Bir bilen yazsa da bu cahil bilgilense :(

Bu arada bir şey daha soracağım.
Ben testi akşam yapmıştım.
Sabahki ilk idrarla yapın demişler forumda.

Farkeder mi?

Ay okudukça şoka giriyorum:53:
Burda akşam yapıyorsan bile hiç sıvı almadan yap testi falan demişler.
Ben akşam yemek yemiştim bol kola, su içmiştim sonra yapmıştım
test testlikten çıktı mı yani:1:

hamile olabilirsin. ben de geçen ay kazara hamile kaldığımı öğrendim. adetim geçtiğinde ilk ay test yaptım negatif çıkınca hava değişimi, kilo kaybı falan düzensizlik ondan olmuştur dedim. artık 2. ayımda acaba falan derken bir test daha yaptım ve gördüm çift çizgiyi inanamadım. aynı gün kanda baktırınca öğrendim ki 2 aylık hamileyim. bazen idrarda hemen belli olmayabiliyor. en azından benim öğrenmem 2. ayı bulmuştu.

Faatcım, aynısını ben de yaşamıştım, pcos belirtileri onlar. Aynı durumu yaşadıktan sonra smear yaptırdım temiz cıktı, sonra da nurtopu gibi minimini birler calıskan ikiler tadında kistlerim olmuştu :)

İhmal etme, jinekologa görün

Deme canım yaaa :25:
Göğüsler dolu zaten onlar için sürekli dr yolu canıma yetti.
Allah yokluğunu göstermesin ama kimseyi de hastaneye düşürmesin.

Gidesim yok:ssz:

Bir arkadaşım havuç ye söktürür falan dedi ama.. Bilemiyorum..
Ama bu kadar stresle bugüne dek düzenli olması bile tebriklik benimkinin o ayrı..

Ay okudukça şoka giriyorum:53:
Burda akşam yapıyorsan bile hiç sıvı almadan yap testi falan demişler.
Ben akşam yemek yemiştim bol kola, su içmiştim sonra yapmıştım
test testlikten çıktı mı yani:1:

alakası yok ben akşam üzeri iş yerinde yapmıştım. tüm gün yedim içtim, idrara da çıktım.
sonuç pozitif yani doğru çıkmıştı.

hamile olabilirsin. ben de geçen ay kazara hamile kaldığımı öğrendim. adetim geçtiğinde ilk ay test yaptım negatif çıkınca hava değişimi, kilo kaybı falan düzensizlik ondan olmuştur dedim. artık 2. ayımda acaba falan derken bir test daha yaptım ve gördüm çift çizgiyi inanamadım. aynı gün kanda baktırınca öğrendim ki 2 aylık hamileyim. bazen idrarda hemen belli olmayabiliyor. en azından benim öğrenmem 2. ayı bulmuştu.

Peki gebelik testini sabah ilk idrarla yapmak şart mı canım?
Ben akşam yapmıştım da..

Bu arada bir şey daha soracağım.
Ben testi akşam yapmıştım.
Sabahki ilk idrarla yapın demişler forumda.

Farkeder mi?

farketmiyor ben de öğlen yapmıştım pozitif çıktı ama istersen bi test daha dene bazen çıkmayabiliyormuş bazı testlerde

İyi bari :)
Ben bir test daha yapayım en iyisi bir kaç gün daha bekleyip..

bence git kanda baktır.
ben ilk ay şüphe ettiğimde üstünde dursaydım test nasılsa negatif demeseydim
daha hassas ve dikkatli olurdum.
üzerinden geçen 1,5 ay içinde gebelikte sakıncalı ne varsa yaptım bilmeden
saç boyamalardan, aşırı yorucu sporlara, ağır ev işlerine, kullanmak zorunda olduğum ama gebelikte kullanılmaması gereken
ilaçlara ve ufakta olsa alkole, sigaraya varana kadar. aklım gitmişti hamile olduğumu öğrendiğimde hiç ihtimal vermiyordum
zira ben yıllarca tedavi gördüm doktorlar çocuğun olmaz bile demişti bana
ve üstelik ufacık bir kaza sonucu olacağı aklımın ucundan geçmezdi.
sen içinde kalmasın git bir doktora gebeysen ona göre, değilsen senin sağlığına yönelik bir tedaviye başlarlar bir an önce
ihmale gelmez kadın hastalıkları.

Test yapmadım tekrar adet de görmedim hala...
Görecek gibi de değilim sanki..:26:

Bir kaç gün daha bekleyeceğim sanırım..
yhaa senın adetın ılk defa mı gecıkıo yoksa arada olurmuydu düzensizlik bende pkos var benımde hep ole olurdu bazen 45 gun gelmedıı olurdu ıkı defa da adet olmadan 2 ay gectı pkosun etkılerıydı bunlar bı dra görun bence uıtanıosan bayan dr a git bir çoğu çok anlayıslı ve tatlı dilli oluyor eğer tahmın ettiğim gibi pkos varsa sende de daha çok beklersın dıycem cunku ya su anda hamılesın yada bu ay hiç yumurta atmadın hamıleisen bunu öğrenmen gerekır yanlış bişiy yaparsasn düşük yaparsın ve düşük yapmak gercekten çok zorrr yasamak ıstemessinn

bence git kanda baktır.
saç boyamalardan, aşırı yorucu sporlara, ağır ev işlerine, kullanmak zorunda olduğum ama gebelikte kullanılmaması gereken
ilaçlara ve ufakta olsa alkole, sigaraya varana kadar. aklım gitmişti hamile olduğumu öğrendiğimde hiç ihtimal vermiyordum
sen içinde kalmasın git bir doktora gebeysen ona göre, değilsen senin sağlığına yönelik bir tedaviye başlarlar bir an önce

Aslında haklısın yaa ama ben hiç drlara alışamıyorum hep erteler kaçarım..:(
Sağlık ocağında kan testi yaparlar mı? O evimin yanı ona gideyim bari..:26:

Hanımlar benim derdim karmaşık.
Ama çok ilgi çekici değil pek yorum beklemiyorum yine bahtım kara zati:ssz:

Ama yorumlarınıza ihtiyacım var artık cidden.
Yazan herkes sağolsun bilgilensem iyi olacak artık.

Şimdi ben 1 yıllık evli ama çocuk düşünmeyen, zaten eşinden ayrı
olan bir bayanım..Korunuyoruz.

Ama ben olur mu olur korunarak da hamile kalanlar var diye duyduğumdan hep bir korku yaşarım.

Son adet tarihim 17 temmuz..
Bitişinden sonra 4 gün temiz olup 2 günlük kahverengimsi kanama gibi garip bir şey daha oldu.
Anlam veremedim ama korktum.

Ve bu ay adet olmadım tam 18 gün geçti..
İlk kez böyle oluyor daha evvel en fazla 1 hafta hadi 10 gün gecikmiştir.

4 gün evvel test alıp yaptım sonuç gayet net negatifti.
Ama hala hastalanmadım..:S

Testin yanılma ihtimali var mı?

Ben öyle sat, geç döllenme gibi kavramları bilmiyorum açıkçası.
Yorumunuz nedir?

Strese bağlı bir gecikme midir?
Yoksa geç döllenme denen şey olabilir mi?
:26:

hiçbir yorumu okumadım ama jinekoloğa gidip kist olup olmadığına baktırmalısınız çikolata kisti belirtisi çünkü

yhaa senın adetın ılk defa mı gecıkıo yoksa arada olurmuydu düzensizlik bende pkos var benımde hep ole olurdu bazen 45 gun gelmedıı olurdu ıkı defa da adet olmadan 2 ay gectı pkosun etkılerıydı bunlar bı dra görun bence uıtanıosan bayan dr a git bir çoğu çok anlayıslı ve tatlı dilli oluyor eğer tahmın ettiğim gibi pkos varsa sende de daha çok beklersın dıycem cunku ya su anda hamılesın yada bu ay hiç yumurta atmadın hamıleisen bunu öğrenmen gerekır yanlış bişiy yaparsasn düşük yaparsın ve düşük yapmak gercekten çok zorrr yasamak ıstemessinn

Tabi ki istemem kıyamam Allah korusun :ssz:

Vaktinde,istediğimde çok bekletmeden olsun inşallah..

Adetim genelde düzenlidir ama çok sancılıdır.
Bugüne dek en fazla 1 hafta geciktiği olmuştur.
2 kez geciktiricilerden almıştım balayı, tatil sebebiyle bu son yıl..
Acaba diyorum o da sebep olmuş olabilir mi?

Tabi ki istemem kıyamam Allah korusun :ssz:

Vaktinde,istediğimde çok bekletmeden olsun inşallah..

Adetim genelde düzenlidir ama çok sancılıdır.
Bugüne dek en fazla 1 hafta geciktiği olmuştur.
2 kez geciktiricilerden almıştım balayı, tatil sebebiyle bu son yıl..
Acaba diyorum o da sebep olmuş olabilir mi?
gecıktırıcıyı kullanırsın bittiğinde etkısı gecer adetını 18 gun gecırmez canım hiç ihmal etme rabbim neyı ne zaman vereceği bellı olmaz su anda yumurtlamamıs da olabılırsın kıstın de olabılır hamiş de olabılırsın sağlık ocagı varmıs yanında yarın sabah erkenden gıt kan ver sonucunu al hamıleysen testler yapılması lazım gecıktırmemen lazım hamıle değilsen de bı problem varmı yok mu bilmelisin hiçbişey de olmayabılır stres yapmısındır belkı mevsım değişikliği olabılır ama en azından bilirisn sonra ahh gec kaldım demessın sen bılırsın tabı

gecıktırıcıyı kullanırsın bittiğinde etkısı gecer adetını 18 gun gecırmez canım hiç ihmal etme rabbim neyı ne zaman vereceği bellı olmaz su anda yumurtlamamıs da olabılırsın kıstın de olabılır hamiş de olabılırsın sağlık ocagı varmıs yanında yarın sabah erkenden gıt kan ver sonucunu al hamıleysen testler yapılması lazım gecıktırmemen lazım hamıle değilsen de bı problem varmı yok mu bilmelisin hiçbişey de olmayabılır stres yapmısındır belkı mevsım değişikliği olabılır ama en azından bilirisn sonra ahh gec kaldım demessın sen bılırsın tabı

Haklısın canım yarın sağlık ocağına gideceğim inşallah.
Teşekkür ederim.

Buyuk ihtimal regl kanamasi bitimindeki kahverengi akinti kanin sonuydu tam sokulememis oydu yani.hormonal birsey ama adet dongusunun herhangi zamaninda oluyorsa kist iltihap vs derdim.stres yaptigin icin yuksek ihtimalle olmuyorsun hamile miyim diye dusundukce de kanaman olamiyor.hic olmadi ilk bu ay olduysa bundandir yani tum kadinlar yilda 1 kez boyle dengesizlik yasar.kesinlikle hamile degilsindir rahat ol simdiye cikardi kaldiki korunuyorsun.

Buyuk ihtimal regl kanamasi bitimindeki kahverengi akinti kanin sonuydu tam sokulememis oydu yani.hormonal birsey ama adet dongusunun herhangi zamaninda oluyorsa kist iltihap vs derdim.stres yaptigin icin yuksek ihtimalle olmuyorsun hamile miyim diye dusundukce de kanaman olamiyor.hic olmadi ilk bu ay olduysa bundandir yani tum kadinlar yilda 1 kez boyle dengesizlik yasar.kesinlikle hamile degilsindir rahat ol simdiye cikardi kaldiki korunuyorsun.

Buna biraz rahatladım teşekkürler :)

bence git kanda baktır.

tebrikler canım, hamileliğin hayırlı olsun.

benimde 2-3 gün geciktiği oluyor hemen delleniyorum. ama 1 haftadan sonra ciddiye almak lazım tabi.

Back
X