- 25 Mart 2022
- 395
- 896
- 33
- Konu Sahibi lavinharper
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ne kadar tatlısınız,çok teşekkür ediyorum.SevgilerCanım benim, sana sımsıkı sarılıyorum. Lütfen doktoruna git ve ilaçlarını iç. Herşey düzelecek. Allah çaresi olmayan hastalık vermesin, seninkinin tedavisi var ve tedavi olanlar işinde gücünde gayet de dengeli bir hayat yaşıyorlar. Tedaviyi olmamak kendine yapacağın çok büyük bir haksızlık. Şeker hastalığı gibi düşün bunu. Şeker hastalığı olanlar ilaçlarını alıp yediğine içtiğini dikkat ederse problemsiz devam ediyorlar. Sen de uykuna dikkat edip ilaçlarını içecek ve gayet de mutlu yaşayacaksın. Üstelik eşin de sana yardımcı oluyor bu da çok büyük şans. Hadi şimdi toparlan ve yarın ilk iş doktorunu ara. Sen değerlisin, önemlisin, hayatina sahip çık. Öpüyorum kocaman
yok içim yeterice karanlık artık değip geçiyor muhtemelen bir dershaneye yazılıp tekrar sınava hazırlanacağım. İstikrarı koruyabilirsemiyi yönünden bak tedavisi olan baskılanabilen bir hastalık. zamanla alışacaksın. bipolar tanıdığı olan biriyim, zamanla gayet güzel hayatına devam edebilir hale geldi. doktorunuz iyi gelmediyse başkasına gidin iyi olana kadar devam edin olmadı başka doktora gidin, bazı doktorlar kötü manasında demiyorum; bu psikiyatri sonuçta doktorla uyumunuz çok önemli. ve henüz 25 yaşındasın hiçbir şeye geç kalmadın. zaten ülkemiz son günlerde öyle halde ki eğitimin bir önemi kalmadı. önceden ben hep sürekli yükselebileceğim, aktif kendimi geliştirebileceğim bir meslek isterdim ama artık dümdüz robot gibi bi işim olsa keşke yeter kafasına girdim. zaten her şey stresli, ne kadar emek versen de eğitim alsan da hiçbir işe yaramıyor… yardımcı olayım derken daha da içinizi karartmadım umarım
Sen de çok tatlısın, çok değerlisin canım benim . Bir yakınım da bipolar, ilaçlarını içiyor gayet de mutlu, benden daha dengeli. Bazen bana ben bipolarsam sen ikipolarsin diye takılır hatta, o kadar da barışık. İlaçlarını ictiginden beri hiç atak geçirmedi. Bahar aylarında doktoru doz ayarlaması yapıyor, o kadar farkında ki kendisi gidip doz değişikliği ister gerektiğinde. Doktoru bu hastalıkta ilaçları içen ve hayatını gayet dengeli yaşayan, işinde de başarılı bir çok hastası olduğunu söylemişti, bu bize umut olmuştu sana da olsun.Ne kadar tatlısınız,çok teşekkür ediyorum.Sevgiler
Yani yeni karşılaştığım bi konu. Ayrıntılarına daha bakamadım ama mani kısmından mevsimsel değişim uyuyor, her insan baharda enerji yükselmesi, güz de düşme yaşamazmı? Para bazen aşırı harcıyorum ama herkesin deşarj etme şekli var. Dikkat dağınıklığı odaklanamama var ve belirgin olan şey alkol var. Onun dışında depresyon kısmına uyuyorum daha çok…konu sahibinin söylediklerini yaşıyorum ayrıca... umarım depresyondurBipolar degilsin sanki. Mani yoksa bipolar olmuyorki. Depresyonda olabilirsin.
mesela benim için yeni peyder olan bir düzen değil mesela bu. Sadece adı yeni koyuldu,senelerdir bazı dönemler aşağı yukarı aynı şeyler tekrar ettiği için sanırım doktor bu noktada genetik yatkınlığıma bakarak teşhisi koydu.Yani yeni karşılaştığım bi konu. Ayrıntılarına daha bakamadım ama mani kısmından mevsimsel değişim uyuyor, her insan baharda enerji yükselmesi, güz de düşme yaşamazmı? Para bazen aşırı harcıyorum ama herkesin deşarj etme şekli var. Dikkat dağınıklığı odaklanamama var ve belirgin olan şey alkol var. Onun dışında depresyon kısmına uyuyorum daha çok…konu sahibinin söylediklerini yaşıyorum ayrıca... umarım depresyondur
Genetik yatkınlık yok ama şunu diyebilirim ilk sinir krizi geçirdiğimde geçmişimden bahsettik(beni derinden üzen konular) uzun süredir depresyon döneminde oldumu (sanırım gizli depresyon gibi bişi) başa çıkamadığımda sinir krizi olarak dışa vurdumu vs… yani uzun zamandır böyleyim bende. İlk böyle başladı dr deneyimim(7-8 yıl önce). Sonrasında ölümü düşünme, alkol bağımlılığı(karantina sürecine denk geldi. Anksiyetem costu) ilaçları yarım bıraktım(3-4 ay kullandım. Güçlü hissedince bıraktım. Yanlışım burdaydı). Sonrasındada yani günümüz zamanında yine sinir krizi alkol yönelimi depresyon dönemi, sizin yaşadıklarınızı yaşama durumu(hiç bişi yapmak istememe..) mani kısmını coşku para harcama odaklanamama var ama maniyi çok karşıladımı sanmıyorum. Ama dr direk bipolarla başladı, hasta geçmişime bakarak. Valla açık açık yazdım herşeyidipnot: ilk iki dr olayım ile son dr (bipolar diyen) farklı 2 insan. Aynı özel hastanenin drleri olduğu için hasta geçmişimi 2. Dr görebildiği için öyle bi başlangıç yaptı sanırımmesela benim için yeni peyder olan bir düzen değil mesela bu. Sadece adı yeni koyuldu,senelerdir bazı dönemler aşağı yukarı aynı şeyler tekrar ettiği için sanırım doktor bu noktada genetik yatkınlığıma bakarak teşhisi koydu.
Genetik yatkınlık yok ama şunu diyebilirim ilk sinir krizi geçirdiğimde geçmişimden bahsettik(beni derinden üzen konular) uzun süredir depresyon döneminde oldumu (sanırım gizli depresyon gibi bişi) başa çıkamadığımda sinir krizi olarak dışa vurdumu vs… yani uzun zamandır böyleyim bende. İlk böyle başladı dr deneyimim(7-8 yıl önce). Sonrasında ölümü düşünme, alkol bağımlılığı(karantina sürecine denk geldi. Anksiyetem costu) ilaçları yarım bıraktım(3-4 ay kullandım. Güçlü hissedince bıraktım. Yanlışım burdaydı). Sonrasındada yani günümüz zamanında yine sinir krizi alkol yönelimi depresyon dönemi, sizin yaşadıklarınızı yaşama durumu(hiç bişi yapmak istememe..) mani kısmını coşku para harcama odaklanamama var ama maniyi çok karşıladımı sanmıyorum. Ama dr direk bipolarla başladı, hasta geçmişime bakarak. Valla açık açık yazdım herşeyidipnot: ilk iki dr olayım ile son dr (bipolar diyen) farklı 2 insan. Aynı özel hastanenin drleri olduğu için hasta geçmişimi 2. Dr baktığı için öyle bi başlangıç yaptı sanırım
aynı belirtilerimiz.ilaçları kullanmadığımdan beri bende bifiil alkol tüketiyorumGenetik yatkınlık yok ama şunu diyebilirim ilk sinir krizi geçirdiğimde geçmişimden bahsettik(beni derinden üzen konular) uzun süredir depresyon döneminde oldumu (sanırım gizli depresyon gibi bişi) başa çıkamadığımda sinir krizi olarak dışa vurdumu vs… yani uzun zamandır böyleyim bende. İlk böyle başladı dr deneyimim(7-8 yıl önce). Sonrasında ölümü düşünme, alkol bağımlılığı(karantina sürecine denk geldi. Anksiyetem costu) ilaçları yarım bıraktım(3-4 ay kullandım. Güçlü hissedince bıraktım. Yanlışım burdaydı). Sonrasındada yani günümüz zamanında yine sinir krizi alkol yönelimi depresyon dönemi, sizin yaşadıklarınızı yaşama durumu(hiç bişi yapmak istememe..) mani kısmını coşku para harcama odaklanamama var ama maniyi çok karşıladımı sanmıyorum. Ama dr direk bipolarla başladı, hasta geçmişime bakarak. Valla açık açık yazdım herşeyidipnot: ilk iki dr olayım ile son dr (bipolar diyen) farklı 2 insan. Aynı özel hastanenin drleri olduğu için hasta geçmişimi 2. Dr baktığı için öyle bi başlangıç yaptı sanırım
Okadar yabancıyımki söylediklerine strobe Tip2 ve hipomaniyi ayrıntılı incelicem Ama evet ağırlıklı hep depresyon bazen arkadaşlarla sohbet ederken depresyona girdinmi hiç diye soruolar; soru yanlış diyorum; hiç depresyondan çıktınmı diye sorTip 2sinizdir.
Mani atağı yaşamazsınız, daha çok depresyon ağırlıklı olur ve hipomaniye kadar çıkar mani döneminiz.
burayı daha önce hep anon takip ederdim bir gün konu açmaya cesaret edeceğim aklımın ucundan geçmezdi.25 yaşındayım 5 aylık evliyim 6 senelik bir birlikteliğin ardından severek sevilerek evlendim.Eşimle üniversitede tanıştım ama ben üniversiteyi bitirmedim 2 bölüm değiştirdim hiçbiri beni mutlu etmedi en son bir işe girip çalışmaya başladım maddi bağımsızlık senelerce tatmin etti beni ama hep background'ımda hakettiğim bu muydu vasıfsız bir işçi olmak sadece para kazanıp fütursuzca harcamak mı? yankılandı sesler yankılandı da ben hiç bu gidişata dur deyip hayatımın iplerini elime alamadım bir çaba sarfedemedim sarfettiysem de yarım bıraktım kendim için her başladığım işi yarım bıraktım ben.Bu kadar yarım iş bir tam etmedi bende hiç tam olamadım.Hep istedim ama almak için çaba sarfedecek bir güç gösteremedim.4 ay önce ciddi bir patlamadan sonra psikiyatre gitmeye karar verdim birden öfkelenmeler rutin devam mutsuzluk durumu kendimden beklentim olmaması birçok şey. Bipolarmışım. Hala asla sesli zikredemediğim bir hastalıkla boğuşuyorum içimde.Beynimde bir dünya düşünce var hiçbiri birbirinin ucuna değmiyor hiçbirini yakalayamıyorum ne yapmam gerektiğini bildiğim halde onu da yapamıyorum bilinçli bir bilinçsizlikten ibaretim. İkinci kere doktora gitmedim ilaçlarımı almıyorum sosyal becerilerimi kaybediyorum.Tek yapabildiğim şey işi bırakmaktı bıraktım. 5 aydır evliyim hastalığımın üstüne vajinusmusla boğuşuyorum belki o da değilim ama bununda peşine düşmediğim için niye olmuyor niye isteksizim bilemiyorum. Eşim hep destekçim benden daha çok çabalıyor benim hayatım için ben sırf biraz da olsa istediğim gibi yaşayayım diye ama ben koskoca bir başarısızlık abidesi olarak hissediyorum kendimi hiçbirşeyin hakkını veremiyorum mutlu olmayı bilmediğim için mutlu da edemiyorum. Bu kadar farkındalıkla yaşayamıyorum ot gibi yaşayıp gitmek isterdim elimde olsam tek derdim gösteriş yapıp aile gezmelerine gitmek gibi zırvalıklar olsaydı keşke.İnsan bunca sevilir desteklenirken harekete geçecek imkanlara şartlara sahipken niye bunu yapamaz? koskoca bir yapamamaktan başladığını sürekli yarım bırakmaktan ibaret bir insanım ben. Nasıl yaşanır böyle? Nasıl hayatın bir köşesinden tutulur? Nasıl yüzleşilir neyle yüzleşilir? Yorgunum daha 25 yaşındayım ama yorgunum
Umarım yazacaklarımın size bir yararı olur, bipolar olmak nasıl bir şey bilmiyorum, bazı psikolojik hastalıkları çevremde gördüm ama görmekle yaşamak aynı şey değildir mutlaka.Mune yorumlarınızı genelde takip ediyorum açıkçası hayat tecrübenize bakarak sizinde bakış açınızı merak ediyorum.
İşte demiştim ya ben başka bi şikayetle dr ye gittim diye. Alkol yönelimiydi o :) rahatsız ediyordu ama beynime engel olamıyordum. Yoksunluk hissi..diğer senin söylediğin belirtilerde olunca dr gitme kararı aldım böylece..aynı belirtilerimiz.ilaçları kullanmadığımdan beri bende bifiil alkol tüketiyorum
Okadar yabancıyımki söylediklerine strobe Tip2 ve hipomaniyi ayrıntılı incelicem Ama evet ağırlıklı hep depresyon bazen arkadaşlarla sohbet ederken depresyona girdinmi hiç diye soruolar; soru yanlış diyorum; hiç depresyondan çıktınmı diye sor
Ya siz daha 5 aylık evli gepgencecik bayansiniz hicmi evinize yeni eşyalarınıza hayatınıza adapta olmaya çalışmasının ne kadar heyacnli o dönemler. Bir silkinin kendinize gelin evinize yaninhayatiniza eşinize güzel güzel bakın kenidnize bakın.hayata eğlenmeye bakın .çok kısa hayat bu yaşta böyle cokersen hiç nesen kalmaz.dediğim gibi herşeyin farkında olmak o kadar kahrediyor ki. İnkar etmiyorum ama belli ki kabullenmiyorum da birşey yapmadığıma göre.2 haftadır evdeyim evden dışarı adım atmak o kadar zor geliyor ki bana sanırsın meydan muharebesine çıkacağım öyle bir güçlük.Hasta olduğum için mi hayatım bu kadar tepe taklak oldu yoksa hayatım tepe taklak olduğu için mi ben hastayım? Bilemiyorum.
Bir iki kere neyin var diye soranlara bipolarım ben yaa dedikten sonra vebalıymışım ki bana bakan insanlarla karşılaştım.Sesli zikredemiyorum bile ne olduğumu.