Bir bilen yazsa da bu cahil bilgilense :(

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.848
57.486
798
Hanımlar benim derdim karmaşık.
Ama çok ilgi çekici değil pek yorum beklemiyorum yine bahtım kara zati:ssz:

Ama yorumlarınıza ihtiyacım var artık cidden.
Yazan herkes sağolsun bilgilensem iyi olacak artık.

Şimdi ben 1 yıllık evli ama çocuk düşünmeyen, zaten eşinden ayrı
olan bir bayanım..Korunuyoruz.

Ama ben olur mu olur korunarak da hamile kalanlar var diye duyduğumdan hep bir korku yaşarım.

Son adet tarihim 17 temmuz..
Bitişinden sonra 4 gün temiz olup 2 günlük kahverengimsi kanama gibi garip bir şey daha oldu.
Anlam veremedim ama korktum.

Ve bu ay adet olmadım tam 18 gün geçti..
İlk kez böyle oluyor daha evvel en fazla 1 hafta hadi 10 gün gecikmiştir.

4 gün evvel test alıp yaptım sonuç gayet net negatifti.
Ama hala hastalanmadım..:S

Testin yanılma ihtimali var mı?

Ben öyle sat, geç döllenme gibi kavramları bilmiyorum açıkçası.
Yorumunuz nedir?

Strese bağlı bir gecikme midir?
Yoksa geç döllenme denen şey olabilir mi?
:26:

Canm ben evli değilim hiç de bilmem o kavramları ama tvde duymuştum bu hamilelik tstleri hani idrarla yapılan küçük plastik bi şey onlar pek güvenilir olmuyomuş.hastanede yaptırsan tabii sen düşünmüşündür bunu ama öyle yazmak istedim :26:

hanımlar benim derdim karmaşık.

şimdi ben 1 yıllık evli ama çocuk düşünmeyen, zaten eşinden ayrı
olan bir bayanım..korunuyoruz.

Ama ben olur mu olur korunarak da hamile kalanlar var diye duyduğumdan hep bir korku yaşarım.

Bitişinden sonra 4 gün temiz olup 2 günlük kahverengimsi kanama gibi garip bir şey daha oldu.

Ilk kez böyle oluyor daha evvel en fazla 1 hafta hadi 10 gün gecikmiştir.

Ama hala hastalanmadım..:s

testin yanılma ihtimali var mı?

Yorumunuz nedir?

bende adet olmamıstım doktora gıtmıstım yumurtalıgımda kıst cıkmıstı bu sebepden dolayı olmadıgımı soylemıstı tedavısını gormustum gıtmıstı korkutmak gıbı olmayım ama istersen doktora gorun

18 gün biraz fazla gibi geldi strese bağlı gecikme için, hangi yöntemle korunuyodunuz?

Selam canim,Bana kalirsa hamile degilsin,
olsaydi testte cikmasi gerekirdi,
benim bildigim test pozitif olunca yanilma payi varda,
negatif olunca yokmus galiba...
stresten olabilir,kist olabilir,
durumun musaitse bi doktora gorun bence,
ve umarim istedigin zaman beklemeden hamile kalirsin..

Canm ben evli değilim hiç de bilmem o kavramları ama tvde duymuştum bu hamilelik tstleri hani idrarla yapılan küçük plastik bi şey onlar pek güvenilir olmuyomuş.hastanede yaptırsan tabii sen düşünmüşündür bunu ama öyle yazmak istedim :26:
Düşündüm ama test doğrudur diye de düşündüm biraz daha beklemek istedim canım.
Teşekkür ederim.

bende adet olmamıstım doktora gıtmıstım yumurtalıgımda kıst cıkmıstı bu sebepden dolayı olmadıgımı soylemıstı tedavısını gormustum gıtmıstı korkutmak gıbı olmayım ama istersen doktora gorun

Bu da aklıma geldi.
Son iki aydır çok stresliyim.
Her şey mümkün.
Hayırlısı..10 gün daha bekleyesim var :)

Cnm kan testi yaptir..iki saate alirrsin neticeyi...en garantisi o...

Haklısın canım teşekkür ederim.

18 gün biraz fazla gibi geldi strese bağlı gecikme için, hangi yöntemle korunuyodunuz?

Prezervatif.. Bana da fazla geldi evet ama test çok nettı:26:

Selam canim,Bana kalirsa hamile degilsin,
olsaydi testte cikmasi gerekirdi,
benim bildigim test pozitif olunca yanilma payi varda,
negatif olunca yokmus galiba...
stresten olabilir,kist olabilir,
durumun musaitse bi doktora gorun bence,
ve umarim istedigin zaman beklemeden hamile kalirsin..

Teşekkür ederim canım sağol yorumun için..

Hersey olabilir...Bence bi kadindoktoruna görünün...hem emin olursunuz hemde bi kontrolden gecmis olursunuz...

Düşündüm ama test doğrudur diye de düşündüm biraz daha beklemek istedim canım.
Teşekkür ederim.

Bu da aklıma geldi.
Son iki aydır çok stresliyim.
Her şey mümkün.
Hayırlısı..10 gün daha bekleyesim var :)

Haklısın canım teşekkür ederim.

Prezervatif.. Bana da fazla geldi evet ama test çok nettı:26:

Teşekkür ederim canım sağol yorumun için..

hamile değilsindir o zaman, bazı yöntemler tam korumuyo tam korunma yöntemide sayılmaz onlar zaten ama prezarvatif korur cnm,
testte negatif olduğuna göre hamile değilsindir. Bir doktora görünmelisin gecikme neden olmuş muayene ol:26:

Kan testi yaptırman gerek
En güvenli ve hızlı sonuç alırsın
Test yani hamilelik testi yanılır
Benim çocukların cogunu görmedi
Iki ay sonra gördü net olarak

Yorumunuz nedir?

Prezervatif ile hamile kalınabilir , lateks delik olabilir çıkabilir vs çok bu tarz olay var . Ancak testte negatif çıkınca kanda pozitif olma ihtimali zor . Test pozitif gösterdiğinde kanda negatif çıkabilir . Adet gecikmesinin çok çeşitli nedenleri vardır o yüzden kan testi isteiyorsan bir pratik test daha yapıp doktora git . Hormonal bir sorun olabilir kist polip vs gelişebilir , zaten zamana zaman düzensiz adetlerin de varsa mutlaka gitmeisin . Ultrasonla muayene ve hormon testiister hekim ona göre değerlendirir.

hamile değilsindir o zaman, bazı yöntemler tam korumuyo tam korunma yöntemide sayılmaz onlar zaten ama prezarvatif korur cnm,
testte negatif olduğuna göre hamile değilsindir. Bir doktora görünmelisin gecikme neden olmuş muayene ol:26:

Korktum şimdi:18:

Kan testi yaptırman gerek
En güvenli ve hızlı sonuç alırsın
Test yani hamilelik testi yanılır
Benim çocukların cogunu görmedi
Iki ay sonra gördü net olarak

Bir işim de kolay olsun valla yaa milletin 3 gün geçer şak diye görür çizgiyi.. :)
Neyse yine sebep bebiş olsun kötü bir şey olmasın da:26:
Teşekkür ederim yorum için:16:

Prezervatif ile hamile kalınabilir , lateks delik olabilir çıkabilir vs çok bu tarz olay var . Ancak testte negatif çıkınca kanda pozitif olma ihtimali zor . Test pozitif gösterdiğinde kanda negatif çıkabilir . Adet gecikmesinin çok çeşitli nedenleri vardır o yüzden kan testi isteiyorsan bir pratik test daha yapıp doktora git . Hormonal bir sorun olabilir kist polip vs gelişebilir , zaten zamana zaman düzensiz adetlerin de varsa mutlaka gitmeisin . Ultrasonla muayene ve hormon testiister hekim ona göre değerlendirir.

Teşekkür ederim haklısınız.
Genelde düzenlidir aslında çok nadiren 1 hafta geciktiği olur.
14 gün olunca test yaptım işte o da negatif olunca ve hala olmayınca
artık aklıma her türlü şey geldi.

evli değilim ama su adet konusu gecınce yazım dedım havalardan herhalde.ben temmuzun 14 unde adet olmustum agustosta ayın 26 sında oldum hıc bu kadar gecıkmemıstı evlı olsam suphelenırdım bende evlılık dısıda ilişki yaşamıyorum bu anlamda .bana uymuyo yanı.havalardandır dıye düşünüyorum.

evli değilim ama su adet konusu gecınce yazım dedım havalardan herhalde.ben temmuzun 14 unde adet olmustum agustosta ayın 26 sında oldum hıc bu kadar gecıkmemıstı evlı olsam suphelenırdım bende evlılık dısıda ilişki yaşamıyorum bu anlamda .bana uymuyo yanı.havalardandır dıye düşünüyorum.

Senin de bayağı gecikmiş canım.
Hava değişimi benim için de geçerli olabilir.
Zaten stres,hava değişimi, bebek dedim.
İnsan kist falan gibi kötü şeyleri aklına getirmek istemiyor:ssz:

Bu geç döllenme denilen şey şudur spermin vücutta 72 saat yaşayabilmesi ve zigot oluşması . Ancak mekanik olarak 72 saat içerde kalmış bir sperm döllenme yapamaz çünkü gündelik fiziksel hareketler buna imkan vermez . Fallop tüpleri denilen bir kanaldan geçerek yumurtaya ulaşır spermler . Biz gündelik hayattayken yer çekimine engel olup tüpleri geçebilecek bir sperm tanımıyorum ben dont panic :) ancak şunu söylemek isterim hamile olduğu halde adet olabilen kadınlar vardır . Genelde o kanama rahim duvarından gelir .çoğu kadında çok azdır ender olarak ayırt etmesi zor olan kanama şeklinde seyredebilir .

hamile olma riskiniz yok.her ne kadar evde yapılan testler güvenilir değil dense de %95-99 arası doğru çıkıyorki bunu kadın doğum dr'una gidip sorduğunuzda o testlerin doğru çıktığını söylüyor.gecikmenize gelince;tamamen strese ve yaşadığınız bir durum yada olaya bağlı olabilir yada yukarıda arkadaşların bahsettiği gibi kist olma ihtimali de yüksek.bence çok da fazla zaman kaybetmeden dr'a görünmekte fayda var.biz kadınların hiçbir sorun olmasa bile kadın doğum dr'una zaten rutin muayeneler yaptırmamız gerekiyor.bunu da onlardan sayarsınız.

Bu geç döllenme denilen şey şudur spermin vücutta 72 saat yaşayabilmesi ve zigot oluşması . Ancak mekanik olarak 72 saat içerde kalmış bir sperm döllenme yapamaz çünkü gündelik fiziksel hareketler buna imkan vermez . Fallop tüpleri denilen bir kanaldan geçerek yumurtaya ulaşır spermler . Biz gündelik hayattayken yer çekimine engel olup tüpleri geçebilecek bir sperm tanımıyorum ben dont panic :) ancak şunu söylemek isterim hamile olduğu halde adet olabilen kadınlar vardır . Genelde o kanama rahim duvarından gelir .çoğu kadında çok azdır ender olarak ayırt etmesi zor olan kanama şeklinde seyredebilir .

Gayet açıklayıcı oldu teşekkürler :)
Ama geç döllenme yaşayanlar okudum.
Nasıl bir spermse o artık:27:

hamile olma riskiniz yok.her ne kadar evde yapılan testler güvenilir değil dense de %95-99 arası doğru çıkıyorki bunu kadın doğum dr'una gidip sorduğunuzda o testlerin doğru çıktığını söylüyor.gecikmenize gelince;tamamen strese ve yaşadığınız bir durum yada olaya bağlı olabilir yada yukarıda arkadaşların bahsettiği gibi kist olma ihtimali de yüksek.bence çok da fazla zaman kaybetmeden dr'a görünmekte fayda var.biz kadınların hiçbir sorun olmasa bile kadın doğum dr'una zaten rutin muayeneler yaptırmamız gerekiyor.bunu da onlardan sayarsınız.

Evet haklısınız..
Görünmekte fayda var.
Teşekkür ederim.

Yorumunuz nedir?

eşimden ayrıyım ama korunuyorum demıssın onu pek anlamadım ama buyuk ıhtımallae hamıle değilsin 18 gun gecmıs ewde yapılan testlerde çıkardı mutlaka ama yanılma payı mutlaka olur çok şüphelıysen kan testi yaptır sağlık ocaklarında ücretsiz

Back
X