- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.635
- 823
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Pfff.... namuslu, müslüman, hanım hanımcık, kendisini kocasına saklayan türbanlı kız edebiyatı yine...
Bunlar giderler özenti gibi Avrupa'ya çünkü oranın yaşam şartları daha iyidir, insan yerine konurlar en azından. Sonra azıcık yüz bulunca hemen şımarıp kendilerini nimet sayarlar ve başlarlar; ''ahlaksız Avrupa'lılar, biz ise çok ahlaklıyız bibidi bibidi...'' ama ahlaksız dedikleri insanların her imkanını da bi güzel kullanırlar. Enteresan bi ikiyüzlülük...
Bir de Hollanda'lı kızları obje gibi kullanan ''bizim erkegimiz'' dediklerin kimler? Abin mi, kardeşin mi, baban mi, oglun mu, dayın mı, enişten mi, amcan mı ya da kocan veya nişanlın mı? Eger durum buysa bu ahlak, namus edebiyatını onlara yapıver bi zahmet çünkü onların ihtiyacı var belli ki. Ha tabi yok canım olur mu hiç... Senin ailen hariçtir... Diger gurbetçi erkeklerdir onlar eminim
Namus, ahlak, din... vs lafları üzerinden sürekli prim yapmaya çalışanlar genelde bunlar yoksun olanlardır. Konuyla ya da senle ilgisi yokaklıma gelmişken yazayım dedim. Sonra unuturum falan...
cok alakasız bı soru olacak ama merak ettım ne kursu buBadenin konusundan buraya transfer ettim kendimi
Şimdi şöyle ki benim gittiğim kursta başka bir sınıfın bir hocası var.
Malum şahıs evet hoş ama hiç o gözle bakmamıştım
Aaa evet hoşmuş deyip geçmiştim
Sonra fark ettim bu bana dik dik bakıyor, etrafımda dönüyor resmen
Mesela kendi sınıfına gidecek yakın yoldan gideceğine benim sınıftan bana bakıp gidiyor
Geçen yanında küllüğü vardı geldi benim yanımdaki küllüğe attı sigarasını beni duvara sıkıştırdı
Yok diyorum saçmalama yaşımız başımız kaç yoktur öyle bir şey
Ama mesela ben yüzüne bakınca da komik bir şekilde hemen havaya, uzaklara bakmaya başlıyor
Neyse bana geldi bir cesaret gittim facebooktan ekledim ne olsa çalıştığı kurumda öğrenciyim
Reddetti
Ertesi gün sınıfta yalnızım telefonla konuşuyordum geldi gülümsedi, elini salladı
Ben de artık suratına bile bakmıyorum, ne demek oluyor şimdi bu ve iki hafta sonra bize derse gelecek nasıl bir ortam olacak bilemiyorum
dipnot: profilimde annemle fotoğrafımız var annem sanıp mı reddetti acaba
belki sevgilisi/karısı vardır
belki çok çekingendir
belki de göz çapkınıdır
belki orada hoca olduğu için çekiniyordur
belki salaktır..
bakalım siz ne düşüneceksiniz?
eknot: bir erkek arkadaşımın yorumu da belki kuşun ötmeyebildiği yönünde oldu ama bilemicem
eknot2: italyan kendisi acaba kültürlerinde flört bu şekilde mi![]()
Ben kendimi girisken bilirdim sen benden fena ciktin :)) reddettigi icin artik uzak duruyorum hic bakmiyorum artik bosu bosuna ergen gibi uzaktan bakis yok el sallas vs yetiskin insanlariz insan illa ki bir merhaba diyecek sebep bulur yani daha nasil yol acayim bilemedim ki
Derste firsat verirse yani bana adim atarsa elbet karsilik veririm ama direkt kendim baslatmam sanirim ben de yigitlige sey surduremiyorum galiba kizdim :))
Ama olmuyor böyle, kibleniyorsunuz sonra. E sizin tüm dertleriniz bitti mi ki Just'ın hoşlandığı adamın İtalyan oluşuna taktınız? Almancı bir hakaret değildir, Almanya'daki Türkler için genellikle kullanılır. Gurbetçi de denir. Milletten kaçıp yediğiniz kabı kötüleyeceğinize dönün vatanınıza, ben de bunu önerdim. Yalnız Just birilerine fena dokunmuşsun, hll spr dvm.
Cidden komiksiniz.
Bakin hanimefendi, madem topluma uyum saglamayacaksiniz, madem Turk mahallesinden cikmayip yabancilardan kose bucak kacacaksiniz, o zaman niye yurtdisinda yasiyorsunuz, gelin Turkiye'de yasayin.
Hem adamlarin ekmegini yiyorsunuz, hem ulkelerinde yasiyorsunuz hem de insanlarina vebali gibi davraniyorsunuz, bu nasil bir is ? Dininizden, irkinidan olmayan o adamlarin sagladigi refahi birakamazsiniz ama kendilerine pislik atarsiniz? Madem bu kadar korkunc insanlar, yasamayin ulkelerinde?
Ben genel anlamda Almancilari anlamiyorum. O ulkenin kulturunden, kafasindan etkilenmeyeceksen, toplumundan bir seyler ogrenmeyeceksen, orda isiniz nedir? Almancilar, hala 50 yil once giden dedelerinin kafasini yasiyorlar, ne kultur ne egitim alaninda hicbir ilerleme yok. Almanlar mesela, cok kibar , egitimli insanlar, insan onlara bakip medeniyet adina bir seyler ogrenir en azindan.
O egitim sisteminde yetisip hala dedelerinin kafasini yasayan Almancilari cidden anlayamiyorum. Kultur seviyesi bu kadar yuksek bir topulmda yasayip hala televizyon girmemis koydeki bir insanin zihniyetinde yasamayi anlayamiyorum.
Ben yabancılardan yüz bulamayanlar bu saldıranlar ...
Just canim ben olsam selam verirdim basimla gördükçe öküz değilse gelir konuşur zati.
Adamla daha bir Merhabaniz yok. Ne diye gidip face den eklediniz ki? Iki bakti, uc guldu, 1 kez koseye sikistirdi diye.
Ayrica nedir bu insanlarin facebook uzerinden yasamasi? Hergun gordugu insana bi merhaba nasilsiniz diyemeyen insanin gidip faceden eklemesi, konusmaya calismasini hic anlamiyorum. Yetiskin insanlariz. Iletisimimiz bu sekilde mi olmali?
Madem ayni kurs yerindesiniz, o egitmen, siz kursiyer, en azindan sizde gordugunuz zaman gulumseyerek selam vermekle baslayabilirdiniz. Gidip direk faceden eklemek nedir ya...
.gif olarak yolluyorum genelde tuvalete atıkları![]()
Pfff.... namuslu, müslüman, hanım hanımcık, kendisini kocasına saklayan türbanlı kız edebiyatı yine...
Bunlar giderler özenti gibi Avrupa'ya çünkü oranın yaşam şartları daha iyidir, insan yerine konurlar en azından. Sonra azıcık yüz bulunca hemen şımarıp kendilerini nimet sayarlar ve başlarlar; ''ahlaksız Avrupa'lılar, biz ise çok ahlaklıyız bibidi bibidi...'' ama ahlaksız dedikleri insanların her imkanını da bi güzel kullanırlar. Enteresan bi ikiyüzlülük...
Bir de Hollanda'lı kızları obje gibi kullanan ''bizim erkegimiz'' dediklerin kimler? Abin mi, kardeşin mi, baban mi, oglun mu, dayın mı, enişten mi, amcan mı ya da kocan veya nişanlın mı? Eger durum buysa bu ahlak, namus edebiyatını onlara yapıver bi zahmet çünkü onların ihtiyacı var belli ki. Ha tabi yok canım olur mu hiç... Senin ailen hariçtir... Diger gurbetçi erkeklerdir onlar eminim
Namus, ahlak, din... vs lafları üzerinden sürekli prim yapmaya çalışanlar genelde bunlar yoksun olanlardır. Konuyla ya da senle ilgisi yokaklıma gelmişken yazayım dedim. Sonra unuturum falan...
Bakışmaları doğru anlamışsın senden hoşlanıyordur ama Facebook red olayı muhtemelen sen olduğunu anlayamadı. Baştan peşin hükümlü olmayalım Just, senin dersine girmeye başladığında anlarız neyin ne olduğunu.
Cok dogru yazmissiniz, alkislamak istiyorum
Ehh, Turk erkeginin unu sinirlarimiz disina da yayilmis, benim oldugum yerde Alman kizlar Turk erkeklerinin (kibarca sadece gezmek diyorlar) sadece gezmek pesinde oldugunu, ama sonra ailelerinin buldugu bir Turk kizla evlendiklerini, o yuzden gurbetci erkeklere hic mi hic guvenmediklerini soyluyorlar. Bu kizlar teshisi koymus zaten, rezillik dizboyu.
cok alakasız bı soru olacak ama merak ettım ne kursu bu![]()
hic ummadıgın yerlerde aşırı utangac ve tutuk da olabilirim, degisiyor...
ben pek bakısmayı sevmiyorum, ilk birkac gun iyi guzel de.. sonrası senin de yazdıgın gibi ergen gibi geliyor, hatta asıl sorun şu: bakmaktan sıkılıyorum
illa ona yazmak icin konus demiyorum,
mesela bir ortamda hic sap gibi dikilmem, insanlarla tanısır muhabbete girerim direkt.
bir kadınla da bakısabilirdin, sosyal ilişkiler icin illa birilerinin tanıştırması icin beklemem,
o bakıslar "seninle iletisim kurmaya acıgım" veya "su an seni bir kasık suda bogmak isterim" gibi mesajı veriyor zaten, buna gore adım attıktan sonra problem yasamıyorum.
eşi sevgilisi varsa da -forum beni taşlayacak biliyorum- bu o kisinin sorumlulugunda, bakmasaydı, gel gel yapmasaydı.
ben uzaktan uzaga milletin seceresini cıkaracak degilim ya.
ha tanısırım baktım biri var hayatında uzaklasırım, o başka.
uzuun uzun bakışırken sevgilileri yok gibi davranıyorlar da, konusunca mı sevgilisi var oluyor. peh!![]()
İtalyan erkeklerini şu kadarcık tanıyorsam, senden hoşlanmadığını söyleyebilirim. Ama bu, bizim ülkede asimile olup Türk odununa dönüştüyse bilemeyeceğim.
O ne demek kiz![]()
ya ben şu italyan erkeği rus kadını türk erkeği muhabbetlerine çok inanmıyorum ama hoşlanmıyor da olabilir tabi![]()
aman demiş ya facebooktan ekledim diye hayatını facebookta yaşayanlardan ilan etmiş
.gif olur ya uzantısı dosyanın hani öyle yolluyorum diyorum tuvalete o kadar facebookta yaşarım![]()
Benim tanıdıklarım bizimkilerden epey farklılardı, anlıyorsun yani tavırları bariz değişik. Bu öyle olmayabilir tabi ama kültür ciddi şekilde etkiliyor.![]()
OMGsimdi anladim
b_k.gif ?
![]()
ben de öyleyimdir mesela hemen hemen bütün hocalarla muhabbete girdim ama onda tuhaf soğuk bir yan var
tam bir şey yapıcam hık diyeceğim kalıyorum öyle ya sonra da çekiniyorum 2 hafta kaldı anlayacağız neymiş ne değilmiş![]()
Evet evet kendin gidince daha iyi görürsün farkı, böyle 1-2 numunelikle anlaşılmıyorbunların cinsi mi farklı bilemedim italyaya gidince daha iyi yaparım ayrımını bir tane daha var o da öyle pek yılışık değilama bu tam soğuk nevale ya
aynen ondanfacebookta yaşıyoruz ya hani
![]()
tuhaf sogukluk karakterinden mi, yoksa karsılastıgı birkac ornekten sonra "ecnebiyim ben, bunlar beni çiğ çiğ yer" cekincesi midir, bilemem...
o yuzden adım atardım.
cunku bakış bakış, gozleri kan canagı ol, sonra erkek yanına gelince "ne münasebet?!" demek yaygın bir durum,
erkek olsam o riski göze almazdım,
hele bu girişkenlikle adım kesin sapıga cıkardı
senin duruma gelince, o zekayla bunları dusunemiyorsan kapılmıs olmasan da kalbin güm güm atmış diyorum![]()
Evet evet kendin gidince daha iyi görürsün farkı, böyle 1-2 numunelikle anlaşılmıyorBen de önceden senin gibi düşünüyordum ne kadar olacak yaa erkek işte aynıdır diye ama başka milletlerden de tanıdıklarım oldu cidden kendi milletlerine has bir şeyler taşıyorlar. Bizler de öyleyiz. Hatta aynı ülke içinde bile ayırmıyor muyuz İzmir kızı Adana erkeği vs.
Karakter başka şey de karşı cinse yaklaşma tarzı kültürle ilgili bence.