- 20 Temmuz 2014
- 2.031
- 2.472
- 133
Yukarıdaki makalede böbreğe dair bir şey yok. Üst perdeden bilmiş bilmiş yazınca of neler var acaba dedim ama şeker bebeğin gelişmemesi gibi şeylerden bahsediyor. Böbrek büyümesi üzerine de değil.
2. Çocuğu 1-2 yıl sonraya ertelesen bile, çocuk yapmak için yaşın hala genç. Bunu sadece doğum olarak değil, sonrası bebek bakımı ve ilgi anlamında söylüyorum. Fakat çocuklar arasındaki yaş farkının fazla açılmaması, anlaşabilmeleri açısından daha iyi olur. Benim kızım ile oğlumun arası 4.5 yaş, senin de oğlun temel ihtiyaçlarını kendisi karşılayabilecek yaşta. Tuvalet, yemek, giyinme, banyo vs. Bu anlamda zorlanmazsın diye düşünüyorum. Biz de kızımın bebekliğinde çok zorlanmıştık, benzer bir süreç yaşadık. Kolik, alerjik durumlar, uyku problemleri ve zor bir çocuk oluşu bizi zorladı, ama oğlum bambaşka bir mizaçta. Gerçekten her çocuğun kendine özgü olma durumunu sonuna kadar yaşadım. Ve elbette 2. çocuk olması tecrübeli olduğun için bakım olarak oldukça rahat geçiyor. O yüzden ilkinde yaşadığın zorluğu düşünüp gözün korkmasın. Bence sağlık durumun müsaitse fazla bekletme derim.Selam hanımlar. Ben 32 yaşındayım. Bir oğlum var 6 yaşında. İkinci çocuk konusunda çok kararsızım. Bundan bir sene önce sorsanız, kesinlikle istemiyorum diye cevap verirdim fakat şimdi hormonlardan mı ne zıkkımsa bu düşünce peşimi bırakmıyorTabii bunda eşimin payı da büyük.
Gelelim kafamı karıştıran kısımlara. Oğluma hamile iken, oğlum böbreğime baskı yaptı ve böbreğim genişledi. Bu sebeple hamileliğim inanılmaz acı içerisinde ve kötü geçti. Böbrek ağrısı doğum sancısını tetikledi falan derken 5. aydan sonra hep hastanedeydim. Stent takıp, büyümeyi durdurabiliriz ama bebeğe enfeksiyon riski var dedikleri için onu da kabul etmedim, öyle böyle geçti. Tekrar aynı şeyleri kaldırabilir miyim bilmiyorum açıkcası.
Oğlum doğduktan sonrası da çok zordu. Kolik ve alerjik bir bebekti. Resmen memeye yapışık yaşıyordu. Abartısız söylüyorum emdiği süre boyunca 2 saat deliksiz uyumamışımdır.
Bir yandan da eğer yapacaksam acele etmem lazım yaş faktörü var ama şu an sektör değiştiriyorum. 1-2 yıl işin tamamen oturması gerekiyor. Şimdi yaparsam da bu karmaşada çok zorlanırım. Bir de destek olabilecek kimse yok yakınımızda sadece eşim ve ben varız. Siz olsaydınız ne yapardınız? Yapacak olsaydınız, sektör değişikliğinden önce mi sonra mı planlardınız? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim
Ne kadar güzel açıklamışsın, çok teşekkür ederimm2. Çocuğu 1-2 yıl sonraya ertelesen bile, çocuk yapmak için yaşın hala genç. Bunu sadece doğum olarak değil, sonrası bebek bakımı ve ilgi anlamında söylüyorum. Fakat çocuklar arasındaki yaş farkının fazla açılmaması, anlaşabilmeleri açısından daha iyi olur. Benim kızım ile oğlumun arası 4.5 yaş, senin de oğlun temel ihtiyaçlarını kendisi karşılayabilecek yaşta. Tuvalet, yemek, giyinme, banyo vs. Bu anlamda zorlanmazsın diye düşünüyorum. Ben de kızımın bebekliğinde çok zorlanmıştık, benzer bir süreç yaşadık. Kolik, alerjik durumlar, uyku problemleri ve zor bir çocuk oluşu bizi zorladı, ama oğlum bambaşka bir mizaçta. Gerçekten her çocuğun kendine özgü olma durumunu sonuna kadar yaşadım. Ve elbette 2. çocuk olması tecrübeli olduğun için bakım olarak oldukça rahat geçiyor. O yüzden ilkinde yaşadığın zorluğu düşünüp gözün korkmasın. Bence sağlık durumun müsaitse fazla bekletme derim.
Farkındaysanız doktorları da diğer hamileliklerinde bunu yaşama riskin daha az demiş.Ya gerçekten sizinle uğraşamayacağım çünkü sanırım okuduğunuzu anlamıyorsunuz
Belli hastalıklar üzerinde deney yapılmış ve bu hastalıkları bir hamileliğinde deneyimleyen kadınların bir sonraki hamileliklerinde de benzer riskleri yaşayacağından ve uzun dönemde kalıcı hasara sebep olabileceğinden bahsetmiş
Ben doğumun kadın bedeni üzerindeki deformesinden bahsettim yukarıdaki üye de evrensel biyoloji çalış diye saçma ötesi bir öneride bulundu
Ben de argümanımı kanıtlayan bir makale attım
Böbrek büyümesi üzerinden bir makale aramadım bile, siz gelmiş böbrek büyümesi yok ki yazıyorsunuz
Daha tartıştığımız bağlamı bilmiyorsunuz gerçekten yordunuz beni, kim ne kadar ürerse üresin abi sanki benim sağlığım riskte, ne diye uğraşıyorsam istediğiniz kadar doğurun
Siz konu sahibinin kocası falan mısınız acaba ne kadar isteklisiniz doğurmasına
Sizinle daha fazla muhatap olmayacağım, alıntılarsanız duvara konuşmuş olursunuz
Tercih sizin, iyi geceler
Erkek arkadaşın evlilik muhabbetini açsaydı çok güzel anlardın (!)Böbreğiniz genişlemiş ve berbat bir hamilelik yaşamışsınız ve artık o kadar da genç değilsiniz. Gerçekten merak ediyorum ne gerek var sağlığınızı riske atmaya. Zaten 1 tane evladınız var. Ona daha güzel bir hayat sağlayabilecekken (maddi ve daha fazla zamanınız&enerjiniz olacağı için manevi) neden ikinci çocuk. Hiç anlayamıyorum insanların şu üreme içgüdüsünü.
Canım "such complications" derken neyi kastettiğini abstarct ta yazmış. Onların arasında çocuğun böbreğe bası uygulaması yok. Tamam bilimsel makale okuyorsun ama yarım okuyorsunCok komiksiniz buraya bir İlber Ortaylı memei birakiyorum sizin icin :)
“Women who developed such complications are known to be at increased risk of developing similar complications in future pregnancies. It has recently become evident that these women are at an increased risk of long term medical complications.”
Long-Term Effects of Pregnancy Complications on Maternal Health: A Review - PMC
Background: Most pregnancy-related medical complications appear to resolve at delivery or shortly thereafter. Common examples are preterm labor, placental abruption, preeclampsia, and gestational diabetes. Women who developed such complications are ...www.ncbi.nlm.nih.gov
Eki Görüntüle 3337018
Erkek arkadaşın evlilik muhabbetini açsaydı çok güzel anlardın (!)
Insanların üreme içgüdüsünü anlamıyorum demişsiniz, ben de evrimsel biyoloji çalışın dedim. Nesi saçma bunun? Konudan uzak olduğunuz için alakayı anlayamamışsınız. Ama pardon sizin ebeveynlerinizle iligli sorununuzu yada kardeş kıskançlığınızı çözmeniz lazım. Onu da aile arasında halledin, yeri burası değil.Ya gerçekten sizinle uğraşamayacağım çünkü sanırım okuduğunuzu anlamıyorsunuz
Belli hastalıklar üzerinde deney yapılmış ve bu hastalıkları bir hamileliğinde deneyimleyen kadınların bir sonraki hamileliklerinde de benzer riskleri yaşayacağından ve uzun dönemde kalıcı hasara sebep olabileceğinden bahsetmiş
Ben doğumun kadın bedeni üzerindeki deformesinden bahsettim yukarıdaki üye de evrensel biyoloji çalış diye saçma ötesi bir öneride bulundu
Ben de argümanımı kanıtlayan bir makale attım
Böbrek büyümesi üzerinden bir makale aramadım bile, siz gelmiş böbrek büyümesi yok ki yazıyorsunuz
Daha tartıştığımız bağlamı bilmiyorsunuz gerçekten yordunuz beni, kim ne kadar ürerse üresin abi sanki benim sağlığım riskte, ne diye uğraşıyorsam istediğiniz kadar doğurun
Siz konu sahibinin kocası falan mısınız acaba ne kadar isteklisiniz doğurmasına
Sizinle daha fazla muhatap olmayacağım, alıntılarsanız duvara konuşmuş olursunuz
Tercih sizin, iyi geceler
Canım "such complications" derken neyi kastettiğini abstarct ta yazmış. Onların arasında çocuğun böbreğe bası uygulaması yok. Tamam bilimsel makale okuyorsun ama yarım okuyorsun
Doğum bile yapmamışsınız. İkinci çocuk konusunda gelip annelere cahiller diye yargı dağıtmayın o zaman. Bilmediğiniz şeyler için ahlam kesmek, kel alaka şeyler yazmak ne mana?Akillicim ben zaten bobrege baski uygulamasi var demedim :) ben bobrek ozelinde bir arastirma bile yapmadim
Ben dogum kadın bedenini deforme ediyor dedim sen de gelip evrönsöl boyölöjö çölöşmönö önöröröm dedin.
Bacagini capraz yaparak hapsuran anneler calissin evrensel biyolojiyi
Ama pardon sizin ebeveynlerinizle iligli sorununuzu yada kardeş kıskançlığınızı çözmeniz lazım. Onu da aile arasında halledin, yeri burası değil.
Onu da sen değerlendir ilber hocamBaya kotu bir akademisyensiniz bu fallacyden gordugunuz gibi
Burdan sonra yazmayacagim iyi gunlerrrrrr
OlduHahhahahahah laf sokabilmek icin alakasiz olaylari baglama seviyem
Bu yaptiginiza akademide ad hominem deniyor. Yani bir argumanimi curutmeye calismak yerine alakasiz sekilde kisisel bir konudan saldirmak. Bu cahilliginizle savamadigim icin gidiyorum hahshaj hoscakalin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?