• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir 2. Çocuk konusu da benden🧿

Yukarıdaki makalede böbreğe dair bir şey yok. Üst perdeden bilmiş bilmiş yazınca of neler var acaba dedim ama şeker bebeğin gelişmemesi gibi şeylerden bahsediyor. Böbrek büyümesi üzerine de değil.

Ya gerçekten sizinle uğraşamayacağım çünkü sanırım okuduğunuzu anlamıyorsunuz
Belli hastalıklar üzerinde deney yapılmış ve bu hastalıkları bir hamileliğinde deneyimleyen kadınların bir sonraki hamileliklerinde de benzer riskleri yaşayacağından ve uzun dönemde kalıcı hasara sebep olabileceğinden bahsetmiş
Ben doğumun kadın bedeni üzerindeki deformesinden bahsettim yukarıdaki üye de evrensel biyoloji çalış diye saçma ötesi bir öneride bulundu
Ben de argümanımı kanıtlayan bir makale attım
Böbrek büyümesi üzerinden bir makale aramadım bile, siz gelmiş böbrek büyümesi yok ki yazıyorsunuz
Daha tartıştığımız bağlamı bilmiyorsunuz gerçekten yordunuz beni, kim ne kadar ürerse üresin abi sanki benim sağlığım riskte, ne diye uğraşıyorsam istediğiniz kadar doğurun
Siz konu sahibinin kocası falan mısınız acaba ne kadar isteklisiniz doğurmasına
Sizinle daha fazla muhatap olmayacağım, alıntılarsanız duvara konuşmuş olursunuz
Tercih sizin, iyi geceler

Son düzenleme:
Selam hanımlar. Ben 32 yaşındayım. Bir oğlum var 6 yaşında. İkinci çocuk konusunda çok kararsızım. Bundan bir sene önce sorsanız, kesinlikle istemiyorum diye cevap verirdim fakat şimdi hormonlardan mı ne zıkkımsa bu düşünce peşimi bırakmıyor😂 Tabii bunda eşimin payı da büyük.
Gelelim kafamı karıştıran kısımlara. Oğluma hamile iken, oğlum böbreğime baskı yaptı ve böbreğim genişledi. Bu sebeple hamileliğim inanılmaz acı içerisinde ve kötü geçti. Böbrek ağrısı doğum sancısını tetikledi falan derken 5. aydan sonra hep hastanedeydim. Stent takıp, büyümeyi durdurabiliriz ama bebeğe enfeksiyon riski var dedikleri için onu da kabul etmedim, öyle böyle geçti. Tekrar aynı şeyleri kaldırabilir miyim bilmiyorum açıkcası.
Oğlum doğduktan sonrası da çok zordu. Kolik ve alerjik bir bebekti. Resmen memeye yapışık yaşıyordu. Abartısız söylüyorum emdiği süre boyunca 2 saat deliksiz uyumamışımdır.
Bir yandan da eğer yapacaksam acele etmem lazım yaş faktörü var ama şu an sektör değiştiriyorum. 1-2 yıl işin tamamen oturması gerekiyor. Şimdi yaparsam da bu karmaşada çok zorlanırım. Bir de destek olabilecek kimse yok yakınımızda sadece eşim ve ben varız. Siz olsaydınız ne yapardınız? Yapacak olsaydınız, sektör değişikliğinden önce mi sonra mı planlardınız? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim🌸
2. Çocuğu 1-2 yıl sonraya ertelesen bile, çocuk yapmak için yaşın hala genç. Bunu sadece doğum olarak değil, sonrası bebek bakımı ve ilgi anlamında söylüyorum. Fakat çocuklar arasındaki yaş farkının fazla açılmaması, anlaşabilmeleri açısından daha iyi olur. Benim kızım ile oğlumun arası 4.5 yaş, senin de oğlun temel ihtiyaçlarını kendisi karşılayabilecek yaşta. Tuvalet, yemek, giyinme, banyo vs. Bu anlamda zorlanmazsın diye düşünüyorum. Biz de kızımın bebekliğinde çok zorlanmıştık, benzer bir süreç yaşadık. Kolik, alerjik durumlar, uyku problemleri ve zor bir çocuk oluşu bizi zorladı, ama oğlum bambaşka bir mizaçta. Gerçekten her çocuğun kendine özgü olma durumunu sonuna kadar yaşadım. Ve elbette 2. çocuk olması tecrübeli olduğun için bakım olarak oldukça rahat geçiyor. O yüzden ilkinde yaşadığın zorluğu düşünüp gözün korkmasın. Bence sağlık durumun müsaitse fazla bekletme derim.

2. Çocuğu 1-2 yıl sonraya ertelesen bile, çocuk yapmak için yaşın hala genç. Bunu sadece doğum olarak değil, sonrası bebek bakımı ve ilgi anlamında söylüyorum. Fakat çocuklar arasındaki yaş farkının fazla açılmaması, anlaşabilmeleri açısından daha iyi olur. Benim kızım ile oğlumun arası 4.5 yaş, senin de oğlun temel ihtiyaçlarını kendisi karşılayabilecek yaşta. Tuvalet, yemek, giyinme, banyo vs. Bu anlamda zorlanmazsın diye düşünüyorum. Ben de kızımın bebekliğinde çok zorlanmıştık, benzer bir süreç yaşadık. Kolik, alerjik durumlar, uyku problemleri ve zor bir çocuk oluşu bizi zorladı, ama oğlum bambaşka bir mizaçta. Gerçekten her çocuğun kendine özgü olma durumunu sonuna kadar yaşadım. Ve elbette 2. çocuk olması tecrübeli olduğun için bakım olarak oldukça rahat geçiyor. O yüzden ilkinde yaşadığın zorluğu düşünüp gözün korkmasın. Bence sağlık durumun müsaitse fazla bekletme derim.
Ne kadar güzel açıklamışsın, çok teşekkür ederimm😍 Minnoşları öpüyor, sağlıklı ve mutlu bir ömür diliyorum🙏

Belli hastalıklar üzerinde deney yapılmış ve bu hastalıkları bir hamileliğinde deneyimleyen kadınların bir sonraki hamileliklerinde de benzer riskleri yaşayacağından ve uzun dönemde kalıcı hasara sebep olabileceğinden bahsetmiş
Ben doğumun kadın bedeni üzerindeki deformesinden bahsettim yukarıdaki üye de evrensel biyoloji çalış diye saçma ötesi bir öneride bulundu
Böbrek büyümesi üzerinden bir makale aramadım bile, siz gelmiş böbrek büyümesi yok ki yazıyorsunuz
Daha tartıştığımız bağlamı bilmiyorsunuz gerçekten yordunuz beni, kim ne kadar ürerse üresin abi sanki benim sağlığım riskte, ne diye uğraşıyorsam istediğiniz kadar doğurun
Sizinle daha fazla muhatap olmayacağım, alıntılarsanız duvara konuşmuş olursunuz
Farkındaysanız doktorları da diğer hamileliklerinde bunu yaşama riskin daha az demiş.
üslubunuzdan hiç hoşlanmadım. Önce gelip “üreme” meraklısı gibi davranıyorsunuz. Kadın dediğiniz gibi biri olsa ikinci çocuk için altı sene beklemez.
Yine aynı mesajda maddi manevi yetemezsini ima ediyorsunuz. Konu sahibi İsviçre’de yaşıyor mesela imkanı var ki düşünüyor.
Üst perdeden sakın yapma üreme meraklısı maddi şartın yerinde mi hem bakayım, yaşın da genç değil hem diyorsunuz. Bu insanların üreme merakını da anlamıyorum layıkıyla(!) yap bir tane demenizden hoşlanmadım. Kimin kaç çocuğa layıkıyla bakacağına biz mi karar veriyoruz

O kadar riskli şeyler yaşayıp neden bir çocuk daha yapayım ki?size birşey olsa o çocuk ne yapar?annem bana kardeş yapmış oley demez herhalde.bütün enerjimi mevcut çocuğa yöneltirdim.

Yapmaman için bir sebep göremedim. Yalnız ikinciler daha az yoruyor diye bir şey yok bu arada onu söyleyeyim öyle bir şey bekleme 😂

Böbreğiniz genişlemiş ve berbat bir hamilelik yaşamışsınız ve artık o kadar da genç değilsiniz. Gerçekten merak ediyorum ne gerek var sağlığınızı riske atmaya. Zaten 1 tane evladınız var. Ona daha güzel bir hayat sağlayabilecekken (maddi ve daha fazla zamanınız&enerjiniz olacağı için manevi) neden ikinci çocuk. Hiç anlayamıyorum insanların şu üreme içgüdüsünü.
Erkek arkadaşın evlilik muhabbetini açsaydı çok güzel anlardın (!)

Çocuk konusunda yapan da yapmayan da pişman ben anlamıyorum. Geçen arkadaşlarla buluştuk. Sol yanımdakinin 3. Çocuğu kaza ile oldu. 3 yaşına girecek neredeyse ama arkadaşım hala mutsuz ve 3 çocuk çok, 2 ideal sakın 3. Yapma diyor. Sağ yanımda oturan arkadaş benden epey büyük, 15 yaş kadar. 2 oğlu olmuş. Eşi 3. De erkek olur diye istememiş. Cok pişmanım keşke 3. Yü yapsaydık diyor. Yani ben de anlamıyorum artık. Ama içinde istek varsa hem annenin hem de babanın, maddi durum da el veriyorsa ben 2.nin mutlaka yapılmasından yanayım. 3 olsa belki bir oturup taramak lazım derdim ama 2 icin bam bam bam diyorum :D

Cok komiksiniz buraya bir İlber Ortaylı memei birakiyorum sizin icin :)

“Women who developed such complications are known to be at increased risk of developing similar complications in future pregnancies. It has recently become evident that these women are at an increased risk of long term medical complications.”

Eki Görüntüle 3337018
Canım "such complications" derken neyi kastettiğini abstarct ta yazmış. Onların arasında çocuğun böbreğe bası uygulaması yok. Tamam bilimsel makale okuyorsun ama yarım okuyorsun 😉

Erkek arkadaşın evlilik muhabbetini açsaydı çok güzel anlardın (!)

Hahhahahahah laf sokabilmek icin alakasiz olaylari baglama seviyem
Bu yaptiginiza akademide ad hominem deniyor. Yani bir argumanimi curutmeye calismak yerine alakasiz sekilde kisisel bir konudan saldirmak. Bu cahilliginizle savamadigim icin gidiyorum hahshaj hoscakalin

Insanların üreme içgüdüsünü anlamıyorum demişsiniz, ben de evrimsel biyoloji çalışın dedim. Nesi saçma bunun? Konudan uzak olduğunuz için alakayı anlayamamışsınız. Ama pardon sizin ebeveynlerinizle iligli sorununuzu yada kardeş kıskançlığınızı çözmeniz lazım. Onu da aile arasında halledin, yeri burası değil.
Attığınız makale söylediğinizi kanıtlamıyor. Çünkü başka hastalıklar için yazılmış. 3000'i aşkın bilimsel makale okumuş, Q1'de yayınlanan 10'a yakın makalenin yanında bir master ve bir doktora tezinin yazarı olarak bilimsel makalelerin hangi şartlarla yazıldığını ve hangi bağlamda değerlendirileceğini iyi bilirim. Özelllikle biyoloji ve ilgili alanlardaki makaleler tam olarak verilen koşullar için geçerlidir Tıp alanında, başka hastalıklar için yazılan bir makaleyi "işte risk yüksek" diyerek, bir de "bilimsel kanıt sunuyorum" diyerek bize yutturamazsınız.
Abstractina bakarak bile konuyla ilgisiz olduğunu anladım, oturup makaleyi okusam (bunun icin vaktim yok kusura bakma, yazılmayı bekleyen 2 makalem var, onlarla ilgilenirim vaktim olsa) neden kanıt olamayacağına dair uzun bir yorum yazarım. Bilimsel yaklaşım çabanız çok hoş ama yetersiz.
Şimdi doğum iznindeyim. Göreve başlayınca lisansüstü için "scientific reading and writing" dersi açmayı planlıyorum. Misafir öğrenci olarak gelebilirsiniz. Faydalı olur.

Canım "such complications" derken neyi kastettiğini abstarct ta yazmış. Onların arasında çocuğun böbreğe bası uygulaması yok. Tamam bilimsel makale okuyorsun ama yarım okuyorsun 😉

Akillicim ben zaten bobrege baski uygulamasi var demedim :) ben bobrek ozelinde bir arastirma bile yapmadim
Ben dogum kadın bedenini deforme ediyor dedim sen de gelip evrönsöl boyölöjö çölöşmönö önöröröm dedin.
Bacagini capraz yaparak hapsuran anneler calissin evrensel biyolojiyi ✨

Akillicim ben zaten bobrege baski uygulamasi var demedim :) ben bobrek ozelinde bir arastirma bile yapmadim
Ben dogum kadın bedenini deforme ediyor dedim sen de gelip evrönsöl boyölöjö çölöşmönö önöröröm dedin.
Bacagini capraz yaparak hapsuran anneler calissin evrensel biyolojiyi ✨
Doğum bile yapmamışsınız. İkinci çocuk konusunda gelip annelere cahiller diye yargı dağıtmayın o zaman. Bilmediğiniz şeyler için ahlam kesmek, kel alaka şeyler yazmak ne mana?
Tekrar diyorum, 35 altı yaşında kadına genç değilsiniz demeniz zaten işin dışında olduğunuzun ispatı. Ben 32de doğurdum riskli grupta değilsin derdi her doktor hatta perinatolog da dahil.
Bilmediğiniz konularda kendi kardeş sorunlarınızı dahil etmeyin.

Hahhahahahah laf sokabilmek icin alakasiz olaylari baglama seviyem
Bu yaptiginiza akademide ad hominem deniyor. Yani bir argumanimi curutmeye calismak yerine alakasiz sekilde kisisel bir konudan saldirmak. Bu cahilliginizle savamadigim icin gidiyorum hahshaj hoscakalin
Oldu😂

Sağlık kısmına yorum yapamayacağım ama bir tek çocuk olarak ikinci çocuk kesinlikle olmalı görüşündeyim. Tek çocuk olmak anne-babanın yaşı ilerledikçe çok çok zor.

Ne çocuğu ya gözünü seveyim birkaç gün benimkini sana yollayayım dene bakalım yeniden 💆🏼‍♀️ 11:00 den beri oyuncak oynayıp etkinlik yapıyorum 10 saniye susmadan soru sorup konuşuyor 4 yaşında. Gözünü seveyim dertsiz başına dert arama

Ben sağlık konulu kısma yorum yapmak istiyorum çünkü iki üç cocugum yok şuan tek cocuk tecrubem var o yuzden yanlıs olur. Sağlik kısminda gebelikte yasadiginiz bu durumu ikinci gebelikte yasama olasiliginiz yuzde 60. Özellikle gebelik ile gelip dogum ile rahatladiysaniz bu sekilde vucut tekrar gebe kaldiginda tekrara girebilir ama girmeyedebilir. Yaş konusuna yorum yazan arkadaslar evet tıbben 35+ yaş risktir fakar bu riskler yüzdeye vurularak risktir. 25 yasinda preeklemsi gecirdim gebelik tansiyonlariyla ugrastim yüzdeye vurunca gebelik tansiyonu 20+da cok az 35+da risk artar, 40+da dahada artar vs şeklindedir bunlar olasılıktır. 18-19 yasinda bir gebedede bir suru rahatsizlik olabilir. Ayrica yanlis anlamazsaniz elbette cok agrilidir zordur fakat plesanta dekolman gibi ciddi hayati tehlikeli bir seyde yasamamissiniz o yuzden yüzdelik risklere bakmayin. Bir kiside ya size bir sey olsa demis hamile kalmadanda olabilir hayatimizin garantisi var mi ? Eger tekrar anne olmak istiyorsaniz tam zamani tam yaşi, bilincli birisiniz aydın insanlarin sofralari kalabalik olmali😊
Umarim her şey gönlünüzce olur.

Back