Bir akıl verin ne olurr..

canimogullarim

Üye
Kayıtlı Üye
4 Mart 2014
55
4
18
34
İstanbul
Selam kızlar daha öncede yaşadığım birkaç sıkıntıyı konu açarak paylaşmıştım. Benzer konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Benim sorunum eltim ve kv. kp... Biz iki eltiyiz eltim benden 3 yıl önce evlenmiş, benden 3 yaş küçük. 3 senede eşimle kardeş gibi olmuşlar eşimde 4 yaş büyük eltimden, kaynanamın deyimiyle bir kardeşin kardeşe yapmayacağı şeyleri eltim kaynıma yapmış öyle der hep överde över sürekli yanımda. Eltim biz daha eşimle nişanlıyken bizim hayatımıza yön vermeye çalışmaya başladı.. Bense aralarındaki gereksiz samimiyetten rahatsız olarak nişanlıyken eşimi uyardım birkaç olaydan sonra mesafesini koydu bende öyle çünkü her yere nişanlıyken bile onlarla gideceğimizi düşünürdü eltim. Eşim evlenmeden önce benimle tanışmamışken eltimlere gidip kalırmış herşeyi paylaşırlarmış falan filan ben gelince bunların hepsine son verdim çünkü, kendini begenmiş cahilin tekiydi ve gereksiz derecede aşırı samimiydi. Arkamdan konuşmaları, kaynanama beni şikayet etmeleri ve eşimin eski ilişkilerini bana anlatması da cabası oldu...

Asıl sorunsa şu eltimle ve kaynımla arama mesafe koyamıyorum çünkü kaynana ve kayınbaba buna engel oluyorlar. Mesela eltimin evlerine ben ayda bir kere gitmek istiyorum sık sık görüşmek istemiyorum öylede yapıyorum 15 dklık mesafede oturuyoruz yürüme mesafesinde. Ama 1 hafta 2 hafta eltimle konuşmasam görmesem kaynanam ve kayınpederim hemen benim evime gelip neden birbirinize gidip gelmiyorsunuz, neden kardeş gibi olmuyorsunuz, x... cok iyi bir insandır, aileside cok iyi insanlardır, gidin birlikte gezin, en azından haftada bir birbirinizi görün, kardeş kardeşi görmez oldu falan gibi laflar etmeye başlıyorlar. Aranızda bir sorunmu var neden böyle soguk aranız gibi rahatsız edici laflar ediyorlar, yok neden eltime yenge demiyormusum vs vs. bütün herşey ordan cıkmıs gibi sinir bozucu laflar edip günümüzün içine ediyorlar. İstiyorlar ben annemle hiçbir yere gitmeyeyim heryere eltimle gideyim orda yiyip içeyim, kardeş gibi olalım aramızdan su sızmasın.Böyle olmayınca gelip evi karıştırıyorlar laflarıyla huzurumuzu kaçırıyorlar, kayınpeder, elti ve kaynanaya nasıl ayar çekebilirim hayatımıza karışmamaları için??

Sizden önce evlenmiş olması ona yenge demen anlamına gelmez ki senden küçükmüş yaşça da... Benim bir arkadaşım abisinin eşi kendinden büyük olmasına rağmen abla yenge demez sorun ettiklerini de görmedim.
Bunu gereksiz yere büyütüyorlar bence...
Bir de herkes onlarla aynı düşüncede olmak zorunda değil açıkçası ben de sevmem öyle vıcık vıcık her gün gidelim gelelim haftada bir çok bile...
Eşin ne diyor bu duruma ve onunla ilişkini etkiliyor mu/ne derece etkiliyor?

Düşündüklerini o esna da söyle
Kardeşler görüşmek istese biz mi engeliz ? İstediği sıklıkta görüşsünler ama biz eltimle çok sık görüşmesek te olur diyebilirsin
Bu tarz şeyleri ayıp olmasın diye yerine getirip getirip içine atacağına net ol
Kayınvalide kayınpeder de zamanla alışır, bir söyler iki söylerler sonra en fazla soğuk gelin derler bu kadar yani
Hayır demeyi öğrenmediğiniz sürece mesafeli olamazsınız

Benden küçük birine yenge demem komik olur asıl de mesela
Durup dinliyo musun onları
Saygı kişiye duyulur, sıfata değil. Tüm sorun ben yenge demedim diye mi de

Esinle cok aralarini acmissin ki birbirlerine duskunmusler, 15 dk mesafede ayda 1 gorusmek, cahilmis samimiymis eski sevgilileri anlatmis pek problem degil. Kizi kiskanip aileyi birbirinden uzaklastirmissin. Hos degil

Eşim benimle aynı düşüncede sık sık görüşmek istemiyoruz çünkü lafını sözünü bilmiyor eltim... Eşimle ilişkimi etkilemiyor çünkü yaptıklarından sonra o da soğudu sık sık gitmek istemiyor..

Esinle cok aralarini acmissin ki birbirlerine duskunmusler, 15 dk mesafede ayda 1 gorusmek, cahilmis samimiymis eski sevgilileri anlatmis pek problem degil. Kizi kiskanip aileyi birbirinden uzaklastirmissin. Hos degil

Yanlış anlaşıldım galiba, birbirlerine düşkünlük bize ne yapacağımızı söylemeyi veya eşimle aynı sigarayı paylaşmasını mı gerektiriyor? Ben bu tarz şeyleri hoş görmedim göremem de yapı meselesi galiba. aralarını açtım diye de birşey yok nişanlandıktan sonra bize yaptıklarını eşim görüp geri çekti kendini. Bir yere gideriz ''izin aldınız mı?'' der, evime bakmaya götürürdü nişanlım ''benim iznim cıkmadı'' diye saçma sapan laflar ederdi kıskanan biri varsa bu ben degilim buna eminim.. Ayrıca kıskanmamı gerektirecek hiçbir durum yok ortada bana ne alındıysa ona da alınmıştır, benim soguk olmamın sebebi kıskanmam degildir benim hayatıma yön vermesi kendini begenmisligi çocuk muamelesi yapmasıdır...

Benden küçük birine yenge demem komik olur asıl de mesela
Durup dinliyo musun onları
Saygı kişiye duyulur, sıfata değil. Tüm sorun ben yenge demedim diye mi de

Onu çok dile getirdim kaynanam onunda cevabını bulmuş kendi içinde onların ailesinde öyleymiş, büyük kaynımla evli oldugu için otomatik eltimde büyüyor demekki yaş olarak =)))) Ayrıca eşim 4 yaş büyüktür eltimden eltim ona abi demez lan der oglum der saçmalık yani tamamen :) bana yenge meselesini açınca kaynanama eltimin eşime abi dememesini soruyorum, demesi gerekmiyor diyor=) :95:

O zaman eşinin ailesi yorum yaptığında cevabı eşin versin ki onlar da anlasınlar yoksa eşin seni muhatap ederse suçlu sen olursun
Senden önce evlenmiş olması sana çocuk muamelesi yapmasını gerektirmez kaldı ki yaşça da senden küçükmüş - bence böyle izin almaymış ya da başka konularda yorum yaparsa fikrini netçe ifade et anlasın bi zahmet

Hmm detayli yazmadigin icin anlasilmiyor, saygisizmis gercekten.

canımmm walaaa kendimiii gördümm şuannn bu kadar benzer olurr benim eltimde benden 1,5 yaş küçük ama herkesee 3 yaş der seninle ilgili yok bunun ama garip bi takıntısı var :) ben henüz nişanlıyımm ama herşeyimin içindedir kötü değildirr bizde iki eltiyizz herşeyi benimle yapmak isterr ama müdehalecidirde perdelerini şöyle diktir bunu almalısın gelinliğin kesinlikle bu olmalı gibi vs.... ama Allahtan benim nişanlımla sizinki kadar iyi değildirr hatta ben nişanlanana kadar eltimden nefret ettiğini hiç sevmediğini söylerdiii bende üzülürdüm 1 tane yengen var olmaz falan ben samimi oldukça oda olduuu ama sankiii pişman oldummm dediğim gibi herşeyimin içindee ama napalımm artıkın sevmeye çalış sendeee bi dene en azındann ben öyle yapıyorumm

"lan, oğlum" ne demek ? Çok saygısızca konuşmuş eltin üstelik bir kadın yani - ne bileyim yakıştıramadım.
Eğer bir daha gelip gitmeme konusu açılırsa, lütfen ısrar etmeyin bizim işimiz gücümüz var gelemeyiz de. Yenge muhabbeti olursa da kusura bakmayın adetiniz bu olabilir ama ben alışık değilim hem baştan söylemedim bu saatten sonra alışkanlığı değiştiremem de tavrını koy aynı konuyu açarsa da bu konuyu kapattık sanıyordum ben bu şekilde düşünüyorum bir daha bu konuyu lütfen açmayın de

Son düzenleme:

Bencede son derece haklısın bikere çok densiz biriymiş ilk gelin diye herkesi avucunun içine almış sen gelince saltanatı gitmiş olay bu bence sen mesafenı koymalısın hattini bilsin herkes eşinine taktir ettim senın yanında olması çok güzel

Aynen canım nişanlıykende az karışmadı ona buna herşeyimin içindeydi kaynanam gibi resmen kaynanam susuyordu o konusuyrdu soyle olcakboyle olcak falan diye böyleydi yani. İyi birisi olsaydı arkamdan iş cevirmeseydi senin gibi yapardım canım ama kaynanama beni kötüleyen birisini sevmek gelmiyor içimden...

Kaynanama lan dediğinden bahsettim yine bana bir kere bu konuyla ilgili konuşmaya geldiğinde gayet dogalmıs gibi yeri gelince kardesim der yeri gelince lan der olabilir dedi :) ben yenge demeyince en kötüyüm kızın demedigi yok ama o zaman sorun yok.. Yenge meselesini bana dedittirmek için zorla çok direttiler canım ama ben söylemedim gördüler en son geldiklerinde yenge demedigin için o konuda sana cok kırıldık dediler güldüm gectim :) Zaten bundan sonra bu konuları acsınlar aynen öyle söylicem işim gücüm var gidemem sürekli dicem bu seferde hep mi işin var derler

Herkesi avucunun içine almış durumda dogru söylemissin kaynanamda dahil buna hepsini yönetiyor. Kaynanama şunu yapma desin kaynanam kesinlikle yapmaz...Kendini kabul ettirmis beni kötülüyor içten içe, yanına gidersemde kaynanam kötü ben iyiyim gibi davranıyor sinsi şeytan. Eşim allahtan gördü ilişkimizi yıpratacagını da sogudu ondan yoksa basıma dert almıstım.. mesafemi koyuyorum da cnm kaynanamlar gelip yakınıyor bu sefer neden gelip gitmek yok eltinle aranızda diyorlar...

Siz buna kırıldıysanız ben de ısrarınıza kırıldım sonuçta bu da benim görüşüm dersin

Ah be canım keşke ilk sen evlenseymişsin ozman bunların hiç birini yapamazdı emin ol.. Allah yardımcın olsun kötü insan la ugraşmak zordur. sen sabret eşinin ailesinede hep iyi davran hediyeler al onlara deger verdiğini hissettir... o cadı eltinde çatlasın dursun... bende ilk gelinim henüz eltim yok ama 2 tane eltim olacak inşş ilerde ve kımseye kötülük yapmayı düşünmuyorum ama eşimin ailesini okdar çok seviyorumki paylaşmak zor olacak o eltin de sanırım paylaşamıyor ama sen sen ol hır gür çıakrma hep alttan al safa yat çalışmıyorsan iş bul çalış öle her dakka gelip gidemesin hep işim var dersin kaynanan da inş gerçekleri bian önce görür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…