- 19 Nisan 2019
- 3.040
- 8.589
-
- Konu Sahibi karalahana06
Ya da safinazKüçükken akran zorbalığına maruz kalmayan yoktur bence, bıyığınız olmasa başka bir şeyinize takarlardı. Bacaklarım ince ve uzun diye bana leylek derlerdi, şu an gülerek hatırlıyorum. Çocukluk işte. Madem hala hayatınızı bu denli etkiliyor iğneli epilasyon yaptırın.
Cocuklar cok acimasiz olabiliyor ve o yaslarda ozguveni fazlasiyla zedeliyorlar. Lutfen bi çözüm bulun, biraz daha buyumesini beklemeyin.Konu başlığını görünce bi genç kızımız açtı sandım ve hemen okumaya başladım
Çünkü benim kızımın tüyleri de çok belirgin. Geçen gün "anne benim bıyığım mı var" dedi. Arkadaşları söylemiş, ve daha 1. sınıfa gidiyor.
Bi çözüm bulurum umuduyla girmiştim, bulamadım gidiyorum
Leke için ne yaptınız? Benim de doğumdan sonra elmacık kemiklerimde kahverengi lekeler belirdi evde yapabileceğim memnun olduğunuz bir yöntem var mı?yüzümde ufak bir leke oluştu bir de dirseğimde .valla 1 yıldır uğraşa uğraşa kurtuldum krem serum kullanarak.başkasına küçük sorun banaysa büyük sorundu gibi gibi
Bu nazik üsluba asla kırılmam çok teşekkür ederim ayrıca :)
Yüzüm için lazere gitmiştim pandemide bırakınca hepsi geri çıktı hem de daha kötü şekilde. Lazer de çözüm değil gibi duruyor. Yine iğneli düşünülebilir.Bana da denildi bu, ben de lazere gidiyorum ama bakalım ne olacak bir bıyıktan memnun değilim lazerde.
Kocan bir şey demiyorsa sorun yoktur boş ver.
Ya burada erkek çocuğu olan erkek kardeşi abisi olan insanlar vardır, lütfen kıl tüyle dalga geçirmemesi gerektiğini öğretin. Ben kardeşime bak bacağımda tüyler var ve bu normal, bıyığım var normal, ben bunları düzenli alıyorum ama bazı kızlar kıllarını alamıyor çeşitli sebeplerden ötürü. Bunlarla asla dalga geçme diye öğütlerdim. Daha sonra bana böyle dalga geçen denyo arkadaşlarını uyardığını falan anlattı, bu da bir olumlu adımdır bence. Bu konuda duyarlı olalım.
Merhabalar tüyleriniz kökten aldıktan sonra (yani ağda ya da iple) içindeki asit kıl köklerini yaktığı için limon ve tuzu karıştırıp sürerseniz tuyleri geç cikartiyo ve uzun vadede 2-3 sene bunu yapanlar lazer etkisi olduğunu soyluyo tuz şart değil limonda olur tuz etkisini arttiriyo sadece. Biraz yakiyo ama dayanilmayacak bı şey değil.Merhaba canım Sevgili KK üyeleri, benim çok ama çok uzun yıllardır kafama taktığım ve son zamanlarda da bunun çocukluktan kalma bir travma olduğunu düşündüğüm bir konu var. Yapı olarak tüylü bir insanım, bacak ve kollarım için lazere gittim fakat Bıyık için lazere cesaret edemedim İğneli Epilasyon önerdiler ona da dayanamadım deneme yaptık. Sanki bıyığımı bugün alsam yarına tekrar çıkıyor gibi hissediyorum ve sanki insanlar sürekli oraya bakıp arkandan konuşuyorlarmış gibi geliyor... Çünkü özellikle ilkokulda daha doğrusu orta okula doğru ergenlikle beraber belirgilesen bıyıklarım vardı ve sınıfımdaki erkekler hep dalga geçerdi "Sakalın var, bıyığını kes" vs eminim Bir çoğunuzun başına gelmiştir... O zamanlar çok içime atıyordum bu durumu hatta kendim şu kaş makaslarıyla falan kendimce bıyığımı kesmeye çalışmıştımannem fark etti sonra kuaföre gittik vs... Her neyse bende hala nasıl bi travma kaldıysa sanki ben bıyığımı tertemiz alsam bile insanlar dalga geçecek oraya odaklanarak bakacak gibi hissediyorum. Bu konuda eşimin başının etini de çok yiyorum. O da her seferinde öyle bir şey olmadığını fazla abarttigimi söylüyor ama bu travma gibi bende üzülüyorum
Issız mi bu ablanın çok muhteşem kariyeri yok muyduHuyu bu onun, cani skliyor issizlikten..takma o yuzdenyeri gelince baya duyar kasarlar ama bu da bir cesit psikolojik rahatsizlik olabilir ki travmadir muhtemelen..islerine gelince alay edip eglenirler.
Hayatta sarf ettigimiz sozler bazen boomerang gibidir.. buyuk konusmak diye birsey vardir. Bir gun cok buyuk laf edersen gelip seni geri bulur maalesef.Issız mi bu ablanın çok muhteşem kariyeri yok muyduyoksa yanlış mı biliyorum. Bı de kadınlar çalışsın diyodu çalışmaya kadınlara neler dedi ama açtığım tüm konularda kadının kaç tane yorumu var tanimiyorum ama profil fotosundan aklımda kaliyo hani tüm gün kk da nasıl bir işi varsa ablanın hayatı da muhteşem yazılan her şeye senin sandığın gibi değil benim hayatım şöyle muhteşem böyle harika diyo
Merhaba diyot lazer dediginiz buz lazer mi oluyor? Peki lazer seans aralarinda ciktiginda ne yapiyordunuz. Kökleri almamak içinBiyiginiza diyot lazer oneriyorum. Ben yuzume yillardir lazer yaptiriyorum ara ara. En iyi sonuc aldigim bolge inanmayacaksiniz ama biyik bolgesi. Baskalarindan da duydum. Tek sefer bile yaptirsaniz faydasini gorursunuz. Ama diger lazer epilasyon aletleri yuzunuzun diger bolgelerine yansima yapip kil cikmasina sebep olabilir. Diger bolgelerde lazere bulasmayin derim. Evde uygulanan phillipsin lazer epilasyon aleti ise killari kalici azaltmiyor. Bende de var.
Bu arada biyik tuy rengim ile ten rengim arasinda pek fark yoktu. O yuzden sonuc almama sasirdim.
Ah bu çocukluk travmaları... Bizim gibi hassas kalpliler için bazı olaylar diğer kişilere göre bizi daha derinden etkiler sonra da geçip "ay bu da dert mi abartma bla bla" konuşup daha çok incitirler. Ben sizi anlıyorum. Sizi üzen ne varsa ister küçük ister büyük sonucta sizi etkilemiş. Size laf atanları veya rahatsizliklarinizi görmezden gelenleri asla önemsemeyin cunku onlardan heryerde varMerhaba canım Sevgili KK üyeleri, benim çok ama çok uzun yıllardır kafama taktığım ve son zamanlarda da bunun çocukluktan kalma bir travma olduğunu düşündüğüm bir konu var. Yapı olarak tüylü bir insanım, bacak ve kollarım için lazere gittim fakat Bıyık için lazere cesaret edemedim İğneli Epilasyon önerdiler ona da dayanamadım deneme yaptık. Sanki bıyığımı bugün alsam yarına tekrar çıkıyor gibi hissediyorum ve sanki insanlar sürekli oraya bakıp arkandan konuşuyorlarmış gibi geliyor... Çünkü özellikle ilkokulda daha doğrusu orta okula doğru ergenlikle beraber belirgilesen bıyıklarım vardı ve sınıfımdaki erkekler hep dalga geçerdi "Sakalın var, bıyığını kes" vs eminim Bir çoğunuzun başına gelmiştir... O zamanlar çok içime atıyordum bu durumu hatta kendim şu kaş makaslarıyla falan kendimce bıyığımı kesmeye çalışmıştımannem fark etti sonra kuaföre gittik vs... Her neyse bende hala nasıl bi travma kaldıysa sanki ben bıyığımı tertemiz alsam bile insanlar dalga geçecek oraya odaklanarak bakacak gibi hissediyorum. Bu konuda eşimin başının etini de çok yiyorum. O da her seferinde öyle bir şey olmadığını fazla abarttigimi söylüyor ama bu travma gibi bende üzülüyorum
Akran zorbalığının neyi size bu kadar bayık geldi?
Onlarınki çıkmadığı için kıskanıyorlardı bence.Çünkü özellikle ilkokulda daha doğrusu orta okula doğru ergenlikle beraber belirgilesen bıyıklarım vardı ve sınıfımdaki erkekler hep dalga geçerdi "Sakalın var, bıyığını kes" vs eminim Bir çoğunuzun başına gelmiştir.