bir adım ileri bir adım geri.olmuyor kabul etmem lazım artık.

Balans

.
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2010
945
8
116
ilişki yaşamak ne kadar zormuş böyle helekiş zor insanlarla. hem kendim hemde erkek arkadaşım ikimizde çok zor insanlarız belli. bazen herşey o kadar iyi giderken biranda bütün dengeler değişiyor anlaşamıyoruz ayrılık noktasına geliyoruz ama o son kelimeyi söylemek gücümüze gidiyor. susuyoruz biraz sessizlik sonra da kırgınlıkla dolu kelimelerle yola devam. anlamıyorum neden böyle oluyor neden iki insan bir yola çıktığında yaşanan olumsuzluklardan bu kadar etkilenir. birbirimiz için fedakarlık etmemiz lazım tamamda bu fedakarlık bana göre tek taraflı oluyor ona göre kendisi eziliyor. ne yapsak bir süre sonra tat vermiyor. olmayacak bizim sonumuz ama ayrılık ta bir o kadar zor çünkü SEVİYORUZ birbirimizi birbirimize alıştk bağlandık bunlardan özelliklede ben bu durumdan çıkıp mantıklı da düşünemiyorum. eve gideeğim dinlenmeye ama ne mümkün gelen giden evlilik yokmu diyen o inanılmaz çevre baskısı neler neler tatil bana zehir olacak inanın. burada erkek arkadaşım çalışıyor iş çıkışı dershaneye gidiyor şurada 2 ayım var kafamı yormamalıyım hiçbirşeye. der haklı tabiide. neymiş efendim ben memurum o değil bunu sorun olur dedim o da evlenirsek geçim olmaz 30 yaşına geldim son şansım bu çalışayımda bir şekilde memur olayım yoksa evlenince sen beni ezersin dedi. belki de haklı ama en iyisi kendi geleceği açısından iyi olur ben ne kadar ezeceksem şu kadın halimle??
veee dün gece sıkıldım beni arabayla ne olur gezdir dedim çıktık gidi,yoruz. bunun ailesi müstakil ev almak istiyor. bizde kendi aramızda konuşunca ikimizde müstakil evimiz olsa deriz. neyse ailesi erkek arkadaşıma ve evli olan kardeşine e almış. kardeşi ailesine uzak olan yerdeki evde oturmak istedi orada bizimkisinin evi ailesinin hemen yanındaki apartmanda kira.. bunlar ortka ev alacaklardı 3 katlı ilk katta ailesi 2 de kardeşi 3 te biz oturacakmışız demişti bana ben birşey demedim. dün dediki almayı düşündüğümüğz evi göstereyim dedi. tamm giderken 2 katlı ev 3. katı yapılmayacak 1 de ailem 2 de biz oturacağız dedi. pardon dedim ne demek bu şimdi ben ailenle dipdipe rahat edemem olmaz dedim kardeşin neden oturmuyo deyince o bizi ilgilendirmez falan diyor hiçç ona laf yok. tabi kardeşli uyanık ailesinin yanında oturmaz hemde eşi ev hanımı bilmem artık uzakta olmak iyi demiş belli ki yanaşmıyor ev olayına. bizimkisine laf anlatamıyruz neymiş ailesini şimdiden uzakta isteyen yarın hastalıkta bakarmıymış böyle birini istemezmiş aman allahım dün gece arabada küçük kıyamet koptu ikimizde evlenince mutlu olamayız biz dedik. sonra sustuk ve konuşmadık. sbir süre geçti o konuyu açmadan konuştuk başka şeylerden ama ilk kez bu kadar kötü oldum. kabul edemeyeceğiö birşley bu. ailesine lafım yok ama fikirlerimin benim değeriminde yok olmasını istemiyorum. adama bunu anlatamıyoruz siz kadınlar bu yüzden kaybediyorsunuz kirada sürünsek daha mı iyi şu da bu da. ne diyeyim ben şimdi..

Yakın oturmayı istememeniz gayet doğal acaba o sizin ailenize o kadar yakın oturmak ister miydi ? Erkek arkadasınızın empati yapması lazım. Üzgünüm ama böyle bencil davranmaya devam ederse mutsuz olursunuz.

bu meseleyı çözmeden evlenırsen sonuçlarını tahmın edebılırsın...

tavız verme olmazsa da olmasın..

inan bir ömrü feda edeceğine bir erkeği feda etmek bana daha hayırlı gelıyor...

susarak mesele çözülmez..

senı seven herşeyı yapar canım bunu unutma...

ılışkılerde öyle sanıldığı gibi zor falan değildir...eğer zor bır ilişki yaşıyorsan sız uyumlu değilsiniz demektir..

öyle fırtınalı aşklar deli sevdalar gerçekçi yaşamlar değil, sadece dizilerde izleyince tat veriyor...

senı sevıyorsa ısteklerını yerıne getırır...

Yakın oturmayı istememeniz gayet doğal acaba o sizin ailenize o kadar yakın oturmak ister miydi ? Erkek arkadasınızın empati yapması lazım. Üzgünüm ama böyle bencil davranmaya devam ederse mutsuz olursunuz.

ilk çıkmaya başladığımızda da bu ev meselesi vardı ve bana bu şekilde oturmayı kabul edip metmneyeceğimi sordu bende aynı şeyi benim ailemle düşünmesini söyledim. zor tabiki hakklısın demişti. dün bunu hatırlattım ama laf kalabalığı yaptı geçiştirdi. çok üzüldüm anlatamam sadece ağlıyorum birçok şeye evet diyorsun iş konusunda kariyer gelecekteki beklenti hayat tarzı herşeyin farklı ama tamam kabul ediyorum diyorsun ailenden uzakta onun memleketinde yaşamayıda kabul eder oluyorsun ama bu ev işi olmaz içim almıyor.

bir ömrü feda edeceğine bir erkeği feda etmek çokçook doğru yazmışsın teşekkürler. sertap erenerin bir şarkısı varya unutursun için yana yana ahhh bu benim şarkım sanırım.

sence bu fazla fedakarlık değil mi? bunları çıkartınca hayatınızın anlamında gerıye ne kalır kı?

çok öenmli şeylerden fedakarlık yapıyorsun...

o ıse pek fedakar görünmüyor şimdilik anlattıklarına göre...

ev konusunda baştan söylemiş size siz sesinizi çıkarmamışsınız
dün kardeşinin başka yerde kalacağını duyduğunuzda parlamışsınız
evet haklısınız ama baştan tepki vermeliydiniz
iş yeriniz uzak mı o eve öyleyse işe gidip gelmeyi sorun edebilirsiniz
ama daha önemli birşey var siz a diyorsunuz o b anlıyor
daha önce ki ilişkilerinden sanırım kadınlarla ilgili bi sürekli yanlış düşünceleri var
sen memursun beni ezersin siz kadınlar bu yüzden kaybediyorsunuz hastalıkla aileme bakmazsın gibi

ev konusunda ilk kez konuştuğumnuzda benim ailemle yakın oturmasının nasıl olacağını sormuştum oda zor değil mi haklısın dedi. 2. konuşmaya gelince inanın ben bu ev işinin olacağına ihtimal vermedim aylardır laf edilir bir adım atılmazdı ama gali,ba bu aralar ciddileşti. ama ben yine söyledim. evet kardeşinin akıllığını takdir ettim benimkinin tavrına bozuldum. kardeşi en güzelini terc,h etmiş ona lafım yok ama bizimkinin tutumu çok sert. illaki dediği olacak..diğer söylediklerinde tamamen bizi yansıtan şeyler.

bir ömrü feda edeceğine bir erkeği feda etmek çokçook doğru yazmışsın teşekkürler. sertap erenerin bir şarkısı varya unutursun için yana yana ahhh bu benim şarkım sanırım.

benım bir ara çok aşık olduğum ve ondan sonra asla sevemem dediğim birisi olmuştu

ama bız onla taban tabana zıttık hayat felsefemiz tersti ve o gerçekten burnunun dıkıne gıden çok aileci bir insandı...kaç kez ayrıldık kaç kez tartıştık.

düşünürdüm düşünürdüm yok ben onsuz yapamam yaşayamam Allahım bız ayrılamayız falan derken birgün bir ayrıldık...inanır mısın o gun bugundur 1 kez bıle karşılaşmadık...aradan 3 sene geçti

ve ben unutamam dediğim insanı unuttum...şimdi karşıma çıksa umurumda olmaz...yanı aşk aslında bılımsel olarakta 6 ay sonra acısı geçen bırşeymiş.

neyse ayrıldıktan 2 ay sonra başka bırısıyle flört etmeye başladım...ve ben gerçekten sevmek sevılmek saygı fedakarlık nedır bunu anladım...3 senedır bır kez bıle ayrılmadık ve bır kez bıle bırbırımıze kötü söz,ses yükseltme,zıtlaşma,kavga,hiç bir şey yapmadık...

ve ben anladım ki deli aşk yaşamanın bı kıymetı yokmuş

insan insanı akıllıca usturupluca üzmeden sevmeliymiş...

yani diyeceğim o ki seni gerçekten seven insan için fedakarlık yapmalısın...aynı şekilde onun da senın için yapacağını bilerek için rahat bir biçimde olmalı bu fedakarlık...

inşallah hakkından hayırlısı olur

mlkçtk...............
sen yazdıkça ben ağlıyorum bu kadar gerçek olmandan ve beni anlamandan dolayı teşekkürler. o benim boşluğuma yalnızlığıma ilaç gibiydi herşeyden önce sesiz sedasız herşeyime koşan arkadaşımdı sevgilim oldu varlığı gücü beni zorluklardan korudu kurtardı ama bir o kadarda kendine bağımlı yaptı. ve herzaman söylerim. bu yaşadığım şehire 9 ay önce geldim ve inanılmaz bir boşluğa düştüm yalnuız kaldım ama o yanımda oldu ve ilişkimiz başladı (asla mecburiyet yok ikimizde aşık olduk ve severek başladık bu işe) ama 9 ay önceki halimle asla onunla çıkmazdım bunu ona defalarca da söyledim.

ben senın yerınde olsam şu anda zaten hemen evlenmeyeceksenız kendımı anlamaya çalışırdım..

şu anda onu ıstıyor muyum? gerçekten sevıyor muyum? yanı aslında onun hıslerınden zıyade şu anda en çok senın ne hissettiğin önemli bana göre...

için yalan söylemez onu düşününce özlem mi hissediyorsun yoksa için mi daralıyor bence bu önemli bir kriter...

şu anda 9 ay önceki gibi güçsüz hissediyor musun ne bileyim yani ilişkinizi beklemeye alabilirsin ve gözlem yapabilirsin...(ayrılmana gerek yok bence sadece bakarsın hallerınız tavırlarınız ne alemde )
30 yaşında olman sana geç kalıyorsun hissini yaşatır çok normal
ama son şansım son bıletım diye düşünmek mutlu evliliği getirecek mi?
bunu bilmek zor...

kimse dört dörtlük değil süpermen de istemiyoruz iyi aile babası olsun yeter...ailesi işin içine girecekse artık aile babalığını sana ve çocuğuna mı yapar yoksa kendı ana babasına mı orası bilinmez dıyeceğim ama kardeşi kaçıyor o ailesinin burnuna giriyorsa aslında seçimi belli gibi görünüyor...

Bak canım. Biz evlendiğimizde eşim de ben de farklı illerde görev yapıyorduk.
Evlendik ben eş durumundan eşimin yanına gittim.

Sonra başka şehirler başka şehirler derken, ama hep düşüncemizde eşimin memleketine gitme hayalimiz vardı.
Çünkü ben de çok seviyordum o şehri.

Her tatile gittiğimizde kayınvalidem ve kayınpederim gelirseniz eviniz hazır diyorlardı.
Evleri 3 katlı.
3. kat yeni yapılıyordu o zamanlar...
Ve eşim her defasında ben eşimi burda oturtmam yüz-göz olmaya gerek yok diyordu.
Her defasında da kayınvalidem ve kayınpederimin suratı düşüyordu.
Eşim bunu anlamıyordu bile.
Onlar da sanki ben söyletiyorum gibi düşünüyorlardı kesin.
Halbu ki eşimle aramızda bunun konusu dahi geçmemişti.
Bir gün yine böyle olunca o gün eşime söyledim, sen böyle diyorsun ama onlar çok üzülüyorlar, özellikle baban dedim.
Hiç farkında degilim dedi, en azından daha ılımlı söyle dedim.

Sonradan dikkat etti tabi.

Ve biz eşimin memleketine tayin istemeden 1 yıl önce evimizi aldık.
Gelince de direkt evimize geldik.
Çok yakın da degiliz.

Neyse bu olay böyle kapandı. Eşime hala minnettarım :)
Hiç bana laf düşürmeden kendi düşünce şekliyle hareket ettiği için.

Aradan 2 yıl geçti. Kayınbiraderim evlenecek.
Nişanlandı. Düğün hazırlıklarına başlanacak, eşyalar alınacak vs.
Eşyaların alınması için de ev gerek.
Kayınvalidem ve kayınpederim hemen o 3. katı gündeme getirdiler gelin adayına.
Kız kesinlikle kabul etmedi.
Kayınbiraderim de aynı senin erkek arkadaşın gibi diretince düğüne 1 ay kala kız nişanı bozdu.
Evlenmekten vazgeçti.Gerekçesi de diğer gelin (yani ben) neden oturmadı da ben oturacagım oldu.
Çok da haklıydı.

Çok çok iyi insanlar olmasına ragmen olmaz yani.

Şimdi kayınbiraderim başkasıyla evli.
Kayınpederim, kayınvalidem ve eşimin kardeşi 2. defa aynı hata düşüp ev meselesinin adını dahi anmadılar.
Bu onlara çok büyük ders oldu.

Şimdi 3. katta kendileri oturuyorlar.
Diğer 2 kat da kirada.

Asla kabul etme. Daha nasıl insanlar olduklarını dahi bilmiyorsun.
Ben 4 yıl tanıdıgım halde eşim sagolsun buna müsade etmedi...

Son düzenleme:
bizimkisi biraz önce geldi hemen netin başına geçti baktım müstakil ev ilanlarına bakıyuor ne oldu evi alamadınzmı yeni ilanlara bakıyorsunuz dedi. yooo ben geri vazgeçtim dedi bir dahada soru falan sormadım. belliki bir problem var olmamış ama hala müstakl 2 katlı ev arıyorlar. arasınlar bakalım ben bu konuda netim ve olmaz derim sadece bunu söyleyeceği kabul edemem. şuan yaşadığım yere çok alıştım ama erkek arkadaşım benim elim ayağım yani bir derdim sıkıntım olsa kimseye minnet etmiyorum na söylerim allah var anında iki eli kanda olsa bana yetişir. o yönden hakkını ödeyemem. sevgiye gelince sebiyorum tabiki adam geldi şimdi cnm balım başladı beni biraz daha sevmeye...ne değişik şeyler bu erkekler. ama ben bu sefer çok farklı davrandım saat dokuz buçuktya geldi benim eve dershaneden kafası ağrımış hasta birde biraz dinleneyim dedi tamam dedim cnm gel dışarıdan kuruyemiş alalım dedim çok yorgunum dedi tamam o zaman ben gidiyorum dedim çıktım git ya birşey olmaz senimi yiyecekler sokakta dedi iyide oldu eve geldim bu nette ev ilanlarına bakıyor. ben elime kitabımı aldım sigaramı aldım balkona geçtim kahve yaptım istemisin dedim yok sağol dedi. oturdum balkonada elimde kitabım keyif yapıyorum yanıma geldi bir iki sevdi güzel söz söyledi, kedi gibi kıvranmadım vben ama. sonra hasta olduğundan uyumaya gitti. bu kadar soğuk ve ilgisiz davranmakta varmış. evet pat diye ayrılmam ama biraz mesafe lazım birazda düşünmekye zaman lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…