• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir akıl verin lütfen KV konusu

Niye bu kadar uç yorum yorum yapmak için kendinizi kasıyorsunuz? Atarlı giderli yorum yapanlara ödül mü var?
Atarlı giderli yorum yapmıyorum.
Fikrimi söylemek uç yorum yapmak mı oluyor? Herkesle aynı düşünüp kayınvalideyi yerden yere mi vurmam lazım? Ya da çocuğuna bakmak zorunda eşit davranmak ona örgü örmek zorunda mı demem lazım.
Ha ayrıca,kadına sanki para veriyormuş ki patlamış "yeter artık eşit davranmıyorsun" diyerek.
Bu çok mu doğru allah aşkına. Rica minnet pohpohlayarak baktırırsın anlarım ama kavga ederek baktırmak ne kadar doğru?
Büyük konuşmayayım ama kayınvalidem bakmak istemezse böyle ağlayarak gelse asla baktırmam,geri gönderirim. Bebeğimin enerjisini kötü yöne çeviremem. Demekki bebeği benimseyemedi diğer torunu kadar e bebeğimde sevilmediğini hisseder zaten. Negatif ortamda mı büyüsün evladım diyerek alıp kendim bakarım. Zaten bebek benim bebeğim,çalışmak zorundaysam bunun zorluklarını bilmem gerekirdi değil mi?
Tavrım sert olabilir belki ama bu sizi ilgilendirmez. Dikkat çekmek için yorum yapmıyorum en azından.

Son düzenleme:
Neden kızıyorsunuz kadına?
İstemeyerek geldiği için mi?
Sanki bakmak zorunda da ağlayarak gelmesini görmezden gelip hala çağırmaya devam ediyorsunuz.
Öteki torununu daha çok sevebilir,kimi çocuk kendini sevdirir,kimi çocuk kendini sevdirmez.
Sizin çocuğunuza alışamamış demekki.
Birde bağırmışsınız kadıncağıza.yahu ne haddinize?
Bakmak zorunda değil,kayınvalideniz siz işe gidince bakacak diye güvenerek mi doğurdunuz çocuğunuzu?
Herkes kendi çocuğunun meshuliyetinden sorumludur hanımefendi,bebeğin bakımı temizliği yeme içmesi herşeyi anne babaya aittir,kayınvalideye değil.
Sizin bebeğinize bakmak zorunda da değil,ona örgü örmek zorunda da değil birşey almak zorunda hiç değil.
Öncelikle ben gelin olarak hicbirseye müdahil olmuyorum eşimle tartışıyor biz ona gel bizim cocugumuA bak demedik el ne der diye düşünüp o gelmek istedi fakat diğerinde ayrı kalmak onu zorladi.biz hala zorlamiyoruz ve bakmak istemezse gerekirse arabamizi satıp işten çıkip kendim bakmayı düşünürüm

Atarlı giderli yorum yapmıyorum.
Fikrimi söylemek uç yorum yapmak mı oluyor? Herkesle aynı düşünüp kayınvalideyi yerden yere mi vurmam lazım? Ya da çocuğuna bakmak zorunda eşit davranmak ona örgü örmek zorunda mı demem lazım.
Ha ayrıca,kadına sanki para veriyormuş ki patlamış "yeter artık eşit davranmıyorsun" diyerek.
Bu çok mu doğru allah aşkına. Rica minnet pohpohlayarak baktırırsın anlarım ama kavga ederek baktırmak ne kadar doğru?
Büyük konuşmayayım ama kayınvalidem bakmak istemezse böyle ağlayarak gelse asla baktırmam,geri gönderirim. Bebeğimin enerjisini kötü yöne çeviremem. Demekki bebeği benimseyemedi diğer torunu kadar e bebeğimde sevilmediğini hisseder zaten. Negatif ortamda mı büyüsün evladım diyerek alıp kendim bakarım. Zaten bebek benim bebeğim,çalışmak zorundaysam bunun zorluklarını bilmem gerekirdi değil mi?
Tavrım sert olabilir belki ama bu sizi ilgilendirmez. Dikkat çekmek için yorum yapmıyorum en azından.
Umarım benim hissettiklerimi siz hissetmek zorunda kalmazsiniz
Ben Kayınvalidem para kabul etmez diye bazen eve para bırakıp Anne sana para bıraktım yoldan patatesçiyoldan p geçerse almak istersin Evde bulamazsın para diyerek onu bahane ederek bile her hafta mutlaka ona harçlık bırakırım sadece maaş gibi vermiyoruz birazbiraz yanlış anladınız Benim derdim Kayınvalidemin etinden sütünden faydalanıp üzerine ona bağırıp çağırmak değil sadece çocuğum Sevgi göreceği uygun bir ortamda büyüsün Ben de mutsuz bir anne olmak istemiyorum bütün derdin bu Sizden istediğim yardım da bunu en uygun dille ve en az hasarla nasıl halledebilirim

Ben kendi annemi bile zor ikna ettim arkadaşım valla. Ne diyim bilemedim. Ve zorlanıyorlar bence. Benim annem genç olmasina rağmen yoruluyor fazlasıyla. Üstelik yarım gün çalışıyorum. 1 kere de emzirmeye geliyorum. Ama işte çocuk bakmak kolay değil onlara.

bazı çiftler cocuk dogururum aman kayınvalidem veya annem bakar kafasıyla bu yola cıkıyor ama büyüklerede hak vermek lazım zamanında onlar cocuklarını yetiştirdiler yoruldular artık inzivaya cekilip dinlenmek istiyorlar haklı olarak. tabii sizde haklısınız ya bakıcı tutun ya iş hayatına ara verin yada kayınvalideye katlanın ama oda istekli degilmişki bakmaya:110:

İyi günler sevgili kk hemen konuya giriyorum KV iki tane torunu var 16 aylık eltimin oğlu birde 8 aylık benim kızım KV diğer bebeğe baktı eltimle yaşarken.ben işe döndüm sıra geldi benim bebeğime onu hiç zorlamadik baksın diye kendisi geldi bize yerleşti.ben gönül rahatlığıyla emanet ettim. Lakin KV iki torununa hiç eşit davranmaz oldu her fırsatta diğer toruna koşuyor.ve her pazar bize gelirken ağlayarak gelmeye başladı benim kızıma sen olmazsan ben köyüme dönmek zorunda kalirdim demeler. Her fırsatta bana şükür edin çocuğunuza bakiyorum.diger torununa örgüler hediyeler benim kızıma ihtiyacı yok deyip sıyrıldı.bizde en sonunda dolduk dolduk dün gece patladik bakmak istemiyorsan bakma eşit davranmiyorsun dedik
Sizce gemileri yakip bqktirmamak mı
Yoksa iyi kötü içime atip göz mü yummak.her 15-20 günde bu kavgalardan sıkıldım artık. Yada nasıl konusmaliyim kimse kırılsın istemiyorum artık
Ohoooo kadın gelmiş torununa bakıyor işte.kadın evini özlüyordur elbet. niye hep kv anneniz de baksın biraz bakıcıya emanet edemem diyorsanız. Oda olmadı işinizden feragat edip çocuğunuzu büyütün herseye alınganlık edip 2 yeleğin lafını yapacaksanız kendiniz bakın. gerçekten kimseye yaranılmıyor arkadaş burda iyice gösterdiniz bunu

Yanlis anlamayin ama boyle birine nasil guvenip de cocuk birakiyorsunuz?
Fiziksel olarak zarar vermeyebilir ama el kadar bebege sen olmasaydin vs demek resmen psikolojik siddettir
Buyuk ihtimalle ne anlasin bebek onun dedigini diye dusunuyorsunuz ama gayet guzel anlar emin olabilirsiniz , sozleri anlayamasa bile yaydigi enerjiyi bebekler cok iyi hisseder
Tutun bir bakici , eve de kamera doseyin ki artik cok ucuz kameralar , iciniz rahat olur , bebeginize de guzel bakilir

ben tam anlayamadım konuyu.eltinizin çocuğunu daha fazla sevdiği için mi çocuğunuza bakmasını istemiyorsunuz? eğer öyleyse cevabım diğerini daha çok sevebilir sadece gözünüze sokmasa daha iyi olur bu konuda siz konuşabilrsiniz. yok çocuğunuzu sevmiyor ve bakmak istemiyorsa bunu eşinizle paylaşabilir annesiyle konuşmasını söylersiniz siz hiç topa girmeden.çünkü böyle konuşmayı siz yaparsanız ihale size kalabilir.

İyi günler sevgili kk hemen konuya giriyorum KV iki tane torunu var 16 aylık eltimin oğlu birde 8 aylık benim kızım KV diğer bebeğe baktı eltimle yaşarken.ben işe döndüm sıra geldi benim bebeğime onu hiç zorlamadik baksın diye kendisi geldi bize yerleşti.ben gönül rahatlığıyla emanet ettim. Lakin KV iki torununa hiç eşit davranmaz oldu her fırsatta diğer toruna koşuyor.ve her pazar bize gelirken ağlayarak gelmeye başladı benim kızıma sen olmazsan ben köyüme dönmek zorunda kalirdim demeler. Her fırsatta bana şükür edin çocuğunuza bakiyorum.diger torununa örgüler hediyeler benim kızıma ihtiyacı yok deyip sıyrıldı.bizde en sonunda dolduk dolduk dün gece patladik bakmak istemiyorsan bakma eşit davranmiyorsun dedik
Yoksa iyi kötü içime atip göz mü yummak.her 15-20 günde bu kavgalardan sıkıldım artık. Yada nasıl konusmaliyim kimse kırılsın istemiyorum artık
Benim ablamın kaynanası da asla eşit davranmaz ASLA .
Diğerlerine kırmızı halı serer ablamın çocuklarına selam vermez.
Ay sinir oldum düşününce.

Hayret birşey! 8 aylık çocuk kv bakmayı da kabul etmiş ki anneniz hakkında birşey yazmamışsınız gelip de bakması konusunda, biraz nazını çekin söylediğini duymazdan gelin ne olacak sanki bakıcı tutsanız aynısını yapmayacaksınız! Daha beterini yapıyorsun bebeğine iyi baksın diye, saçma sapan hediyelere boğuyorsun bakıcıyı
Ayrıca hediye aldıysa alsın size ne, koşa koşa gitse de sizde kalıp bakıyor mu ona bakın ben hayet ediyorum böyle bulup da bunayanlardan

İlk ona baktı ya alışmıştır.Bir torun her zaman biraz daha ağır basar bu böyle

kadin bakmak istemiyorsa gondermekten baska ne yapabilirsiniz ki

Diğer torunun yanındayken de sixinkini özlüyordur bence takıntı yapmayın herkes evini özler.Biraz da kıskançlık yapmışsınız bence rahat olun

Ilk torun, ilk gozagrisi. Kopmasi zor olmustur tabi. Kavga gurultu olmadan alttan alarak bir sure daha idare edin.

evdeyim 10 aylik cocuguma tek bakiyorum kimse bakmadigi icin (bakmak zorunda degiller ama iyi olurdu) calisamiyorum 1 saat bile bir yere birakipta bir isimi halledemiyorum disarda rahatca ictigim bir bardak caya sinemaya is hayatina hasret yasiyorum bence kadinin biraz suyuna gidin baksin su devirde su pis ortamda anne kaynana bakicilik yapiyorsa opup basiniza koyun bence

Kayınvalideler torununa bakmak zorunda mı ? Cidden kayınvalideye güvenerek mi doğum yapıyorsunuz ? Ailenizin geliri 5000 tl nin altındaysa devlet ücretsiz bakıcı tahsis ediyor. 5000 tl nin üzerindeyse de kendiniz bir bakıcı tutabilirsiniz ya da kendiniz bakabilirsiniz. Hayatta en son yapacağım şey kayınvalideme güvenip doğum yapmaktır herhalde. Kayınvalide de olsa kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. Ha çok hevesliyse bakar o ayrı.
Ayrımcılık konusunu ise kayınvalideniz ile oturup konuşmalısınız.

ne bu kaynanaların torun baktırma sevdalı gelinlerden çektikleri.:KK53:mesele toruna bakmak değil gelinlerin kıyasları:sinirli::KK53:

ne bu kaynanaların torun baktırma sevdalı gelinlerden çektikleri.:KK53:mesele toruna bakmak değil gelinlerin kıyasları:sinirli::KK53:
Benim öyle bı derdim hiç olmadı kendisi el ne der kaygısına düşüp bakmak istedi asla zorlamadik önce istedi geldi sonralari başımıza kakmaya başladı benim derdimi yalnis anlamışsınızdır KV kırmadan nasıl sen bakmak istemiyorsan bakma diyebilirim soru bu

Mevzu iki tane yelekten ibaret olduğunu düşünenler için yazıyorum sabah 9 öğlen 1 çalışıyorum işten gelince KV gitmek istiyor diğerine gidiyor kosakosa kızımı kucağına atıp gece 12 de geliyor oğlundan ayrılamadım diye başlıyor anlatmaya sanki zorla getirilmiş gibi mevzu bize ağlayarak gelip diğerine koşarak gitmesi haftada 5 gidip geliyor kopmadı yani diğer evden ücretsiz izin hakkım ocakta olacaj en eerken

Back