Merhaba hanımlar.
Siteye üye olmayan bir arkadaşım için açıyorum konuyu. Şu an birlikte değiliz, kendisi de sanırım konuyuntakip edecek.
Biraz uzun olabilir yazdıklarım, siz olsanız ne yapardınız bu konuda fikire ihtiyacımız var.
Arkadaşım bundan uzun yıllar evvel (15 yıl olmuştur) avm de çalışırken alışverişe gelip giden bir müşteri arkadaşımdan (ayşe) hoşlanıyor bir kaç gün kompliman vs derken bu adamla (ali) sevgili oluyor. Bir kaç ay dolu dizgin ilişkileri devam ediyor, bu arada ali ayşe ile birlikte olmak istiyor, ısrarcı olduğu dönemler oluyor. Ayşe evlenmeden ilişki yaşamayacağını söyleyince önce imam nikahı yapalım falan diyor ali sırf ilişki için.
Gel zaman git zaman ayşe cidden aşık oluyor; ben o dönemde aliyle tanışmıştım. Ve hiç de hoşlanmamıştım ki kokusu çıkıyor. Bir gün ayşeyi bir kadın kavga kıyamet arıyor ve ali'nin karısı olduğunu söylüyor. O dönemde adamın 3 de çocuğu varmış. O yıllarda adam 30 lu yaşlarda ayşe de 25. Adamın evli olması yanı sıra adı sanı işi gücü hep yalan.
Neyse bizim kız adamdan koşarak kaçıyor. Bir süre adam peşinde devam ediyor klasik mutlu değilim boşanıcam vs hikayeleri. Neyse ki arkadaşım adamdan yakayı kurtarıyor.
Bi 4 5 yıl sonra arkadaşım evleniyor. Şu an 10 yıllık evli. Eşi aklı başında beyefendi laftan sözden de anlar birisi. Evlendikten kısa bir süre sonra bir gece ali ayşeyi arıyor. Sarhoş ben seni unutamadım ben ne halt ettim bir kızım oldu adını senin adın koydum vs zırvalıyor. Bizim ki de o korku ve telaşla beyefendi sanırım yanlış aradınız diyor. Adam sarhoş sarhoş konuşunca eşi telefonu alıyor ve ali ye bak yanlış aramışsın sarhoşsun da aradığın noyu kontrol et vs diyip kapatıyor. Ayşe ile eşi arasında konu o gece kapanıyor. Fakat ayşe nin içi hiç rahat etmiyor ertesi gün eşine durumu anlatıyor fazla detay vermeden. Eşi de zaten buna benzer bir durum sezdiğini, ayşe ye güvendiğini geçmişte olanın geçmişte kaldığını söyleyip ayşe nin numarasınuiı değiştiriyorlar ve konu kapanıyor.
1 ay kadar önce ayşeler ev değiştiriyor, kiracılar. Bir kaç kez karşı komşusu ile kapıda karşılaşıp selamlaşıyorlar. Kadının 4 çocuğu var. 12 13 yaşındaki en küçük kızın adı ayşe.
Fakat evin erkeğini 2 gün öncesine kadar hiç görmüyor.
2 gün önce arkadaşım sabah işe gitmek için evden çıktığında adamla karşılaşıyor. Adam karşı komşusu.
Eli ayağı çekiliyor tabi. 2 gündür gözüne uyku girmemiş. Çok huzursuz.
Ne yapacağını bilmez bir durumda. Ali nin eskiden ki pis tavırları bir süre musallat oluşu vs derken...
Eşine durumu açmalı mı açmamalı mı? Açsa yeniden bu devirde taşınmak, kira kontratı taşınma masrafı ailelere taşınma gerekçesini nasıl anlatacağı bir sürü tilki kafasında. Tabi eşinden de çekinmiyor değil.
Bir de adamı geçtim, yıllar önce "benim yuvamı mı dağıtacaksın" diye kendinimarayan kadınla karşı karşıya...
Ben eşiyle konuşması ve durumu anlatması ve taşınması taraftarıyım ama taşınmayı çevreye anlatamamaktan dolayı endişeli.
Onun da küçük bir kızı var. Site olsun parkı olsun vs diye aikelerden destek alarak kiraya çıktılar. En çok kafasına takılan husus da bu. Açıklayamamak....
Valla akşam ayşelerde oturmadaydık. Kızın içi çekilmiş gibi. Benim bile içime bi öküz oturdu.
Yöntem ne olmalı?
Okuyan herkese teşekkür ederim biraz uzun oldu