• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir 2. Çocuk konusu da benden🧿

Hayır o kadar değilsiniz dediği yaşta normal bir yaş. Ben ilk çocuğumu 32de yaptım. Genelde artık ilk çocuk 30-35 arası yapılıyor. İnsan biraz düşünerek yazar. Konunun başında 40larında anne olmak için didinen bir kadın varken gelip ay yaşın da genç değil denmez yani

Oğlu 6 yaşında demek ki ilk hamile kaldığında 26 yaşındaymış ve sağlık açısından sıkıntılı bir hamilelik geçirmiş. 26 yaş hiç doğum yapmamış biri ile 32 yaş bir mi allah aşkına. Bilimsel bir gerçek bu, dünyaya bir insan getirirken bedenin ve organların ister istemez deforme oluyor, bir de konu sahibi böbrek genişlemesi gibi ciddi bir semptom yaşamış.

40 yaş anne olmak için geç demiyorum. Konu sahibinin hikayesi özelinde aldığınız riske değer mi diyorum.

Anaçlık gibi karakter özelliklerinden bahsetmişsiniz yukarıda. Ben rasyonel konuşuyorum ve zamanınız&enerjiniz aynı olmayacak diyorum. Kaldı ki konu sahibi sektör değiştirdiğinden, 1 yıl önce asla çocuk istemediğinden ve eşinin etkisi altında kalma ihtimalinden bahsetmiş.
Çocuk sahibi olmak bu kadar ağır sorumlulukları ve etkileri olan bir şeyken, “ya tam da istemiyorum ama hormon etkisiyle ister de gibiyim, şartlarım da tam değil ama tam da gibi” diyerek yapılacak bir şey olmamalı doğurmak.

Ay resmen sizinle aynı şeyleri yaşamışız. Atopik dermatit olmuştu benim oğlum da. Ben de 1 yıl diyet yaptım, sonrasında düzeldi.
İnşallah ikinci gebeliğiniz sorunsuz harika geçer ve tekrar alerji sorunu yaşamazsınız.

Her gebelik her doğum kendine özel.
Tekrarlama ihtimalini düşünerek aynı acılara dayanabilir miyim diye iyi düşünmek gerek aslında ama ben biraz gözü karalık yaptım. Çünkü çok istiyordum tekrar anne olup tüm süreçleri keyifle yaşamayı.

Umarım sizin için de her şey çok güzel ve sağlıkla ilerler

Her gebelik ve her bebek birbirinden farklı. Ikinci gebeliğiniz çok rahat da geçebilir. Muhtemelen aynı sorunları tekrar yaşamayacaksınız.
Bence asıl mesele hazır olmamanız. Hazır değilken yaşım geçiyor korkusuyla yapmayın. Siz mental olarak hazır olmadığınızda gebeliginizde problem yaşama ihtimaliniz bir hayli artacak çünkü stres mutlaka hem sizde hem bebekte bir etki bırakacak.
Ben ilk çocuğumu 34 yaşımda doğurdum. 3 yıllık evliyim kızım 5 aylık. Zihinsel ve ruhsal olarak hazır olmayı bekledim. Işle ilgili çok stresli bir dönemi atlattıktan sonra oldu kızım. Kafam rahat olunca çok rahat bir gebelik geçirdim. Kızım da çok sakin bir bebek olarak dünyaya geldi. Sonra stres seviyem yükseldi, derken çocuk da huysuzlaştı. Yani önce siz ruhen iyi olmalısınız.

Selam hanımlar. Ben 32 yaşındayım. Bir oğlum var 6 yaşında. İkinci çocuk konusunda çok kararsızım. Bundan bir sene önce sorsanız, kesinlikle istemiyorum diye cevap verirdim fakat şimdi hormonlardan mı ne zıkkımsa bu düşünce peşimi bırakmıyor😂 Tabii bunda eşimin payı da büyük.
Gelelim kafamı karıştıran kısımlara. Oğluma hamile iken, oğlum böbreğime baskı yaptı ve böbreğim genişledi. Bu sebeple hamileliğim inanılmaz acı içerisinde ve kötü geçti. Böbrek ağrısı doğum sancısını tetikledi falan derken 5. aydan sonra hep hastanedeydim. Stent takıp, büyümeyi durdurabiliriz ama bebeğe enfeksiyon riski var dedikleri için onu da kabul etmedim, öyle böyle geçti. Tekrar aynı şeyleri kaldırabilir miyim bilmiyorum açıkcası.
Oğlum doğduktan sonrası da çok zordu. Kolik ve alerjik bir bebekti. Resmen memeye yapışık yaşıyordu. Abartısız söylüyorum emdiği süre boyunca 2 saat deliksiz uyumamışımdır.
Bir yandan da eğer yapacaksam acele etmem lazım yaş faktörü var ama şu an sektör değiştiriyorum. 1-2 yıl işin tamamen oturması gerekiyor. Şimdi yaparsam da bu karmaşada çok zorlanırım. Bir de destek olabilecek kimse yok yakınımızda sadece eşim ve ben varız. Siz olsaydınız ne yapardınız? Yapacak olsaydınız, sektör değişikliğinden önce mi sonra mı planlardınız? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim🌸
Yap gitsin ayol😁 çünkü istiyorsun, bu düşünce uzun zamandır aklında diye biliyorum. Her türlü olacaksa daha fazla yaş farkı olmasın, senin gibi bilinçli bir kadın çocuk yapmalı 3 desen ona da okey derim🥳

Böbreğiniz genişlemiş ve berbat bir hamilelik yaşamışsınız ve artık o kadar da genç değilsiniz. Gerçekten merak ediyorum ne gerek var sağlığınızı riske atmaya. Zaten 1 tane evladınız var. Ona daha güzel bir hayat sağlayabilecekken (maddi ve daha fazla zamanınız&enerjiniz olacağı için manevi) neden ikinci çocuk. Hiç anlayamıyorum insanların şu üreme içgüdüsünü.
Evrimsel biyoloji çalışmanızı öneririm. Belki o zaman anlarsınız 👍

Yeni doğum yaptım, hem annem hem kayınvalidem yakınımda ama o halde zor günler geçiriyorum. Üstüne bir de sağlık sorunları yaşama ihtimaliniz varsa mümkünse sektör değişikliğini erteleyin ya da işinizi oturttuktan sonra çocuk düşünün.

Oğlu 6 yaşında demek ki ilk hamile kaldığında 26 yaşındaymış ve sağlık açısından sıkıntılı bir hamilelik geçirmiş. 26 yaş hiç doğum yapmamış biri ile 32 yaş bir mi allah aşkına. Bilimsel bir gerçek bu, dünyaya bir insan getirirken bedenin ve organların ister istemez deforme oluyor, bir de konu sahibi böbrek genişlemesi gibi ciddi bir semptom yaşamış.

40 yaş anne olmak için geç demiyorum. Konu sahibinin hikayesi özelinde aldığınız riske değer mi diyorum.

Anaçlık gibi karakter özelliklerinden bahsetmişsiniz yukarıda. Ben rasyonel konuşuyorum ve zamanınız&enerjiniz aynı olmayacak diyorum. Kaldı ki konu sahibi sektör değiştirdiğinden, 1 yıl önce asla çocuk istemediğinden ve eşinin etkisi altında kalma ihtimalinden bahsetmiş.
Çocuk sahibi olmak bu kadar ağır sorumlulukları ve etkileri olan bir şeyken, “ya tam da istemiyorum ama hormon etkisiyle ister de gibiyim, şartlarım da tam değil ama tam da gibi” diyerek yapılacak bir şey olmamalı doğurmak.

Rasyonel ve bilimsel gerçeklerin gayet farkında olan bir kadınım. Hadi “canım sıkıldı üreyeyim” mantığı ile çocuk yapacak biri değilim. Bilimsel olarak bu durumun tekrarlanma riski, tekrarlanmama riskinden daha düşük doktorumun söylediğine göre. Şartlarımın tam olmadığı çıkarımını nasıl yaptınız bilmiyorum ama kariyer değişimini sadece canım öyle istediği için yapıyorum. Hiç çalışmasam dahi hayatımda değişen pek bir şey olmaz yani öyle aman aman büyük bir risk almıyorum. Eşimin etkisinde de kalmadım. O cümleyi yalnızca eşimin de istediğini belirtmek için yazmıştım. “Doğurmak” eylemini daha önce gerçekleştirmiş biri olarak elbette uzun süredir düşünüyorum bu konuyu. Hormonların etkisi ile yapacak olsaydım 6 senede elbet yapardım. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Yeni doğum yaptım, hem annem hem kayınvalidem yakınımda ama o halde zor günler geçiriyorum. Üstüne bir de sağlık sorunları yaşama ihtimaliniz varsa mümkünse sektör değişikliğini erteleyin ya da işinizi oturttuktan sonra çocuk düşünün.
Bebeğiniz hayırlı olsun, sağlıkla büyüsün🙏Ben de belki yardımcı alabilirim zorlandığım yerde ama en son seçenek olarak bunu düşünürüm sanırım. Çünkü kendim ilgilenmek isterim.

Bebeğiniz hayırlı olsun, sağlıkla büyüsün🙏Ben de belki yardımcı alabilirim zorlandığım yerde ama en son seçenek olarak bunu düşünürüm sanırım. Çünkü kendim ilgilenmek isterim.
Amin, teşekkürler. İnşaallah sizin bebeğiniz de zamanında sağlıklı sıhhatli ve siz de hiç sorun yaşamdan dünyaya gelir.
Her bebek farklıdır aslında, yaşadığınız şeyleri tekrar yaşayacaksınız diye bir kural yok ama yine de temkinli olun. Hiç yardımcıya ihtiyacınız olmaz inşallah 😊

Evrimsel biyoloji çalışmanızı öneririm. Belki o zaman anlarsınız 👍

Cok komiksiniz buraya bir İlber Ortaylı memei birakiyorum sizin icin :)

“Women who developed such complications are known to be at increased risk of developing similar complications in future pregnancies. It has recently become evident that these women are at an increased risk of long term medical complications.”

IMG_2099.jpeg

Kadınların çoğu her gebeliğinin tecrübesinin farklı oldugunu söyler. Bebekten bebeğe de değişebilir çok şey. Çok daha kolay olabilir yani. İçinden geçiyor belli ki bence deneyin zaman geçmeden. Tek çocuk olan biriyim. Çocukken güzeldi tek çocuk olmak ama büyünce keşke bi kardeşim olsaydı dedim çünkü tek çocuklara özellikle ilerleyen yaşlarda çok sorumluluk biniyor. Ve bence kardeşlik duygusu da tadılmalı. Bu açıdan da bakın derim. Eğer ki maddi ve manevi bir çocuga daha hazırsanız beklemeyin :)

Rasyonel ve bilimsel gerçeklerin gayet farkında olan bir kadınım. Hadi “canım sıkıldı üreyeyim” mantığı ile çocuk yapacak biri değilim. Bilimsel olarak bu durumun tekrarlanma riski, tekrarlanmama riskinden daha düşük doktorumun söylediğine göre. Şartlarımın tam olmadığı çıkarımını nasıl yaptınız bilmiyorum ama kariyer değişimini sadece canım öyle istediği için yapıyorum. Hiç çalışmasam dahi hayatımda değişen pek bir şey olmaz yani öyle aman aman büyük bir risk almıyorum. Eşimin etkisinde de kalmadım. O cümleyi yalnızca eşimin de istediğini belirtmek için yazmıştım. “Doğurmak” eylemini daha önce gerçekleştirmiş biri olarak elbette uzun süredir düşünüyorum bu konuyu. Hormonların etkisi ile yapacak olsaydım 6 senede elbet yapardım. Yorumunuz için teşekkür ederim.

Ben sizi anlayabiliyorum
Ama yukarıda attığım makaleyi bir okuyun bence
Ben yazım şeklinizden pek emin olmadığınız hissini aldım, umarım en doğru kararı verirsiniz ve sağlığınız daim olur
İyi geceler diliyorum

Ben sizi anlayabiliyorum
Ben yazım şeklinizden pek emin olmadığınız hissini aldım, umarım en doğru kararı verirsiniz ve sağlığınız daim olur
İyi geceler diliyorum
Umarım. Teşekkür ederim. Size de iyi geceler.

Ben sizi anlayabiliyorum
İyi geceler diliyorum
Yukarıdaki makalede böbreğe dair bir şey yok. Üst perdeden bilmiş bilmiş yazınca of neler var acaba dedim ama şeker bebeğin gelişmemesi gibi şeylerden bahsediyor. Böbrek büyümesi üzerine de değil.

Eninde sonunda yapacaksanız bence şimdi yapın
Bir de her hamilelik farklı her bebek farklı.
Mesela oğlum kolikti ve gerçekten inanılmaz zordu ama kızım mışıl mışıl uyurdu sessiz sakin büyüdü gitti 🧿

Eninde sonunda yapacaksanız bence şimdi yapın
Bir de her hamilelik farklı her bebek farklı.
Mesela oğlum kolikti ve gerçekten inanılmaz zordu ama kızım mışıl mışıl uyurdu sessiz sakin büyüdü gitti 🧿
Ayy ne güzel🧿 teşekkür ederim. Sağlıkla büyüsün bebekleriniz🙏

Yapın gitsin. Isteklisiniz bence, neden daha fazla bekleyesiniz ki? Çocuksuz olsaydınız, kariyer değişimi zamanı biraz daha bekleyin derdim ama deneyimlisiniz de.
Bir de insan içten içe biliyor. Biz dört kardeşiz, oğlum tek çocuk (benim tarafımdan en azından). Eski eşimle evliyken asla ikinci bir çocuk istemedim. Hormonlar falan hiç bir şekilde fikrimi değiştirmedi. Şu an birlikte olduğum kişiyle çocuğumuzun olmasını çok istedim ama hem hastalığım nedeniyle olmadı, hem de artık yaş gelmiş 42ye, riskli zaten ama bugün olsa zil takıp oynardım sevinçten. Ertelemeyi düşündüğünüz zaman içiniz biraz aciyorsa cevabı orada bulabilirsiniz. Ne karar verirseniz verin hayırlısı olsun. 🌸

Yapın gitsin. Isteklisiniz bence, neden daha fazla bekleyesiniz ki? Çocuksuz olsaydınız, kariyer değişimi zamanı biraz daha bekleyin derdim ama deneyimlisiniz de.
Bir de insan içten içe biliyor. Biz dört kardeşiz, oğlum tek çocuk (benim tarafımdan en azından). Eski eşimle evliyken asla ikinci bir çocuk istemedim. Hormonlar falan hiç bir şekilde fikrimi değiştirmedi. Şu an birlikte olduğum kişiyle çocuğumuzun olmasını çok istedim ama hem hastalığım nedeniyle olmadı, hem de artık yaş gelmiş 42ye, riskli zaten ama bugün olsa zil takıp oynardım sevinçten. Ertelemeyi düşündüğünüz zaman içiniz biraz aciyorsa cevabı orada bulabilirsiniz. Ne karar verirseniz verin hayırlısı olsun. 🌸
Çok teşekkür ediyorum❤️ Umarım sizin de istekleriniz en kısa sürede ve sağlıklı bir şekilde gerçekleşir🙏

Back