• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bipolar ve yokuş aşağı giden hayatım.

Geçen hafta dr gittim bende. Sizinkilere benzer şeyler. Bipolarla açılışı yaptı :) tabi benim gitme nedenim başkaydı; başka bişeyle karşılaşmış oldum :) ama sizin bu anlattıklarınız bendede var. Dipken, herşeyi ya yarım bırakıyorum yada başlamam gerekenlere başlayamıyorum.enerjim kalmıyor, evden çıkasım gelmiyor. Hayatı sorgulama, Herkesten uzaklaşma isteği, genel mutsuzluk, 1-2 kez ( uzun zaman aralığıyla) sinir krizi geçirdim…ilaç tedavine başladık.(ama dediğim gibi gitme nedenim başkaydı) ilaçlar 1 aylık. deneme süresi sonunda verim alamazsam bipolarmı dicek acaba 🤔🤔
Size ne ilaç verdi? Depresyonla çok belirgin ortak özellikleri olduğu için başta tam teşhis koyamıyorlar.

tedavisi derken bu hastalık asla tamamen geçecek türden birşey değil.Grip değil ne bileyim geçme ihtimali olan kanser değil.Doktorum söylemişti bu hastalık hep sizinle onu yönetmeyi siz öğreneceksiniz diye. Bilmiyorum böyle bir çabaya girecek gücü kendimde bulamadığım için oyunun dışına attım kendimi kollarım bağlı hayatımın gidişatını izliyorum müdahale edemiyorum.Kendimde o gücü bulamıyorum.
Tedavi gören insanlar var.Boyle herşeyi toptan reddederseniz ne geçecek elinize

Tedavi gören insanlar var.Boyle herşeyi toptan reddederseniz ne geçecek elinize
Haklısınız bunları bende kendi kendime söyleyip telkin edebiliyorum ama nerden başlayacağımı bilemiyorum. Başlayamamakla ilgili ciddi problemlerim var ama içinde bulunduğum vaziyete de gönlüm razı değil.

Biliyorum böyle konuşuncada bu ne perhisiz bu ne lahana turşusu gibi geliyor kulağa.Elimde değil diyemiyorum biliyorum elimde o zaman niye duruyorum diyorum bir cevap bulamıyorum.

Size ne ilaç verdi? Depresyonla çok belirgin ortak özellikleri olduğu için başta tam teşhis koyamıyorlar.
Hımm o zaman , o nedenle 1 ay deneyelim dedi demekki verdiklerini 🤔 iyi gelip gelmeme durumuna göre yön veririz demişti zaten tedaviye 🤷‍♀️Bana verilen ilaçların isimlerini vermeyeyimde ama şöyle diyeyim; asıl gitme şikayetim için 2 ilaç,birde kaygı tasa endişe depresyon gibi nedenlerle ilgili 1 ilaç daha verdi.

Hemen doktora tekrar görünün. İlac veriyorsa düzenli kullanın. Gerekirse terapi de alın. Uzun uzun yorum yapmak, Aman düzelir canını sıkma gibi tavsiyeler sizin işinize yaramaz. Öylece oturup hayatı kaçıracak mısınız gerçekten ?

Son düzenleme:
Hımm o zaman , o nedenle 1 ay deneyelim dedi demekki verdiklerini 🤔 iyi gelip gelmeme durumuna göre yön veririz demişti zaten tedaviye 🤷‍♀️Bana verilen ilaçların isimlerini vermeyeyimde ama şöyle diyeyim; asıl gitme şikayetim için 2 ilaç,birde kaygı tasa endişe depresyon gibi nedenlerle ilgili 1 ilaç daha verdi.
3 ilaç başlangıç için hmm. Bana 1le başlamıştık. Uyku problemi çekmediğim için onunla ilgili ilaç vermemişti.(Çok sık bölünen gece uykusunu problem görmedi sanırım.)

Hemen doktora tekrar görünün. İlac veriyorsa düzenli kullanın. Gerekirse terapi de alın. Uzun uzun ne yapabiliriz ki size? Aman düzelir canını sıkma gibi tavsiyeler sizin işinize yaramaz. Öylece oturup hayatı kaçıracak mısınız gerçekten ?
haklısınız.

Buraya yazmanız bile bir adım, ne işe yarayacak ki diye önyargıyla yaklaşmayın, bir görev gibi zorunluluk gibi tedavinize devam edin, ne kaybedebilirsiniz ki? Daha dibe batacaksanız da batın, yaşam var oldukça umut vardır. Çok yakın bir dostumuz bipolar, onun da hastalığını kabullenmesi, tedaviye ikna olması epeyce vakit aldı. 2 seneye kadar eve kapandı falan.. Sonra tedavisine başladı. Şu an hastalığı yönetebilecek durumda. Yakınlarda şiir kitabı çıkaracak. Harika bir kalemi var. Bipolarlarda sanatsal, edebi yönlerin iyi olduğunu düşünüyorum, derin insanlar çünkü, farkındalıkları yüksek. İlerde avantaja bile çevirebilirsiniz bu durumu..

3 ilaç başlangıç için hmm. Bana 1le başlamıştık. Uyku problemi çekmediğim için onunla ilgili ilaç vermemişti.(Çok sık bölünen gece uykusunu problem görmedi sanırım.)
🤷‍♀️ dediğim gibi asıl gitme nedenim başkaydı. Bipolar teşhisi konuldumu önceden şu X ilacı kullanmışsınız da dedi. Hiç konulmadı dedim. Bipoları, mani durumunu anlattı. Mani durumu bana uygun değil anlattıkları bana uymuyordu pek. Ama sizin şu anlattıklarınız herşeyin farkında olma neyi yapılması gerektini bilme ama bişi yapmaktan kaçma bendede var. Beynim benden bağımsız sanki hükmedemiyorum gibi yapmak istediğim konularda:) kendimin dış gözlemcisi gibiyim :)

dediğim gibi herşeyin farkında olmak o kadar kahrediyor ki. İnkar etmiyorum ama belli ki kabullenmiyorum da birşey yapmadığıma göre.2 haftadır evdeyim evden dışarı adım atmak o kadar zor geliyor ki bana sanırsın meydan muharebesine çıkacağım öyle bir güçlük.Hasta olduğum için mi hayatım bu kadar tepe taklak oldu yoksa hayatım tepe taklak olduğu için mi ben hastayım? Bilemiyorum.

Bir iki kere neyin var diye soranlara bipolarım ben yaa dedikten sonra vebalıymışım ki bana bakan insanlarla karşılaştım.Sesli zikredemiyorum bile ne olduğumu.

Ama bu farkındalığın olmasaydı, tedavi edilemezdin biliyor musun? :)
Bu sorguları, terapistinle birlikte yaparsınız; onlar işin kazı kısmı. Siz kendinizi düzenli takip ettireceğiniz bir doktor edinin de hele.

Ötekileştiren, damgalayan zihniyet maalesef ki var; cahilliklerinden böyleler. Cahilleri muhatap alma zaten.
Ayrıca kendini ve her davranışını da bipolarla tanımlama (Bu sana da iyi gelmez), herkese her halini açıklamak gibi bir borcun olduğunu da düşünme lütfen. "Yorgunum, dalgınım, soğuk aldım sanırım biraz" filan deyip geç. Yakınların, ailen bilsin. Bu hastalığını öğrenip senden uzaklaşanlar için de üzülme, bu hastalığımızın güzel bir tarafı, sadece gerçek dostların ve sevenlerin etrafında olacak şekilde elenecekler.

Strobe Strobe cinsel problemlerim hastalığımdan kaynaklanıyor olabilir mi?

Vajinismus demişsiniz, benim bunun üzerine bilgim ve tecrübem yok, bu yüzden bipolarla ne derece bağımlı olabilirler bilmiyorum. Ancak bipolar, bazı cinsel problemleri de barındırabiliyor.

En ana ve genel hattıyla, bipolarda depresyon dönemlerinde ya da kullanılan bazı ilaçların yan etkileri neticesinde cinsel isteksizlik, kuruluk, zevk alamama olabiliyor. Tersine mani dönemlerinde de aşırı cinsel istekli, doyumsuz bir hal alabiliyor diyeyim.

🤷‍♀️ dediğim gibi asıl gitme nedenim başkaydı. Bipolar teşhisi konuldumu önceden şu X ilacı kullanmışsınız da dedi. Hiç konulmadı dedim. Bipoları, mani durumunu anlattı. Mani durumu bana uygun değil anlattıkları bana uymuyordu pek. Ama sizin şu anlattıklarınız herşeyin farkında olma neyi yapılması gerektini bilme ama bişi yapmaktan kaçma bendede var. Beynim benden bağımsız sanki hükmedemiyorum gibi yapmak istediğim konularda:) kendimin dış gözlemcisi gibiyim :)
Bipolar degilsin sanki. Mani yoksa bipolar olmuyorki. Depresyonda olabilirsin.

Bipolar degilsin sanki. Mani yoksa bipolar olmuyorki. Depresyonda olabilirsin.
Aile öyküsü ve genetik yatkınlıkta önemliymiş.Ben annemin senelerdir antidepresan kullandığını biliyordum ama hastalığını bilmiyordum.Annemde de unepolar varmış mesela tek uçlu olanından.Bilmiyorum ne derece alakalıdır ama anneannemde alzheimer ve demansla çok uzun süre bu aynı tip ilaçlarla savaştı.Ata mirası gibi.

Aile öyküsü ve genetik yatkınlıkta önemliymiş.Ben annemin senelerdir antidepresan kullandığını biliyordum ama hastalığını bilmiyordum.Annemde de unepolar varmış mesela tek uçlu olanından.Bilmiyorum ne derece alakalıdır ama anneannemde alzheimer ve demansla çok uzun süre bu aynı tip ilaçlarla savaştı.Ata mirası gibi.
Evet canim bu genetik olabiliyor. kendini guzel ifade ediyorsun biraz da o yuzden dedim.

Back