Size de çok geçmiş olsun. Umarım en kısa sürede iyileşir, sağlıklı bir şekilde doğumunuzu yaparsınızBöbrek genişlemesi ve hastane süreçlerini suan ben yaşıyorum inanılmaz zorlanıyorum ağrı sancı içindeyim ikinci çocuğa suan bu acılarla imkansız gözüyle bakıyorumçok zor geçiyor gebelik benim için..
her hamilelik bir değil tabi ama göze alabilir miyim bilmiyorum sanmıyorum
Siz ben olabilir misiniz? Galiba ben de öyle yapacağım, teşekkür ederimBenim de oğlum 6 yasinda. Ben de kariyerim bakımından dönüm noktasında ve çok çalışmam gereken yerdeyim. Ben oyumu bir yıl ertelemekten yana kullandımzaten araları açıldı aralarinda ha 7 yaş olmuş ha 8 yaş amaaan her halükarda zaten arkadaş olmayacaklar acele etmenin anlamı yok. Bu arada ben de 32 yaşındayım ne kadar ortak noktamız var
Sen kaza kurşununa kurban gidene kadar böyle bir ileri iki geri yapamayacaksın bence.Siz ben olabilir misiniz? Galiba ben de öyle yapacağım, teşekkür ederim
Puhahahaha yapma ama yaaaaSen kaza kurşununa kurban gidene kadar böyle bir ileri iki geri yapamayacaksın bence.
Kocana söyle seni sarhoş etsin anca öyle olur
Bence de 2..cocugu istiyorsunuz. Ve aklinizda kalacaginiza yapin gitsin.
2.cocuga ben de kolay karar verememistim ama yapmasam hep aklimda kalirdi. Iyiki dogurmusum.
Bu arada 2. Cocugun bakimi vs cok daha kolay gecti benim icin. Çünkü tecrube oluyor malum.
1 sene ertelerseniz cocuk isini sadece, hem psikolojik olarak alisirsiniz, hem de hamilelik surecinde isinizi oturtmus olursunuz.
Siz niye bu kadar sinirlendiniz ki sakin olun, 10. çocuğu yapayım mı diye sormadım. Aslında yapayım mı diye de sormadım. Siz olsanız yerimde ne düşünürsünüz diye sordum. Maddi manevi bir sıkıntım olsa zaten konu açmam.Böbreğiniz genişlemiş ve berbat bir hamilelik yaşamışsınız ve artık o kadar da genç değilsiniz. Gerçekten merak ediyorum ne gerek var sağlığınızı riske atmaya. Zaten 1 tane evladınız var. Ona daha güzel bir hayat sağlayabilecekken (maddi ve daha fazla zamanınız&enerjiniz olacağı için manevi) neden ikinci çocuk. Hiç anlayamıyorum insanların şu üreme içgüdüsünü.
Karşınızdaki insanın maddi manevi çocuğa ne vereceğini nereden biliyorsunuz peki?Böbreğiniz genişlemiş ve berbat bir hamilelik yaşamışsınız ve artık o kadar da genç değilsiniz. Gerçekten merak ediyorum ne gerek var sağlığınızı riske atmaya. Zaten 1 tane evladınız var. Ona daha güzel bir hayat sağlayabilecekken (maddi ve daha fazla zamanınız&enerjiniz olacağı için manevi) neden ikinci çocuk. Hiç anlayamıyorum insanların şu üreme içgüdüsünü.
Hayır o kadar değilsiniz dediği yaşta normal bir yaş. Ben ilk çocuğumu 32de yaptım. Genelde artık ilk çocuk 30-35 arası yapılıyor. İnsan biraz düşünerek yazar. Konunun başında 40larında anne olmak için didinen bir kadın varken gelip ay yaşın da genç değil denmez yaniSiz niye bu kadar sinirlendiniz ki sakin olun, 10. çocuğu yapayım mı diye sormadım. Aslında yapayım mı diye de sormadım. Siz olsanız yerimde ne düşünürsünüz diye sordum. Maddi manevi bir sıkıntım olsa zaten konu açmam.
Ben kardeslerim olmasindan cok mutluyum. Illa kucukken arkadas degil, yetiskinken de oluyor kardes. Hatta yas araligi cok farketmiyor.Aklında kalacağına yap gitsin ne ya kadın eski flörtüme mesaj atsam mı diye soruyor sanki
Benim de ilk hamileliğim böbrek sorunlarından berbat geçti. Hamileyken üç kez taş düşürdüm. Böbreklerimde son seviyeye geldi genişleme. Stent ben de istemedim, erken doğumu tetikleyebilir dedikleri için. Resmen acılar içinde ne olduğunu anlamadığım bir hamilelik yaşadım. Tam 40 haftalıkken doğurdum.Selam hanımlar. Ben 32 yaşındayım. Bir oğlum var 6 yaşında. İkinci çocuk konusunda çok kararsızım. Bundan bir sene önce sorsanız, kesinlikle istemiyorum diye cevap verirdim fakat şimdi hormonlardan mı ne zıkkımsa bu düşünce peşimi bırakmıyorTabii bunda eşimin payı da büyük.
Gelelim kafamı karıştıran kısımlara. Oğluma hamile iken, oğlum böbreğime baskı yaptı ve böbreğim genişledi. Bu sebeple hamileliğim inanılmaz acı içerisinde ve kötü geçti. Böbrek ağrısı doğum sancısını tetikledi falan derken 5. aydan sonra hep hastanedeydim. Stent takıp, büyümeyi durdurabiliriz ama bebeğe enfeksiyon riski var dedikleri için onu da kabul etmedim, öyle böyle geçti. Tekrar aynı şeyleri kaldırabilir miyim bilmiyorum açıkcası.
Oğlum doğduktan sonrası da çok zordu. Kolik ve alerjik bir bebekti. Resmen memeye yapışık yaşıyordu. Abartısız söylüyorum emdiği süre boyunca 2 saat deliksiz uyumamışımdır.
Bir yandan da eğer yapacaksam acele etmem lazım yaş faktörü var ama şu an sektör değiştiriyorum. 1-2 yıl işin tamamen oturması gerekiyor. Şimdi yaparsam da bu karmaşada çok zorlanırım. Bir de destek olabilecek kimse yok yakınımızda sadece eşim ve ben varız. Siz olsaydınız ne yapardınız? Yapacak olsaydınız, sektör değişikliğinden önce mi sonra mı planlardınız? Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim
Size de çok geçmiş olsun. Çok teşekkür ediyorum. Sağlık ve mutlulukla büyüsün bebeklerinizBenim de ilk hamileliğim böbrek sorunlarından berbat geçti. Hamileyken üç kez taş düşürdüm. Böbreklerimde son seviyeye geldi genişleme. Stent ben de istemedim, erken doğumu tetikleyebilir dedikleri için. Resmen acılar içinde ne olduğunu anlamadığım bir hamilelik yaşadım. Tam 40 haftalıkken doğurdum.
Doğumdan sonra işler daha da karıştı. On günlük lohusayken idrar yolları enfeksiyonu oldum (yine böbrek taşlarına bağlı olarak)
41 derecelere kadar çıktı ateşim. Taşlar idrar kanalını tamamen tıkadı ve 48 saat idrara çıkamadım. Bebeğim 50 günlükken acil ameliyata alındım.
Ameliyattan bir hafta sonra da yüksek enfeksiyondan sekiz gün hastanede yattım. Crp 250bin olmuştu. Ameliyatta enfeksiyon vücuduma yayılmış, doktor öyle söyledi.
Her şey bittikten sonra üroloji doktorum bizim onayımız olmadan tekrar gebelik düşünemezsin dedi ve bir yıllık çok sıkı takip sürecim başladı.
Bir yılın sonunda tamam artık böbreklerin temiz dedi ve korunmayı bıraktım.
Çünkü ikinci kez anne olmayı çok istiyordum. Hastalıktan yaşayamadığım lohusalığımı doya doya yaşamak istiyordum. Dokuz ayı keyifle geçireceğim bir gebelik yaşamak istiyordum.
Kızım 15 aylıkken ikinci kızıma hamile kaldım ve harika bir gebelik geçirdim. İlk gebeliğim iskenceymis ben şimdi hamileliğimi anladım dedim.
Gebelik sürecim de doğumum da sonrası da çok güzel geçti çok şükür.
İlk doğumumu 30 ikinci doğumumu 32 yaşında yaptım.
İş olarak yorum yapamıyorum. Ben çalışmadığım için evde tek başıma baktım. Eşimden başka da destekcim yoktu. İkinci doğumum pandemide tam kapanmaya denk geldiği için de kimse gelemedi.
Dilerim her şey gönlünüzce olur
Alerji durumuna da yorum yapayım. İlk kızım alerjikti ve sürekli kusuyordu. Bir günde on kez kıyafet değişiyorduk. Alerjisi cilt tepkiliydi ve çok kötü egzama olmuştu. Benim hastalık süreçlerim bittikten sonra da bu kez bir yaşına kadar kızımın alerjisiyle uğraşmıştık. Bir yıl çok sıkı diyet yaptım, birçok gıdayı açabildik ama bazı gıdaları emzirme bitene kadar diyetime devam ettim.Benim de ilk hamileliğim böbrek sorunlarından berbat geçti. Hamileyken üç kez taş düşürdüm. Böbreklerimde son seviyeye geldi genişleme. Stent ben de istemedim, erken doğumu tetikleyebilir dedikleri için. Resmen acılar içinde ne olduğunu anlamadığım bir hamilelik yaşadım. Tam 40 haftalıkken doğurdum.
Doğumdan sonra işler daha da karıştı. On günlük lohusayken idrar yolları enfeksiyonu oldum (yine böbrek taşlarına bağlı olarak)
41 derecelere kadar çıktı ateşim. Taşlar idrar kanalını tamamen tıkadı ve 48 saat idrara çıkamadım. Bebeğim 50 günlükken acil ameliyata alındım.
Ameliyattan bir hafta sonra da yüksek enfeksiyondan sekiz gün hastanede yattım. Crp 250bin olmuştu. Ameliyatta enfeksiyon vücuduma yayılmış, doktor öyle söyledi.
Her şey bittikten sonra üroloji doktorum bizim onayımız olmadan tekrar gebelik düşünemezsin dedi ve bir yıllık çok sıkı takip sürecim başladı.
Bir yılın sonunda tamam artık böbreklerin temiz dedi ve korunmayı bıraktım.
Çünkü ikinci kez anne olmayı çok istiyordum. Hastalıktan yaşayamadığım lohusalığımı doya doya yaşamak istiyordum. Dokuz ayı keyifle geçireceğim bir gebelik yaşamak istiyordum.
Kızım 15 aylıkken ikinci kızıma hamile kaldım ve harika bir gebelik geçirdim. İlk gebeliğim iskenceymis ben şimdi hamileliğimi anladım dedim.
Gebelik sürecim de doğumum da sonrası da çok güzel geçti çok şükür.
İlk doğumumu 30 ikinci doğumumu 32 yaşında yaptım.
İş olarak yorum yapamıyorum. Ben çalışmadığım için evde tek başıma baktım. Eşimden başka da destekcim yoktu. İkinci doğumum pandemide tam kapanmaya denk geldiği için de kimse gelemedi.
Dilerim her şey gönlünüzce olur
Ay resmen sizinle aynı şeyleri yaşamışız. Atopik dermatit olmuştu benim oğlum da. Ben de 1 yıl diyet yaptım, sonrasında düzeldi.Alerji durumuna da yorum yapayım. İlk kızım alerjikti ve sürekli kusuyordu. Bir günde on kez kıyafet değişiyorduk. Alerjisi cilt tepkiliydi ve çok kötü egzama olmuştu. Benim hastalık süreçlerim bittikten sonra da bu kez bir yaşına kadar kızımın alerjisiyle uğraşmıştık. Bir yıl çok sıkı diyet yaptım, birçok gıdayı açabildik ama bazı gıdaları emzirme bitene kadar diyetime devam ettim.
İkinci kızım de alerjikti. Onunki de bağırsak tepkiliydi, kanlı kaka oluyordu. Onda da bir yıl diyet yaptım.
İlk çocuktaki sıkıntılı gebelik lohusalık ve alerji durumunu bilen herkes ikinciye hemen hamile kalmama çok şaşırmıştı ama iyi ki beklememisim ve iyi ki kızlarım var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?