- Konu Sahibi hanxixmsultan
-
burdan sorabilirsin bence.. sorun olmaz diye düşünüyorum..
manikler mani anında aldatabilirler bu doğal birşey (hastalığın doğal hareketlerinden yani) ama eğer hastalık anında yaptığı bir şeyi siz affedemiyorsanız onu sürekli suçluyorsanız ona pek iyi birşey yapıyorsunuz diyemem.. çünkü hastalık anında yaptıklarını insan hep unutmak istiyor.. ve genelde de vicdan azabı çekiyor..peki burdan sorayım bazen beni sevdiğini söylüyor bazende sevmiyorum git diyor bunlar büyük ihtimalle hastalığın sebebi ama davranışları öyle bir boyuta geliyorki beni aldattığını düşünüyorum zaten dün itibari ile ayrıldık ondan facebook şifresini istedim benim özelim hayatıma kimse karışamaz dedi doğal olarak beni aldattığını düşündüm sert tartışmalar sonucu yine benim hayatından gitmemi istedi sizce tekrar arama ihtimali varmı atak halindemiydi yoksa baskıcı tavrımmı onu bu hale itti 6 aydır beraberiz 2 kez o benden ayrıldı bu üçüncü geri aradı 3 kez ben ayrıldım geri aradım bu defa nasıl olur bilmiyorum inanın çok yıpranıyo insan ne yapıcağını nasıl davranacağını bilemiyor ılımlı olduğumdada tepkiyle ve hakaretle karşılaşıyorum baskıcı olduğumdada nasıl davranacağımı çözemedim ayrılmamızda cabası oldu(( artık ne olur bundan sonra bilmiyorum ama şuna eminim çok seviyorum ama bir daha arayamam ararsam herşey daha kötü olur bence...
manikler mani anında aldatabilirler bu doğal birşey (hastalığın doğal hareketlerinden yani) ama eğer hastalık anında yaptığı bir şeyi siz affedemiyorsanız onu sürekli suçluyorsanız ona pek iyi birşey yapıyorsunuz diyemem.. çünkü hastalık anında yaptıklarını insan hep unutmak istiyor.. ve genelde de vicdan azabı çekiyor..
ha aldatacak diye birşey de yok tabii ki..
ilk önce manideki insan davranışları farklıdır.. doğa üstü şeylere inanır, çok hızlı konuşur uyumaz falan filan...
mani psikozlarla iç içe oıluyor bildiğim kadarıyla..
psikozdaki bir insan normal bir hayat yaşamaz..
sevgilinizin manide olduğundan emin misiniz?
ilaç kullanıyor mu bir de? tedavisini oluyor mu doktor kontrollerine gidiyor mu?
eğer zaten bunları yapmıyorsa maniye girecektir bu yakındır...
doktor kontrolünde olması şart manik depresif hastalarının...
bir de mani dönemini bahar tetikler.. baharda değiliz..
sevgiliniz şu an mani yaşamıyor gibi geldi bana..
şayet manideyse bi süre sonra atağa girer..
abuk subuk hareketleri olur ve sonra düzeldiğinde sizden özür diler diye düşünüyorum..
size söylemim şu her hareketi manikliğe bağlamayın bence..
normali de bu anlattıklarınız olabilir...
fikrimi söyleyeyimyok mani atağında olduğunu sanmıyorum çünki o atağı yaşadığında yanındaydım abuk subuk hareketleri vardı ya beni mani dönemindeyken sevdi sonrasında pişmanlık duydu diycem ama öyle olsa ilişki gelgitlerlede olsa 6 aydan fazla sürdü birlikteliğimiz beni çoğu zaman sevdiğini söyledi çoğu zaman nefret ettiğini beni aldattığındanda emin değilim kesin bir şey yok ama davranışlarından dolayı öyle hissettim ve ondan facebbok adresini ve şifresini istedim vermem dedi bu şekilde istersen devam edelim dedi bende kabul etmedim haliyle mani döneminde aldatır dediniz hastalığın belirtisi dediniz buda benim tezimi doğruluyor demekki. birde herhangi bir form sitesinden okuduğum kadarıyla bu hastalıkta olanlar sevemez demiş birisi doğrumudur? sevgilim ilaç kullanıyordu fakat doktora gitmiyordu birde böyle bir durum var mayıs ayında tanışmıştık sizce tanıştığımız sırada mani dönemindemidir.?
şunu vurguluyorum tekrar manik depresifler atak geçirmediği süre boyunca normal insan gibi yaşarlar..
atak sırasında uçlarda gezinirler...
bilimsel açıklaması da şu insanların sinirsel iletimini sağlayan maddeler vardır beyin tarafından salgılanırlar..
sinirsel iletimi sağlayan maddeler sinir uçları arasındadırlar..
bu maddelerden seratonin ve dopamin sanırsam az veya çok salgılanır maniklerde..
kontrolsüz bi şekilde hem de..
bu da her zaman olmaz bazı dönemlerde olur..
yani sinirsel iletimle ilgili bu sorun ruhsal olarak patlak verir..
şeker hastalığı gibidir..
insülinini vurulunca dengelersin ya şekeri.. aynen öyle..
bişey değil.. tekrar manik sevgili yaparsan sorularını cevaplarım : )ben fikrinize katılmıyorum ama saygı duyuyorum tabi herkesin kendi fikri bana kalırsada insann özel sınırları aile ve sevdiğidir özel hayat dediğimiz bundan ibarettir diye düşünüyorum. söylediklerinizde haklısınız sevmiyorsa çok fazla üstelemeye ve fedakarlık yapmaya gerek yok aklın yolu bir ama insan gönlüne söz geçiremiyor işte neden? niçin? diye sorular soruyor kendine bende artık yoruldum zaten elimden gelenden fazlasını yaptım olmuyorsa olmuyor napalım artık ileriye bakmam lazım sanırım söylemek kolay yapması zor olsada. ilginize çok teşekkür ederim
bişey değil.. tekrar manik sevgili yaparsan sorularını cevaplarım : )
ya da tekrar başlarsanız..
hoşçakal..
Arkadaşlar birşey daha dediğim gibi sevgilimden ayrıldım ama şöyle bir durumum var onu öyle bir takıntı haline getirdimki unutamıyorum aramak istiyorum daha önceki hiçbir ilişkimde bunları yaşamamıştım bilmiyorum sonucu aşkmı yoksa bende psikolojik olarak etkilendimmi bilmiyorum bipolar bozukluğu ile ilgili bir video izlemiştim buna benzer bir soru yöneltildiğinde doktora mutlaka destek almanız lazım dedi bendede aynı drurummu var korkuyorum bu akşam yanına gitmek istiyorum delirmişçesine akıl verin lütfen ?[/
daha sabırlı ve dengeli olmalısın bence aksi taktirde erkek arkadaşına zarar verirsin o zaten çok zor bi şeyle baş etmek zorunda onun duygu durumu zaten hassas ve zaman zaman bozuluyo hastalığı nedeniyle sen bunu tetiklememeye özen göster ona huzur vermelisin
Arkadaşlar birşey daha dediğim gibi sevgilimden ayrıldım ama şöyle bir durumum var onu öyle bir takıntı haline getirdimki unutamıyorum aramak istiyorum daha önceki hiçbir ilişkimde bunları yaşamamıştım bilmiyorum sonucu aşkmı yoksa bende psikolojik olarak etkilendimmi bilmiyorum bipolar bozukluğu ile ilgili bir video izlemiştim buna benzer bir soru yöneltildiğinde doktora mutlaka destek almanız lazım dedi bendede aynı drurummu var korkuyorum bu akşam yanına gitmek istiyorum delirmişçesine akıl verin lütfen ?[/
daha sabırlı ve dengeli olmalısın bence aksi taktirde erkek arkadaşına zarar verirsin o zaten çok zor bi şeyle baş etmek zorunda onun duygu durumu zaten hassas ve zaman zaman bozuluyo hastalığı nedeniyle sen bunu tetiklememeye özen göster ona huzur vermelisin
zaten başka alternatifimde yok ne ararım ne sorarım bence zaten herşey bitmiş ölen ölmüş kalan kalmış ben kendimce çırpınıorum kendi iç dünyamda çözmeye çalışıyorum
sana yaptığım en büyük hatayı söyleyeyim mi?
iyileştim diye ilacı bırakmak...
2 kez bu yüzden atak yaşadım...
iyileşme ihtimali için imkansız desek yeridir...
o yüzden düzenli olarak paşa paşa ilaçlarımızı içicez : D
düşüncelerin bir süre sonra düzene girer.. yanında antipsikotik ilaç kullanıyor musun? merak ettim sadece..
bipolarda psikotik ataklar olabiliyor.. bazen olmayadabiliyormuş.. olmayanı nasıl olur merak ediyorum da..
olmayan şeyleri oluyo gibi zannetmek doğaüstü şeylere inanmak gibi sanrılar psikotik atak canım..
valla öyle sitelerde çözülen sorulara göre de zaten herkes manik herkes depresif..internet sitelerin birinde obsesif testi vardı cavpladığım sorulara istinaden destek almam gerektiği sonucu çıktı bu testler güvenilirmi sizce Obsesyon, Kompulsiyon Taknt Test, Obsesif Belirtiler, M+ Psikoterapi, OKB,Temizlik El ykama kontrol mikrop korkusu Ankara site adresi buna güvenerek psikoloğa görünmelimiyim. Nolur beni yanlış anlamayım Manik-Depresif sevgilinin bana katkımı desem, zararmı desem bilemiyorum herşeyi psikolojik olarak değerlendiriyorum hatta ilerletip kitaplar alıp psikolojik hastalıkları araştırmayı düşünüyorum ve bu teste göre şunuda anladım bir yakınımda obsesif testteki büütün sorulara evet yanıtını verdi ben 24 tanesine evet dedim bilmiyorum herşeyi pskolojiye yormak iyimi kötümü yoksa bende rahatsızımda böyle biriyle tanıştıktan sonramı bunun farkına varıyorum çözümleme yapamıyorum bir türlü.
merhaba tekrardan sevgilimden ayrıldığımı söylemiştim ama arkadaşça muhabbete devam etmeye karar verdik aslında benim karakterime ters bir durum eski sevgiliyle arkadaş olmak ama karşımdaki insan sıradan biri olmadığı hasta olduğu için tamam dedim sizden ricam nasıl davranmam gerekir bana bir akıl verin ne dese tamam diyorum şu an eski konuları açmaktan kaçınıyorum dün ağzımdam sevgiliyken söylediğim gibi bir kelime söyledim bir daha arama dedi nitekim tamam dedim ve tekrar olmuycağına dair söz verdim arkadaşça devam ediceğimizi söyledim bu durumda karşılaşacağım sorunları ve davranış şeklimin nasıl olması gerektiği hakkında bütün arkadaşlardan rica ediyorum bilgilendirirseniz sevinirim şu an depresif dönemde olduğu için korkuyorum yardımcı olun lütfen..
normal insana nasıl davranıyorsan ona da öyle davran..:)) Sevgiliyken beceremediğimiz şeyi arkadaşken nasıl yapıcaz orasıda var ama eski sevgiliden arkadaş olurmu çok saçma geliyo durumu kötü olmasa hiç konuşmamda nolur bir akıl verin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?