• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir çok kişi hamile kalacak (Kürlerimizle, inancımızla, Dualarımızla) Buna inanıyorum

yaaa gerçekten gelirsen görüşürüz canım çok sevinirim evet çok ayazdır burası ayyy inşallah gelirsin canım yaa :dance:

İnşaaaallaaah canım
ama arkadaşımında benimde eşlerimiz dershane öğretmeni
O yüzden yazları tatillerimiz çok kısıtlı oluyor
ama bebişlerini görmeyi çok istiyoruz.
Çünkü onun eşi ile benim eşim ev arkadaşıydılar
Bakalım rabbim nasip ederse sana da mutlaka uğrarım canım delikafadulden delikafadulden

İnşaaaallaaah canım
ama arkadaşımında benimde eşlerimiz dershane öğretmeni
O yüzden yazları tatillerimiz çok kısıtlı oluyor
ama bebişlerini görmeyi çok istiyoruz.
Çünkü onun eşi ile benim eşim ev arkadaşıydılar
Bakalım rabbim nasip ederse sana da mutlaka uğrarım canım delikafadulden delikafadulden

inşallah canım beklerim mutlaka çok çok sevinirim canım benimopuyorumnanaktan

eeee daha iyi ya mızmızcığım
Lh ve fsh ne kadar düşük olursa o kadar iyi
gerçi bu hangi dönemde baktırdığına da bağlı ama niye sorun yapıyosun ki canım???

slm cnm ıyıyım sen nasılsın ya bır doktora netten sordum lh hormonun bıraz dusuk dedı buda sanırsam yumurtlamayla alakalı ne yapcam

Hayır canım lh çatlatma ile alakalı

ne çıktı sonuçların bakiiim
ve hangi gün baktırdın???
gönder bakiiim sonuçları bi bakalım :kahve:
jinekolog olacam wallaaa...

Hoşgeldiiin canım a.s.
en son hangi haberde kaldığına bağlı buuu
Örneğin aycasinanın hamiş olduğunu biliyo musun??? :nazar: :nazar:
aaaa cok sevndm aycasinan hayrlı olsn cnmmmmm allah kucagna almayı nasip etsn sen ne durumdasın cnmmm
hoşgeldin canım ayçanisa eti puf adalex arkadaşlarımız hamile ama önümüzdeki aydada hamile adaylarımız var çoğu arkadaşımız tedaviye başlıyor canım sen ne alemdesin
anldm cnm nasıl oliimm aynıı bu ayın 16sında doktra genel muayne olcam içim raht etsin die ölesine neblm ilaçta isteyeblrm tedavi için
a.s arkadaşım hoş geldin

hoşbuldk cnm nasılsnn:1hug:

slm cnm ıyıyım sen nasılsın ya bır doktora netten sordum lh hormonun bıraz dusuk dedı buda sanırsam yumurtlamayla alakalı ne yapcam

iyiyim canım çok şükürKadınların yumurtalıklarında her ay bir yumurta çıkar ve bu sperm ile döllenip rahme düşerse gebelik oluşur. Yumurtalıkların yumurta üretmesi ve yumurtayı çatlatarak yumurtanın yumurtalık kanalına gitmesi olayını beyinden salgılanan hormonlar yapar. Bunlara FSH ve LH hormonları diyoruz. Bu hormonların bir orkestra ahengi içinde muntazam çalışması sonucu kadınlar aydan aya yumurtlayarak düzenli adetlerini olurlar.
FSH hormonu, ergenlik öncesi yılda çalışmasına başlar, yumurtalığı ve rahmi olgunlaştırarak bir süre sonra ilk adetin oluşmasına yardımcı olur. LH hormonu ise FSH hormonu etkisi ile gelişen yumurtanın olgunlaşıp çatlamasına yol açar. Bu iki hormondan LH, FSH'den daha düşük miktarlarda salınır. Bu oranın tersine döndüğü durumda yani LH hormonunun FSH'den daha çok salınması durumunda yani kronik yüksek doz LH hormonu varlığında kadınlarda yumurtlama olamamaktadır. Bu durumdaki kadınlarda yumurtlayamamış sayısız yumurtacık bulunur. Kronik LH uyarısı yumurtalığın büyümesine yol açar ve bu yumurtalıklarda daha çok erkeklik hormonu salgılanmaya başlar. Erkeklik hormonu yumurtalığın yumurta üretmeyen destek dokusu bölgelerinden salınmaktadır. Kadında mevcut erkeklik hormonu yani testosteron'un kanda hafifçe yükselmesi dahi buna çok hassas olan kadın vücudunda ciltte yağlanma, sakal ve bıyık bölgelerinde ve göğüs ve vücudun diğer bölgelerinde tüylenmede artış; saç dökülmesi gibi sorunlara yol açabilir.
Bu durumda yumurtalıkta yumurtlayamamış, belli bir düzeyde kalmış tespih tanesi gibi yumurtalığın içinde dizilmiş bir sürü yumurtacığın olduğundan bahsetmiştik. Bu görüntüye polikistik yumurtalık (PCO) adı verilmektedir. PCO'lu hastalar, yukarıda belirtildiği gibi özel yumurtalık görüntüsü dışında kanda yüksek LH değerleri olan, yağlı cil, sivilce, saç dökülmesi, tüylenme gibi olayların tamamını veya bir kısmını yaşayan, düzensiz adet olan kişilerdir. Bu durum sadece düzensiz adete yol açmaz, aynı zamanda ileriki yıllarda çocuk sahibi olmakta da güçlüklere yol açabilir. PCO hastaları tüm kadınların %20'sine yakın bir grubu oluşturabilmektedir. Bu grubun yukarıda sayılan şikayetlerin yanısıra insülin dediğimiz kandaki şekeri düşüren hormona karşı dirençleri olduğu ve buna bağlı olarak şeker hastalığı eğilimlerinin olduğu ortaya çıkmıştır. Yine aynı grupta kolesterol yüksekliği, buna bağlı olarak kalp ve damar hastalıklarında da bir artış ileriki yıllarda izlenmektedir.
PCO, artık sadece düzensiz adet ve cilt bozuklukları yapan değil, diabet (şeker hastalığı) yüksek kolesterol, kalp ve damar hastalıkları gibi olaylar ve hatta kansere de eğilimi arttırarak genel bir sağlık sorunu haline gelmiştir.
Bu grubun özel bir uzmanlar ekibi tarafından teşhisi, tedavisi ve takibi yapılmalıdır. Bu bilinç dünyanın değişik merkezlerinde PCO klinikleri kurulmasına yol açmıştır. Bu kliniklerde hastanın yaşına ve durumuna göre çocuk hastalıkları uzmanı, jinekoloji uzmanı, endokronoloji (hormon bilimi) uzmanı, kalp hastalıkları uzmanları ve kanser hastalıkları uzmanları bulunmaktadır. PCO hastalığı tek bir branşın takibinde kalamayacak kadar önemli bir hastalık grubu haline gelmiştir. En önemlisi de bu kişilerin gelecekte şeker ve kalp-damar hastalıklarına eğilimi olduğu bilindiği için kendisine verilen diyet ve değişik ilaçlardır. Kendilerine bu hastalıklardan korunmak için özel bir yaşam tarzı, diyet, egzersiz, gibi destek tedavileri verilmelidir. Anneler-babalar: Ergenlik çağından sonra düzensiz adet olan ve ergenlik sivilcesinden şikayet eden çocuklarınızı mutlaka doktora götürerek, kızlarınızla PCO hastalığı olup olmadığını teşhis ettirmeniz gereklidir. Dediğimiz gibi bu hastalık artık basit bir cilt bozukluğu değil hastanın hayatını da etkileyebilecek daha önemli hastalığın bir ipucu belirtisidir. Jinemed Kadın Sağlığı Merkezinde ki özel PCO bölümü jinekolog, endokrinolog ve kardiolog iş birliği ile bu kişilerin teşhisini koymakta tedavi takiplerini hayat boyunca yapacak ekip ve donanımla bu hastalara yardımcı olmaktadır.

PROF. DR.Tekses ÇAMLIBEL
bunu bulabildim canım bu konuda bişey bilmiyorum fisfisfis

DOKTOR BANA BUNU YAZDI

Yeliz Hanım, sadece LH biraz düşük, yumurtlamayı uyarıcı ilaçlarverildiğinde bu durum göz önünde bulundurulmalıdır.

FSH 5.44 U/L

LH 1.77 U/L

ESTRADİOL 25.94 pg/ml

PROLAKTİN 12.06 ng/ml

TSH 4.16 uIU/ml

Geçen ay bunları adetin kaçıncı gününde verdin canım
bu önemli çünkü
fsh güzel olması gereken gibi
yaşın kaçtı senin canım???
bu arada lh çok düşük değil sonuçta yanılmıyorsam referan aralığı canım 1 ve üzeri olması gerekir
ama bu adetin 14. gününde en yüksek seviyeye ulaşır
Çünkü yumurtayı çatlatır
adet döneminde yüksek olması beklenmez çünkü yumurta daha olgunlaşmamıştır.
Estradiol yani e2 ve prolaktinde iyiii
yalnız tsh birazcık yüksek
Gebelik için tavsiye edilen seviye 3
tshın 4.60 üstü olursa tehlike çanları çalr
hipotiroid başlar
O da yumurtlamayı ve düzeni bozar
tshı tekrarlat ama aç karnına olsun bu ay yaptıracağın
Bunun dışında bana kalırsa bi sorun yok canım
Sen yine de bi dr atshı tekrarlat ve sor canım
İhmal etme

:nazar:
Geçen ay bunları adetin kaçıncı gününde verdin canım
bu önemli çünkü
fsh güzel olması gereken gibi
yaşın kaçtı senin canım???
bu arada lh çok düşük değil sonuçta yanılmıyorsam referan aralığı canım 1 ve üzeri olması gerekir
ama bu adetin 14. gününde en yüksek seviyeye ulaşır
Çünkü yumurtayı çatlatır
adet döneminde yüksek olması beklenmez çünkü yumurta daha olgunlaşmamıştır.
Estradiol yani e2 ve prolaktinde iyiii
yalnız tsh birazcık yüksek
Gebelik için tavsiye edilen seviye 3
tshın 4.60 üstü olursa tehlike çanları çalr
hipotiroid başlar
O da yumurtlamayı ve düzeni bozar
tshı tekrarlat ama aç karnına olsun bu ay yaptıracağın
Bunun dışında bana kalırsa bi sorun yok canım
Sen yine de bi dr atshı tekrarlat ve sor canım
İhmal etme

:nazar:a.s. MASALLAH CNM AMAM SEY BILION COK SAOL

YASIM 24

ADETIM AKSILIKLER YUZUNDEN 4 GUNU YAPTIRMAK ZORUNDA KALMISTIM CUNKU TATILE DENK GELMISTI

YARIN TIRIOT TESTI YAPTIRMAYA GITCEM BAKALIM NE OLCAK KORKUORUM BUTUN BELIRTILERI UZERIMDE VAR HEPSI HEMDE

kızlar lh ve fsh kaç olması durumunda normal oluyor.

canım fsh yaşa göre değişir
adetin 2.ve 3. günü bakılması gerekir
ama gebelik için 10un altı olması tavsiye edilir
hatta bazı drlar 9 bile yüksek bulup tüpe yönlendirir
ama lh fsh ile dengeli olamalı derler
diyelim fsh 5 ise lh 4 5 6 civarı olmalı
lh ın fsh dan yüksek olması pkoya sebeb olurmuş
yani fsh5 ise lh 15 ise kesin pko derler çünlü bölünce 3 katı çıkar
İşte bu bölüm 1 den fazla olmamalı hatta 1 bile olmamalı

Hipogonadotropik hipogonadizm nedir?
Hipogonadotropik hipogonadizm hipofiz bezinden LH ve FSH hormonlarının yeteri kadar salgılanamadığı durumdur.Doğuştan olan bozukluklara bağlı olabileceği gibi kötü beslenme sonrasında da görülebilir. Nedeni ne olursa olsun FSH, LH ve östrojen düzeyleri düşük, yumurtalık ve rahim küçüktür.Bu vakaların tedavi ile gebe kalma şansı çok yüksektir.

:nazar:

:nazar:a.s. MASALLAH CNM AMAM SEY BILION COK SAOL

YASIM 24

ADETIM AKSILIKLER YUZUNDEN 4 GUNU YAPTIRMAK ZORUNDA KALMISTIM CUNKU TATILE DENK GELMISTI

YARIN TIRIOT TESTI YAPTIRMAYA GITCEM BAKALIM NE OLCAK KORKUORUM BUTUN BELIRTILERI UZERIMDE VAR HEPSI HEMDE

İnşaaallaah iyi çıkar
endişe etme tiroid kolay kontrol altına alınır
Ama aç karnına gitmeyi unutma
Geçmiş olsun şimdiden
bu arada 4. gün ise çok da düşük değil
dedim ya tsh daha önemli

Back