Bir anda herşey sıfırlandı...yalnız,mutsuz,umutsuz hayatın kıyısı burası olsa gerek!!

kadifegul

tatlı kızıma kavuştum...
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2009
2.996
8
116
Kocaeli
hani bir söz varya olmuyorsa zorlama vardır bir hayır diye,
sanırım her harcanan emek zorluk sonucunda güzel şeyler hakedilir diye, herkes ektiğini biçer diyerek yanlış düşündüm.
artık boğulmaya başladım anlatacak paylaşacak kimsem yok duvarlar üzerime geliyor nefesim daralıyor göğsüm sıkışıyor anlatmazsam ölücem sanki...
çok uzatmadan hikayeme başlim,
ailemden ayrı bir şehirde binsıkıntı güçlükle kazandığım üniversiteyi yine güçlükler içinde çalışarak okudum ve son senemde bunalımda olduğum bir zaman biri girdi hayatıma sürekli çevremde güzel şeyler söylüyor ilgileniyor yanlız kalmıyor değer görüyorum..ama taban tabana zıtız,aile yaşam tarzı.ben öğretmen olacaktım o 2yıllık mezunu biraz serseri takılan düzenli işi olmayan günlük yaşayan.aileside bizi biliyordu ve babası bana eğer ileriyi düşünüyorsanız söylemedi deme sonra bana gelme benim oğlum şöyle mikrop böyle pis şöyle üçkağıtçı anlattı anlattı...ama benim tanıdığım kadarıyla hataları olsada babasının anlattıklarıyla alakası yoktu. ailesi evlenmemizipek istemedi, benim ailemde uzak memleketler ve işi düzenli değil ünv. mezunu değil diye istemedi.memleketlerin uzaklığı benimde canımı sıkıyordu ve onun yaşadığı yani ünv. okuduğum şehiri bende hiç sevmiyordum ta o zamandan ona söylüyordum ben burada yaşayamam iki memleketinde ortası olan şu şehir olur olursa diye. o da sen olda neresi olursa olsun dedi söz dedi gideriz oraya yerleşiriz. hep yanında oldum destek oldum, bankaya girdi başarılı oldu kadroya aldılar ve işi düzenli oldu,o sürede ben mezun oldum işe başladım ve ciddi olarak ailemin karşısına çıkarabildim.ailem iş sorunu kalktığı için uzaklık dedi ortada şu şehirde yaşicaz söz verdi dedim o zaman tamam dediler.bu süreçte 3 yıl sonra evlendik eşim benim atandığım şehire geldi iki tarafında ortaında değil uzağında olduk.ne nişanda ne düğünde ne de evimizi eşyamızı kurarken ailesi hiç bir destekte bulunmadı,takı bile takmadılar o kadar yani...
Allaha şükür birlikte zorlansakta herşeyi hallettik borçlarımızı ödedik,eşimi dersaneye yazdırdık açıktan 4yıllığa tamamladı ünv. mezunu oldu sonrada askerlik zamanı geldi gitti askere tabi askerliktede ailesi değil ben yolladım harçlığını...
işte nereden nereye böyle ikimizin çabası ile geldik,tabi aslında ben tek adım ilerleyemedim sözleşmeliydim kadroya bile geçemedim eşim işe girdi biryerlere geldi,ünv. mezunu oldu,askelik bitiyor düzene soktu herşeyi.
şimdi ise bulunduğumuz durum şöyle, hani ben başta onun ailesinin olduğu şehirde yaşamak istemediğimi ortadaki şehirde yaşamak istediğimi söylemiş ailemide buna göre ikna etmiştim ya oraya geçme imkanımız var,atama var bu ay sonu ve eşim orayı yazmamı istemiyor ama söz vermişti! ayrıca ne nişanda ne düğünde ne evimizi kurarken ortada olmayan ailesi şimdi çıktı ortaya bana burayı yazacaksın ya inşallah gelirsin iyi olur falan demeye başladı.eşim bana verdiği söz hakkında onlara hiç bişi dememiş bu ne demek olabilir? ben orada yaşamayı tercih etmeyi düşünmüyorum dedim tamamen tavır aldılar ve hiç birşey dememişim gibi kılavuz açıklandı buraya kaç kadro verilmiş iyi puanda düşük atanırsın denmeye başlandı sanki hiç ben bişi dememişim gibi...üstüne üstelik,eşime onu ailesinden uzaklaştırmaya çalıştığım gibi şeyler söylüyorlarmış...birde en kanıma dokunan laf "biz oğlumuza buradan iş buluruz,sen eş durumu ile ister gel istersen gelme".
çıldırmamak elde değil şimdiye kadar neredeydiniz şimdi mi geldi aklınıza oğlunuz olduğu? bu işin sinir bozucu tarafı beni mahfeden tarafı ise eşim bana verdiği sözü tutmuyor,daha öncede dediği gibi bir daha ki yıl sonraki yıl diyor ama ailesinin bu planımızdan haberi bile yokmuş nasıl inanım ki ona beni oyalıyor sanki... birde sürekli onu bunalttığımı askerliği ona zehir ettiğimi söylüyor,yanıma geleceği için heyecanlı olmadığını söylüyor. son zamanlar sürekli tartışmayla geçiyor. tercihi onun istediği gibi yapmazsam peşimden gelmeyeceğini beni bırakacağını söyledi. ailesine öyle hak veriyor ve o kadar çekiniyor ki laf söylemelerinden ailesinin olduğu şehire gitmeyerek eşimi karı köylü yapıyormuşum falan...
işte şimdi durumum bu çok yalnız hissediyorum eşimin beni sevdiğinden şüphe etmeye başladım.gerçekten bir dönüm noktası diye düşünüyorum hayatın kıyısındayım ne tarafa gideceğim ne olacak en doğrusu ne? ben boşuna mı çabaladım ona o kadar emek verdim ama gözünde sıfırım sanki hiç bişi yapmadım boşunamıydı herşey bu nankörlük değil mi?
çok uzattım biliyorum ama benim yerimde siz olsanız naparsınız?
2hafta var önümde tercih yapacağım, artık kendim için birşeyler yapmalı mı evliliğim için devamı için boynumu bükmeli kader mi demeli...siz olsanız nasıl bir yol izlerdiniz?

canim gercektende esin icin cok emek vermissinn onu resmen ihya etmissinn... ben senin yerinde olsam esimin bundan sonrada yaninda olurdumm bu kadarcik sey icin yuva yikmak ne demek yillarinizi vermissiniz.. eslerimizin ailelerini gunahlariyla hatalariyla kabul etmek zorundayizz eger esini seviyorsan ki sen onu seviyorsun sanirimm.. ona bir sans vermeliisin nereye giderse sende onunla git kabul et boyle noktalama evliliginizzii..

evet eşimi seviyorum ama beni o kadar yıprattı ki! ama kendimi kandırılmış hissediyorum evlenirken bana verdiği benimde ailemi ona göre ikna ettiğim sözü yok sayıyor ve dediğim gibi şimdiye kadar ortalıkta olmayan aman bir yardım isteriz diye uzaktan seyreden ailesi çıktı ortaya oğulcu olup çıktılar ve eşim ailemde ailem diyor ve benim çok sinirlenip "şimdiye kadar neredeydiler herşeyimizi tamamladık rahatladık derken mi akıllarına geldin senle evlenmeye karar verdiğimizde seni adam yerine koymuyorlardı ne işin ne okulun ne askerliğin bunların hepsini birlikte yaptık ben emek verdim sana ben uğraştım şimdi sonradan gelip oğlumuz geecek sen kendin bilirsin ister gel ister gelme yapamazlar" diye kızdığımda durup düşüneceğine dalga geçer gibi cevap verdi. evet sadece bunun için bu kadar emek verdiğim insanın peşine gitmemek kötü ama o yaptıklarımın hiç birini görmemişki ben gözünde sıfır oldum sonradan çıkan ailesi ise ilah...

konuşun bence hem eşinin hem de senin istediğin şehri yazın eğer 1den fazla tercih hakkınız varsa. sonra da hayırlısının olması için dua edin.

Çok emek verdiğinizi yazmışsınız..ve en önemlisi baştan beri ailesinin istemediğini ve sizin ailenizden istedikleri şehirde oturma karşılığında izin aldığınızı söylüyorsunuz...
şimdi bir çok bayan arkadaşlar kızabilir ama işin gerçek tarafı da şöyle...
_siz kendi ailenizi ikna edip öyle evlenmişsiniz peki onun ailesi ikna oldu mu evlenmenize? onlarda anne baba sonuçta..
_eşinizin ailesi karşı çıkmasına rağmen evlendiniz(ama kendi aileni ikna ettin) ve sizin deyiminizle çok emek verdiniz eşinize...peki bir kişiye annesinden çok kim emek harcayabilir..herzaman derim anne babasına değer vermeyen kimseye değer vermez...sözünde durmaması şaşırtmadı beni..belki de kendisine verilmiş emekleri karşılaştırmış ve annesinin ve babasının verdiği emekler ağır basmıştır..zira sizin "verdiğim emek" diye bahsettikleriniz onlarınkiler yanında hiç kalır..
sonuç olarak evlendiniz..Allah mesud etsin ama bir sözünü tutmadı diye boşanmayı düşünüyorsunuz halbuki ailesi onu sizle evlendi diye evlatlıktan reddetmedi..evlilikler bu kadar basitleşmemeli istedim evlendim dediğimi yapmadım boşanalım

eşimin ailesi ilk başta evlenmemizi istemedi dediğim gibi ve aralarında çekindiklerini söyledikleri şuydu;düğün yapacak durumlarının olmaması oğullarının kendilerini rezil etmesi.kaç aile gelin iyide benim oğlum ona değmez hayatını mahfeder bizi rezil eder der açık açık. ben emek kıyaslamasına kesinlikle girmiyorum girememde böyle birşey kıyaslanır mı?anadır kırk yıl sırtta taşınsa hakkı ödenmez o mu ben mi de demiyorum işi farklı yere çekiyorsun.ama ben el kızıyım dimi sonuçta bir el yabancı olarak sencede yaptıklarım çok mu basit böyle mi görüyorsun ne yaşadığımı ben bilirim ama dışarıdan bu kadar mı basit görünüyor Allah aşkına.
birde ailenin şartı demişsin ama o şehirde yaşamamız benim ailemin şartı değildi biz eşimle ikimiz ben onun şehirde yaşamayı istemediğimi söylediğimde ikimiz karar vermiştik buna ve ben aileme biz böyle karar verdik dediğim için bunun çok uzakta olmayacağımın rahatlığı ile tamam dediler. eşimin ailesinin hiç bir isteği sorusu olmadı ki. ve hep artık evlendin bizden çıktın diye konuştular o dönemde. bir zorluk yaşasak ettiniz buldunuz acele etmeseydiniz evlenmekte düzene girseydiniz önce dediler. kesinlikle istedim evlendim sözünü tutmadı boşandım diye basit bir durum yok. o kadarda uzun uzun yazdım ama ya anlatamadım yada gerçekten hiç önemli bişi yok ortalıkta ben büyütüyorum benim yanılsamam. baştan alınan bir kararı bir tarafın ailesi bilip öbür tarafınkinin bundan hiç haberdar edilmemesi eşimin böyle ciddi bir konuyu ailesine hiç söylememiş olsa mı basit bir durum mu içimin şüphelenmesi sanki o anlık ikna etmek için söylemiş gibi.çok mu saçma?
son olarak tekrar ediyorum kendi yaptıklarımla ailesinin yaptıklarını kıyaslama gibi bir saçmalığa girmem ama şu çok bariz ortada onun ailesinin yaptıkları bir aileye hiçde yakışmayan şeyler ve ben önce dışarıdan bir kız arkadaş olarak sonrada eş olarak gerçekten onun için çok iyi şeyler yaptım ve haklı olarak şimdi bunları görmezden gelmesine bozuluyorum.
yorumlarınız için teşekkür ederim,sonuçta yoğun duygular içindeyim ve farklı bakış açıları görmek için paylaştım dışarıdan olaya nasıl bakıldığını görmek istedim.sizinkide bir bakış açısı paylaştığınız için sağolun.

Merhaba canim..
Konuyu buyuk bir dikkatle okudum ...
Oncelikle seni ictenlikle tebirk etmek istiyorum ,azmin ve inancin icin ,iste bir insan sevdigi icin ancak bukadar fedakarlik yapabilir ,bir cok insan goruyorum seviyorum deyip olup biten ,fakat sacma bir sekilde birlikteligi yuruten ..
Sen karsindakine deger vermissin ,ona guven vermissin ,onun ailesinin yapamadigini ona sen yapmissin ..
Bunu inkar eden insana sasarim ....

Ama malesef bencillik bazi seyleri gormek istenmemesine yol aciyor,bu cok uzucu..
Anladigim kadariyla sen babasinin degimiyle uckagatci ,serseri vs. denilen ve ailesi tarafindan hic guvenilmeyen bir insani ,guven ve inancla ona cesaret vererek biryerlere gelmesine yardim etmissin ve sonuc ,yavas, yavas unutulmaya baslanmis ..
Aslinda bu durum hic sasirtmadi beni ,insan oglu boyle ..
Simdi gelelim senin meselene....
Evet ortada ciddi bir durum var hicde abartmiyorsun ve bence sonderecede haklisin ,gecmisde SIKINTI yasadiginiz ve esinin tabiri cahizse serserilik yaptigi sehire tekrar gidib yeniden sifira donme riskiniz cok fazla ,hersey basa donebilir bu buyuk bir ihtimal..
Ailesine gelince bu ne simdi ? demeden edemedim simdiye kadar ogullari icin hic bir caba harcamamislar ,ona destek olmamislar ,onun elinden tutmamislar ..
Simdi hersey yerine oturmus, ogullari bir yere gelmis ,tabi bu senin sayende ,hop ne oldu birden benim vefakar oglum biz sensiz yapamayizmi oldu ..
Buna hazira konmak denir ..
Bu cok kotu ;sizin binbir zorlukla emekle kurdugunuz yuvayi nasil boyle dusuncesizce sarsarlar,nasil bir aile evlendigin esini cigne bizim sozumuzu dinle der ,cok ozluyorlarsa siz neredeyseniz oraya ziyarete gelsinler,onemli olan sizin mutlu olmaniz ,senden ayrilip ailesinin yanina gitse cokmu mutlu olacakmis?
Ayrica bunu sana karsi kullanmasida hem ayip hemde dusuncesizlik ..
Bence esini al karsini ciddi ciddi konus ,bunca yil neler cektiginizi neler yasadiginizi ve nasil buralara geldiginizi tekrar gozden gecirin ,ve o hala israr ederse diyecek birsey yok..

Canim simdi askerde onunda sitresi var tabi biraz sakin olmaya calis fakat gayet kararli ve emin oldugunu da goster olurmu?

Bazi kelimelerim cok sert oldu sanirim lutfen beni bagisla , bu durum beni hem uzdu hemde gecmisi hatirlatti ,iste bu yuzden, biraz sinirlendim..
Yasin kac bilmiyroum ama bunu bir abla bir kardes tavsiyesi olarak oku ..
Lutfen ama lutfen gereginden fazla fedakarlik yapma ,hickimse icin sonra yillar gecipde geriye baktiginda hic istemedigin bir hayati yasamis oldugun icin kendine cok kizarsin ,hemde ne icin baskalarini mutlu etmek icin ,peki ya senin mutlulugun?

Cok uzun yazdim lutfen kusuruma bakma ..
Allah hakkinizda hayirlisini gostersin lutfen kendini harab etme ve zamanini iyi degerlendir kalbini ve mantigini dinle..
Sevgiyle kal..

Konu içeriği nedeniyle "Eşi ve eşinin ailesi" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

Yeterince çabalamadınız mı eşiniz için. bunca fedakarlıktan, bunca emekten sonra böyle mi teşekkür edilir. Kimbilir nasıl canınız acıyordur
Eğer siz onun dediğini yaparsanız bundan sonra her dediğini yaparım demiş olacaksınız. Sizi sindirdiğini düşünecek. Kararlı olmak gerekiyor herşeyi göze alıp.

sanırım sız gelınını sevmeyn bı kayınalıdesınız..
böyle duşunmeme sebep olan yorumunuzda o kadar subjektıf olmuşsunuzkı hatta acaba konu sahıbının kayınvalıdesımı dıyede duşundum...

bende bır anneyım ama konudakı anne baba vermış emek okey ama kadının verdığı emeklerde hıçe saymamak lazım...

konu sahıbınınde anası babası var oğlanın annesı evladını yanında ıstıyordaa kadının annesı babası ıstemıyormu onlar evlatlarına emek vermemışmı?

kocası karısını boyle yola getırmek ıçın emek verseydı ve karısı kocasını memleketıne getırmeye nıyetlenseydı yorumunz nasıl olurdu merak ettım doğrusu?

Madem bu anne baba çok seviyodu oğullarını ne diye babası gidip çocuğunun mutluluğunu bozma pahasına "eğer ileriyi düşünüyorsanız söylemedi deme sonra bana gelme benim oğlum şöyle mikrop böyle pis şöyle üçkağıtçı" der ki ?? Böyle bişey olabilir mi?

Bence de her anne baba evladını yanında ister.
Ama burda asıl önemli olan karşılıklı verilmiş olan sözler.Adam adamsa sözünü tutacak!!!
En kötü ihtimalle orta yolu bulmaya çalışacak.Karşısındakine dayatmadan ikna edecek belki de..
Ama resti çekip "tercihi istediğim gibi yapmazsan peşinden gelmem,seni bırakıcam" demeyecek.

Ben olsam bi kez daha verdiği sözleri hatırlatırım.Tabi anlayana sivrisinek saz,anlamayana davul zurna az...

Kendi istediğim tercihi yaparım gelen gelir
Gelmeyene yol orda güle güle
Erkeklere taviz vermeye gelmiyor hemen tepene çıkırlar

bence bu kadar basit olmamalı herşey gelen gelir gelmeyen kendisi bilir değil ortada verilmiş emek var.sizin için zor bir seçim işin her türlüsünü düşünmek lazım.eğer şimdi eşinin istediği olur ve sen o şehre gidersen belkide hayatın boyunca hep sen taviz vermek zorunda kalcaksın ama belki ordada çok mutlu olabilirsin ön yargıylada yaklaşmaman gerek.hakkında hayırlısı olsun inşallah

Öncelikle ben daha 24 yaşındayım..bu durumda kayınvalide olmam çok zor
şunuda belirteyim hakikaten çevresinde olan bitenleri çok iyi takip eden biriyim..
ben birçok bayanın hoşuna gitmeyeceğini bile bile yazdım ve üyelik tarihime ve mesaj sayıma bakarsanız herşeye aman yorum olsunda ne olursa olsun diye yazan biri değilim..
kendimi 2 tarafın yerine koydum sadece..konu sahibinin içinde defalarca çok emek verdiği konusunda yazmış olduğu mesajın sonunda bu NANKÖRLÜK değil mi tarzında şeyler okuyunca o mesajı yazma gereği duydum..
bu durumda eşinin kendi ailesine yaptığı en büyük nankörlük değil mi o zaman?Sonuçta onaylamadıkları bir evlilik yaptı..ONCA EMEKLERİNE RAĞMEN..UNUTMAYIN Kİ O YAŞA KADAR KENDİ KENDİNE BÜYÜMEDİ..ALTINI DEĞİŞEN BÜTÜN GECE UYKUSUZ KALIP ONA HİZMET EDEN ANNESİ VARDI...Ailesinin onca emeğine rağmen evlendi..sorun yok buraya kadar..Ailede tepki olarak hiçbir şeye karışmadı..bunu belirtmek istemiştim sadece..

Oğullarını kıza kötüledikleri oyundan ibaret olamaz mı?Belkide ayrılmaları için böyle bişey uydurmuşlardır..Çünkü konusahibi eşinde bu tarz şeyleri görmediğinide yazmış..

konu sahibinin emeklerinide yoktan saymadım..daha ağır basanı söyledim sadece..

sonuçta evlenmişler(Allah mesud etsin) ve bu konu yüzünden huzursuzluğa değmez..
konu sahibi ne yapması gerekir diye sorarsanız "eşi zaten askerde bunalımda..o kadar ona yüklenmemeli..çünkü telefonda konuşulacak şeyler değil..geldiğinde oturp konuşurlar"..

kendınızı o ailenın yerıne koyup yazmışsınız tamam, çok guzel...

bıde bu bayanın annesının babasının yerıne koyarsanız ne duşunrsunuz?

bu zamana adar bak buyut okut evlendır sıkıntısı çek

sonra uzak memlekeklere gıtsın ıstemediği halde,,,

bı sıkıntısı olsa gıdemeyecek gelemeyecek bunlarıda düşünmek gerekır....

her aile çocuğunu yanında ıster..

oğlanın annesı yanında ıstıyorda kızın anası ısteyınce nıye tuhaf oluyor...

ustelık o eve herzaman kız anası babası daha çok emek verıyor

bende çevremden bunu gordum bunu öğrendım..........

Bunca emek vermişsiniz, değeri bilinmemiş, yine eşinizin bu isteğini yerine getirdiğiniz de değerini bilecek mi peki, ailem ailem diye tutturmayacak mı, gittiğinizde de elde var sıfır yani.
Siz şartları başta söylemişsiniz, söylemeseniz dahi ,ailesinin keyfine göre orayı seçme zorunluluğunuz yok, eşiniz hangi akla hizmet zorluyor sizi ve sizden vazgeçebiliyor.
Söylemesi kolay denecek belki ama, bu yüzden boşanıyorsa buyursun boşansın.
Çünkü siz dediğini yapıp, ailesinin yanına gitseniz dahi sonuç değişmeyecektir.

Bu erkekler ailelerin verdiği emekle, eşlerini kıyaslayacaksa ve sizin gibi düz mantıkla bakıp, bir insana ailesinden başka kimse bu kadar emek veremez diyecekse, hiç evlenmesin mümkünse, nasıl olsa ailesi emek vermiş ya, dizlerinin dibinden ayrılmasın bence. Milletin başını da yakmasın, başını yaktığı hiç emek vermiyor ya, bu arkadaşın ne günahı var, yuvasından vazgeçme derecesine geliyor şimdi, tabi yuva kurmakta yıkmakta kolay, ailenin verdiği emekle kıyaslanamaz bile.

Aileler bir evlilikte bu kadar önemliyse, kız tarafı da evladını çöplükte bulmadı heralde, o zaman bu arkadaşın eşi arkadaşın ailesinin yanına gitsin, nasıl olsa aileden başka kimse bu kadar emek veremez ya. Bir eşi, kadını verdiği emekleri, katlandıklarını, sabrettiklerini bu kadar hiçe sayacaksa erkek ve ailesiyle kıyaslayacaksa, evlenmesin bu kadar basit.

bence eşinin ailesi seninle ayrılmasını istiyor. zaten başından beri istememişler, hiç bir yardımları da olmamış. pek kıymetli oğullarını sen adam etmişsin resmen ama onlar yanında tutmak, biraz da işin kaymağını yemek istiyorlar. iş güç sahibi askerliği bitmiş adam. sana olan ihtiyaçları bitmiş yani artık. askerlikte eşin maaş alamayacağına göre tabi ki eşi olarak sen yollayacaktın parasını, askerlik de bedavaya gelmiş onlar için. ohh mis gibi hazır yetiştirilmiş evlat.
öyle altını almakla, çocuğu belli bir yaşa kadar getirmekle ebeveyn olunmaz bence. okutmamışlar, evlendirmemişler, işe sokmamışlar. ama sen hepsini onların yerine yapmışsın. eşinde bi güzel askerlik psikolojisinde şu anda, ailesinin de vaatleri var demek ki o da orda yaşamayı aklına koymuş.
senin tek yapacağın kendi istediğin yönde hayatınıza şekil vermek.istemediğin bir şehirde seni istemeyen bir aileyle yaşayamazsın bence, eşin de senin ona verdiğin değeri sana verdiyse senin yanında olacaktır. vermediyse zaten, yolu açık olsun.

ben erkekler eşlerini ailesiyle kıyaslasın demedim..kızın aileside kızı çöplükte buldu demedim..
Sadece verilen emekten ve nankörlükten bahsedilince bende kıyaslama yaptım...Zira eşi ailesinin onca emeğine ve istemediklerine rağmen evlendi dedim..yani emeğe göre davransaydı başta ailesinin sözünü dinlerdi..ve nankörlük olayına sıra gelince ailesine yaptığı nankörlük daha büyük bunu demek istedim..
kız tarafının razı olmasıyla iş bitmiyor demek ki...ve ailelerin evlilikte ne kadar önemli olduğu bu konuda açıkça ortada bence...
sonuç olarak eşi askerden gelince oturup konuşurlar..kararlarını verirler..büyütülmesi gereken bir konu değil bence..hele de böyle bir sebepten dolayı boşanmalarını asla istemem..evlilikler bu kadar kolay bitmemeli..

Kednin bile buna boyun eğmek başkasının hayatını yaşamak olarak bakıyorsun bence arkadan bile bakma hani onlar diyor ya sana sen istersen gelme sen diyeceksin ben gidiyorum sen istersen gelme diye bak nasıl paşa paşa geliyor sen arkasında olmazsan anladığım kadarıyla o bi halt beceremez resmen çocuk büyütmüşsün okulunu okutmuş askerliğini yaptırmış evini barkını düzenlemişsin sence de hayatını yaşama vaktin gelmemiş mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…