Bipolar hastaları ve Yakınları (Manik Depresifler)

envinicim güzel bir zayıflama yöntemi buldun mu sen?
çok sıkıldı bugün canım...
pöfff
:106:
ya hızlı kilo verdirsin ya da herşey serbest olsun...
bize hızlı kilo vermek de yaramıyor ya gerçi...
yaaa ne güzel giysiler var aslındaa..
çok özendim çok

şöylecene kısa göz attım fena değil.ben dukanı yapmıştım şimdi düşünüyorumda feci sağlıksız geliyor.ben beslenme uzmanına gitmiştim ne halt yemek istersem bir şekil sokuşturuyordu listeye tabi öyle pasta çörek börek değil.ama simit fln vardı.zaten yarım simit ayran bir öğün olabiliyor eğer dışarıdaysan falan.herneyse benim arkadaşlarım karatay diyetiyle feci kilo verdiler.kadın şimdi 2.kitabını yazdı yeni.ama o diyette proteine çok yükleniyor.anladık protein yağ yaktırır vs ama bana gına geldi tavuktan fln.köfteye bayılırım o bile baymaya başladı .en acısı dukan yaparken balık çok yemiştim şimdi tiksiniyorum balıktan.herneyse ben şimdi akşamüzeri yada akşam yazıcam.bu sarkan göbeğe koca popoya benimde çözüm bulmam lazım.bugün kadının teki yanımızdan geçiyordu etli budlu bacaklar maşallah ,eşim bana sende böyle olucaksın eminim dedi.ben birde sigarayı bundan bırakamıyorum anladım ne zaman böyle kilo kompleksi yaratsam hoop sigara üstüne sigara.bıraktığım an bindiricem diye.neyse yazıcam

dukanda ben veremedim kilo doğru dürüst..
annem inceldi bayaa..
ama tavuk et yumurta baydı beni..
ağzıma sürmüyorum..
ablam da bana dün akordeon gibisin bi bakıyoruz zayıfsın bi bakıyoruz şişmansın dedi...
o kadar moral bozukluğum da vardı zaten : ((
bu son diyeti denerim sanırsam..
aç kalınıyormuş ama bu da hızlı kilo verdiriyormuş..
bakalım...görcez
sigarayı da kpssden sonra bırakıcam...
yapabilirsem tabii : ))

Son düzenleme:
yazdım yazdım silindi ya uff.şimdi efendim bakınız karatay rejimi sanırım o kadarda protein içermiyor.17 gün muhabbetini yapma derim.bırakınca sonuç aynı.bize 365 gün rejimi lazım:))ama bak ben sana söyliyim ben diyetisyenle 9-10 kilo vermiştim.içerikte hep aynıydı.sadece ben mesela tatlıyı özledim diyordum her gün 1 tane maviyeşilin gofreti vardı albeni tadında onu sokuyordu araya ama matematiksel olarak başka bir ayar çekiyordu.tabi o profesyonel hani 100 kalori soktum 100 kalori şurdan keseyimden ziyade protein karbonidrat vs herşeyi hesaplıyordu.bende az yormadım kadını ama.tutturdum sabahları poaça yiycem yok o yok bu.en son cheesecake yemek istiyorum dediğimde kadın "bak ebru hanımcım yeme onu" falan demişti.durum şu insan gibi yediktikten sonra zaten veriyorsun.hemde ilaçlara rağmen veriyorsun.yaşla falanda alakalı tabi.sen kaç yaşındasın?bu arada anlamadım ben sen mimarmı olmaya çabalıyorsun başka birşeymi?sigarayı bırakıcam demişsin sınavdan sonra:)
geçen gün sigara paketine baktım ulan bu paketmi benim hayatımı yönlendiriyor dedim.içindeki hepsini kırdım attım.ha sonraki gün ilk iş gidip paket almak oldu.yarın artı ve eksilerini yazıcam bu meletin.tamam zaten zehir yani daha nolsun ama ben hayatımda nereye koydum bunu,yanii içmezsem belki 1 hafta stres çekicem ama bırakırsam yüzümün gözümün rengi açılıcak enerjim artıcak böyle eşimden önce eve koşturup duş alıp 1000 kere diş fırçalamak zorunda kalmıycam ya herşeyin ötesinde insan ciddi ciddi gençleşiyo bu meleti bırakınca.ben bırakanlara bakıyorum sanki pür pak oluyorlar.
sabah ağzın pas gibi olmuyor yani böyle şeyler yaz yaz bitmez.birde sigara benim stresimi almıyor galiba dahada bir arttırıyor bir dahakini ne zaman içicem diye.mağazada bütün gün sadece sigara içtiğimi farkettim.kahve yap sigara iç,çay yap sigara iç,kola koy sigara iç.manyaklık bu resmen.25 kent white götürüyorum her gün.ardarada 4 sigara içebilirlik kapasitesi oluştu.diyorumki yarından itibaren denesemmi.hoş kilo vermeye başlamışken ne halt yiycem diyorum.1 hafta bakıcam görücem.metabolizmasal etkisi 2-3 kiloymuşki akşam yediğim magnumlar zaten 250 kalori yani yemesem oldu bitti.geriside gırtlağa kalmış.alanlar bu 2-3 kilo metabolizmasal yavaşlamadan almıyorlar.cipsti gofretti onu bunu ağıza tıkmaktan alıyorlar.hem demezlermi midenin 3te biri su 3te biri yemek 3te biri boş olacak diye.biz insanlar o kadar bokunu çıkarmışızki o mide gırtlağa kadar dolmadan kalmıyoruz masadan.neyse ben evlenip kilo alanlardan değilim.paso akşamları sebze salata yada köfte salata şeklinde yiyoruz.benim tek derdim gün içerisinde sağlıklı beslenip sonra dün gece yaptığım gibi 1 magnum artııı 2 paket ayçekirdeği yemek.ah salak kafam ya.insanın doğasında olmayan ne halt varsa sokuyoruz vücuda.şimdi ben 1 hafta tırlatmayı göze alarak sigara bırakma denemesi yapıcam.şu allen carr denen adamın bir videosu var.milyonlar o herif sayesinde bıraktı.çook etkili bir yöntemle bakıyor mevzuya.yani diyorki sen salak değilsin oturup sana sigaranın zararlarından bahsetmiycem.sonrada bu haltı beynimizde nelerle eşleştiriyoruz ona göz atıyor ama esprili bir dille.izlemeni tavsiye ederim.1 saatlik bir video.yanlız iyi bir yerden bul netten yoksa adamın ingilizce anlatımı ile türkçeleştirme böyle çorba oluyor yani konsantre olamıyorsun sesler karışınca.ben sana linki bulup atarım .bu aralar bende tekrar izliycem.belki birbirimize gaz veririz şu kilo sigara konusunda.

canım ben mimarım zaten, atanmaya çalışıyorum.. 27 yaşımdayım...
sigara konusunda ben de şöyle yapmayı planlıyorum, düşük tarlı sigaralarla bi süre gidip en sonunda bırakayım diyorum.. o da çok içmeye sebep oluyo diyorlar da ddenerim bakalım..
kilo konusunda da bakalım artık.. diyetisyen bulmam şart sanırsam.. gözüme çooooooooook batıyor kilom
yazıcam sonra..

ben bu sene dukan yaptım Allahtan .. o dönem balon olurdum çünkü..
ama şimdi bıraktığım için baya aldım ama yine de o kadar fazla da değil.. 85 tim dukandan önce, 73e indim dukanla, şimdi 77yim : ((
ve acayip iştahım açık...
sigarayı da kpssden sonra bırakırım belki.. kpssye hazırlanıyorum da.. son 2 haftam..
bitince rahatlarım rejim bulurum spor yaparım hemen..
bakalım geçsin de şu sınav...

sigarayı seviyorum ben aslında.. ama dişlerim sararıyor, kokuyorum falan o yüzden hoş değil..
sınav dönemi diye bırakmak istemedim ..çünkü çalışırken ara vermek lazım.. beyne oksijen lazım
pöff çok stresliyimm

Son düzenleme:
canım inşallah bütün kalbimle sınavının iyi geçmesini diliyorum.ben biraz kafa bir dünyayım bugünlerde.boşanmaya karar verdimde.doktoruma gittim bugün iyimiyim değilmiyim yani verdiğim kararı şuurlumu veriyorum yoksa hastalığımın etkileri varmı diye.ne mani ne depresyon herşey yolundaymış.ben son günlerde pek iyi şeyler yaşamadım.bunları paylaştım doktorla.daha doğrusu ben boşanmaya karar verdim dedim.o da sebeplerini sordu.konuştuk falan .kararımı etkileme adına bir icazet vermemek için kendini sizginlemeye çalışsa bile "yete anlatma midem kalktı" dedi:) biz biraz kanka gibi oldukda doktorla.aslında mesafe olmalı ama bana her akıl fikrinde bunu doktor değil bir abi bir baba nasihatı olarak algıla der.herneyse işte kararımı destekledi ve bazı koşullar altında asla bu şekilde mutlu olamayacağımı ve zaten bu işin eninde sonunda biteceğini söyledi.gelişmeleri yazarım

hayırlısı olsun envini yaa. üzüldüm bak şimdi senin için.. hatta inanır mısın bilmem bir an için gözlerim yaşardı, şu sayfanın öteki tarafından içime birşeyler dokundu..
ayrılma işi zor iştir ama iş o raddeye geldiyse de yapacak çok fazla birşey yok..
çevremde şu dönemde çok boşanma olayı oldu.. zor bi süreç...
annemle babam ayrı benim de.. annemden biliyorum..
ama doktorun hakikaten iyiymiş çok dinleyecek vakitleri olmuyor çünkü doktorların..

bir arkadaşım bodruma gidiyordu.15 dkda karar verdim gittim onunla o yüzden yoktum nette.ama aklımdaydın sende benim.bittimi sınavın noldu?ben boşanmadım.birkaç ay daha deneme süreci.uff yani böyle öyle aptal saptal bir haldeyimki auroras ne birşeye konsantre olabiliyorum ne ileri ne geri böyle ne yaptığımın farkında olmadan geçiriyorum günleri.işte denize girip kitap okumakla geçirdim günleri dün gece geldim.böyle baktım eşimin yüzüne seviyormuyum sevmiyormuyum onu bile kestiremedim.senin anne baba neden boşanmışlardı.sen kaç yaşındaydın?nasıl desem ailecek evliliğin öyle bir anda bitmesindense biraz daha çabalamak gerektiği kanaatine vardık ama bir yanım geleceğe dair sanki kötü sinyaller veriyor.içimde tuhaf bir huzursuzluk var.bir yanımsa diğer arkadaşlarımın tecrübelerine dayanarak ilk senenin feci zor geçtiğini söyledikleri için biraz daha sabret bakalım diyor.hoş bir o kadarda boşanan var çevremde.işin kötü tarafı annem gıcık oldu eşime tabi.bende o da sürekli tetikteyiz.zaten şu anda görüşmüyorlar bira zaman gerekiyor görüşmeleri için ama şey duygusu çok kötü hani ailen eşini çok severken bir anda bazı şeyler su yüzüne çıkar ve hani onaylanma durumu biter ya.hani bilirsinki artık ailen onu sana yakıştırmıyordur bu pis bir duygu.sende ister istemez zaten araya soğukluk girmişken dahada bir soğuyorsun.ahhh ya keşke yaşamasaydık şu son 1 ayı diycem ama yaşamama şansımızda yoktu.ben şu an sadece kendi psikolojimi iyi tutmaya çabalıyorum.hiçbirşey yapmak istemiyorum inan.hani ne iş ne ev işi nede kendime dair hiçbirşey.doktor beni gayet akıl sağlığım yerinde bulmuştu.ama herhalde şu an boşanıyorum sanıyor.sanki ekstra ilaca ihtiyacım var gibi geliyor.şimdi desem bunu senin ilaca değil boşanmaya ihtiyacın var diycek.hoş doktor bizi her ne kadar birçoğundan iyi tanısada yinede o evde yaşananları ne aile ne doktor biliyor.yani problemler ok ama çözülebilecek türdenmi değilmi ben bile kestiremiyorken onların buna net cevap vermesi zor tabi.evlilik çok zormuş auroras inan çok zormuş

sınav fena değildi envinicim.. canım sıkkın acaba iptal olcak mı olmayacak mı diye..çok stresli girdim sınava çünkü..

annemlere gelince yıllarca evde olup bitenlerden annem yılmıştı.. baba tarafı her şeye maydonozdu.. annemin manik anına mı denk geldi hala karar veremiyorum ama boşandılar bi anda.. hem de çok yeni.. çocukları kocamanken : ))
ben 27 yaşımdayım bu arada envini..
biraz zamana bırakman iyi olabilir tabiki.. benim de çevremde çok boşanan var.. ama aldatmadan şiddetten olanlara genelde hak veriyorum.. bir erkekte karı kız yoksa dövmüyorsa sürdürülebilir biraz daha..
bol bol kafa dinle bence de.. bu arada anne baba nerden bilir ki yaşananları.. o raddeye gelmeden kimsenin kolay kolay haberi olmuyo : ) aile içi (iki kişi ve varsa çocuklar) bilir bu durumları hep..
sana sabır diliyorum canım.. bol bol kafanı dinle, kendine yüklenme, uykuna yemene dikkat et sakın onları eksik bırakma yeterince uyu yeterince ye... ve sakın ilaçlarını bırakma benim hep böyle kritik durumlarda uçuşlarım oluyor, ilaçları bıraktıysam...

kocamı bırakırım ilacı bırakmam:)annenin manik dönemine denk gelse bile muhtemelen baban bunu anlardı.yani geçerli sebepler vardır ve muhtemelen birikmişlikler.işte bende biriktirmemek adına patladım sanırım.şimdi anlamadım neden sınavın iptal edilme durumu var?biz iyi sayılırız geçirdiğimiz günlerden sonra.ikimizde çok yorulduk herhalde tartışmaktan.artık zaten seviye yerlerdeydi.birde facebooktan falan onun hakkında arkadaşlarımla ve kardeşimle yazdıklarımı çeviri yapmışkiiii aman aman bu kadar rezil yazılar olamaz:) ben haysiyetimi ayaklar altına alıyorum ve seninle birlikteyim dedi.bende onların hepsi yüzüne söylediklerim dedim ama nolursa olsun 3.şahıslarla bu denli seviye dışı yazışmam onu kırmış.haklı bu konuda.aman neyse haketti o aslında bunu:)))karı kız yok itiş kakışta yok.dediğin gibi öyle olsa bir saniye duramam büyük konuşmıyım.ya şu diyet işine başlamam lazım kilo vermiştim mis gibi tekrar aldım.10 kilo hedef koysam ve gerçekleşse valla manken gibi olucam kendi nazarımda .insan nasıl bu kadar şevksiz olur ya.düşünsene daha güzel ve sağlıklı olacağını bile bile(sağlığı taksam sigara içmezdim o da ayrı mesele)ne diye yer durur.her ay 3 kilo eder sana 3 ayda 10 kilo eksik.arkadaşımın biri en son yok abi beni dukan paklar dedi.acaba tiksine tiksine dukanmı yapsam.ama önümden dondurmalar meyveler geçerken nasıl olacak bu protein yüklemesi.ayaklarım bedenimi taşımıyor resmen.

Manik depresif tedavisi gördü ablam yıllarca ama yanlış teşhis edilmiş şu an anksiyete bozukluğu tedavizi görüyor beim kızıma da manik depresif+borderline kişilik bozukluğu teşhisi koyuldu çok araştırdık uğraştık mallesef intihar etti 15 yaşındaydı

bizim sorular çalındı envinicim.. her sene veriyorlar birilerine artık gerçi..
bu arada birileriyle paylaşmak hakkın derdini.. öbür türlü içine atmak da ayrı dert.. annemin arkadaşı ayrılacak şimdi eşinden hiç şahit yok çevremde anlatmadım çünkü diyor..
boşver yanii içine de boşalt..
benim de kilo yine aldı başını gitti.. karatay mı yapsam diyorum ben de.. dukan çok sıkıcı.. yapabilene bravo valla..
bi de hepsi sağlıksız.. adamakıllı diyet bulmak lazım bulursan beni de bilgilendir olur mu?

başın sağolsun.. benim de intihar girişimlerim oldu maalesef.. ben pek kendimde olmadığım için o zamanlar, yapıyorum böyle şeyler...

ben çok ama çok üzüldüm.ölüm acısı nedir bilirim bir aile içerisinde.lütfen dertleşmek istediğinde yaz olurmu..tedavi olduğu haldemi oldu bu?

auroras gözümü karartıp dukanamı girişsem diyorum yine.arkadaşlarım tekrar başladılar.bir tanesi kısa sürede 3 kilo verdi.yani kimi daha geniş davranıyor.mesela sabah kahvaltıda 1 dilim ekmek yiyor yada arada dondurma meyve falan atıştırıyorlar.ne biliyim canıma tak etmeye başladı benimde kilom.birde şöyle bir durum var bak bu kilo yapışırsa bize bunun devamıda olucak.yani ileriki yaşlarda çook zorlanıcaz bunları vermek için.tamam dukan sıkıcı felan ama zaten istediğin kiloya ulaşınca koruma denen bir döneme alıyor sonrada herşeyi ye ama haftada 1 gün sadece protein ye diyor.ulan bu tiksindiğim diyeti tekrar yazıyorum ya helal bana.bu arada auroras allen carr diye bir sigara bıraktırma merkezi var çarşamba günü oraya gidip psikoterapi görücem.ramazan dolayısıyla fiyatı yarıyarıya indirmişler.başarı oranları çook yüksek.en yakın arkadaşım tak diye bıraktı ne sinir ne stres yapmadı birde ben günlerdir araştırıyorum mevzuya farklı yönden giriyorlar.herneyse ben bir deniyim bakıyımda şu illetten kurtulayım

auroras dukan yapmamaya karar verdim ben.ya bir sürü insani liste varken ne diye kendimi proteinin dibine vurdurucam yaaa.araştırma yapıyorum şimdi.ya biz bu konuda topic mopicmi açsak napsak

Forumda böyle bir bölüm olduğunu bile ilkkez gördüm. Demek ki insan ancak başına gelnce daha duyarlı olabiliyormuş. Herkestan özür dilerim...

Bugun annemin de bu hastalıktan muzdarip olduğunu öğrendik. Tanı bugun koyuldu. Hala şoktayım...

Yaklaşık 4 yıl önce dedemi kaybettik. Uzun bir hastalık sürecini atlatamadı. Bu süreçte kendisine en çok bakan, annem oldu. Tabi kendini unutarak baktı annem dedeme. Resmen adadı kendini.. Evini, bizleri ihmal etme noktasına geldi. Sonucta babasıydı ...
Sonra dedemi kaybettik. Birkaç ay sonra annem bir sinir krizi geçirdi. 1964 doğumlu annem. O zamana kadar böyle bir rahatsızlık yaşamamıştı. Bizler de bu uzun ve yorucu sürecin bir sonucu olduğunu düşündük. Birkaç gün hastanede gözetim altında tutuldu ve ilaç aldı..

Tam 1 sene hiçbir sorun yaşanmadı. Tam 1 sene sonra HAZİRAN ayında yine bir kriz geçirdi. Hatta neredeyse aynı günlere denk gelmişti önceki kriziyle..
Yine hastanede yattı ve ilaç tedavisine başlandı. Şuanda isim hatırlamadığım antidepresanlar...
Bu arada anneannem de bizde kalmaya başlamıştı. Annem onunla da ilgilendi. Sonra dayımlar aldı anneannemi. O sırada kardeşler arasında skıntılar vs yaşandı.
Toplam 3 kriz ve ilaç tedavisi geçirdi.. Tam ilaçları bırakmıştı ki, bu seferde anneannemi kaybettik. Ama çok şükür bu sefer kriz geçirmeden atlatmıştı annem.

Bu arada biz kalabalık bir aileyiz. Ama 3 kardeş peşpeşe evlendik. Diğer kardeşimiz ünv. okumaya gitti. Babam çalışıyor vs derken o kalabalık ev bomboş kaldı. Haliyle de annem yalnız kaldı malesef.. Herkes elinden geldiğince yanında ama yine de oluyor tabi bi yere kadar ...

Annem Kendini sosyal aktivitelere verdi.. Arkadaş toplantıları, geziler, kurslar derken uzun zaman geçti sorunsuz. Yada biz öyle görüyorduk en azından...

Derkennn pazar günü yine bir kriz geldi. Ama bu seferki farklıydı..
Geçen krizlerinde hiçbirşey hatırlamıyordu annem. Biz sonrasında şu oldu bu oldu diye anlattığımızda şaşkınlıkla dinliyordu bizi.
Bu sefer ise, daha yumuşak bir krizdi. Ve herşeyi hatırlıyordu.
Biz yine aynı hastaneye gittik. serum , sakinleştirici iğne le eve gönderdiler..
Ama biz bu sefer farklı bir yol izlemeye karar verdik.
Özel bir hastaneye, doktora gittik. Doktor annemle terapi yaptı önce.. Sonrasında bizi bilgilendirdi.
Kullandığı ağır antidepresanları şimdi alırsa, yanan ateşin üstüne benzin dökmek gibi bir etki edeceğini söyledi. Onları kesinlikle kullanmasın dedi. Aşırı alışveriş isteği, enerji patlaması, hızlı konuşma vs durumlarını sordu . Annem hepsine evet yanıtını verdi. Doktor Teşhisi de Manik olarak koydu.
Ömür boyu kullanacağı lityumu ve 1-2 hafta kullanması için de başka bir ilaç verdi. tekrar görücek annemi yakındaç Kontrol amaçlı...

Bunca zamandır basit sinir krizleri olarak nitelendirmiştik durumu. Oysa ki durum bambaşkaymış..
Umarım gecikmemişizdir. Umarım annem ve bu hastalıktan muzdarip herkes tez zamanda şifa bulur...
Allah dermansız dert vermesin diyorum...
Ve sizlerden bir hasta yakını olarak yönlendirilme bekliyorum..
Siz bu hastalıktan muzdarip olan arkadaşlarım, bizlerden beklentileriniz neler? size nasıl yardımcı olabiliriz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…