Bir arkadasimin basina gelen bir olay - yorumlarinizi merak ediyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

En buyuk kk

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2013
3.770
12.158
Arkadaslar bir konuda bir seyi merak ettim. Benim henuz cok genc bir arkadasim var. Tatli ve canayakin bir tiptir. Kendisinin cok asik oldugu, sevdigi bir sevgilisi de var. Bu kizin surekli is sebebiyle yazismak zorunda oldugu ama ayni zamanda yakin bir arkadasi olarak gordugu is arkadasi var, erkek. Bu kisiyi de is cevresi sebebiyle taniyorum, hani iyi efendi tatli bir cocuk. Arkadasimin ondan hoslanacagina ihtimal vermem bu arada. Bu cocuk da evli, arkadasim olan kiz cocugun esini goruntulu konusmalardan (is icin surekli birbirleriyle goruntulu konusma halindeler evden calistiklari gunlerde, bu ikisi ayni ekipte) taniyor, her zaman hal hatir soruyor selam soyluyor vs.

Bu oglanin esi bir gun arkadasimla cocugun yazismalarini gormus. Yazismalar genelde is odakli ve surekli kanka haci vb gibi hitaplar var. Ama sorun su ki arkadasim (ben dahil ve yakin arkadaslarinin tamami dahil kadin erkek ayirt etmeksizin) zaman zaman millete askim kuzum yavrum gibi hitap edebiliyor. Ben cok yadirgamiyorum cunku ben mesela askim demem, ama kadin erkek ayirt etmeksizin canim diyebilen biriyim. O sekilde agzimdan cikiyor yani anac biriyim biraz. O yuzden cok da yadirgamadim. Ama cocugun esi bunu gorunce cok uzulmus kavga etmisler. Cocuk da ne akla hizmetse bu kiza bunu anlatmis. Kiz da zaten biraz panik bir tip, cocugun esini aramis, iste yanlis anladin, cok uzgunum, X'i ben kardesim gibi goruyorum, ben herkese askim derim, cok uzuldum filan demis. Cocugun esi de "bu konuda konusmak istemiyorum" diyip kapatmis.

Bana herkese canimli cicimli konusmak cok normal geliyor ama biliyorum ki genelde cok da normal karsilanmayan bir sey. Cocugun da hic flortoz bir havasi yok, daha cok a ne iyi cocuk ne komik bir insan filan dersiniz. Arkadasimin sevgilisi de var ve sevgilisi cidden cok yakisikli. Bu yuzden kendini cok kotu hissetmis kendini sucluyor.

Ben dedim ki iyi tamam sen uzerine dusen aciklamayi yapmissin hatta hic aramasaymissin da olurmus, cunku senin bildigini bilmesi daha da sinirlendirmis olabilir. Dedim bosver bir daha dikkat et cok samimi olma, bir yerde esiyle denk gelirsen de normal davran, unut bu konuyu seninle cok alakasi yok, mevzu ikisinin arasinda bu konuda konusma bile gundeme getirme, normal davran. Bir tik daha resmi ol. Iyi demis miyim? Ben bu isleri cok bilmiyorum bu yuzden size de bir danismak istedim.

Tahminen üniversite okumuş bir işe girebilme yeteneğine sahip bir insanın üslupsuz ve seviyesiz olması üzücü.
Arkadaşınıza söyleyin insanlara "aşkım" demesin. Hacı ne ya kaç yılından kalma.

Burda da tek suçlu evli olan adam onun bu sınırı korumaması bi de gelip kıza eşiyle kavgalarını falan anlatması çok saçma.

dikkat et cok samimi olma, bir yerde esiyle denk gelirsen de normal davran, unut bu konuyu seninle cok alakasi yok, mevzu ikisinin arasinda bu konuda konusma bile gundeme getirme, normal davran. Bir tik daha resmi ol.
Denmesi gerekenler bunlardı güzel demissiniz.Agız alışkanlığı olabilir fakat evlidir sevgilisi vardır bu durumları sevmeyebilir.Zira yakısıklı manitasına is arkadası askım dese ne tepki verirdi az empati yapsın 🤪

Bence yanlış. Bundan sonra daha çok dikkat eder arkadaşınız. Ders olsun.
Bu sakin cumlemdi.
Yani ne bekliyordu ki arkadaşça bile olsa hayatında biri olan/evli bir adama aşkım deyince? Gerçekten merak ediyorum.
Aşkım dostluk ibaresi mi? iş ortamını bırakın okul ortamı vs de bile yanlış anlaşılır bir hareket bu.

Bu konuda kızın sevgilisinin yakışıklı olmasını anlayamadım bağdaştıramadım konuyla sanırım evli olan efendi ama ona bakmaz zaten yakışıklı bir sevgilisi var manasında yazmışsınız ama bu bir gösterge değil.
Ayrıca adamın eşini hangi mantıkla aramış ki sıfatı nedir bu ilişki de. Kadın muhattap olmamakta çok haklı.

Tahminen üniversite okumuş bir işe girebilme yeteneğine sahip bir insanın üslupsuz ve seviyesiz olması üzücü.
Arkadaşınıza söyleyin insanlara "aşkım" demesin. Hacı ne ya kaç yılından kalma.

Burda da tek suçlu evli olan adam onun bu sınırı korumaması bi de gelip kıza eşiyle kavgalarını falan anlatması çok saçma.

+1

Hayatta en nefret ettiğim şey nasıl konuşacağını bilmeyen insanla muhattap olmaktır. İş arkadaşına aşkım demek mi? Nerede çalışıyorsunuz Bağcılar pedikür salonunda mı?

Yani bu işin bir dengesi olmalı. Her ne kadar kadın erkek arkadaş olmaz diyen tipleri ve eşini saçma sapan kıskanan kadınları (bir kadın olarak) sevimsiz ve yoz bulsam da aşkım canım cicim denmesini de hoş bulmam. Samimiyet bu demek değil. Ayrıca çocuğun arkadaşına anlatması, arkadaşının eşini arayıp açıklama yapması falan da zincirleme hata tamlaması. Burada en az hatalı (hatta bence hatasız) olan çocuğun eşi bence. Rahatsız olmuş ve durumu eşiyle paylaşmış sadece.

+1

Hayatta en nefret ettiğim şey nasıl konuşacağını bilmeyen insanla muhattap olmaktır. İş arkadaşına aşkım demek mi? Nerede çalışıyorsunuz Bağcılar pedikür salonunda mı?
Yani insanın kendini bilmesi haddini bilmesi çok önemli ya ..Kendini bilmeyen insanla uğraşmak zulüm. Burda asıl dengesiz de evli olan adam bence haddini nasıl bildirmez anlayamıyorum

Arkadaslar bir konuda bir seyi merak ettim. Benim henuz cok genc bir arkadasim var. Tatli ve canayakin bir tiptir. Kendisinin cok asik oldugu, sevdigi bir sevgilisi de var. Bu kizin surekli is sebebiyle yazismak zorunda oldugu ama ayni zamanda yakin bir arkadasi olarak gordugu is arkadasi var, erkek. Bu kisiyi de is cevresi sebebiyle taniyorum, hani iyi efendi tatli bir cocuk. Arkadasimin ondan hoslanacagina ihtimal vermem bu arada. Bu cocuk da evli, arkadasim olan kiz cocugun esini goruntulu konusmalardan (is icin surekli birbirleriyle goruntulu konusma halindeler evden calistiklari gunlerde, bu ikisi ayni ekipte) taniyor, her zaman hal hatir soruyor selam soyluyor vs.

Bu oglanin esi bir gun arkadasimla cocugun yazismalarini gormus. Yazismalar genelde is odakli ve surekli kanka haci vb gibi hitaplar var. Ama sorun su ki arkadasim (ben dahil ve yakin arkadaslarinin tamami dahil kadin erkek ayirt etmeksizin) zaman zaman millete askim kuzum yavrum gibi hitap edebiliyor. Ben cok yadirgamiyorum cunku ben mesela askim demem, ama kadin erkek ayirt etmeksizin canim diyebilen biriyim. O sekilde agzimdan cikiyor yani anac biriyim biraz. O yuzden cok da yadirgamadim. Ama cocugun esi bunu gorunce cok uzulmus kavga etmisler. Cocuk da ne akla hizmetse bu kiza bunu anlatmis. Kiz da zaten biraz panik bir tip, cocugun esini aramis, iste yanlis anladin, cok uzgunum, X'i ben kardesim gibi goruyorum, ben herkese askim derim, cok uzuldum filan demis. Cocugun esi de "bu konuda konusmak istemiyorum" diyip kapatmis.

Bana herkese canimli cicimli konusmak cok normal geliyor ama biliyorum ki genelde cok da normal karsilanmayan bir sey. Cocugun da hic flortoz bir havasi yok, daha cok a ne iyi cocuk ne komik bir insan filan dersiniz. Arkadasimin sevgilisi de var ve sevgilisi cidden cok yakisikli. Bu yuzden kendini cok kotu hissetmis kendini sucluyor.

Ben dedim ki iyi tamam sen uzerine dusen aciklamayi yapmissin hatta hic aramasaymissin da olurmus, cunku senin bildigini bilmesi daha da sinirlendirmis olabilir. Dedim bosver bir daha dikkat et cok samimi olma, bir yerde esiyle denk gelirsen de normal davran, unut bu konuyu seninle cok alakasi yok, mevzu ikisinin arasinda bu konuda konusma bile gundeme getirme, normal davran. Bir tik daha resmi ol. Iyi demis miyim? Ben bu isleri cok bilmiyorum bu yuzden size de bir danismak istedim.
İş yerinde böyle gereksiz muhabbet hiç hoş değil. Hepimizin eşlerinin iş yerinde var kadın da erkek de ama aradaki mesafe çok önemli...ayrıca ne diye gidip anlatmış...bu yüzden iş ortamı ne kadar böyle vicik vıcıksa o kadar iş çıkıyor sınırı koyması arkadaşınızın işine gelir

ben de kıskanç ve kısıtlayıcı bir tip değilim fakat eşime herhangi bir iş arkadaşı "aşkım" diye hitap etseydi sinirlenirdim. her şeyin bir dozu ve sınırı var sonuçta. gereksiz samimiyetten başka da bir şey değil. ayrıca eşini araması biraz yersiz olmuş, bir daha dikkat edeyim de rahatsız olmasınlar deyip geçebilirdi

Adamın kıza eşiyle kavga ettiğini söylemesinde sorun yok. Söylemese “bana aşkım deme lütfen” dese kız işin ciddiyetini anlamayıp devam edecekti muhtemelen. Belli ki laubali bir karakter. Kadını araması efsane yalnız, yüzsüzlüğün nirvanası.

Bu diyarların en geniş kadını olabilirim, bir çok kez konya ovası iltifatı almışlığım vardır. Ancak biri (özellikle iş arkadaşı) eşime aşkım dese rahatsız olurum. 20 yıllık en yakın dostuma aşkım demem. İnsanın ayarı olmalı çünkü. Şunu düşünemeyen insan da ne bileyim 🤷🏻‍♀️

Nasıl bir rahatlık bu anlam veremedim ? Kadının araması arsızlık artık yani. Kıskanç bir insan asla değilim ama bir zahmet iş arkadaşalrı da eşime aşkım, yavrum demesin. Sınırını bilsin.
Bu şekilde hitap ediliyorsa da evli arkadaşta sınırını çizmeliymiş. Olayda tek masum olan çocuğun eşi

Canım, kuzum okey de siz her önünüze gelene aşkım diye nasıl hitap edebiliyorsunuz? Karşı tarafın eşinin rahatsız olması gayet normal.

Eşini araması iyi olmamış. Tembihlendi aradı diye düşündürtür insana.
Arkadaşınıza ders olsun.
Bir daha samimiyet ve iyi niyet adı altında laubali bir üslupla konuşmaması gerektiğini öğrenmiş oldu.

Biri eşime aşkım dese ve eşim haddini bildirmese ikisinin kafasını alır birbirine tokuştururum. İş ortamında aşkım falan nedir ya bir de bunu huyum böyle, karakterim bu şekilde diyerek örtbas etmek.. benim de karakterimde sabahları geç uyanmak var ama sabah kalkıp işe gidiyorum yani herkes nasıl davranması gerektiğini öğrensin bir zahmet. Kadıköy sahilde bira içmeye giden 18 yaşında kızlı-erkekli grup arkadaşı değil onlar, iş arkadaşı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X