• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir Anne Bunu Yapar Mı?

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
İçimi çok kolay herkese dökebilen biri değilim. Arada anneme açıyorum o kadar. Ama artık anneme de açamıyorum. Neden mi?
Diyelim ki anneme bir şey anlatıyorum dertleşiyorum. Mesela diyelim ki arkadaşım bana haksızlık etti. Bunu anlatıyorum. Aradan bir süre geçiyor diyelim ki annemle herhangi bir konuda tartışıyoruz. Beni hemen o anlattığım derdimden vuruyor. İşte bu yüzden insanlar sana böyle yapıyor, diyor. Halbuki konular tamamen alakasız. Tıpkı buradaki üyelerin birbirlerini eski konularından vurması gibi annem de beni eski dertlerimden vuruyor ve bu beni çok ama çok yaralıyor. Artık anneme de hiçbir şey anlatmıyorum çünkü biliyorum ki beni ileride bununla vuracak. İnsanın öz annesi yapar mı bunu?

İçimi çok kolay herkese dökebilen biri değilim. Arada anneme açıyorum o kadar. Ama artık anneme de açamıyorum. Neden mi?
Diyelim ki anneme bir şey anlatıyorum dertleşiyorum. Mesela diyelim ki arkadaşım bana haksızlık etti. Bunu anlatıyorum. Aradan bir süre geçiyor diyelim ki annemle herhangi bir konuda tartışıyoruz. Beni hemen o anlattığım derdimden vuruyor. İşte bu yüzden insanlar sana böyle yapıyor, diyor. Halbuki konular tamamen alakasız. Tıpkı buradaki üyelerin birbirlerini eski konularından vurması gibi annem de beni eski dertlerimden vuruyor ve bu beni çok ama çok yaralıyor. Artık anneme de hiçbir şey anlatmıyorum çünkü biliyorum ki beni ileride bununla vuracak. İnsanın öz annesi yapar mı bunu?
Her anne öyle bence. En azından benimkide böyle yıllardır hiçbir derdimi anlatmamakla çözümü buldum.

Artık sen bana hiçbişeyini anlatmıyorsun soğuksun beni sevmiyorsun diyor. :-)

Benim annem de çok yapar. Bugün yine nezle oldum. İki aydır çekip duruyorum bir grip bir nezle kıvranıp duruyorum. Yine mi hastalandın sen, bi iyilesemedin kocana sabır versin kim seninle dolandırdı onu diyor :bicak:guya espri yapıyor tabi 30 yıllık annem konuşman da maşallah insanın kafasına balyoz gibi iniyor diyorum ben de. Değişik bir iletişimimiz var dediklerine alınmam ama çok özelimi de anlatmam

Muhtemelen o anda sizi kırmamak için haksız gördüğü yerleri söylemiyor, size sinirlendiği zaman çıkıveriyor onlar.

konular bağlantısız olabilir ama sen sensin.

Benim annem her konu için yapmıyor.. Sürekli hatırlatmak zorunda kalabiliyorum bazem durumları ben de. O da gıcık bir durum. Hiç dinlememis, onemsememis gibi hissediyor insan.

Eminim kötü niyetle yapmiyordur anneniz Hepimizin annesi yapıyor böyle şeyler. Ben sürekli söylüyorum anne böyle böyle yaptığında üzülüyoruz diye tamam diyor sonra unutup yine söylüyor. Ama bana annemin bu şaşkın halleri bile çok tatlı. Hiç kizamiyorum. Hakkı ödenmez sonuçta.canim annem :KK200:

Benim annemle hiç böyle bir ilişkim olmadı. Annem bizi hep dinledi ve hep yardımcınız çalıştı. Hiç bizi hassas bir yerimizden vurması. Başkalarının da vurmasına izin vermedi.

Şimdi herşey anlamsız gelebilir de, 20 sene sonra sen annen, çocukların senin pozisyonda olacak, belki o zaman annenin neden böyle davrandığını anlarsın :)

Bütün anneler böyle değil. Benim annem eleştirir. Kırar. Anlatmamı ister ama beni haklı bulmaz sürekli eleştirir.
Yakın arkadaşımın annesi arkadaşımı dinler. Tecrübelerini anlatır. Yönlendirir. Anne kız ilişkisi vardır.
Keşke bizimde öyle olsaydı ama maalesef can çıkar huy çıkmaz demisler . Allah yinede başımızdan eksik etmesin

Ayyy bu annelerden çok var. yazık ediyor ya. tartışınca bile sanki sen rakibisin gibi konuşur , halbuki aynı taraftasınız... yeni nasil analar böyle değil... ne diyelim dua et değişsin anacığın.

Back
X