• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir bakarsanız

Zorda kalmış aç ve susuz sokak hayvanlarına yemek su götürüyorum. Bakın dikkatinizi çekerim mama demedim. Yemek. Mamalara kesinlikle karşıyım. Hayvanlar için çok sağlıksız. Kendimizin yiyemeyeceği şeyleri, hayvanlara vermemeliyiz. Bizim sitede Allah razı olsun zorda kalmış sokak hayvanlarına yardımcı olunuyor, su ve yemek götürülüyor. Bizim siteye yeni taşınan benim yaşlarımda bir kız var, hazır mamalardan koyuyor, sinir oluyorum. O yapay mamaların içine tuzu basıyorlar, hayvanlar çok susuyor sonra su bulamıyorlar :KK43: Biz o gün ne yediysek ayırırız, komşular da öyle. Tavuk veririz, balık veririz, makarna, çorba, süt veririz. Fark ettim ki o kız hayvanları bilinçsizce beslemeye başladıktan sonra, özellikle kediler çok susamaya başladı. Ben bu kişiyi güzel dille nasıl uyarabilirim?

sizin yemeklerde yağ tuz yok mu?
bozulmuyor mu sanıyorsun ev yemekleri?
kuru mamanın öyle anlattığın gibi zararı yok o hayvanlara.
kedilere kedi maması veren birini mi şikayet ediyorsun burada şimdi sen?

Napayımm hea, mama mı vereyim yavrucağa!!! Enginar dolması, mamadan iyidir Office. Üstadı hiç anlamamışsın, o derinliğe erişememişsinnnn. Olmaazz sajhadhasbdghsj pardon gülmemi tutamadım :KK70:

Hayir yani su kafa yapisi yuzunden yollarda yaprak sarmalari, kuru dolmalar, kuru fasulyeler geziyor her kaldirimda. Sonra gelsin fareler, bocekler. Kim kedilere kuru fasulye koyar yahu pes.

Çok şaşkınım, siz ciddi misiniz? Hayvanlar için üretilmiş, içeriği ona uygun mamalara karşı çıkıp insan yemeği mi vermeyi savunuyorsunuz? Hayvanlar hakkında hiç bilginiz yok üzgünüm. Bir daha ev yemeği vermeyin.

Mamayı savunan arkadaşlara, eskiden mama mı vardı diye sormak istiyorum. Biz ailecek sağlıklı besleniyoruz ve aynı gıdaları hayvanlara uygun bir şekilde pişirip onlara sunuyoruz. Rahmetli büyükannem yıllarca mutfaktan çıkamadı hayvanlara yemek yapmak için. Hepsi de çok sağlıydı hayvanların, çok şükür. Biraz doğasever olun, araştırın da gelin.

benim evde 4 senedir bir kedim var, küçüklüğünden beri yoğurt, ayran, tavuk ciğeri, jambon, et, peynir, yumurta verdim koklayıp burun kıvırıyor, tek birinin bile tadına bakmıyor.
kuru mamadan başka bir şey yemiyor kendisi. sence neyle beslemeliyim?
çok araştırdığın için bi el at bakalım bizim duruma.
çünkü sana göre dünyanın en kötü şeyini yapıyorum ya ona kuru mama vererek.

ateyizler bunu da açıklasın.

Yine sen yine boş duyar. Sizin yediginizden kalan arttiklarla kac hayvan doyacak veya yeterli beslenecek? Makarna ve süt cok mu saglikli? Etcil hayvana karbonhidrati dayiyorsun. Sut ozellikle zararli ve ishal de yapiyor.
Ac duracaklarina veya cop yiyeceklerine kalitesizde olsa imkan dahilinde mamalarla besleniyor bir cok sokak hayvani.
Ayrica cok iyi iceriklere sahip mamalar da var ama sokak hayvanlari icin herkes 300-500TL verip sokaga dagitamiyor zaten o fiyata mama alip sokaktakilere yetistirebilmek cok mumkun olmuyor.

Mamanin zararli oldugunu kim soyledi sana??

Hayvanlara tavuk ve balik verilmez , olurler !!!!

Bu nasil bir bilgisizliktir yahu
Ölürler mi? Babaannemin yıllarca tavuk ve balıkla beslediği kedisi neden ölmedi acaba? Siz kendiniz bilgilenin!

Süt verme hayvanlara. Kaş yapayım derken göz çıkaracaksın. Sen yanlış besliyorsun komşu kızına kulp buluyorsun..

Hayir yani su kafa yapisi yuzunden yollarda yaprak sarmalari, kuru dolmalar, kuru fasulyeler geziyor her kaldirimda. Sonra gelsin fareler, bocekler. Kim kedilere kuru fasulye koyar yahu pes.
Ben kuru fasulye mi koyuyorum dedim? Ne koyuyorum biliyor musunuz? Etli yemekleri, kendimize özel aldığımız sütü ve ekmeği, tavuğu, soğuttuğum ve içine ekmekler doğradığım çorbayı.

Aycicek,z.yagi,salca,sogan vs vs bunlar da kedi kopek icin zararli ama.Bak biri seni de uyarabilir.

Ben kuru fasulye mi koyuyorum dedim? Ne koyuyorum biliyor musunuz? Etli yemekleri, kendimize özel aldığımız sütü ve ekmeği, tavuğu, soğuttuğum ve içine ekmekler doğradığım çorbayı.
Açık havada o çorbanın içine bakteriler üremiyor mu sanıyorsun nice? Merak ediyorum gerçekten bu konuda bilgili misin? Biz köpek besliyoruz annem bir kere o hatayı yaptı bebeğim sabahlara kadar hıçkırıp titredi,doktor dokunmuş olabilir dedi. Ha ben bebeğime hala kendi yediklerimden veriyorum ama ev yemekleri hariç.

Süt verme hayvanlara. Kaş yapayım derken göz çıkaracaksın. Sen yanlış besliyorsun komşu kızına kulp buluyorsun..
Samimi bir şekilde sormak istiyorum. Biz doğal süt tüketiyoruz. Ondan veriyorum. Benim babaannem yıllarca köyde süt verdi kedilere, neden bir şey olmadı? Süt neden zararlı, söyler misiniz? Hayır kötü niyetle sormuyorum. Merak ettim niye böyle düşündüğünüzü.

Ölürler mi? Babaannemin yıllarca tavuk ve balıkla beslediği kedisi neden ölmedi acaba? Siz kendiniz bilgilenin!
Offf cocugum valla bazen cehaletin goz yasartiyor , anan yasindaki kadina kalkip da bilgilenin falan deme
Hani sen konu acmayacaktin ?? Yemin ederim sabir tasi bile catlar , allah sabir versin cevrendekilere

Samimi bir şekilde sormak istiyorum. Biz doğal süt tüketiyoruz. Ondan veriyorum. Benim babaannem yıllarca köyde süt verdi kedilere, neden bir şey olmadı? Süt neden zararlı, söyler misiniz? Hayır kötü niyetle sormuyorum. Merak ettim niye böyle düşündüğünüzü.
Dusunmek derken??
Yazsana googlea sut hayvanlara neden zararli diye , azicik bilgilenirsin belki

Aycicek,z.yagi,salca,sogan vs vs bunlar da kedi kopek icin zararli ama.Bak biri seni de uyarabilir.
Onları vermediğimi defalarca yazdım. Mesela diyelim ki bu akşam tavuk yiyeceğiz, ayırırız bir kenara onlara vereceğimiz tavuğu yağsız sade pişiririz.

Back
X