- 8 Kasım 2018
- 5.736
- 13.833
- 248
- Konu Sahibi lavinharper
-
Yani sorunuzun cevabi belli. Bipolarsaniz ilaclarinizi duzenli alacaksiniz. Hicbir dey yapmayarak bir seyi duzeltemezsiniz. Ilacsiz iyilesebilecek bir hastalik degil bildigim kadariyla. Size baska tavsiye verilebilecegini dusunmuyorum. Doktorunuzu dinleyin sadece.burayı daha önce hep anon takip ederdim bir gün konu açmaya cesaret edeceğim aklımın ucundan geçmezdi.25 yaşındayım 5 aylık evliyim 6 senelik bir birlikteliğin ardından severek sevilerek evlendim.Eşimle üniversitede tanıştım ama ben üniversiteyi bitirmedim 2 bölüm değiştirdim hiçbiri beni mutlu etmedi en son bir işe girip çalışmaya başladım maddi bağımsızlık senelerce tatmin etti beni ama hep background'ımda hakettiğim bu muydu vasıfsız bir işçi olmak sadece para kazanıp fütursuzca harcamak mı? yankılandı sesler yankılandı da ben hiç bu gidişata dur deyip hayatımın iplerini elime alamadım bir çaba sarfedemedim sarfettiysem de yarım bıraktım kendim için her başladığım işi yarım bıraktım ben.Bu kadar yarım iş bir tam etmedi bende hiç tam olamadım.Hep istedim ama almak için çaba sarfedecek bir güç gösteremedim.4 ay önce ciddi bir patlamadan sonra psikiyatre gitmeye karar verdim birden öfkelenmeler rutin devam mutsuzluk durumu kendimden beklentim olmaması birçok şey. Bipolarmışım. Hala asla sesli zikredemediğim bir hastalıkla boğuşuyorum içimde.Beynimde bir dünya düşünce var hiçbiri birbirinin ucuna değmiyor hiçbirini yakalayamıyorum ne yapmam gerektiğini bildiğim halde onu da yapamıyorum bilinçli bir bilinçsizlikten ibaretim. İkinci kere doktora gitmedim ilaçlarımı almıyorum sosyal becerilerimi kaybediyorum.Tek yapabildiğim şey işi bırakmaktı bıraktım. 5 aydır evliyim hastalığımın üstüne vajinusmusla boğuşuyorum belki o da değilim ama bununda peşine düşmediğim için niye olmuyor niye isteksizim bilemiyorum. Eşim hep destekçim benden daha çok çabalıyor benim hayatım için ben sırf biraz da olsa istediğim gibi yaşayayım diye ama ben koskoca bir başarısızlık abidesi olarak hissediyorum kendimi hiçbirşeyin hakkını veremiyorum mutlu olmayı bilmediğim için mutlu da edemiyorum. Bu kadar farkındalıkla yaşayamıyorum ot gibi yaşayıp gitmek isterdim elimde olsam tek derdim gösteriş yapıp aile gezmelerine gitmek gibi zırvalıklar olsaydı keşke.İnsan bunca sevilir desteklenirken harekete geçecek imkanlara şartlara sahipken niye bunu yapamaz? koskoca bir yapamamaktan başladığını sürekli yarım bırakmaktan ibaret bir insanım ben. Nasıl yaşanır böyle? Nasıl hayatın bir köşesinden tutulur? Nasıl yüzleşilir neyle yüzleşilir? Yorgunum daha 25 yaşındayım ama yorgunum
Evet tek doktor.Yalnızca bir doktora mı göründünüz acaba yani bu teşhisi farklı bir doktorda onayladı mı ?
Hamilelik ve bebek, uykusuzluk dönemi nasıl geçti acaba sizde? Hamilelikte ilaçladı bıraktınız mı, nasıl planladınız o süreci?Konuyu ben yazdım sandım bir an25 yaşında yeni evliyken öğrendim bipolar olayını. Hemen kabullendim çünkü daha önceden annemde psikiyatrik rahatsızlık deneyimlemiştik. Kendimden de bekliyordum yani. Sonrası işte dediğiniz gibi üniversite değiştirmeler, depresyonlar. Öncesi de böyleydi gerçi. Sonra bana bir aydınlanma geldi nasıl olduysa 5 yılımı aldı bulmam ama istediğim şeyi buldum bir anda. Şimdi o bölümü okuyorum, bu dönem onur belgesi bile aldım Bölümümü o kadar çok seviyorum ki... Bir de bu arada dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu teşhisi aldım, bipolar bununla beraber gelebilen bir şeymiş zaten genelde. Şu an emzirdigim için ilaç kullanmıyorum ama farkında olmak bile beni o kadar değiştirdi ki. Neyi neden yaptigimi bilince hemen uyarı sistemi gibi bir şey harekete geçiriyorum. Beynimde kendimi uyarıyorum, "bak şu sebepten bunu hissediyor, şöyle yapıyorsun" diye. Tabi dehb nin detaylarını öğrendikçe aslında ben diye birinin olmadığını farkettim o ayrı Yani her şey daha iyi oluyor. Zor bela bir meslek edindim kendime zamanında, şimdi de hayallerimin peşindeyim ve başarılı oldukça daha da gaza geliyorum daha iyisi oluyor. Bir an önce kendinizi kabullenin. Her şey burada başlıyor. Ayrıca bizler gibi kişiler renkli kişilikler oluyorlar, kontrol altında olduğumuz sürece eğlenceli bile olduğumuzu düşünüyorum ben Hiç korkmayın, önce kabullenme, sonrasında da yetenek ve hayallerinizi keşfetme, en son ise başarı İyice araştırın, ne yaşadığınızı öğrenin, sonrasında da bunu hayatınıza adapte edin. Mesela bir sabah kalktığınızda aynaya bakmak istemiyor, kendinizi dünyanın en çirkin kadını mı hissediyorsunuz ? Makyaj bile mi yakışmıyor ? Depresyon dönemine giriyorsunuz.(Bende hep böyle başlar) Bunu kendinize hatırlatıp, sonra dönemi atlatma yöntemlerini uygulayın. En azından hafifleyene kadar kendinize yuklenmemeye çalışın vs. Zamanla kendinizce yöntemler gelistireceksiniz zaten. Umarım çok mutlu olursunuz
Hamilelik ve bebek, uykusuzluk dönemi nasıl geçti acaba sizde? Hamilelikte ilaçladı bıraktınız mı, nasıl planladınız o süreci?
Merhaba güzel kız kardeşimburayı daha önce hep anon takip ederdim bir gün konu açmaya cesaret edeceğim aklımın ucundan geçmezdi.25 yaşındayım 5 aylık evliyim 6 senelik bir birlikteliğin ardından severek sevilerek evlendim.Eşimle üniversitede tanıştım ama ben üniversiteyi bitirmedim 2 bölüm değiştirdim hiçbiri beni mutlu etmedi en son bir işe girip çalışmaya başladım maddi bağımsızlık senelerce tatmin etti beni ama hep background'ımda hakettiğim bu muydu vasıfsız bir işçi olmak sadece para kazanıp fütursuzca harcamak mı? yankılandı sesler yankılandı da ben hiç bu gidişata dur deyip hayatımın iplerini elime alamadım bir çaba sarfedemedim sarfettiysem de yarım bıraktım kendim için her başladığım işi yarım bıraktım ben.Bu kadar yarım iş bir tam etmedi bende hiç tam olamadım.Hep istedim ama almak için çaba sarfedecek bir güç gösteremedim.4 ay önce ciddi bir patlamadan sonra psikiyatre gitmeye karar verdim birden öfkelenmeler rutin devam mutsuzluk durumu kendimden beklentim olmaması birçok şey. Bipolarmışım. Hala asla sesli zikredemediğim bir hastalıkla boğuşuyorum içimde.Beynimde bir dünya düşünce var hiçbiri birbirinin ucuna değmiyor hiçbirini yakalayamıyorum ne yapmam gerektiğini bildiğim halde onu da yapamıyorum bilinçli bir bilinçsizlikten ibaretim. İkinci kere doktora gitmedim ilaçlarımı almıyorum sosyal becerilerimi kaybediyorum.Tek yapabildiğim şey işi bırakmaktı bıraktım. 5 aydır evliyim hastalığımın üstüne vajinusmusla boğuşuyorum belki o da değilim ama bununda peşine düşmediğim için niye olmuyor niye isteksizim bilemiyorum. Eşim hep destekçim benden daha çok çabalıyor benim hayatım için ben sırf biraz da olsa istediğim gibi yaşayayım diye ama ben koskoca bir başarısızlık abidesi olarak hissediyorum kendimi hiçbirşeyin hakkını veremiyorum mutlu olmayı bilmediğim için mutlu da edemiyorum. Bu kadar farkındalıkla yaşayamıyorum ot gibi yaşayıp gitmek isterdim elimde olsam tek derdim gösteriş yapıp aile gezmelerine gitmek gibi zırvalıklar olsaydı keşke.İnsan bunca sevilir desteklenirken harekete geçecek imkanlara şartlara sahipken niye bunu yapamaz? koskoca bir yapamamaktan başladığını sürekli yarım bırakmaktan ibaret bir insanım ben. Nasıl yaşanır böyle? Nasıl hayatın bir köşesinden tutulur? Nasıl yüzleşilir neyle yüzleşilir? Yorgunum daha 25 yaşındayım ama yorgunum
Merhaba güzel kız kardeşim
Strobe gibi uzun uzun toparlayamıyorum cümleleri ama dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışayım sana
32 yaşında ,13 yıldır evli , iki çocuk annesi , çalışan , kayınvalidesiyle aynı evde yaşayan bir kız kardeşinim ben. Böyle dolu dolu süren bir hayatta da kendimi bildim bileli bipolarım.Doktor teşhisim koyulalı 6 yıl oldu yani 6 yıldır ilaç kullanıyorum ve 4 yıldırda askeri nizamda yaşayarak hayatımı kontrol altında tutuyorum.
Yarım birakıyorum diyorsun ya allasen hangi bipolar hayatta mükemmel işler çıkarmış .Tamamlayıp ta başarı gururu yaşadığım sanırım sadece hamileliklerim:)) Ki onlarda bile çok sıkılmıştım hatta bir ara 6 aylık doğursam mı çok sıkıldım hamilelikten tamam yeter artık falan diye saçmalamıştım doktora:)
Çılgınlar gibi yürümelerim,gece 4lere kadar duvar silmelerim,kafamın içindeki uğultu sussun diye kafamı duvara vura vura ağlamalarım,uykudan kalkamayıp kızımı okuldan almayı unutmalarım,yerli yersiz kavgalarım,sırf bela olayım diye yok yere millete sataşmalarım felan falan filan...Evet bunları ve daha çoğunu yaşadım,bu hastalık benim , kendimi bildim bileli bende var.
Doktor ilk söylediğinde bütün taşları yerine oturttum her şey aydınlandı kafamda. Tabi ki de doktora güvenip ilaçları kullanmadım 5 doktor değiştim(inanılmaz bi insanlara güvensizlik vardı o zamanlar).Sonra doktora güvendim ilaca başladım bu seferde o yan etki senin bu yan etki benim doğru kombinasyonu tutturana kadar anamız ağladı.Ve nihayet bir gün kafam dank etti , bu hayat benimse elimde gözüne bakmaya kıyamadan büyütmeye çalıştığım iki kızım varsa bişeyler yapmalıyım dedim ve katı bir düzen kurdum kendime.
Toparlanma sürecinde neler mi yaptım ;
Öncelikle 20 kilo verdim.
Kitap okumaya başladım.
Kişisel gelişim, yoga , meditasyon kafamı sakinleşterecek ne varsa uyguluyorum.
Günümü , haftamı , ayımı hep planlıyorum neyi ne zaman yapacağım belli.
İlaç saatim yemek saatim uyku saatim hepsi katı kurallarla belirli.
4 yıldır saatim tıkır tıkır işliyor. Arada teklemeleye çalışıyor ama asla izin vermiyorum çünkü yaşama sebebim çok.
Biz bipolarların içgörüsü çok gelişmiş oluyor.Mesela bugün 28 Mart hava mükemmel içim daha da mükemmel atlar tepişiyor kafamda.Yer miyim yemem :)Yani neye ne zaman ihtiyacın olduğunu zaman gelecek çok iyi bileceksin sende
Bu hastalıktan korkma , onu sever ve kabullenirsen hayatın daha kolaylaşır inan bana.
Sanırım çok saçma yazdım toparlayamadım istersen tek tek sor cevaplarım.
Dediğim gibi kafamda at tepişiyor:)
Çok teşekkür ederim aklına geldiğim için,çok incesin. :)lavinharper bugün Dünya Bipolar Günü
Geçen seneki bir yayını ekliyorum buraya:
Tedaviye katılım için seni teşvik edebileceğini düşünüyorum.
Belki de iç sesiniz o kadar yüksektir ki artık kalbinizin sesini duymuyorsunuzdur. Kimse size basarısızlık abidesi demiyor ki, siz bunu kendinize hak görüyor gibisiniz.Daha iyisini hakediyorsunuz.Sevdiğinize sarılın beyninize sacma sapan seylerden mutlu oldugunu hissettirin özdeğer özsefkat meditasyonları yapın,Meditasyon yoga yapıp kendinizle alakalı ne kadar sacma düşüncelere sahip oldugunuzu fark edin:) Bu hayatta düşmekte var yükselmekte ,basımıza gelen sorunları çözmek bizim sorumluluğumuzda. Siz sadece sorunlara odaklanıp ne kadar kotu olup yada hissettirip birşey yapmıyorsunuz.İyi olmak istiyorsanız ilk önceliğiniz kendinizi iyileştirmek olsun:)Muhtemelen konum yeterince entrika ve kaos barındırmadığı için ilgi görmeyecek. Sadece akıl akıldan üstündür varsa bir yorumu olan sen umutsuz vakasın minvalinde bir yorum olsa bile okeyim.
Buralardayım sessiz sessiz etrafı izliyorum. Bu ara pasif agresif takılıyorum
Konuşmayalı neler yaptınBuralardayım sessiz sessiz etrafı izliyorum. Bu ara pasif agresif takılıyorum
Eski ilacımı kullanıyorum,tekrar kısmi inişler bazen çıkamayışlar şeklinde bir düzen tutturmaya çalışıyorumKonuşmayalı neler yaptınGünlerin nasıl geçiyor? Dr görüşmeleri, ilaç kullanımı vs..Ara ara baktım sayfana yazıyormusun diye; yoksun evet
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?