• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ablanın hisleri?

Ben lise ve üniversite dönemlerimde en küçük kardeşime baktım. Gerçi diğerlerine de baktım ama küçük kardeşimin tüm sorumluluğu bendeydi. Öyle ki nereye gitsem onu da götürmek zorundaydım.
Bunun bana etkisi ne oldu dersen. Evlenirken eşime çocuk kesinlikle istemediğimi söyledim ve bu şartla evlendim. Ancak aile ve çevre baskısına yenik düşerek 6 yıl sonra çocuk yaptık. Çocuğumdan pişman değilim ama başka çocuk kesinlikle istemiyorum.
Bunun sebebi olarak da abla olarak çok erken yaşta çocuk sorumluluklarının üzerine yüklenmesi olarak görüyorum. Çünkü o zaman anlamıştım bir çocuk büyütmenin doğru yetiştirmenin ne derece zor olduğunu.
Ebeveynlerin bu kadar büyük sorumlulukları diğer çocuklarına yüklemelerini hiç doğru bulmuyorum.
Yalnız siz de durum farklı. Sadece yaz tatillerinde idare edilebileceğini düşünüyorum. Hem abla kardeş bağınız güçlenir hem de ailenize biraz faydanız olur.
Birlikte dışarda aktiviteler yapabilirsiniz. Sizinle geçirdiği güzel anlar hafızasında size dair hoş izler bırakır. Bu kadar yüksünmeyin zevk almaya çalışın. Sonuçta sayılı zamanlardan bahsediyoruz bu arada. İleride evlenip ya da iş sebebiyle evden ayrıldığınızda keşkeleriniz olmaz. Kardeşinizle bu anların keyfini çıkarmaya bakın..

Ben olsam bakmak istemezdim. Bütün yıl okulda sürünüyoruz. Yazın dinlenmek isterdim. Çalışacaksam da gider bir işte çalışır para alırdım. Kendi ihtiyaçlarımı giderirdim. Sonuçta o çocuğu ben doğurmadım. Dünyaya getiren annem ise bir zahmet çocuğuna da baksın. O yaşlar çok yaramaz oluyor bir de..

İleride kendi çocuğunuzdan sıkılacağınızı sanmam. Yaz kış sizde değilmiş neyse ki. 3 ay ve süreklilik farkli şeyler. Kendi çocuğunuz olması farkli bir durum. Şu anda zorunluluktan ya da vicdandan yaptığınızı kendi isteğiniz ile yapacaksınız.

Merhaba kk konuyu ablalardan tavsiye almak icin actım, başlıktan da anlaşılacağı gibi ablayım.3.5 yasında bi kardeşim var annem hemşire ve yazları ben bakıyorum 3 ay.Kardesimi gerçekten seviyorum ama yaramaz bir erkek çocuğu.Ben üniversite öğrencisiyim, benim yaslarımdaki insanlar eminim yazları evde bebek bakmıyorlar.Ben kardeşimi çok seviyorum, ortada kalmasını bakıcıya gitmesini istemiyorum ama bazen gerçekten çok bunalıyorum.İlerde kendi çocuğum olduğunda ona enerjim kalmayacakmıs gibi hissettiğim bile oluyor.Kardesiyle arasında bu kadar yas farkı olan, kardeşini büyüten ablalar açıkcası destek mesajlarınıza ihtiyacım var.Gercekten çocuktan bıkar mıyım? Siz bakarken neler hissediyordunuz? Şimdiden teşekkür ederim:)
Hayır asla bikmazsin. Ben de kardeşimle çok ilgilendim, şimdi boyumu geçti maşallah. Hiç gözümde büyümüyor. Çok seviyorum. Rabbim kardeşlerimizi korusun

Kardeşimle aramda 15 yaş var. Annem 3 sene falan çalıştı,yazlari ve okuldan geldikçe ben baktım babamla beraber. Hiç çocuk sevmedim ve istemedim, bir hata sonucu hamileyim. Bana kalsa hiç yapmazdım çünkü yeterince baktım ve bıktım.

Anne babanin tatili yok mu?
Ikisi ayri donemde birer hafta tatil kullanip seni o surede arkadaslarinla tatile gonderseler sanki sen bakmaya gonullusun gibi geldi bana. Bunu teklif et, ihtiyacin oldugunu soyle.

Ben olsam bakmak istemezdim sahsen. Ki tatillerde hep calismis biriyimdir ama cocuk bakmak farkli bir mecra, sizin yasinizda o sorumluluk bebce agir.

Bence sen çok iyi bir ablasın
Ayrıca çok iyi bir anne olacaksın
Kardeşini bakıcıya bırakmaya gönlü elvermeyen sorumluluk sahibi bir abla
Çok dayatma bi durum yok durumunda
Sende istemiş görünüyorsun
Annenle konuş oyun grubuna verin
Arada gider gelir sana da vakit kalır
Benim de kardeşimle aramda 12 yaş var
Çocuklarımın da öyle
Kardeşim canımın yarısı zaten
Deli seviyoruz birbirimizi

Benim kardeşim ile aramda 11 yaș var eskiden hep ben bakardım ona, șimdi o 30 ben 41 yaşındayım ve bana abla gibi değil anne gibi değer verir herşeyi ilk önce benimle paylaşır benim rızamı ister. Bu beni çok ama çok mutlu ediyor

Evde bakici olsun , siz de evdeyken bakiciya goz kulak olursunuz
Aileniz size mi dogurdu cocugu?
Genc kizsiniz , bu yasta yapmaniz gereken baska seyler var
Boyle bir sorumlulugu size yikan ailenize sastim kaldim acikcasi

Benim de küçük kardeşim vardı kız kardeşimle beraber ilgilenirdik birde kuzenlerıme bile baktım bir aradaydık çünkü ama sürekli benim üstümde değillerdi kardeşiniz sürekli bakıyorsunuz yıpranabilirsiniz

Yaz tatili dışında hep Babanne baktı beni ve ortanca kardeşimi de o büyüttü.Ama o da yoruldu artık.Bu eylülde annem kreşe verecek, ben de bütlere kalmamış ve 3 ay memleketteyken bu is bana patladı anlayacagınızz.Sorumluluguna gelince gerçekten ağır, diyorum ya bildiginiz anne gibi hissediyorum kendimi:KK43: ilerde bu hislerimin kalmamasından korkuyorum
Ben sizin yaşınızdayken kendi çocuğuma bakıyordum.. yine şükredin tüm sorumluluğu sizde değil.. öğlen bikaç saatte uyuyordur.. 5ten sonra da serbestsiniz.. idare edebilirsiniz ;)

Ama o anne de calisiyor o yaşında.Cocuklarina bir bütçe ayırıyor calistigiyla.08-17 bence bakılabilir.Aksam ve hafta sonu annede zaten.Biraz da sal bence.Kendi kendine oynasın
Ama cok bunaldıysan haftada iki gün bir bakiciyla anlasilabilinir evde olacak şekilde.

Benim de büyük ablalarla aramda cok yas var.Bir tanesi cok bakmış bana.Benim de annem o zamanlar çalışırmış.Tabi buyuzden olumlu konuşmuyorum.
.

Kardesim olmadi ama ayni senin gbi bende yasca baya buyuk ablam vardi bana bakmisligi cok oldu.fakat evlendgndede cocugu oldugunda gayet guzel bakti hicte enerjsi bitmedi.zaten evladin olunca hersey degisio akan sular duruyo
İnsallah öyle olurum verdiğiniz örnek icin teşekkür ederim içimi ferahlattınız :)

Aha tam benlik konu :) üç kız kardeşiz en küçük kardesle aramda 16 yaş var ben lise bire gidiyordum o vakitler şimdi 10 yaşına girecek düşün :) sana su kadarını söyleyeyim bu küçük minik tatlı hallerini ozleyeceksin :) benim annem de bana bırakıp bırakıp işine gücüne bakardı :) hey gidi günler..
İlerde böyle diyebilecegime inanamıyorum bile diyebilirim o kadar uzak geliyor bana:) zaman çok hızlı geçiyor aslında ama arkadaşlarım “çocuk bakmaktan dışarı çıkmıyorsun” felan dedikçe gözümde büyüyor da olabilir :) teşekkür ederim yorumunuz icin

Merhaba kk konuyu ablalardan tavsiye almak icin actım, başlıktan da anlaşılacağı gibi ablayım.3.5 yasında bi kardeşim var annem hemşire ve yazları ben bakıyorum 3 ay.Kardesimi gerçekten seviyorum ama yaramaz bir erkek çocuğu.Ben üniversite öğrencisiyim, benim yaslarımdaki insanlar eminim yazları evde bebek bakmıyorlar.Ben kardeşimi çok seviyorum, ortada kalmasını bakıcıya gitmesini istemiyorum ama bazen gerçekten çok bunalıyorum.İlerde kendi çocuğum olduğunda ona enerjim kalmayacakmıs gibi hissettiğim bile oluyor.Kardesiyle arasında bu kadar yas farkı olan, kardeşini büyüten ablalar açıkcası destek mesajlarınıza ihtiyacım var.Gercekten çocuktan bıkar mıyım? Siz bakarken neler hissediyordunuz? Şimdiden teşekkür ederim:)
Ben sana anlatayim canim. Benim de aynen senin gibi kardeslerimle aramizda ciddi yas farki var. Ben su an calisiyorum, ogretmenim. Univdeyken yazin eve geldigimde kardeslerime ben bakardim. Bazen derdimki yasitlarim tatillerde gezmelerde ben kös kös oturup cocuk bakiyorum diye. Evliyim bu arada, cocugumuz olsun diye ugrasiyoruz bi yandan. Asil mesele su ki, ben bunlari su an bi hastane odasindan yaziyorum. Kardesim trafik kazasi gecirdi. Beyin kanamasi, beyin ödemi, kaburgalarin kirilip akcigere batmasi hepsi var. Kuzum 26 gun yogun bakimda yatti. Öldü ölecek diye bakiyolardi doktorlar. Dun servise cikti cok sukur. Bugun ilk banyosunu yaptirdik annemle beraber. Simdi uyuyo canim benim. Onu o kadar cok seviyorumki kaybedicem diye aklim cikmisti. Ama bu bile icimdeki cocuk sahibi olma, anne olma duygusunu unutturamadi. Belki de biz vakti zamaninda kardeslerimizd annelik de yaptigimiz icin bu kadar anaçizdir.
Demem o ki; ket vurmaz, aksine annelik duygusunu daha da guclendirir bence.

Ben lise ve üniversite dönemlerimde en küçük kardeşime baktım. Gerçi diğerlerine de baktım ama küçük kardeşimin tüm sorumluluğu bendeydi. Öyle ki nereye gitsem onu da götürmek zorundaydım.
Bunun bana etkisi ne oldu dersen. Evlenirken eşime çocuk kesinlikle istemediğimi söyledim ve bu şartla evlendim. Ancak aile ve çevre baskısına yenik düşerek 6 yıl sonra çocuk yaptık. Çocuğumdan pişman değilim ama başka çocuk kesinlikle istemiyorum.
Bunun sebebi olarak da abla olarak çok erken yaşta çocuk sorumluluklarının üzerine yüklenmesi olarak görüyorum. Çünkü o zaman anlamıştım bir çocuk büyütmenin doğru yetiştirmenin ne derece zor olduğunu.
Ebeveynlerin bu kadar büyük sorumlulukları diğer çocuklarına yüklemelerini hiç doğru bulmuyorum.
Yalnız siz de durum farklı. Sadece yaz tatillerinde idare edilebileceğini düşünüyorum. Hem abla kardeş bağınız güçlenir hem de ailenize biraz faydanız olur.
Birlikte dışarda aktiviteler yapabilirsiniz. Sizinle geçirdiği güzel anlar hafızasında size dair hoş izler bırakır. Bu kadar yüksünmeyin zevk almaya çalışın. Sonuçta sayılı zamanlardan bahsediyoruz bu arada. İleride evlenip ya da iş sebebiyle evden ayrıldığınızda keşkeleriniz olmaz. Kardeşinizle bu anların keyfini çıkarmaya bakın..
İşte tam olarak bu..Kardeşim canımdan bir parça herkes kardeşini sever tabiki ama suan bile diyorum ilerde evlenince çocuk istemiyorum diye..Çünkü birlikte kaldığımız saatlerde anlıyorum bir annenin nasıl kendine vakit ayıramadığını vs.İnsallah hakkımda ve herkesin hakkında hayırlısı olur:) Bu arada çocuğunuz ile hayırlı ve uzun ömürler dilerim size :)

Hayır asla bikmazsin. Ben de kardeşimle çok ilgilendim, şimdi boyumu geçti maşallah. Hiç gözümde büyümüyor. Çok seviyorum. Rabbim kardeşlerimizi korusun
İnsallah , ben de bu vakitlerin ilerde aramızdaki bağı çok daha güçlü kılacağına inanmak istiyorum.Duanıza amin diyorum ve teşekkür ederim yorumunuz icin :)

Kardeşime bakmak benim görevim değil evet aslında doğru ama ben varken bakıcıya gitmesini de istemiyorum :KK43: Haftasonları annem çalışmıyor hafta içi de 8-17.00 çalışıyor bunun dışında serbestim aslında..

Sen buradaki gaz dolu yorumlara aldırma canım benim. Belli ki gayet olgun bir kızsın. Bazı yaşıtlarından daha bilinçlisin.

Annenin çalışma saatleri bence çok uygun. 3 ay idare et. Annene destek ol. Aile olmak bunu gerektirir..

Eğer çok bunalırsan annene kreş fikrini sor maddi olarak imkanı varsa. Yaşı uygun kardeşinin..
Zaten orada kardeşin için daha verimli şeyler olur.

Kimse bakmak zorundasın diyemez zaten. Ama annen de sizler için çabalıyor..

Kardeşimle aramda 15 yaş var. Annem 3 sene falan çalıştı,yazlari ve okuldan geldikçe ben baktım babamla beraber. Hiç çocuk sevmedim ve istemedim, bir hata sonucu hamileyim. Bana kalsa hiç yapmazdım çünkü yeterince baktım ve bıktım.
İnsallah hakkımızda hayırlısı olur , evlat ayrı olur dediler bana da, insallah sizin icin de öyle olacaktır.Bebeginize sağlıkla kavuşun ve teşekkür ederim yorumunuz icin :)

Bence size haksızlık bu. Anneniz size güvenp de mi doğurmuş anlamyrm. Bende kardeşime balardm tabi ama bi 2-3 saat en fazla. Anneniz çalışırken hep sizdeyse bence hiç adil değil

Back