kaldı dersiniz?.. İşte Arman'ın hamile kalabilmek için verdiği mücadele
19 Ağustos 2004 Perşembe 12:54

Kafana takma bak neler oluyor
Biyolojik saat mi?

Etraftan gizli bir baskı mı?

Nedir?

Anlaması ve anlatması hiç kolay değil ama bir sabah uyandım ki:

‘‘Aman Tanrım, ben bir kompleks sahibiyim!’’

Bir bu eksikti!

Çocuk kompleksi.

Bebek bebek!

Benim niye bir bebeğim yok?

Aşık olduğum bir adam var (nerede tahta vuracağım?), güzel bir ilişkim var (nerede tahta vuracağım?), iyi de neden bir bebeğim yok?

Artık zamanımın geldiğine mi inanıyorum, anne olmam gerektiğine mi, yoksa geç kalacağım korkusu mu? Yeryüzünde doğal sayılan bir şeyi kaçıracak mıyım duygusu mu? Kariyer da yaparım çocuk da sloganının 2. bölümünden eksik kalmak istemem ya, acaba o yüzden mi?

Resmen yavaş yavaş takıntı haline geliyor kafamda bu bebek meselesi.

Ben size bir şey söyleyeyim mi, kendin yaşamadığın her şey palavara. Bir sürü insan anlatıyor ya, yok bebeğin kokusu, yok annelik, yok bebek isteği ama başıma gelmeden dinlediklerimden bir şey çıkartabilmem mümkün değilmiş meğer.

Bu çocuk isteği kuvvetli bir şekilde bastırınca kavrıyorum durumu.

Daha önce de hamile kalmışlığım var, ama o zaman ‘‘Zamanı değil’’ demişim, istememişim.

Şimdi istiyorum...

*

Da...

Bu iş zannedildiği kadar kolay olmuyor. Ya da benim zannettiğim kadar. Doktora ‘‘Benim ne yapmam lazım?’’ diyorum.

‘‘Biyolojik bir rahatsızlığınız yok. Denemeye devam edin’’ diyor.

Millet, bu işin ritüelleri olduğunu söylüyor.

Ne kaybederim ki?

Etraftan duyduklarımı uygulamaya başlıyorum.

Bacaklarımı duvara dayadığım ilk ay, hamile kalacağımdan yüzden 100 eminim!

Böyle yaparlarmış olurmuş...

Olmuyor.

Gelde takma. Sinir oluyorum.

Ben arızalı mıyım?

Doktora soruyorum.

‘‘Hayır’’ diyor, ‘‘Denemeye devam edin.’’

‘‘Emriniz olur Doktor Bey.’’

Devam...

Da...

Tık yok.

Her ay aldığım predüktörün haddi hesabı da yok.

Artık iyice takıntı haline geliyor.

Yürek çarpıntısı haline geliyor.

Afaganlar basıyor:

Neden benim bebeğim olmuyor?

*

Henüz doğurmamışlar benim bu telaşımı hiçbir şekide anlamıyorlar.

Ya da anlıyorlar; benzer şeyler hissediyorlar, susuyorlar. Deniyorlar deniyorlar, gizliyorlar. Bu çocuk meselesi garip bir mesele, çiftler çocuk sahibi olmak için ne kadar uğraş verdiklerini nedense anlatmaktan hoşlanmıyorlar. Resmen yalan söylüyorlar.

Annem, ablam gibi bütün çocuk doğurmuş kadınlar ise ‘‘Üzülme canım’’ diyorlar, ‘‘Artık her şeyin bir çaresi var.’’

Gözlerini benden kaçırarak ekliyorlar: ‘‘Tıbben.’’

İyice sinirimi bozuyorlar.

Bir de ‘‘Acaba denemekten ipin ucunu mu kaçırıyorsunuz?’’ diyenler çıkıyor.

Çok sevişirsen de olmazmış!

Beni tamamen delirtiyorlar.

Sonunda bir an geliyor ne yalan söyleyeyim usanıyorum, sevişmek dışında her şeyden vaz geçiyorum:

Doktora gitmekten, ona sorular sormaktan, aşılama yöntemini araştırmaktan, kendimi telaşa vermekten, sevgilime hayatı zehir etmekten...

Bu meseleyi rölantiye alıyorum. Rafa kaldırıyorum.

Artık başka bir yaza diyorum...

*

Ama ben iflah olmaz bir şeyim.

Dakika bir, gol bir!

Acilen kendime başka bir takıntı buluyorum.

Spor!

Bakın, o da çok önemli.

En az bebek kadar.

Hemen Hillside'a başlıyorum, Burçin Hoca'yla tanışıyorum.

Ona açık davranıyorum:

‘‘Benim hayalim fit olmanın ötesi. Ben sizin vücudunuzdan istiyorum!’’

Gülüyor.

‘‘Bir senede sizinkini de yaparız böyle. Ama tabii sürekli gelirseniz...’’ diyor. Gelmez olur muyum?

Madem hamile kalamıyorum...

O zaman sıkı popolu, hafif kaslı, güzel vücutlu bir kadın olurum.

Bunun için uğraşırım.

Allah sizi inandırsın sadece İstanbul'da değil Dubai'de de spor yapıyorum. LPG'ye gidiyorum.

Ben yavaş yavaş kilo da veriyorum, popoma pareyo bağlamadan ortalıkta salınacak hale geliyorum.

Kısa vadeli başka planlar da yapıyorum.

Ekim ayında bir Hindistan sonra bir Yemen...

Binbir Gece Masalları gibi seyahatler hayal ediyorum...

Ve ve ve..

Bacaklarımı duvara dayamaktan tamamen istifa ediyorum.

*

Bu kadar lafla kafanızı şişirdim, aslında söylemek istediğim bir cümle: Kafama takmaktan vazgeçtiğim anda hamile kaldım!

HAMİŞ: Şimdi kara kara Burçin Hoca'ya şunu soruyorum. ‘‘Sizin vücudunuzdan vazgeçtim. Karnım dışımda diğer taraflarımın benim eski vücuduma benzeyebilmesi için ne yapmam lazım?’’

Ayşe Arman
Hürriyet
klava:

kız yoksa bebişmi geliyo yerleşme kanaması olabilir budelikafaduldendelikafadulden
yok canımm olamaz yaa çünkü ben 7 aydır adet görmüyorumm.. ilaçlar bile pek fayda etmedi farlutal içtim olamadım. cyclo progynova içtim bugün sekizinci gün hala kırmızılar yok ama altıncı gün kahverengiler geldi.. bilmiyorum yaa belkide olabilr aslında çünkü bu ilaçla hamile kalanları çok okudum.çünkü yumurtlamayıda tetikliyo diye biliyourm E2 hormonu veriyomuş.

kıslar geri geldim kayracım burda uyuklamam mümkün değil ya rahatsız oldum iyice kahve yaptım kendime koyu ve sütsüz şekersiz bakalım açılacakmıyım çayla kahveylede hiç aram yoktur

acı acı nasıl içeceksin onu be güzelim türk kahvesi içseydin benim uykumu açıyo inşallah seninde açılır canım

ayyy çok heyecanlandım kırmızıları beklerken bide bebiş geliyomuş delikafaduldendelikafadulden

canım çok teşekkür ederim çok aydınlattın beni yalnız bişi dah avar kıslar bundan 1 sene önce eşim sperm testi verdi o zmaanda 3-4 gün perhiz yaptı ama testi vereceği gün den önceki gece birlikte olduk ama yine o boşalmadı ertesi gün bana kolaylık olur oralarda uğraşmam demişti ve sonuç olarak 27 milyon sayı ve toplamda ileri hızlı yavaş ve yerind ehareketli sayısı %66 filandı sanırım morfolojide %17 çıkmıştı sence bu sonuçlar nasıl iyimi dr lar iyi diyor ama

Ayy aynen beni anlattın şekerim dışarda gayet sadeyim evde çok kokoşum
Allahtan benim kayın validemler malatyada oturuyor yoksa başını kapa iş yap hizmet et zor oluyo kendi evinde

BU ARADA GÜNAYDIN KIZLARRRRR

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…