- 20 Temmuz 2014
- 2.031
- 2.472
- 133
Hayır o kadar değilsiniz dediği yaşta normal bir yaş. Ben ilk çocuğumu 32de yaptım. Genelde artık ilk çocuk 30-35 arası yapılıyor. İnsan biraz düşünerek yazar. Konunun başında 40larında anne olmak için didinen bir kadın varken gelip ay yaşın da genç değil denmez yani
Oğlu 6 yaşında demek ki ilk hamile kaldığında 26 yaşındaymış ve sağlık açısından sıkıntılı bir hamilelik geçirmiş. 26 yaş hiç doğum yapmamış biri ile 32 yaş bir mi allah aşkına. Bilimsel bir gerçek bu, dünyaya bir insan getirirken bedenin ve organların ister istemez deforme oluyor, bir de konu sahibi böbrek genişlemesi gibi ciddi bir semptom yaşamış.
40 yaş anne olmak için geç demiyorum. Konu sahibinin hikayesi özelinde aldığınız riske değer mi diyorum.
Anaçlık gibi karakter özelliklerinden bahsetmişsiniz yukarıda. Ben rasyonel konuşuyorum ve zamanınız&enerjiniz aynı olmayacak diyorum. Kaldı ki konu sahibi sektör değiştirdiğinden, 1 yıl önce asla çocuk istemediğinden ve eşinin etkisi altında kalma ihtimalinden bahsetmiş.
Çocuk sahibi olmak bu kadar ağır sorumlulukları ve etkileri olan bir şeyken, “ya tam da istemiyorum ama hormon etkisiyle ister de gibiyim, şartlarım da tam değil ama tam da gibi” diyerek yapılacak bir şey olmamalı doğurmak.